Zal synthetische alcohol de natuurlijke alcohol vervangen?

 TAGS:undefinedHet is zeer waarschijnlijk dat we allemaal wel eens spijt hebben gehad van nachtelijk feesten door de onaangename consequentie waaraan we de volgende dag lijden: een kater. Hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid maken dat we dat drankje dat we te veel dronken terwijl we genoten van een goede tijd met onze vrienden, verafschuwen. Een tafereel dat zich regelmatig herhaalt, is dat het voornemen nooit meer te drinken, binnen een paar dagen, weken of maanden verbroken wordt. En altijd vragen we ons af: Hoe lang zullen we aan katers moeten lijden?

Het geklaag van al diegenen die deze onaangename ervaring hebben geleden, is gehoord door een groep onderzoekers van het Imperial College in London die synthetische alcohol hebben ontwikkeld. Het gaat om een reeks chemische verbindingen alcosynth genoemd die in staat is om de ontspannende effecten en de ontremmingen die gepaard gaan met dronkenschap te produceren, dit alles zonder de negatieve effecten hiervan op de gezondheid, met inbegrip van de kater de volgende dag.

Professor David Nutt, hoofd van het onderzoek in kwestie, verzekert dat men ongeveer 90 componenten van synthetische alcohol heeft gepatenteerd. Het gaat om onschadelijke drugs voor de gezondheid, die in staat zijn om de positieve effecten van alcohol op de hersenen te reproduceren, zonder dat de smaak en het genoegen van onze favoriete cocktails verloren gaat. Dit alles is mogelijk dankzij een uitgebreide studie over de chemische reacties van verschillende dranken op de mens.

Met het groeiend besef van een gezonde levensstijl lijkt de vervanging van natuurlijke alcohol door de sythetische een uitstekend idee. In feite, verzekert David Nutt ons dat we rond het jaar 2050 geen alcohol industrie zullen kennen zoals vandaag de dag en zal zijn vervangen door synthetische alcohol. Echter, dit alles hangt ervan af of deze stoffen worden goedgekeurd door internationale organisaties, die niet alleen de zaken met betrekking tot de gezondheid moeten evalueren maar ook de economische gevolgen van het vervangen van een miljoenenindustrie zoals die van alcoholhoudende dranken.

Daarom blijft de vraag: zal synthetische alcohol natuurlijke acohol vervangen? Het lijkt erop dat we ondanks alles nog vele jaren moeten wachten op het antwoord op deze vraag.

 

 TAGS:Rushkinoff Vodka Caramel 1LRushkinoff Vodka Caramel 1L

Rushkinoff Vodka Caramel 1L

 

 

 TAGS:Gin NordésGin Nordés

Gin Nordés

Geef een reactie Zal synthetische alcohol de natuurlijke alcohol vervangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *