Wijnen en anderen likeurtjes

 - GrappaCognac brandy, armagnac malt whisky zijn enkele van de leden van de grote familie van de likeurtjes, die dranken vereerd om hun vermogen om de spijsvertering te laten werken, vooral als gevolg van het hoge alcoholgehalte en zelfs kruiden of oliën. Degenen die genieten van deze drankjes noemen ze als pousse cafe (na koffie), als gevolg van de tijd ze het drinken, en adviseren dienen, bijna iedereen, op kamertemperatuur, met uitzondering van grappa, die wordt koud gebruikt , en Cognac, dat wordt op dezelfde temperatuur als het lichaam 36 ° C gedronken.

Vaak verward met hapjes, motivatoren van eetlust, de likeurtjes verschillen in hun lichaam, gezien de over het algemeen hoge alcohol en droog en bitter karakter. Echter, niet alleen de gedistilleerde alcoholen maken deel uit van deze selecte groep. Zijn ook versterkte wijnen zoals Porto en Jerez. Deze wijnen ontvangen voor het einde van de fermentatie de toevoeging van grotere hoeveelheden alcohol en dus algemeen zoeter worden. Ook is het mogelijk om te consumeren als droge likeurtjes, als de Chartreuse, Benedictine, Cointreau, Drambuie, Grand Marnier, en Frangelico Curaçao, dat wil zeggen alcoholen met aroma’s, smaken en zelfs eigenschappen zoals Fernet, een populaire bittere drank uit kruiden.


De likeurtjes, ook wel “water des levens” genoemd, bekend onder deze naam, omdat de ontdekking werd een alternatief gevonden remedie om de gecontracteerd plaag  door inname van besmet water.Echter, een andere reden is dat terwijl de naam “liquor”, en reageert op het feit dat bij de destillatie van vloeistof blijft altijd het hart of de geest van de drank.Deze essentie wordt verkregen door aftrekking en concentratie van alcohol en toegevoegde smaken zoals sinaasappel, kruiden, noten.Deze extractie wordt uitgevoerd door condensatie van drank na verhitting.

Deze wonderbaarlijke wateren komen uit verschillende oorsprongen en toch beschikken over een bepaald gemeen kenmerk: ze zijn bijna allemaal gedistilleerd producten in kleine stilstaande beelden of ketels. Om die reden, de productie vereist bijna ambachtelijke zorg. Dit is het geval van de wijnen bekend als cognac, armagnac en brandy, die hun namen, afhankelijk van het gebied waar ze geproduceerd worden. Bijvoorbeeld, de eerste en de tweede die behoren tot een bepaalde streek van Frankrijk, en brandewijn is de algemene naam die alle distillaten van wijn krijgt van elke andere stad. Ook, zijn er ook de likeurtjes van vergiste vruchten sap, zoals snoeien of peer. Van deze misschien wel de bekendste is de kers, de zogenaamde Kirsch, of appel, genaamd Calvados , zoals de streek  waarin hij geproduceerd wordt.

 

Geef een reactie Wijnen en anderen likeurtjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *