Wijn waar je geen hoofdpijn van krijgt

 TAGS:undefinedHoewel het niet algemeen geldt, krijgen sommige mensen na het drinken van wijn hoofdpijn. Dit is te danken aan allergische reacties veroorzaakt door histamine van de druivenfermentatie. Iets dat men doorgaans steeds meer doet in veel wijnen.

Maar nu zal iedereen wijn kunnen drinken omdat er een wijn is ontwikkeld die zonder dit molecuul, histamine gemaakt is. Deze wijn is geproduceerd met het onderzoek door de Polytechnic University of Madrid (UPM) en de Universiteit van Valencia, en heeft grote impact gehad omdat deze is gepubliceerd in de International Journal of Food Microbiology.

Om dat te bereiken, gaat men van de basis uit dat geselecteerde autochtone bacteriën op een natuurlijke manier erin slagen de populaties van histamine producerende bacteriën te verdringen, die de allergieën kunnen veroorzaken. Dus in de fermentatie ontstaat deze samenstelling dan niet.

Blijkbaar veroorzaakt histamine veel allergische reacties, zoals daling van de bloeddruk, roder worden van de huid en hoofdpijn dat normaal gesproken vervelend is en maakt dat veel mensen nee zeggen tegen het drinken van wijn. Eerlijk gezegd is deze nieuwe wijn een goede vondst, aangezien histamine in toenemende mate wordt gebruikt bij de productie van wijnen en misschien niet nodig zou zijn, zoals aangetoond door dit onderzoek.

Degenen die verantwoordelijk voor het onderzoek zijn verklaren dat vermindering van  histaminegehaltes gunstig is voor de voedselveiligheid van wijn.

Over het onderzoek

Om deze wijn te vinden, die men ongeveer in 2010 begon te promoten, werden twee  voorraden met identieke kenmerken gebruikt. Terwijl in de eerste een malolactische fermentatie werd uitgevoerd met stammen van melkzuurbacteriën die geen histamine produceerden, werd de tweede voorraad wel zoals gewoonlijk uitgevoerd. Beetje bij beetje heeft er een biologisch proces plaatsgevonden van natuurlijke verplaatsing van bacterién die minder biogenen produceren.

 TAGS:Pazo Señorans 2016Pazo Señorans 2016

Pazo Señorans 2016: Een wijn witte beoordeeld met 3,9 punten uit 5 volgens de klanten van Uvinum en beschikt bovendien over scores voor robert parker cijfer: 91, wine spectator cijfer: 91 en penin: 92. 

 

 TAGS:Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn) 2016Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn) 2016

Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn) 2016: Het gaat om een wijn witte uit VT Castilla op basis van een selectie chardonnay druiven uit 2016 y de un grado alcohólico de 9.5º. 

 

Geef een reactie Wijn waar je geen hoofdpijn van krijgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *