Wijn van Griekenland

 -

Nieuw geïnstalleerd in de route van wijntoerisme, is Griekenland algemeen bekend voor het produceren van wijnen die sterk en gul zijn, in resonantie met hun mythologische goden.

Jaloers op hun grote denkers, Helias, op de manier waarop het wordt genoemd door de lokale bevolking, wereldwijd erkend als de bakermat van de beschaving en logica. Zijn bewaarde ruïnes, getuigen van het verleden en de Romeinse verovering, het ontvangen van miljoenen bezoekers per jaar, die lang om aan de hoek, Plato aan verhandelingen in een vierkant te zien.

Echter, op dit moment, blijkt Griekenland niet alleen als een van de grootste producenten van olijfolie in de wereld, een hoeksteen van zijn keuken, maar ook werkt onvermoeibaar om te doen herleven hun voorouderlijke wortels wijnstokken. Dit stelt u in staat om naar de scène als een interessante toeristische bestemming voor wijnliefhebbers te gaan, vanwege de “machtige” rode wijnen, zijn verse witte wijnen, zijn er uitzonderlijk beschouwde likeurtjes, en een stappenplan dat een groot deel van zijn grondgebied bevat.

Er wordt gezegd dat de legendarische Romeinse dichter Vergilius, auteur van het legendarische Aeneis, altijd zei dat in Griekenland gemakkelijker was om de zandkorrels te tellen op het strand dan hun variëteiten van druiven te noemen. Misschien, waren er meer dan 300 verschillende stammen, maar voor Virgilio was het moeilijk te onthouden. Verspreid over 150.000 hectare aan wijngaarden verdeeld in negen regio’s, schreef Illias Anagnostakis (Middeleeuwse Studies van de Nationale Griekse Onderzoek stichting in Athene en het Institute of Byzantijnse Onderzoek) in het boek The Illustrated Griekse wijn Boek, “wijnmaken van deze honderden druiven is een oude traditie, dat zelfs uit de Byzantijnse tijd dateert, tot het punt dat de geschiedenis wijst naar dit land als verantwoordelijk voor de uitbreiding van de teelt in Europa. ”

Echter, in de moderne tijd, Griekenland leek Bacchus rug toe te keren  en verspreid in de
 -  wereld als producent van een vreemde smaak wijn tot nue toe beschouwd als een lelijk en gewone drank, genaamd Retsina  (witte wijn op smaak gebracht met hars, veel meer gewaardeerd vandaag).Als gevolg hiervan is er weinig bekend over de krachtige, frisse, zoete en droge Griekse wijnen, dat sinds de jaren ’70 proberen hun plaats in de wijnmarkt wereld te herwinnen.

Onder de witte wijnen, bijvoorbeeld, in het lich stellt de Assyrtiko, die zijn best voorkomen in het Santorini eiland wordt gevonden, de wijn gemaakt van Vilana, gewaardeerd vooral op het  Kreta eiland, de Roditis, geproduceerd in Macedonië, Thracië en de Peloponnese , en de Retsina wijnen, Moscatel en Savatiano. Onder de rode wijnen, gemaakt van de  Agiorgitiko stam, ontstaan in Nemea, in de Peloponese, is een van de meest beroemde wijnen van het land, hetzelfde als voor zijn kleur en smaak intensiteit die de titel van “Bloet van Hercules” verdient. Echter, in Helias worden ook wijnen met Franse druiven zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc (Côtes de Meliton, Macedonië), Garnacha, Syrah en Chardonnay geproduceerd.

 

Geef een reactie Wijn van Griekenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *