De wijn die je helpt met afvallen

 TAGS:undefinedWe hebben het vaak gehad over de voordelen van wijn voor je gezondheid, en voor het voorkomen van hart en vaatziekten en zelfs hoe het helpt als anti-ageing methode… Maar tot nog toe heben we nog geen nieuws gehad over of het mogelijk is om wijn te gebruiken als hulp voor bij het afvallen. Als het mogelijk is, dan is dat zeker iets wat we moeten toevoegen aan de lijst met goede redenen om wijn te drinken.

Volgens een studie van de Oregon State University in Amerika is er een speciaal type rode wijn die de groei van vet cellen in de lever vertraagd. Deze vinding zou kunnen betekenen, dat het eten van verse rode druiven, of drinken in de vorm van gefermenteerde wijn, zouden kunnen helpen met problemen zoals obesitas en overgewicht. Misschien is het zelfs mogelijk om probleem als hepatic steatotis, beter bekend als levervetting , te verhelpen.

Het deeltje verwantwoordelijk voor het gunstige proces van sommige van deze druivensoorten is ellaginezuur wat verder ook aanwezig is in eiken gallen, sommige soorten fruit ( bijvoorbeeld zwarte bessen en frambozen), sommige soorten noten (walnoten, pecannoten…), groene thee en oolong thee. Deze polyphenol kun je vinden in druivensoorten zoals rode Muscadine, Cabernet Sauvignon, Malbec, enz… Rijping in eiken vaten vermenigvuldigt de aanwezigheid van polyphenol, dus hoe langer een wijn rijpt, hoe beter.

Volgens het onderzoek, uitgevoerd door biochemisten en moleculaire biologen van de College of Agricultural Sciences at OSU in samenwerking met de Universities of Florida and Nebraska,verbeterd het ellaginezuur de vet verwerking in de lever en verminderd het de aanwezigheid van bloedsuiker (in een experiment uitgevoerd op een laboratorium muis op een hoog vet gehalte dieet).

Deze vinding kan, als het effect op mensen is bevestigd, dit type levervet drastisch verminderen. Dit vet is een veel voorkomend probleem van mensen met obesitas en diabetes. In combinatie met een gebalanceerd dieet en gemiddelde beweging kan het consumeren van een klein beetje van deze druiven per dag, een glas wijn, druiven sap of als onderderdeel van een gerecht, genoeg zijn om aanzienlijk af te vallen. Ellagine zuur helpt bij het behandelen van chronische infecties, cholesterol en zelfs sommige soorten kanker.

Arabella Cabernet Sauvignon 2013

Arabella Cabernet Sauvignon 2013 is een rode wijn uit de Robertson DO van het Arabella wijnhuis. Hij is gemaakt met Cabernet Sauvignon uit 2013 en bestaat voor 13% uit alcohol.

Catena Malbec 2012

Catena Malbec 2012 is een rode wijn uit de Mendoza DO gemaatk van top Malbec uit 2012 met een alcoholpercentage van 14%

 

 TAGS:Aalto 2012Aalto 2012

Aalto 2012

 

 

 TAGS:Pesquera Crianza 2011Pesquera Crianza 2011

Pesquera Crianza 2011

 

 

Photo: Alan Cleaver

Geef een reactie De wijn die je helpt met afvallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *