Wat betekent…? Woorden in Frans

 TAGS:In de wijnwereld zijn er een aantal woorden die vreemd zijn aan onze taal en soms hebben de neiging om een vreemde uitspraak te hebben, maar nog steeds zijn zeer relevant en velen van hen hebben geen Spaanse vertaling. Onder deze voorwaarden vinden we veel van Franse oorsprong, een land die leveert een grote wijncultuur. Kom mee om de de betekenis ervan te ontdekken.

Acanage – Franse woord die heeft ook geen Spaanse vertaling, die verwijst naar de draden die de wijnstokken hechten aan de trellis. Dit woord wordt veel gebruikt in de wijn wereld.

Boeket – De letterlijke vertaling van het Franse woord zou “boeket” zijn, heeft deze term hispanicized en ook wel bekend als ‘bouquet’. Dit woord verwijst rechtstreeks naar wijnaroma u krijgt door de veroudering. Werd verkregen door het roeren van de beker en laten zitten voor een moment.

Château – is een groot Frans huis, meestal in gebieden van het platteland. Maar wijnmaken is een prefix die verwijst naar de term die gebruikt wordt door sommige wijngaarden in Bordeaux, ongeacht de relevantie van dit wijnhuis meer bescheiden door hem of haar wijnproductie. Door het plaatsen van deze term is bepalend voor de onafhankelijkheid die dit wijnhuis van de anderen heeft in het gebied. We vonden ook een aantal “château” in andere delen van Frankrijk.

Premier cru – of ook wel bekend als de “eerste cru” is een uitdrukking om de classificatie van de kwaliteit en het verouderen van wijn te bepalen en wordt bijna altijd gebruikt in wijnen van oorsprong uit Bordeaux. Deze term is ontstaan ??uit de behoefte die bestond om meer specifiek classificeren van de wijnen van Bordeaux te krijgen. We kunnen “Grands Crus Classes” vinden, deze uitdrukking verwijst naar een lijst van de beste wijnen van het gebied. Cru heeft geen vertaling in het Spaans (het dichtst zou “betaling” zijn), maar het zou het equivalent aan de Engelse term “vintage” gebruikt om objecten te classificeren voor de kwaliteit, de geschiedenis en oudheid. In wijn is goed overgedragen dit woord als het wordt gebruikt voor hetzelfde doel.

Terroir – Deze term komt uit het Latijnse “Terratorium” en wordt gebruikt in andere talen om op het grondgebied of de plaats van herkomst van iets te bepalen. Bij de wijnkunde wordt verwijst naar de landbouwstreek of beter naar de wijnlanbouw. Deze term wordt gebruikt om de exacte locatie van de oorsprong van de stam die werd gebruikt in de wijn te bepalen. Want het is een meer nauwkeurige manier om de benaming van oorsprong te bepalen, die wordt gebruikt om zowel een wijn en wijnbouw te bepalen.

Geef een reactie Wat betekent…? Woorden in Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *