De verrassing California wijn

 - California is de eerste wijnproducerende plaats ter wereld,  is de eerste plaats voor wijnconsumeren in de  Verenigde Staaten, gevolgd door Florida en na  New York. Wat zeker is dat de California wijn heeft gekregen de werelderkening danks zijn rijkheid en de variëteit van de grond voorwaarden en de microklimaten die in dit gebied bestaan.

In deze staat zijn er 107 Amerikaanse wijnbouwen en elk onder hem is een druiven gebied van goede wijn.  Deze gebieden zijn erkend door de Amerikaanse regering omdat het een getuigenis van de variëteit van de microklimaten in de streek is die meer dan 60.000 etikets van geregistreerd wijnen heeft.

Ieder jaar, bezoeken de toeristen de California wijn streken en kunnen ontdekken de staat met zijn 2.000 wijnkelders en de grote variëteit van culturele trekpleisters die daarbij zullen ontmoet worden. Eindelijk wordt het genotiert dat de California verschillende grond, met zijn bergen, dalen en woestijn, geeft een variëteit bijna onbepaald van gunstige microklimaten geschikt voor de wijnbouw van enige specifieke variëteiten van druiven die hoge wijnen produceren.

Daarin stellen in de licht de Chardonnay druiven en Sauvignon blanc die uitstekende witte wijnen produceren terwijl de zinfandel druiven een california variëteit die erg erkend is en die een uitstekende rode wijn produceert. En onder de wijnstreken van California stellt in de licht El Paso Robles Wine Country, die tussen San Francisco en Los Ángeles langs de centrale kust van California bestaat. Het rekent 24 duizenden vierkant oppervlak,  die meer dan 26.000 hectares van wijnstokken heeft en bijna 200 wijnkelders.

Een andere streek die gewaardeerd is, is de San Luis Obispo streekeen wijnbouw streek die we ontmoeten tussen San Francisco en Los Ángeles,  op de centrale kust van California. Het rekent 26.400 hectaren van wijnbouwdruiven en ruimte 90 wijnkelders.

Ook is de streek van Santa Bárbara erg beroemd is die we ontmoeten bovenaan de Los Ángeles stad op de centrale kust van California,  waarbij zijn de wijnen erg bekend als de Pinot Noir en Chardonnay en enige pikante wijnen als Sauvignon en Riesling, terwijl in de Condado de Mendocino, die in de noord van San Francisco bestaat, stellt in de licht zijn Sauvignon Gewürztraminer en de Zinfandel.

En wordt er niet vergeten de beroemde wijnbouw streek van Napa Valley, die 5 km van San Francisco is in de noord streek van de California kust waarbij wordt er geproduceert de beste Chardonnay, Cabernet en Merlot. Er zijn boerderijen op elk hoek die bieden u aan een wijn bezoek te doen of een vrije wijnproeverij bij zijn lokale wijnkelders. Enige van deze wijnstokken zijn er bij erg mooie landgoederen, met huizen die als luxehotels lijken en anderen die een stijl die als europese kastelen hebben.

 TAGS:Dancing Bull Zinfandel 2011Dancing Bull Zinfandel 2011

Dancing Bull Zinfandel 2011

 

 

 TAGS:Robert Mondavi Napa Cabernet 2000Robert Mondavi Napa Cabernet 2000

Robert Mondavi Napa Cabernet 2000

Geef een reactie De verrassing California wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *