Trendy Chardonnay

 TAGS:Welke Chardonnay wijnen trendy zijn? Is er een druif die in de mode is? Wijnconsumptie in Spanje is er veel veranderd in korte tijd. Tot onlangs dronken we genoeg wijn, de wijn was een alledaagse consument produkt, boven de markering, was wat telde niet ontbreken in de bijkeuken.

Na een paar jaar geleden is het wijnverbruik gedaald en we zijn begonnen met de verschillen tussen hen en andere merken te waarderen. Dit gebeurde niet alleen in wijn: niet zo ver is de tijd waarin al de hammen serrano waren, zonder meer, of alle Larios of Gordon’s jenever…

Nu zijn er 100.000 merken te kiezen, en we kiezen deze die laten ons dromen, deze die worden gekondigd, die worden ons aangeraden … of aan het toeval. Op deze manier hebben we eens geleidelijk onze smaken gedefiniërd, en met de smaken komen de modes.

In de afgelopen jaren, in volgorde van anciënniteit, hebben we de modes geleefd van de Chardonnay, de Pinot Noir, Verdejo, Merlot, Gewurztraminer, Syrah, Albariño, …

Wat nu? Welke druiven zijn in de mode? Wereldwijd, als u kijkt eens naar de referentie-sites op het internet, is er veel gesproken, over de rode wijnen van Zinfandel. Omdat in Spanje, wordt er niet deze druif geteeld en we zijn niet geneigd om buitenlandse wijnen te drinken, zijn we doof voor de trend. In Spanje, als u kijkt eens naar de gesprekken over wijn op het internet, lijkt het erop dat de rode druif die modieuze in Spanje de Carignan is.

En wat voor de witte wijnen ? De meest besproken zijn de Viognier en de Pinot Grigio,
maar vooral eindelijk, zijn er meer en meer artikelen over de Chardonnay, alsof hij uit de mode was en nu terug is. De reden, zo lijkt het, is dat gedurende de ’90 jaren en vroege jaren 2000, als veel wijnhuizen van plan varen hun cultuurverandering te maken van kwantiteit tot kwaliteit, de witte druif Chardonnay alomtegenwoordig was, en de Chardonnay was de meest aangeplante. Nu deze wijngaarden produceren hun vruchten in de vorm van grote wijnen van Chardonnay, het is moeilijk om tegen hen nee te zeggen, ondanks de modes.

Wilt u eens een Trendie van de wijn worden ? In Uvinum raden wij u eens aan een van de Chardonnay wijnen die uit de hoogste actualiteit is, om u te veronderstellen dat u modern bent:

 TAGS:Gato Negro Chardonnay 2012Gato Negro Chardonnay 2012

Gato Negro Chardonnay 2012:  Een goede gelegenheid om een Chardonnay van Chili te proeven, waarin is een onder de meest geteelte witte druif, aan een werkelijk aantrekkelijk prijs (ruim 6 euros). Zacht en verschillend.

 

 

 TAGS:Domaine William Fèvre - Chablis Premier Cru Fourchaume Domaine 2008Domaine William Fèvre – Chablis Premier Cru Fourchaume Domaine 2008

Domaine William Fèvre – Chablis Premier Cru Fourchaume Domaine 2008: U kunt niet een Chablis nalaten te proeven, of u een Chardonnay expert worden wilt. En deze Fourchaume Domaine is een onder de beste. Hebt u de zin ?

Geef een reactie Trendy Chardonnay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *