Top 3 cocktailrecepten voor uw weekend

 TAGS:undefinedCocktails verrijken onze wereld van dranken op een kleurrijke manier. Na een diner met wijn  voelt een Mojito of Strawberry Daiquiri goed. Maar wie zei dat het hier moet eindigen? Cocktails zijn al lang geleden veranderd in een magische wetenschap, Mixology genaamd, waarmee barkeepers – of mixologen- overal ter wereld ernaar streven de beste combinatie van smaak te vinden zonder het brede scala aan mogelijkheden te beperken.

Bij Uvinum zijn we altijd op zoek naar nieuwe ontdekkingen, opwindende drankjes en nodigen we je uit om samen met ons in dit vloeibare universum te duiken. Maar bovenal, geniet van mijn drie favoriete cocktails voor dit voorjaar.

Lemon-Thyme Vodka Lemonade

(door Town&Country Mag)

Ingrediënten:

  • 3 partjes citroen
  • Suiker
  • ¼ cup Lemon-Thyme Syrup
  • ¼ cup citruswodka
  • ¼ cup frisdrank
  • 1 takje verse tijm, bij voorkeur citroentijm

Draai een partje citroen over de rand van een longdrinkglas en dip de rand in suiker. Bewaar dit partje voor later. Doe de resterende twee partjes citroen in de cocktailshaker en voeg dan de siroop en de wodka toe. Roer het hard om de citroenschillen te breken en hun oliën vrij te maken, sluit de cocktailshaker en schud dan. Doe nu wat ijs in het longdrinkglas en giet de cocktail erover. Maak je drankje af met wat frisdrank, pers het eerste partje citroen en laat hem in de cocktail vallen. Garneer met de tijmtwijg en serveer onmiddellijk.

Whiskey Sour

(door Esquire)

Ingrediënten:

  • 2 oz. Bourbon
  • 2/3 oz. Citroensap
  • 1 theelepel superfijne suiker

De eenvoudige klassieker voor elke gelegenheid: doe de ingrediënten in een shaker en voeg wat gemalen ijs toe. Schud hard en zeef de drank in een gekoeld cocktailglas. Garneer met een vers partje citroen of sinaasappel.

Cherry Blossomtini

(door The Spruce)

Ingrediënten:

  • 1 ½ ounces Gekkeinkan Sake
  • ½ ounce Cointreau Orange Liqueur
  • ½ ounce cranberrysap
  • Scheut limoensap (vers)
  • 2 spetters oranje bitters

De Sake-variant van een klassieke Cosmopolitan. Giet de ingrediënten in een shaker gevuld met ijs. Schud goed en giet de drank in een gekoeld cocktailglas

 Foto: Shari’s Berries

 

 TAGS:Lolea Ice Bucket Frizante Rose 1.5LLolea Ice Bucket Frizante Rose 1.5L

Lolea Ice Bucket Frizante Rose 1.5L

 

 

 TAGS:Gin Puerto de Indias StrawberryGin Puerto de Indias Strawberry

Gin Puerto de Indias Strawberry

Geef een reactie Top 3 cocktailrecepten voor uw weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *