Spaanse Rioja vs Argentinië Rioja

 -

Beschouwd als het elixer van de goden in het oude Griekenland, is wijn een van de populairste dranken ter wereld, gezien het belang ervan, de januari 24, 2011, de Wine Enthusiast Magazine publiceerde de resultaten van de wedstrijd om te kiezen welke is de beste wijnstreek van de wereld, een onderscheiding die de kandidaten als Frankrijk, ItaliëSpanjeArgentinië en de Verenigde Staten heeft.

Inderdaad, tussen proeverijen en gejuich, twee wijnstreken die staan en vallen door hun eigen gewicht. We verwijzen naar de Spaanse Rioja-wijn, dat is de meest prestigieuze wijngebied van Spanje, Argentinië en La Rioja, een provincie die behoren tot het noorden gaucho. Wat is de beste? Het is moeilijk te vinden een enkele winnaar, want als het smaakt en ruikt, ieder persoon heeft zijn eigen smaak voor een goed glas wijn dat de voorkeur van de wereldwijde markten te veroveren.

De Spaanse Rioja

De Spaanse wijn beslaat de Rioja streek en een aantal gemeenten in het Baskenland en Navarra. De streek heeft een oppervlakte van 60 000 hectare wijngaarden waar gecultiveerd worden een van de meest prestigieuze wijnen ter wereld. En dat is La Rioja een land van weelderige natuurlijke schoonheid, bezaaid met wijngaarden en wijnhuizen die bezocht kunnen worden door vrienden en vreemden.

U kunt notieren dat een van de meest voorkomende druivensoort Tempranillo is, dat is een typisch Spaanse variant, zodat de beste rode wijnen gekregen worden. En een van de dingen die deze wijnen zijn verschillend van anderen is zijn bereidheid om daar plaats te vinden om rijping in eikenhouten vaten.

Daar de wijn evolueert en ondergaat een proces van het verwerven van micro oxygenatie brengt aroma’s en smaken die hout. Dan, afhankelijk van het verouderingsproces is gevolgd bij de voorbereiding, is de Rioja wijn verdeeld in vier categorieën: jonge wijn, gerijpte wijn, reserve wijn en wijn van grote reserve. In de meeste gevallen de wijnen evenwicht zijn met goede en uitstekende boeket.

La Rioja Argentinië

En gaan we toe de andere zijde van de wereld, in Argentinië, stellt ook in licht het gebied van La Rioja, een provincie in het noordwesten van Argentinië, rijk in de landbouw en de mijnbouw, maar steelt in de licht de teelt van druiven voor wijn maken in de Famatina Valleys die bezit uitzonderlijke eigenschappen op het gebied van temperatuur en bodem.

Juist, daar staat Chilecito gebied met meer dan 5.000 hectare en waaronder de Torrontes Rioja, dat is hun vlaggenschip witte wijn, die bezit onderscheidende kwaliteiten in verschillende fruitige, een unieke gouden witte kleur in de wereld.

Een ander ding om te overwegen is dat in La Rioja, in het bijzonder rood Bonarda druif is het meest geproduceerd voor de consumptie van tafelwijnen. Niet verrassend is dat deze streek prijzen gewonnen heeft in diverse wedstrijden op internationaal niveau, met soorten zoals Cabernet Sauvignon, Chenin, Merlot en Chardonnay.

Kortom, de beste wijn ongetwijfeld een die gaat rechtstreeks naar de ziel op het moment van de test. Heeft u al een idee van de oorsprong en de productie van twee verschillende geografische gebieden waarvan de wijnen worden beschouwd als een van de beste in de wereld, het definitieve antwoord is datu het weet …

Geef een reactie Spaanse Rioja vs Argentinië Rioja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *