Sabrage, een andere manier om de Cava te ontkurken

 TAGS:De “Sabrage” is de techniek om de Champagne fles te ontkurken met een zwaard , en hoewel lijkt het een beetje als een onzinnigheid of een beetje meer als een nieuwsgierigheid, inderdaad is een traditie met meer dan 2 eeuwen van geschiedenis. We u verklaren:

De Sabrage gaat terug de tijd van Napoleon, en is de techniek de kurk van een mousserende wijn met een zwaard te ontkurken.

In Spaanje en in andere landen waarin de mousserende wijnen we met de vieringen verbinden, is het normaal dat worden de vlessen ontkurkt met veel lawaai. In tegenstelling , in Frankrijk, waarin de Champagne vereerd is, is de discretie van toepassing als we een vles ontkurken, als een bewijs van elegantie en glamour. Dus, word het kurk ontkurkt terwijl we het altijd vasthouden, om te vermijden dat het vliegt, en met korte en zoete bewegingen zodat het geluid het minst lawaaierig mogelijk is.

De unieke methode waarin wordt het mogelijk gemaakt het kurk weg te gooien is de sabrage, omdat het spectaculair is. In frans Sabrage komt uit de woord ?sabré?, die  zwaard .

Er zijn  3 aparte versies van de oorspong van de Sabrage traditie:

De eerste versie over de Sabrage rechstreeks geeft zijn oorsprong tot Napoleon, die het zwaard gebruikte, enige werktuig die hij im hand hield, om de flessen te ontkurken wanneer zijn overwinningen gevierd worden.

Bij de tweede versie wordt verwikkelt in de Sabrage de niet meest beroemd weduwe van Veuve Clicquot. Er wordt verteld dat de soldaten van Napoleon vaak bezochten de wijnstokken van de Veuve Clicquot, een jonge en rijke weduwe die 27 jaar was, en in concurrentieslag verwikkeld waren  en gebruikten de Sabrage om op haar indruk te maken.

Er bestaat een andere manier om de flessen te ontkurken, zijn voetstuk tegen een muur te slaan. De kurk, door de druk,  eindigt te schieten. Dus was de gewonne manier hoe de piraten hen ontkurkten, door deze, volgens de derde versie, de franse Zeemacht namen de Sabrage  aan als een manier om verschillend te zijn tegen deze manier.

 

Hoewel sabrage heeft fans sinds de achttiende eeuw, het was pas in 1986, toen Frankrijk besloot een groep van liefhebbers van deze traditie aan te sluiten en noemen ze deze groep  La Confrérie du Sabre d?Or (Broederschap van de Gouden Sabre).

Nu, deze organisatie onderhoudt de regels en de oude regels waarop is deze wereldwijde kunst gebaseerd. Deze broederschap wordt voorgezeten door de Grand-Maître of grootmeester Jalloux Jean-Claude, en heeft ambassadeurs in de helft van de wereld .

In de Broederschap van de Gouden Sabre zijn er 6 soorten tipos de leden verdiend op basis van de prestaties van het lid in de organisatie en het aantal flessen open:

1. Sabreur: is er een die begint in de wereld van de sabrage. U betaalt een eenmalige bijdrage opgericht de vereniging en de cava of champagne kopen die zal  bij zijn inauguratie ontkurkt worden. Dit levert een reeks artikelen en literatuur te bestuderen en geëvalueerd voor de volgende stap.

2. Chevalier-Sabreur: Om deze reeks te krijgen moet de rookie heerschappij over het zwaard hebben en voor de gemeente aan te tonen, in elke officiële handeling van het zelfde. U heeft het recht om anderen te initiëren in de kunst van de Sabrage.

3. Maître-Sabreur: Hij word aangesteld als hoofd van een plaatselijke gemeente of Caveau..

4. Officier: Alleen voor Chevalier-sabreur met meer dan 5 jaar oud en alleen genoemd in internationale evenementen. Om deze moeten ook voldoen aan alle, doden een fles “magnum”.

5. Commandeur: Na vijf jaar in de rang van Officier in de Orde  is commandant kan ervoor kiezen om te bestellen. Om deze zullen we voor alle en Jeroboam onthoofden, om Champagne die gelijk aan vier standaard flessen is.

6. Grand Commandeur: Commandanten alleen gereserveerd voor meer dan 10 jaar in dienst als zodanig, is de hoogste onderscheiding die we in de Orde krijgen kunnen.

 

Hoewel u kunt openen flessen mousserende andere voorwerpen dan het zwaard, is het niet langer beschouwd als authentiek sabrage. Om een sabrage te maken volgens de regels, dan moet u naar de brief de volgende regels:

  • Neemoma een fles van Cava of Champagne die koud genoeg is. Het aanbevolen temperatuur is 3ºC.
  • Neem de aluminum kap af die op het kurk is. Wat betreft de kurk bedekte draad, kunt u deze verwijderen of los te maken, wat dan ook.
  • Doorzoek de naadlijn glas dat de fles sluit en opent precies op die lijn die aluminium deksels, ongeveer een centimeter breed.
    Wanneer u ervaren dat niet nodig zal zijn.
  • Met een uitgestrekte arm, pakt de fles stevig plaatsen van de duim in uw basis. Wijzen naar voren het creëren van een hoek van ongeveer 30 ° met de horizontaal, en zorg ervoor dat niemand in de “vuurlinie”.
  • Schuif het zwaard een paar keer door de hals van de fles voorzichtig, zonder het raken van de stop op om wrijving en druk kit en bellen die in hun werk te creëren.
  • Geef een flip en blijven de kurk (niet in een handomdraai), en kijk naar de kurk uit met geweld en valt uit de buurt van de fles.

We raden u aan deze procedure voorzichtig uit te voeren, vooral aan het begin. Daarnaast, als onderdeel van de Champagne te verliezen (ca. een half glas), kan het beste gebeuren in een open ruimte, niet te vuil zijn, en je kunt voordat proberen met andere objecten, in plaats van de sabel (just in case). Hoewel, eens de smaak, het waard zal altijd de meest elegante zijn

Geef een reactie Sabrage, een andere manier om de Cava te ontkurken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *