Ruik wijn en verbeter je geheugen!

 TAGS:undefinedEen onderzoek gedaan in Las Vegas concludeert dat sommeliers en wijnproevers meer ontwikkelde gebieden van de hersenen hebben dan andere mensen. De studie suggereert dat deze gebieden rechtstreeks betrokken zijn bij het geheugen, en zo de kwetsbaarheid van deze mensen verminderen voor ziekten als Alzheimer.

De sleutel tot deze ontdekking heeft zijn oorsprong in de reuk. Door hun beroep bezitten deze wijn experts een grotere ontwikkeling van reuk. Hun werk door de jaren heen beïnvloedt  de scherpe ontwikkeling van dit zintuig, zoals bepaalde gebieden van de hersenen die andere mensen gewoonlijk niet oefenen. Zo concludeert deze studie dat uitoefenen van het zintuig van de reuk de ontwikkeling bevordert van de hersenen van het geheugen en het voorkomen van de ziekte van Alzheimer.

Dit onderzoek uitgevoerd door Dr. Sarah Banks, neuropsycholoog aan het Mental Health Center van Cleveland, probeerde de onbekende reden te beantwoorden waarom de experts wijnproevers aroma’s en smaken waarnemen en de rest van de mensen niet. De studie bestond uit het maken van scans van de hersenactiviteit van 13 sommeliers en 13 liefhebbers wanneer ze beínvloed zijn door diverse smaken van wijn en fruit. Hoewel uit de studie bleek dat de wijnexperts in staat zijn geuren en gevoelens waar te nemen die niet te onderscheiden zijn door de liefhebbers van deze drank, was haar grootste ontdekking de lokalisatie van de geoefende delen van de hersenen van genoemde professionelen. Gebieden waar zich juist de vatbaarheden voor ziektes van het geheugen bevinden.

“Dit is goed nieuws voor sommeliers; omdat ze een zekere mate van bescherming tegen de ziekte van Alzheimer zouden kunnen hebben” bevestigde Dr. Banks in een recent interview met het Amerikaanse netwerk CBS. Hoewel het nu slechts een vermoeden is, bevestigt de neuropsycholoog dat op deze wijze wijn haar zou kunnen leiden naar een grote ontdekking over de ontwikkeling van het geheugen; evenals over de preventie en behandeling van de ziekten die het beïnvloeden.

Het is zeker de moeite waard ons in te houden en elk glas wijn te ruiken voordat we het drinken, ofwel van een aangename smaak te genieten of ons geheugen te verbeteren.

 

 TAGS:Laya 2015Laya 2015

Laya 2015

 

 

 TAGS:La Planta 2015La Planta 2015

La Planta 2015

Geef een reactie Ruik wijn en verbeter je geheugen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *