Rode druiven, een tanninen kwestie

 TAGS:

En blijven wij over druiven spreken! In dit geval presenteren we u de meeste bekende en suggestieve rode druiven…

Cabernet Franc

Erkende door zijn elegantie en bloemige aroma, de Cabernet Franc druif een deel van de Cabernet Sauvignon en wordt zij vooral bij Bordeaux bebouwd. In Uruguay worden ze gebruikt om fijnheid met Cabernet Sauvignon y Tannat toe te voegen . Alleen gemaakt; deze druif produceert een lichte en zoete wijn.

Cabernet Sauvignon

Deze soort is de meest voorkomende in de wereld en bij het bereiken van de optimale rijping wordt geassocieerd met cassis, terwijl het ontbreken van plantaardige noten rijpen onthult groene groene stijl, en in blik of gekookt als zwarte olijven. In de typiciteit van Cabernet Sauvignon experten vinden hints van kruiden zwarte peper of rode soort, en identificeren de kleur zonder glans. Terwijl het passeren van de kleuren violet tinten in de jeugd tot steenrood als de jaren voorbij gaan.

Merlot

Framboos en pruimen zijn de descriptoren die de proevers gebruiken om te verwijzen naar deze vrucht. Op volwassen het geeft tonen van donkere chocolade, terwijl de bloemen viooltjes zijn gekozen om haar parfum te noemen. Deze druif is een essentieel onderdeel in de grote mixen Franse en wordt erkend als cruciaal in wijnen zoals Petrus. In jonge flessen frisse aroma’s van rode vruchten overheersen, dus is opgenomen in het roze.

Pinot Noir

Er wordt gezegd dat het toppunt van elke producent is en alle proevers hun voorkeur aan het geven. Zonder weerstand tegen vorst, regen en hitte, is deze variëteit van ingewikkeld rijping. Met weinig kleurintensiteit wegens de anthocyaan lage hoeveelheid en de moeilijke behoud die resulteert uit de beperkte aanwezigheid van tannines, de Pinot Noir geeft toch fruitige jonge wijnen en goede wijnen. De aroma’s en smaken worden geassocieerd met bramen en kersen, terwijl over het algemeen aan gemaaid gras ruikt, zwarte thee en leer.

Syrah of Shiraz

Verse frambozen en bramen, pruimen en kweepeer plakken, zwarte peper, leer en zelfs teer zijn descriptoren die deze typische variëteit van  Frankrijk identificeren, dat nu wordt het gevonden op zijn hoogste uitdrukking in Australië.

Tannat

Opgenomen in de Rio de la Plata als banier wijnstok, deze variëteit middelgrote bladeren heeft en donkergroen en zijn paars fruit sterk is, bijna zwart. Bij jonge wijnen wordt in verband gebracht met frambozen, kweepeer en vijgen, die overgaat in een intens aroma van leer, met een duidelijke adstringentiereactie product van het hoge tanninen percentage.

Tempranillo

De Tempranillo druif, ook genoemd als Tinta del país of Tinta Roriz, deze druif is de sleutel in de meeste Spaanse wijnen. Het is niet gewoon deze wijnstok in monovarietale wijnen buiten Spanje vinden, want hoewel het produceert een gekleurde wijn, de zuurgraad is zeer laag en is laag in tannine.

Malbec

Genoemd als Cot in Frankrijk en zwart fruit, kunnen we hem erkennen door zijn dichte kleur bijna zwarte kleur. Aangenomen door de Argentijnen als een rode wijnstok banier, deze variëteit kan tot een jonge wijn zich veranderen, een verouderde wijn als een rozé, en altijd geeft gelijke aroma’s als kersen-of cassis en violet parfum. Bij het rood wijnmaken geeft het ook specialen notities als anijs of dropje.

Geef een reactie Rode druiven, een tanninen kwestie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *