Robert Parker, de kracht in de wijn

 - Als u behoort tot een of andere manier aan de wijn wereld, zijn we er zeker van dat de naam van Robert Parker, is er niet vreemd of onbekend aan uw oren. Het gaat on misschien de meest invloedrijke wijn criticus in de wereld, zijn mening en meningsuiting zijn bijna wet en als de tijd is om een wijn te classificeren en een wijn waardering te geven.

Robert Parker werd geboren in Baltimore, Maryland (VS), is afgestudeerd in Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Maryland, College Park, vervolgde zijn studies en behaalde zijn rechten diploma aan de Universiteit van Maryland, Baltimore, een beroep dat hij gedurende 10 jaar in de geldschieter Farm Credit Banks van Baltimore vervulde. Maar in 1984 zijn ontslag diende hij in om op 100% te wijden aan boeken over wijn te schrijven.

Alles begon in 1975, toen schreef hij een wijnengids, te wijten aan het gebrek aan informatie die bestonden op dat moment. Reeds in 1978 publiceerde hij zijn eerste nummer van de inmiddels beroemde “The Wine Advocate” (De advocaat van de wijn). Deze publicatie wordt gratis verspreid over de verkopers van wijn met een initiële inschrijving van 600 exemplaren, en vandaag, 33 jaar na “The Wine Advocate” heeft meer dan 100.000 abonnees in de Verenigde Staten en 37 landen over de hele wereld en is misschien wel de belangrijkste en meest relevante publicatie van wijnen van de wereld.

Parker kwam ook tot de moderniteit en in 2002 heeft hij zijn web site gemaakt, en vandaag is een van de meest populaire website van wijnen ter wereld.

Zijn woord is wet

Parkerised of als we meer in het Engels kennen “parkerized“, deze term leid van zijn achternaam af, is een soort van notitie of classificatie die wordt aan wijnen gegeven. Het is geen geheim dat veel wijnen voordat ze tot de markt vertrekken gaan ze door de smaakpapillen van Parker, en na zijn verwachte reactie kan uw wijn waardering hoger worden of dalen.

Robert Parker is beschouwd voor vele de krachtigste wijncriticus ter wereld. Zijn woord vaak dient een wijn op de markt te waarderen.Het komt niet zeer zelden in de Rhône, de ProvenceCalifornia of in Bordeaux hem te zien, faavoriete platsen om de wijnproeverij.

Vandaag is zijn woord wet voor de wijnliefhebbers, en hoewel zijn er verraderlijke critici, geen producent van wijn in de wereld kan ontkennen dat als zijn wijn wordt door Parker geprezen in de markt zal hij als het champagne schuim groeien.

 TAGS:Marrenon Lourmarin Vignoble Du Luberon 2009Marrenon Lourmarin Vignoble Du Luberon 2009

Marrenon Lourmarin Vignoble Du Luberon 2009

 

 

 TAGS:Château Rieussec Blanc 2007Château Rieussec Blanc 2007

Château Rieussec Blanc 2007

Geef een reactie Robert Parker, de kracht in de wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *