Petit Verdot, een wijnstok te combineren

 -

De  Petit Verdot wijnen komen uit Bordeaux –  Frankrijk. Het is een ras van rode druiven
 en is bijna altijd gebruikt om met andere wijnstokken mee te combineren en deze zijn evenens afkomstig van Bordeaux. Hun oorsprong is mysterieus als vele andere wijnstokken. We veronderstellen dat de Petit Verdot ouder dan de Cabernet Sauvignon wijnstok is, die ook oorspronkelijk is uit Bordeaux, de eerste vermelding van deze wijnstok dateert uit de achttiende eeuw.

De ouders van Petit Verdot zijn de Tressot en Duras wijnstokken, deze laatste wijnstok van de bovenste Tam Valley  in de buurt van de regio van Toulouse, wordt verondersteld dat de  Petit Verdot door de Romeinen in de Middellandse Zee werd genomen.

De Petit Verdot, zoals zijn naam zegt het niet, moet zeer volwassen zijn om volheid te bereiken (“petit”, een Frans woord die “klein” betekent en “verdot” die “groen”  betekent), is van kleine bessen en heeft een intense zwarte kleur. Een van de grootste problemen van de Petit Verdot wordt soms de bessen zijn groeien meestal verkorten, bijna altijd vanwege het weer. En een van de meest interessante eigenschappen is dat ze produceren vaak meer dan twee trossen per knop.

De Petit Verdot kunnen we hem vinden, vooral in Bordeaux, bijzonder in de Médoc streek, waarin hij zijn excelentie bereikt alleen tijdens de warme wijngaarden, en wordt bijna altijd gebruikt voor zogenaamde Bordeaux blends (of Bordeaux blends). In Australië vinden we de grootste aantal van de aanplant van deze wijnstok, en wordt gebruikt om enigevarieteit wijnen te maken. In Italië wordt er ook Petit Verdot gevonden, het is gebruikt voor de 100 % productie van wijnen van deze wijnstok. Ook kunnen we het ook op aanzienlijke hoeveelheden in de Verenigde Staten zien, waar het wordt gebruikt voor Meritage, in ChiliSpanje, Canada, Argentinië en Venezuela.

De 100 % productie van Petit Verdot wijnen laag is, we zien het bijna altijd gepaard met een andere wijnstok, meestal de andere wijnstok is de meerderheid van de betrokken wijn. Maar toen de koningin Petit Verdot wijn is, kunnen we de zachte tannine profiel en de inzet van haar onmiskenbare aroma ontdekken. De Petit Verdot wijn heeft een goede zuurgraad en een zeer intense donkere kleur. 

Perfekt combineren

Een Petit Verdot wijn combineert prachtig met  rood vlees en sterke smaak kazen kunnen ook worden gecombineerd met gevogelte en wild braad. De ideale temperatuur om deze wijn te drinken is ongeveer 15 graden.

 TAGS:Château Margaux 2004Château Margaux 2004

 

Château Margaux 2004

 

 TAGS:Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2012Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2012

 

Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2012

 

Geef een reactie Petit Verdot, een wijnstok te combineren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *