Bier zou kunnen helpen bij het voorkomen van borstkanker

 TAGS:undefined

Hop, een van de belangrijkste ingrediënten van bier, zou effectief kunnen bijdragen aan het voorkomen van borstkanker. Dit  blijkt uit een studie gerealiseerd door experts van de Universiteit van Illinois in Chicago (VS), waarover een britse publicatie onlangs opzien baarde in de Daily & Sunday Express.

Hop is een bloem die verantwoordelijk is voor de bittere, kruidige zure smaak van bier, dat al beoordeeld is in onderzoeken die het betrekt bij de hormoonniveaus van zowel mannen als vrouwen, maar blijkbaar toont de nieuwe studie aan, dat het chemische verbindingen zou kunnen activeren die de ontwikkeling verhinderen van tumoren.

Wetenschappers hebben hopextract op twee verschillende manieren toegepast bij cellen van de borst om het effect te zien op de stofwisseling van het oestrogeen van de cellen, omdat reeds bekend is dat een tragere stofwisseling het risico op borstkanker verhoogt.

De geleerden vonden een bestanddeel van hop, 6-prenylnarigenin (6-PN) genoemd, dat de vastgestelde waarde van de stofwisseling van het oestrogeen vergroot, dus verdere onderzoeken zouden de doeltreffendheid van deze samenstelling tegen kanker kunnen aantonen.

De verbinding 6-PN is een krachtige fyto-oestrogeen dat bij inname de activiteit van de hormonen voedt. In feite kunnen vrouwen die met deze plant werken uiteindelijk verstoringen in hun menstruele cycli krijgen, en het is getest als behandeling voor postmenopauzale vrouwen met opvliegers, nachtelijk zweten en slapeloosheid.

Het onderzoeksteam zou ook een gelijksoortige verbinding hebben gevonden, 8-prenylnarigenin  (8-PN), zichtbaar minder effectief, maar het zou ook onderwerp van volgende onderzoeken moeten zijn.

 

 

 

 TAGS:OrvalOrval

Orval

 

 

 TAGS:Alhambra Reserva 1925Alhambra Reserva 1925

Alhambra Reserva 1925

Wijn maken zoals ze het deden in het oude Rome

 TAGS:undefined

Stel je voor dat je in staat zou zijn de wijn te proeven die de inwoners van het oude Romeinse Rijk dronken. Nou, deze droom kan uitkomen dankzij een onderzoek van de ruïnes van wijnkelders waarin deze wijnen oorspronkelijk werden geproduceerd, waarbij amforen, enkele kruiken van aardewerk gebruikt door de oude beschavingen om allerlei soorten goederen op te slaan en te transporteren, een sleutelrol spelen.

Een producent van een stad in de buurt van Portland in de staat Oregon (VS), is begonnen met de productie van de eerste zendingen van wijn gemaakt volgens dezelfde technieken die de Romeinen gebruikten meer dan 2000 jaar geleden. Een professor in de keramiek, Andrew Beckham genaamd, is er samen met zijn vrouw Annedria in geslaagd om enkele wijnranken van Chardonnay en Pinot Noir te verbouwen, en onder leiding van de Italiaanse wijnboer Elisabetta Foradori, hebben ze zich ingezet om deze merkwaardige uitdaging aan te gaan.

Beckham heeft de oorspronkelijke amforen gereproduceerd op basis van de ontwerpen van Romeinse kruiken, Spaanse potten en Georgische “Qvevri”, en heeft ontdekt dat hun vorm de kenmerken van de verkregen wijn op een belangrijke wijze beïnvloedt. De poreusheid van het aardewerk verhoogt de blootstelling aan zuurstof van de wijnen tijdens het ouder worden, dat  creëert zachtere tannines en vergroot de aroma’s van noten, chocolade en gekookt fruit. De producent bevestigt dat dit het mogelijk maakt om dezelfde resultaten in de helft van de tijd te verkrijgen dan wanneer eiken vaten worden gebruikt voor veroudering.

Tegenwoordig ontwikkelt hij wijnen gefermenteerd in amfora en gerijpt in hout, gefermenteerd en gerijpt in amfora en gefermenteerd in amfora en van gemengde rijping, elk met zijn specifieke kenmerken en groot potentieel, vooral voor degenen die van fruitige en subtiele smaken houden, vol van verschillende schakeringen. De belangrijkste is natuurlijk de uitsluitend in aardewerk geproduceerde, die een mooie robijnrode kleur laat zien, met aroma’s van onder andere pruimen, bramen, chocolade, kaneel, een echt nieuwe wijn in de afgelopen eeuwen, die verrassend genoeg, zeer aangenaam om te drinken blijkt.

 TAGS:Augustus Chardonnay 2014Augustus Chardonnay 2014

Augustus Chardonnay 2014

 

 

 TAGS:Augustus Trajanus 2010Augustus Trajanus 2010

Augustus Trajanus 2010

10 wetenswaardigheden over Cabernet Sauvignon

 TAGS:undefined

 

De Cabernet Sauvignon is zonder twijfel de meest gerenommeerde druivensoort onder de rode wijnen. Deze wijnstok die stamt uit de 17e eeuw is afkomstig uit de Franse stad Bordeaux en is ontstaan uit de kruising tussen Cabernet Franc en Sauvignon Blanc. Maar wat weet je eigenlijk nog meer over de Cabernet Sauvignon?

We hebben hier een lijst samengesteld met feiten die van pas komen om meer te weten te komen over één van de meest gebruikte druivensoort bij het maken van rode wijn:

1. De Cabernet Sauvignon was de meest geteelde variëteit ter wereld totdat het in de loop van de jaren ’90 gepasseerd werd door de Merlot in het totaal aantal plantages.

2. De variëteit groeit erg goed in zeer uiteenlopende klimaten. Het gaat hier om een nobele druif die zich gestaag vermeerderd heeft in de rest van Europa en de zogehete landen uit de Nieuwe Wereld (Verenigde Staten, Chili, Nieuw Zeeland, Australië).

3. De wijnkelders in de Napa-vallei in Californië (Verenigde Staten) betalen meer voor dit druivensoort dan andere variëteiten in de regio. Dit is nogal ironisch en ondanks dat het de meest geproduceerde variëteit is, doet dit niet ten onder aan zijn waarde en de prijs.

4. Het is de meest verbouwde druivensoort in Chili. De koude wind uit de Stille Oceaan zorgt voor de juiste vochtigheidsgraad en de Andes brengt voldoende water zodat er wijnen worden gemaakt die overeenkomen met de rode Bordeaux wijnen. Door de grote groeicapaciteit hebben zelfs Franse wijnhuizen in de regio geïnvesteerd.

5. De rode wijnen op basis van Cabernet Sauvignon zijn robuust, hebben een diepe structuur en is rijk aan tannine. Daarom zijn ze uiterst geschikt bij onder andere rode gegrilde vleessoorten, konijn, wild zwijn, lamsvlees en stoofgerechten.

6. De hele wereld is gek op deze variëteit en China is hier geen uitzondering in. Een recent verslag heeft aangetoont dat de chinezen de grootste rode wijndrinkers ter wereld zijn en dat de Cabernet Sauvignon daar één van de meest populaire druivensoorten is.

7. In de Verenigde Staten is er voor de variëteit zelfs een eigen dag ingeroepen: de Donderdag vóór de dag van de arbeid die de eerste Maandag in September gevierd wordt.

8. De druivensoort staat ook bekend als Vidure, Petit Vidure, Petit Cabernet.

9. Het is de druivenvariëteit die de meeste vermeldingen heeft ontvangen in de databank van Wine Spectator´s: 24.000 beoordelingen van proeverijen omtrent de Cabernet Sauvignon.

10. Er wordt gezegt dat het woord “sauvignon” komt van het Franse woord sauvage wat wild betekent. Men denkt dat het zo´n nobel druivenras was dat deze zelfs in de wilde natuur van Frankrijk groeide.

 TAGS:Woodbridge Cabernet Sauvignon 2013Woodbridge Cabernet Sauvignon 2013

Woodbridge Cabernet Sauvignon 2013

 

 

 TAGS:Celler Mariol Cabernet SauvignonCeller Mariol Cabernet Sauvignon

Celler Mariol Cabernet Sauvignon

Nieuwe studies tonen aan dat het mediterrane dieet het geheugen verbetert

 TAGS:undefinedHet is bekend dat het mediterrane dieet vele voordelen heeft. Naast de consumptie van fruit, olijfolie, vis en wat vlees beveelt dit dieet op grote schaal wijn aan, dat kan een dagelijkse consumptie van een glas zijn.

Nu verschijnen er nieuwe voordelen in dit dieet, want een studie van het Centre for Human Psychopharmacology Swinburne University of Technology Melbourne in Australië, toont aan dat het mediterrane dieet het geheugen verbetert. Er werd aangetoond dat de inname van invloed is op de cognitieve processen van alle soorten mensen uit alle landen, niet alleen uit de mediterrane regio.

Andere conclusies van de studie zijn dat de voordelen op dit gebied van het mediterrane dieet niet alleen ouderen betreft maar alle groepen van de bevolking. Dus het dieet is goed voor kinderen en volwassenen.

De onderzoekers zijn van mening dat het versterken van dit dieet helemaal doeltreffend is, en een van de maatregelen is om de problemen van dementie op te lossen. Iets heel belangrijks gezien de toenemende vergrijzing van de bevolking.

Volgens de Mediterrane Dieet Foundation is dit dieet “een waardevol cultureel erfgoed dat veel meer vertegenwoordigt dan een eenvoudige richtlijn voor voedingswaarden, rijk en gezond”. Kom op, het is een levensstijl gebaseerd op het evenwicht van etenswaren en verzamelen van recepten, manieren van koken, vieringen, gewoonten, typische producten en verschillende menselijke activiteiten.

Het dieet, zoals we eerder genoemd hebben, is gebaseerd op de matige inname van verschillende belangrijke voedingsmiddelen, zoals fruit, granen, groenten, water, eieren, vis, noten… Altijd seizoensgebonden voedsel, natuurlijke specerijen en natuurlijke kruiden.

Naast deze ontdekking gelinkt aan het geheugen, voorkomt het mediterrane dieet het ontstaan van hart- en vaatziekten, het verlaagt de slechte cholesterol, verkleint het risico op diabetes, etc.

 TAGS:La Planta 2015La Planta 2015

La Planta 2015

 

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2005Viña Ardanza Reserva 2005

Viña Ardanza Reserva 2005

Smaakt biologische wijn beter dan gewone wijn?

 TAGS:undefined

 

Biologische wijnen worden steeds populairder zowel in Spanje als in andere landen zoals Frankrijk, waar de de biologische cultuur al langer ingeburgerd is. De bio cultuur is meer dan alleen een modeverschijnsel; het is een ware trend die niet alleen meerwaarde aan het produkt geeft maar ook het menselijke milieu-impact in de teelt vermindert.

Maar kunnen we hierdoor zeggen dat bio wijn lekkerder is als traditionele wijn? Hoewel er in Spanje geen onderzoek is verricht omtrent dit tema, is er zowel in de Verenigde Staten als in Frankrijk research verricht op dit gebied en aan alles blijkt dat biologische wijn in dezelfde omstandigheden, beter smaakt dan de rest van de wijnen.

Opvallend is het onderzoek uit de VS, geleid door de KEDGE Business School en de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA). De resultaten, gepubliceerd op de Franse web site Notre-planet.info geven aan dat de Californische gekwalificeerde bio wijnen beter smaken dan de niet bio wijnen. Voor dit onderzoek gebruikten de verantwoordelijke wetenschappers meer dan 74.000 referenties als uitgangspunt die gewaardeerd werden door kenners van The Wine Advocate, Wine Enthusiast y Wine Spectator. Na de nodige afwegingen te hebben gedaan, was het resultaat uiteindelijk dat de biologische wijnen over een total van 100 punten, gemiddeld 4,1 punten meer kregen dan de traditionele wijnen.

Ondanks dat de resultaten alleen van toepassing zijn op Californische wijnen, heeft een dergelijk onderzoek in Frankrijk soortgelijke provisionele resultaten opgeleverd – ter afwachting van de definitieve uitslagen. Dit onderzoek wordt verricht door KEDGE Business School en momenteel lijkt het erop dat ook in Frankrijk de biologische wijn beter smaakt dan niet biologische wijnen.

In Uvinum pleiten wij ervoor dat de beste wijn altijd díe wijn is die iedere persoonlijke drinker het meest aanstaat en dit hangt weer af van andere factoren zoals het gezelschap, de gemoedstoestand en de combinaties met de wijn. Wat in ieder geval zeker is is dat een milieubewuste en milieuverrijkende wijncultuur voor iedereen voordelen oplevert en ook voor de wijnen.

 TAGS:Prinz Salm Grauburgunder Trocken Bio 2013Prinz Salm Grauburgunder Trocken Bio 2013

Prinz Salm Grauburgunder Trocken Bio 2013

 

 

 TAGS:Hof Gandberg Bio T.N. 76 Pinot Bianco 2013Hof Gandberg Bio T.N. 76 Pinot Bianco 2013

Hof Gandberg Bio T.N. 76 Pinot Bianco 2013

Wijnflessen die de waarde van een jaarsalaris hebben

 TAGS:undefinedEen paar weken geleden, begin september, werden in Hong Kong iets meer dan 2.000 antieke flessen Bourgogne wijn geveild, behorende tot het gerenommeerde Maison Bouchard Pere et Fils. Onder deze flessen waren er twee die bijzonder veel aandacht trokken, omdat ze tegen een ongehoord hoge prijs werden verkocht.

De eerste was een witte Meursault Charmes uit 1846, één van de 16 flessen uit de negentiende eeuw die geveild werd, die werd aangeschaft voor 134,750 Hong Kong dollars, wat neerkomt op 15.562€, de geschatte waarde van 80.000HK$ overschrijdend. De koper bleef om zwaarwegende redenen anoniem na het winnen van het intense bieden dat op het hoofdkantoor van Christie’s werd gehouden. De wijn werd als de oudste in de collectie van Bouchard beschouwd, omschreven als wijn met “een bleek gouden kleur”.  

De tweede fles waar veel over gepraat werd bij deze veiling was een Montrachet van 1865, ook van de negentiende eeuw, die met 196.000 HK$ (22.636€), meer dan drie keer de geschatte waarde van 60.000 HK$ opbracht.

Tim Triptee, de directeur van de wijnafdeling bij Christie’s, verklaarde, -waarom ook niet- heel blij te zijn met de behaalde resultaten op de veiling. “Omdat het zo’n zeldzame antieke Bourgognes zijn, zijn de grote resultaten die deze veiling toont een weergave van het feit dat ze gewild blijven bij verzamelaars in dit gebied”, zei Triptee.

Anderzijds, bevestigt Gilles de Lazouziére, president van de Henriot groep die de eigenaar van Maison Bouchard is, dat de veiling gehouden werd in deze Zuidchinese stad vanwege het uitstekende en grote enthousiasme dat men voor Franse wijnen heeft.

La Maison Bouchard P& F werd 21 jaar geleden overgenomen door de familie Henriot. Het werd echter opgericht in 1731 en bezit één van de grootste collecties antieke flessen wijn, met meer dan 150 duizend stuks.

 

 TAGS:Beaune Grèves Vigne de L'Enfant Jésus Rouge 2007Beaune Grèves Vigne de L’Enfant Jésus Rouge 2007

Beaune Grèves Vigne de L’Enfant Jésus Rouge 2007

 

 

 TAGS:Nuits St Georges Les Cailles Magnum 2010Nuits St Georges Les Cailles Magnum 2010

Nuits St Georges Les Cailles Magnum 2010

Zal synthetische alcohol de natuurlijke alcohol vervangen?

 TAGS:undefinedHet is zeer waarschijnlijk dat we allemaal wel eens spijt hebben gehad van nachtelijk feesten door de onaangename consequentie waaraan we de volgende dag lijden: een kater. Hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid maken dat we dat drankje dat we te veel dronken terwijl we genoten van een goede tijd met onze vrienden, verafschuwen. Een tafereel dat zich regelmatig herhaalt, is dat het voornemen nooit meer te drinken, binnen een paar dagen, weken of maanden verbroken wordt. En altijd vragen we ons af: Hoe lang zullen we aan katers moeten lijden?

Het geklaag van al diegenen die deze onaangename ervaring hebben geleden, is gehoord door een groep onderzoekers van het Imperial College in London die synthetische alcohol hebben ontwikkeld. Het gaat om een reeks chemische verbindingen alcosynth genoemd die in staat is om de ontspannende effecten en de ontremmingen die gepaard gaan met dronkenschap te produceren, dit alles zonder de negatieve effecten hiervan op de gezondheid, met inbegrip van de kater de volgende dag.

Professor David Nutt, hoofd van het onderzoek in kwestie, verzekert dat men ongeveer 90 componenten van synthetische alcohol heeft gepatenteerd. Het gaat om onschadelijke drugs voor de gezondheid, die in staat zijn om de positieve effecten van alcohol op de hersenen te reproduceren, zonder dat de smaak en het genoegen van onze favoriete cocktails verloren gaat. Dit alles is mogelijk dankzij een uitgebreide studie over de chemische reacties van verschillende dranken op de mens.

Met het groeiend besef van een gezonde levensstijl lijkt de vervanging van natuurlijke alcohol door de sythetische een uitstekend idee. In feite, verzekert David Nutt ons dat we rond het jaar 2050 geen alcohol industrie zullen kennen zoals vandaag de dag en zal zijn vervangen door synthetische alcohol. Echter, dit alles hangt ervan af of deze stoffen worden goedgekeurd door internationale organisaties, die niet alleen de zaken met betrekking tot de gezondheid moeten evalueren maar ook de economische gevolgen van het vervangen van een miljoenenindustrie zoals die van alcoholhoudende dranken.

Daarom blijft de vraag: zal synthetische alcohol natuurlijke acohol vervangen? Het lijkt erop dat we ondanks alles nog vele jaren moeten wachten op het antwoord op deze vraag.

 

 TAGS:Rushkinoff Vodka Caramel 1LRushkinoff Vodka Caramel 1L

Rushkinoff Vodka Caramel 1L

 

 

 TAGS:Gin NordésGin Nordés

Gin Nordés

Wijn voor…katten?

 TAGS:undefined

 

Jazeker, zoals de titel al zegt, er bestaat een nieuwe tendentie, of beter gezegt, een nieuwe blijvende mode voor onze katten. Het bedrijf dat achter dit nieuwe en innovatieve idee zit heet Apollo Peak en zij vroegen zich op een dag af of het geen goed idee zou zijn om onze katten samen met ons gezellig thuis van onze wijn mee te laten pimpelen.

Maar, wees niet bang, Apollo Peak heeft een speciale drank te vervaardigd voor onze geliefde katten, waar noch alcohol noch druiven in voor komen aangezien ze prima wisten dat deze twee substanties schadelijk en zelfs gevaarlijk kunnen zijn voor huisdieren. Daarom hebben zij een soort wijn gemaakt op basis van organische kruiden en kleurstoffen die aantrekelijk en onweerstaanbaar zijn voor onze huisdieren en bovendien leuke en originele namen dragen zoals Pinot Miau of MosGATO.

Brandon Zavala is de oprichter van Apollo Peak en het bedrijf is vernoemd naar een van zijn katten, Apolo. Hij bevestigt dat deze drank een soort thee is voor katten, maar omdat de kleur meer op wijn leek besloten ze het op de markt te brengen als wijn voor katten en de aandacht van potientiële klanten en kattenliefhebbers te stimuleren. Dus, zegt Brandon dat de eigenaren van katten als het ware voelen dat ze een lekker drankje samen met hun huisdier nuttigen. Geweldig! Toch?

Zavala begon zijn creatie te verspreiden in November vorig jaar en de reacties van de afnemers waren erg positief. Desalniettemin, was het idee al voor die tijd door anderen gebruikt. Het bedrijf Nyan Nyan Nouveau (genoemd naar de gekleurde kat die een paar jaar geleden viraal ging) ontworp een soortgelijk concept maar met enkele nadelen ten opzichte van de wijnen van Apollo Peak: 1) de wijn is alleen verkrijgbaar in Japan en 2) de wijn bevat druiven en die, zoals we al eerder genoemd hebben, zijn schadelijk voor katten. De wijnen van Brandon Zavala zijn daarentegen organisch en gemaakt van suikerbieten, die niet schadelijk zijn voor katten en zelfs goedgekeurd zijn door verschillende dierenartsen.

Ondanks dat onderzoeken aantonen dat suikerbieten niet schadelijk zijn voor onze katten – of onze honden – is het raadzaam toch eerst je dierenarts te raadplegen vóórdat je het je kat toedient. We weten immers dat over smaak niet te twisten valt en ondanks dat wij deze wijn er erg lekker uit vinden zien, kan een kat er geen bal aan vinden… het zijn per slot van rekening katten.

 TAGS:undefined

 TAGS:Jean Pla Selection Pink Cat 2015Jean Pla Selection Pink Cat 2015

Jean Pla Selection Pink Cat 2015

Slimme jongens die italianen: een bron waar gratis wijn uitkomt 24/365

 TAGS:undefined

 

Het klopt, in Italië is er een bron waar gratis rode wijn uitkomt 24 uur per dag het hele jaar door. Het is een initiatief van de wijnkelder Dora Sarchese, met als doel om een versterkend glas wijn te verstrekken aan de pelgrims die stoppen in de regio Abruzzo tijdens hun traject op de Cammino di San Tommaso.

In Italië zijn er nog andere wijnbronnen zoals Carosino (Taranto), San Floriano del Collio (Gorizia) en Marino (Rome), maar je kunt alleen genieten van hun wijnen tijdens speciale gelegenheden zoals hun feesten van de patroonheilige. Door een technische fout bij de voorbereiding van de bron tijdens het Marino Wijn Festival in Marino 2008 kwam er gedurende een seizoen wijn uit de kranen van alle huizen in dit dorp. Wat de Fontana del Vino de Abruzzo zo bijzonder maakt is dat dit de eerste bron is waar het hele jaar door volledig gratis wijn uitkomt, onafhankelijk van het tijdstip.

Het idee is geïnspireerd op de Bron van Irache, een wijnkelder uit Navarra die de pelgrims op de Camino de Santiago Irachewijn aanbiedt. De italiaanse bron verwelkomt degenen die van Rome tot de kathedraal van St. Thomas Ortona lopen om de overblijfselen van de heilige te bezoeken. Op deze manier wordt een oude Europese traditie in stand gehouden waarin kloosters en abdijen wijn gaven aan de pelgrims die toevlucht zochten tijdens hun reis en de voetsporen van een heilige volgden. Vanaf de tijd van Karel de Grote tot de Franse Revolutie waren het de monniken die deze ruimtes bewoonden en de dorst van zowel reizigers, boetedoeners en gelovigen probeerden te lessen met de zorgvuldig bereide drank van hun oude wijngaarden.

Ondanks zijn korte bestaan, is de bron reeds uitgegroeid tot een toeristische trekpleister in de regio. De bezoekers staan in de rij om het ontwerp van de beroemde Italiaanse architect Rocco Valentini te bewonderen en om de rode wijn die eruit vloeit te proeven. Terwijl je geniet van de prachtige omgeving, omringd door oude wijngaarden, biedt de bron je een prima gelegenheid om een glas heerlijke lokale rode wijn met Oorsprongsbenaming Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane te keuren.

 TAGS:Torre Dei Beati Montepulciano D'Abruzzo 2013Torre Dei Beati Montepulciano D’Abruzzo 2013

Torre Dei Beati Montepulciano D’Abruzzo 2013

 

 

 TAGS:Torre Dei Beati Mazzamurello Montepulciano D'Abruzzo 2012Torre Dei Beati Mazzamurello Montepulciano D’Abruzzo 2012

Torre Dei Beati Mazzamurello Montepulciano D’Abruzzo 2012

3 coctails geïnspireerd in gangsters

 TAGS:undefined

 

Een van de bekenste een machtigste figuren in de decennia van 1920 en 1930 was zonder twijfel Al Capone. Buiten het feit dat hij een van s´wereld meest bekende gangsters was, was hij tevens eigenaar van casino´s en illegale dranklokalen en een pionier in de coctailcultuur.

Tijdens de jaren van het drankverbod steeg het verbruik van sterke drank, waaronder de Schotse whisky. De bartenders die drank serveerden in de illegale kroegen, experimenteerden met restjes drank waar vaak de meest verrassende mengsels uit voort kwamen.

Al Capone distribueerde niet alleen op een illegale manier pure whisky in de zogenaamde speakeasy in de VS. Hij stond ook bekend om zijn uitgesproken passie voor verboden coctails. Het ging zelfs zover dat hij zijn eigen coctailshaker erop na hield.

Geïnspireerd door Al Capone, willen we je nu drie coctails laten zien die je vast heerlijk zult vinden.

Penicilin

Deze coctail werd gecreëerd door Sam Ross in de bar Milk & Honey uit New York in 2005. Het resultaat is een combinatie van honingsmaak, citroensap, gember en de robuuste Cutty Sark Prohibition.

Ingrediënten:

• 40 ml Cutty Sark Prohibition editie
• 10 ml gemberlikeur
• 25 ml citroensap
• 15 ml honingsiroop

Bereiding:

Giet de ingrediënten in een coctailshaker met gemalen ijs, mix het geheel en dien op.

Barbary Coast

Deze coctail is een goed voorbeeld van de gewaagde combinaties die men uitprobeerde tijdens de periode van alcoholverbod en de schaarste van sommige produkten. In dit geval gaat het om een combinatie van gin en whisky.

Ingrediënten:

• 38 ml blended scotch whisky
• 38 ml gin
• 20 gram cacao
• 20 gram melkroom

Bereiding:
1. Giet alle ingrediënten in een coctailshaker met gemalen ijs.
2. Giet de drank af en schenk het uit in een voorgekoeld glas.

The Scofflaw Cocktail

Deze coctail is afgeleid naar een bijnaam die bedacht werd in 1924 tijdens een wedstrijd waarbij de deelnemers in één woord moesten omschrijven wat in hun ogen een dronkaard zonder moraal, schaamteloos en een slechte burger was.

Ingrediënten:

• 75 ml roggewhisky
• 50 ml droge vermuth
• 38 ml citroensap
• 38 ml grenadine
• 2 druppels sinaasappelbitter

Bereiding:
1. Giet alle ingrediënten in een coctailshaker met ijs.
2. Mix, giet en schenk de drank uit in een ijskoud coctailglas.
3. Versier met een stukje sinaasappelschil.

 

 TAGS:Cutty Sark ProhibitionCutty Sark Prohibition

Cutty Sark Prohibition

 

 

 TAGS:Nomad OutlandNomad Outland

Nomad Outland