Zes voordelen van witte wijn voor de gezondheid

 TAGS:undefined

Iedereen kent de voordelen die rode wijnen ons bieden. maar de witte hebben ook hun eigenschappen, naast hun  onfeilbare frisheid en geur. Wat zijn de belangrijkste voordelen van witte wijn voor de gezondheid?  Hier vermelden we enkele.

1. Het is goed voor long gerelateerde ziekten

Tussen de voordelen van witte wijn valt het op dat het longziekten voorkomt,  en volgens een onderzoek van de Buffalo Medical School, blijkt dat matige consumptie van witte wijn gedurende het hele leven de gezondheid van de longen verbetert. Zo voorkomt het dat ziekten die de luchtwegen aantasten zich voordoen.

2. Het helpt gewicht te verliezen

Hoewel het misschien vreemd kan lijken, want er wordt gezegd dat witte wijn calorieën levert, toont een  onderzoek door de Universiteit  Hohenheim aan dat degenen die gewicht wilden verliezen en met mate witte wijn dronken, erin slaagden om af te vallen.

3. Het is een antioxidant

 Zowel rode als witte wijn hebben antioxiderende eigenschappen omdat ze in het sap van de druif zitten.  Deze bijzonderheid maakt  dat witte wijn ook cellen beschermt  en  de ontwikkeling remt van bepaalde ziektes zoals kanker, vooral borstkanker.

4. Het is voedzaam

Ja, wijn is voedzaam door de hoeveelheid vitamines en mineralen die het bezit. Goed, als je nu kijkt naar witte wijn, valt het op dat het rijk is aan fosfor, kalium en fluor.

5. Het is goed  voor de geest

Wijn drinken verbetert ook de werkzaamheid van het intellect. Zo gezegd levert het niet alleen voordelen op voor het lichaam, want het onderzoek uitgevoerd door de Universiteit  van Reading concludeerde dat de waarneembare zuren  in de wijn een soort van positieve uitwerking hebben op hersencellen, en dit beschermt de hersenen  tegen het ontwikkelen  van neurologische aandoeningen.

6. Het helpt de botten en spieren versterken

Witte wijn maakt ons meer actief. Hoewel  lichaamsbeweging ervoor essentieel is,  vinden we resveratrol in dit soort wijn dat botten sterk houdt en spieren versterkt.

 

 TAGS:Enate Chardonnay 234 2015Enate Chardonnay 234 2015

Enate Chardonnay 234 2015

 

 

 TAGS:José Pariente Verdejo 2015José Pariente Verdejo 2015

José Pariente Verdejo 2015

7 glutenvrije coctails

 TAGS:undefined

 

Niets beters dan te genieten van een heerlijke coctail, lekker relaxen en de boel de boel te laten. Ook coeliakiepatiënten hoeven zich van deze geneugten niet te laten onthouden. Geniet van deze glutenvrije coctails die je gemakkelijk thuis klaar kunt maken.

1. Copa Canaletto:

Ingrediënten:

• Cava of champagne
• 100 gram frambozen
• 2 eetlepels suiker
• De sap van een citroen

Bereiding:

1. Macereer de frambozen in de suiker en de citroensap.
2. Giet alle ingrediënten in een karaf en meng ze met de koude cava.
3. Serveer in ijskoude glazen en geniet ervan.

2. Sangría

Ingrediënten:

• 2 Appels
• 1 perzik
• 1 Sinaasappel
• 100 ml cognac
• 100 ml cointreau
• 4 eetlepels suiker
• 500 ml rode wijn

Bereiding:

1. Snijdt de appels de perzik en de sinaasappel in dobbelstenen.
2. Macereer het geheel in een mix met cognac, cointreau en suiker gedurende 4 uur.
3. Giet het in een karaf met de rode wijn en meng voor het serveren.

3. Coctail met wijn:

Ingrediënten:

• 60 ml wijn
• 30 ml Elderflower likeur St. Germain
• 1 snufje bitter
• Mineraalwater met koolzuur naar smaak
• IJs naar smaak

Bereiding:

1. Giet de wijn, de likeur en de bitter in een glas met ijs naar smaak.
2. Voeg het mineraalwater met koolzuur erbij en meng voor het serveren.

4. Coctail met champagne

Ingrediënten:

• 1 eetlepel cassiscrème
• 150 ml champagne of cava

Bereiding:

1. Giet de cassiscrème in een glas en voeg de champagne of cava eran toe.

5. Coctail met bier

Ingrediënten:

• 250 ml bier zonder gluten
• 250 ml limonade

Bereiding:

1. Giet het bier in een glas.
2. Voeg de limonade eran toe en dien op.

6. Coctail met wodka

Ingrediënten:

• 60 ml Wodka
• De sap van een citroen
• 1 lepeltje suiker

Bereiding:

1. Giet de wodka en de citroensap met de suiker in een coctailshaker en schudt goed.
2. Giet het in een glas met ijs en versier met een schijfje citroen.

7. Coctail met rum

Ingrediënten:

• 60 ml donkere rum
• 180 ml ginger ale
• Een kwart citroen
• IJs naar smaak

Bereiding:

1. Giet in een glas met ijs de ginger ale
2. Giet de rum eraan toe. Pers de kwart citroen uit en dien op

 

 TAGS:Honoro Vera Organic 2014Honoro Vera Organic 2014

Honoro Vera Organic 2014

 

 

 TAGS:Juan Gil Etiqueta Plata 2014Juan Gil Etiqueta Plata 2014

Juan Gil Etiqueta Plata 2014

9 café´s in Parijs waar je goede wijn kunt drinken

 TAGS:undefined

 

Ondanks dat Spanje zijn weg naar de top baant als land bij uitstek in gastronomisch oogpunt, blijft Parijs bekent staan door zijn lofzang aan de goede keuken, de champagne en de goede dranken. Als je de gelegenheid hebt om je vakantie door te brengen in Parijs of om snel een bezoek aan de stad te brengen, dan zal deze lijst van café´s en bars om wijn te drinken je zeker van pas komen.

1. L’Écluse Madeleine. Je kan daar de heerlijke Bordeaux wijnen en andere plaatselijke specialiteiten proeven. Probeer ook hun toetjes en kazen om de drank te vergezellen.

2. L’Écluse Grands Augustins. Heerlijke nagerechten en uitmuntende vleeswaren zijn de trekpleisters van deze bar, waar de Franse wijnen met oorsprongsbenaming te kust en te keur te krijgen zijn.

3. Nicolas Bercy. Zij bieden een wijnkaart met zo´n 15 soorten verschillende wijnen. Je kan daar zowel per glas als per fles bestellen en er zijn bovendien goede en traditionele Franse specialiteiten.

4. Vinomania. De naam van het lokaal zegt het al: heerlijke wijnen, waarvan verschillende met oorsprongsbenaming en vele nieuwe en vreemde specialiteiten als je ook eens nieuwe wijnen wilt uitproberen.

5. Le Comptoir Marguery. Je kan hier verschillende soorten wijnen en champagnes proeven.

6. Le Tambour. Deze kleine baar heeft een eenvoudige keuken vergezelt met tafelwijn. De keuken is open tot 3.00 s´morgens. 

7. Avant Comptoir. De decoratie van Parijse bars en restaurants is verzorgd en erg persoonlijk. Dit is ook het geval bij Avant Comptoir, een bar met een rijke menukaart en een grote sortering wijnen. 

8. Aux Bons Crus. Deze kleine afgelegen bar biedt wijnen en plaatselijke gerechten. Opmerkzaam is dat de wijnen uitgekozen worden door de eigenaar van de bar.

9. O Chateau. Een populaire bar vooral bekend door het brede aanbod van wijnen, kazen, goed eten en een uitstekende sfeer. De bar wordt zowel bezocht door Parijzenaren als toeristen.

Nou, als je de kans hebt om Parijs te bezoeken, laat je impulsen de vrije loop en neem dan zeker een heerlijke glas Franse wijn. Proost!

 

 TAGS:Rubis Excellence Bouvet LadubayRubis Excellence Bouvet Ladubay

Rubis Excellence Bouvet Ladubay

 

 

 TAGS:Tempier 2013Tempier 2013

Tempier 2013

Bier zou kunnen helpen bij het voorkomen van borstkanker

 TAGS:undefined

Hop, een van de belangrijkste ingrediënten van bier, zou effectief kunnen bijdragen aan het voorkomen van borstkanker. Dit  blijkt uit een studie gerealiseerd door experts van de Universiteit van Illinois in Chicago (VS), waarover een britse publicatie onlangs opzien baarde in de Daily & Sunday Express.

Hop is een bloem die verantwoordelijk is voor de bittere, kruidige zure smaak van bier, dat al beoordeeld is in onderzoeken die het betrekt bij de hormoonniveaus van zowel mannen als vrouwen, maar blijkbaar toont de nieuwe studie aan, dat het chemische verbindingen zou kunnen activeren die de ontwikkeling verhinderen van tumoren.

Wetenschappers hebben hopextract op twee verschillende manieren toegepast bij cellen van de borst om het effect te zien op de stofwisseling van het oestrogeen van de cellen, omdat reeds bekend is dat een tragere stofwisseling het risico op borstkanker verhoogt.

De geleerden vonden een bestanddeel van hop, 6-prenylnarigenin (6-PN) genoemd, dat de vastgestelde waarde van de stofwisseling van het oestrogeen vergroot, dus verdere onderzoeken zouden de doeltreffendheid van deze samenstelling tegen kanker kunnen aantonen.

De verbinding 6-PN is een krachtige fyto-oestrogeen dat bij inname de activiteit van de hormonen voedt. In feite kunnen vrouwen die met deze plant werken uiteindelijk verstoringen in hun menstruele cycli krijgen, en het is getest als behandeling voor postmenopauzale vrouwen met opvliegers, nachtelijk zweten en slapeloosheid.

Het onderzoeksteam zou ook een gelijksoortige verbinding hebben gevonden, 8-prenylnarigenin  (8-PN), zichtbaar minder effectief, maar het zou ook onderwerp van volgende onderzoeken moeten zijn.

 

 

 

 TAGS:OrvalOrval

Orval

 

 

 TAGS:Alhambra Reserva 1925Alhambra Reserva 1925

Alhambra Reserva 1925

Wijn maken zoals ze het deden in het oude Rome

 TAGS:undefined

Stel je voor dat je in staat zou zijn de wijn te proeven die de inwoners van het oude Romeinse Rijk dronken. Nou, deze droom kan uitkomen dankzij een onderzoek van de ruïnes van wijnkelders waarin deze wijnen oorspronkelijk werden geproduceerd, waarbij amforen, enkele kruiken van aardewerk gebruikt door de oude beschavingen om allerlei soorten goederen op te slaan en te transporteren, een sleutelrol spelen.

Een producent van een stad in de buurt van Portland in de staat Oregon (VS), is begonnen met de productie van de eerste zendingen van wijn gemaakt volgens dezelfde technieken die de Romeinen gebruikten meer dan 2000 jaar geleden. Een professor in de keramiek, Andrew Beckham genaamd, is er samen met zijn vrouw Annedria in geslaagd om enkele wijnranken van Chardonnay en Pinot Noir te verbouwen, en onder leiding van de Italiaanse wijnboer Elisabetta Foradori, hebben ze zich ingezet om deze merkwaardige uitdaging aan te gaan.

Beckham heeft de oorspronkelijke amforen gereproduceerd op basis van de ontwerpen van Romeinse kruiken, Spaanse potten en Georgische “Qvevri”, en heeft ontdekt dat hun vorm de kenmerken van de verkregen wijn op een belangrijke wijze beïnvloedt. De poreusheid van het aardewerk verhoogt de blootstelling aan zuurstof van de wijnen tijdens het ouder worden, dat  creëert zachtere tannines en vergroot de aroma’s van noten, chocolade en gekookt fruit. De producent bevestigt dat dit het mogelijk maakt om dezelfde resultaten in de helft van de tijd te verkrijgen dan wanneer eiken vaten worden gebruikt voor veroudering.

Tegenwoordig ontwikkelt hij wijnen gefermenteerd in amfora en gerijpt in hout, gefermenteerd en gerijpt in amfora en gefermenteerd in amfora en van gemengde rijping, elk met zijn specifieke kenmerken en groot potentieel, vooral voor degenen die van fruitige en subtiele smaken houden, vol van verschillende schakeringen. De belangrijkste is natuurlijk de uitsluitend in aardewerk geproduceerde, die een mooie robijnrode kleur laat zien, met aroma’s van onder andere pruimen, bramen, chocolade, kaneel, een echt nieuwe wijn in de afgelopen eeuwen, die verrassend genoeg, zeer aangenaam om te drinken blijkt.

 TAGS:Augustus Chardonnay 2014Augustus Chardonnay 2014

Augustus Chardonnay 2014

 

 

 TAGS:Augustus Trajanus 2010Augustus Trajanus 2010

Augustus Trajanus 2010

10 wetenswaardigheden over Cabernet Sauvignon

 TAGS:undefined

 

De Cabernet Sauvignon is zonder twijfel de meest gerenommeerde druivensoort onder de rode wijnen. Deze wijnstok die stamt uit de 17e eeuw is afkomstig uit de Franse stad Bordeaux en is ontstaan uit de kruising tussen Cabernet Franc en Sauvignon Blanc. Maar wat weet je eigenlijk nog meer over de Cabernet Sauvignon?

We hebben hier een lijst samengesteld met feiten die van pas komen om meer te weten te komen over één van de meest gebruikte druivensoort bij het maken van rode wijn:

1. De Cabernet Sauvignon was de meest geteelde variëteit ter wereld totdat het in de loop van de jaren ’90 gepasseerd werd door de Merlot in het totaal aantal plantages.

2. De variëteit groeit erg goed in zeer uiteenlopende klimaten. Het gaat hier om een nobele druif die zich gestaag vermeerderd heeft in de rest van Europa en de zogehete landen uit de Nieuwe Wereld (Verenigde Staten, Chili, Nieuw Zeeland, Australië).

3. De wijnkelders in de Napa-vallei in Californië (Verenigde Staten) betalen meer voor dit druivensoort dan andere variëteiten in de regio. Dit is nogal ironisch en ondanks dat het de meest geproduceerde variëteit is, doet dit niet ten onder aan zijn waarde en de prijs.

4. Het is de meest verbouwde druivensoort in Chili. De koude wind uit de Stille Oceaan zorgt voor de juiste vochtigheidsgraad en de Andes brengt voldoende water zodat er wijnen worden gemaakt die overeenkomen met de rode Bordeaux wijnen. Door de grote groeicapaciteit hebben zelfs Franse wijnhuizen in de regio geïnvesteerd.

5. De rode wijnen op basis van Cabernet Sauvignon zijn robuust, hebben een diepe structuur en is rijk aan tannine. Daarom zijn ze uiterst geschikt bij onder andere rode gegrilde vleessoorten, konijn, wild zwijn, lamsvlees en stoofgerechten.

6. De hele wereld is gek op deze variëteit en China is hier geen uitzondering in. Een recent verslag heeft aangetoont dat de chinezen de grootste rode wijndrinkers ter wereld zijn en dat de Cabernet Sauvignon daar één van de meest populaire druivensoorten is.

7. In de Verenigde Staten is er voor de variëteit zelfs een eigen dag ingeroepen: de Donderdag vóór de dag van de arbeid die de eerste Maandag in September gevierd wordt.

8. De druivensoort staat ook bekend als Vidure, Petit Vidure, Petit Cabernet.

9. Het is de druivenvariëteit die de meeste vermeldingen heeft ontvangen in de databank van Wine Spectator´s: 24.000 beoordelingen van proeverijen omtrent de Cabernet Sauvignon.

10. Er wordt gezegt dat het woord “sauvignon” komt van het Franse woord sauvage wat wild betekent. Men denkt dat het zo´n nobel druivenras was dat deze zelfs in de wilde natuur van Frankrijk groeide.

 TAGS:Woodbridge Cabernet Sauvignon 2013Woodbridge Cabernet Sauvignon 2013

Woodbridge Cabernet Sauvignon 2013

 

 

 TAGS:Celler Mariol Cabernet SauvignonCeller Mariol Cabernet Sauvignon

Celler Mariol Cabernet Sauvignon

Nieuwe studies tonen aan dat het mediterrane dieet het geheugen verbetert

 TAGS:undefinedHet is bekend dat het mediterrane dieet vele voordelen heeft. Naast de consumptie van fruit, olijfolie, vis en wat vlees beveelt dit dieet op grote schaal wijn aan, dat kan een dagelijkse consumptie van een glas zijn.

Nu verschijnen er nieuwe voordelen in dit dieet, want een studie van het Centre for Human Psychopharmacology Swinburne University of Technology Melbourne in Australië, toont aan dat het mediterrane dieet het geheugen verbetert. Er werd aangetoond dat de inname van invloed is op de cognitieve processen van alle soorten mensen uit alle landen, niet alleen uit de mediterrane regio.

Andere conclusies van de studie zijn dat de voordelen op dit gebied van het mediterrane dieet niet alleen ouderen betreft maar alle groepen van de bevolking. Dus het dieet is goed voor kinderen en volwassenen.

De onderzoekers zijn van mening dat het versterken van dit dieet helemaal doeltreffend is, en een van de maatregelen is om de problemen van dementie op te lossen. Iets heel belangrijks gezien de toenemende vergrijzing van de bevolking.

Volgens de Mediterrane Dieet Foundation is dit dieet “een waardevol cultureel erfgoed dat veel meer vertegenwoordigt dan een eenvoudige richtlijn voor voedingswaarden, rijk en gezond”. Kom op, het is een levensstijl gebaseerd op het evenwicht van etenswaren en verzamelen van recepten, manieren van koken, vieringen, gewoonten, typische producten en verschillende menselijke activiteiten.

Het dieet, zoals we eerder genoemd hebben, is gebaseerd op de matige inname van verschillende belangrijke voedingsmiddelen, zoals fruit, granen, groenten, water, eieren, vis, noten… Altijd seizoensgebonden voedsel, natuurlijke specerijen en natuurlijke kruiden.

Naast deze ontdekking gelinkt aan het geheugen, voorkomt het mediterrane dieet het ontstaan van hart- en vaatziekten, het verlaagt de slechte cholesterol, verkleint het risico op diabetes, etc.

 TAGS:La Planta 2015La Planta 2015

La Planta 2015

 

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2005Viña Ardanza Reserva 2005

Viña Ardanza Reserva 2005

Smaakt biologische wijn beter dan gewone wijn?

 TAGS:undefined

 

Biologische wijnen worden steeds populairder zowel in Spanje als in andere landen zoals Frankrijk, waar de de biologische cultuur al langer ingeburgerd is. De bio cultuur is meer dan alleen een modeverschijnsel; het is een ware trend die niet alleen meerwaarde aan het produkt geeft maar ook het menselijke milieu-impact in de teelt vermindert.

Maar kunnen we hierdoor zeggen dat bio wijn lekkerder is als traditionele wijn? Hoewel er in Spanje geen onderzoek is verricht omtrent dit tema, is er zowel in de Verenigde Staten als in Frankrijk research verricht op dit gebied en aan alles blijkt dat biologische wijn in dezelfde omstandigheden, beter smaakt dan de rest van de wijnen.

Opvallend is het onderzoek uit de VS, geleid door de KEDGE Business School en de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA). De resultaten, gepubliceerd op de Franse web site Notre-planet.info geven aan dat de Californische gekwalificeerde bio wijnen beter smaken dan de niet bio wijnen. Voor dit onderzoek gebruikten de verantwoordelijke wetenschappers meer dan 74.000 referenties als uitgangspunt die gewaardeerd werden door kenners van The Wine Advocate, Wine Enthusiast y Wine Spectator. Na de nodige afwegingen te hebben gedaan, was het resultaat uiteindelijk dat de biologische wijnen over een total van 100 punten, gemiddeld 4,1 punten meer kregen dan de traditionele wijnen.

Ondanks dat de resultaten alleen van toepassing zijn op Californische wijnen, heeft een dergelijk onderzoek in Frankrijk soortgelijke provisionele resultaten opgeleverd – ter afwachting van de definitieve uitslagen. Dit onderzoek wordt verricht door KEDGE Business School en momenteel lijkt het erop dat ook in Frankrijk de biologische wijn beter smaakt dan niet biologische wijnen.

In Uvinum pleiten wij ervoor dat de beste wijn altijd díe wijn is die iedere persoonlijke drinker het meest aanstaat en dit hangt weer af van andere factoren zoals het gezelschap, de gemoedstoestand en de combinaties met de wijn. Wat in ieder geval zeker is is dat een milieubewuste en milieuverrijkende wijncultuur voor iedereen voordelen oplevert en ook voor de wijnen.

 TAGS:Prinz Salm Grauburgunder Trocken Bio 2013Prinz Salm Grauburgunder Trocken Bio 2013

Prinz Salm Grauburgunder Trocken Bio 2013

 

 

 TAGS:Hof Gandberg Bio T.N. 76 Pinot Bianco 2013Hof Gandberg Bio T.N. 76 Pinot Bianco 2013

Hof Gandberg Bio T.N. 76 Pinot Bianco 2013

Wijnflessen die de waarde van een jaarsalaris hebben

 TAGS:undefinedEen paar weken geleden, begin september, werden in Hong Kong iets meer dan 2.000 antieke flessen Bourgogne wijn geveild, behorende tot het gerenommeerde Maison Bouchard Pere et Fils. Onder deze flessen waren er twee die bijzonder veel aandacht trokken, omdat ze tegen een ongehoord hoge prijs werden verkocht.

De eerste was een witte Meursault Charmes uit 1846, één van de 16 flessen uit de negentiende eeuw die geveild werd, die werd aangeschaft voor 134,750 Hong Kong dollars, wat neerkomt op 15.562€, de geschatte waarde van 80.000HK$ overschrijdend. De koper bleef om zwaarwegende redenen anoniem na het winnen van het intense bieden dat op het hoofdkantoor van Christie’s werd gehouden. De wijn werd als de oudste in de collectie van Bouchard beschouwd, omschreven als wijn met “een bleek gouden kleur”.  

De tweede fles waar veel over gepraat werd bij deze veiling was een Montrachet van 1865, ook van de negentiende eeuw, die met 196.000 HK$ (22.636€), meer dan drie keer de geschatte waarde van 60.000 HK$ opbracht.

Tim Triptee, de directeur van de wijnafdeling bij Christie’s, verklaarde, -waarom ook niet- heel blij te zijn met de behaalde resultaten op de veiling. “Omdat het zo’n zeldzame antieke Bourgognes zijn, zijn de grote resultaten die deze veiling toont een weergave van het feit dat ze gewild blijven bij verzamelaars in dit gebied”, zei Triptee.

Anderzijds, bevestigt Gilles de Lazouziére, president van de Henriot groep die de eigenaar van Maison Bouchard is, dat de veiling gehouden werd in deze Zuidchinese stad vanwege het uitstekende en grote enthousiasme dat men voor Franse wijnen heeft.

La Maison Bouchard P& F werd 21 jaar geleden overgenomen door de familie Henriot. Het werd echter opgericht in 1731 en bezit één van de grootste collecties antieke flessen wijn, met meer dan 150 duizend stuks.

 

 TAGS:Beaune Grèves Vigne de L'Enfant Jésus Rouge 2007Beaune Grèves Vigne de L’Enfant Jésus Rouge 2007

Beaune Grèves Vigne de L’Enfant Jésus Rouge 2007

 

 

 TAGS:Nuits St Georges Les Cailles Magnum 2010Nuits St Georges Les Cailles Magnum 2010

Nuits St Georges Les Cailles Magnum 2010

Zal synthetische alcohol de natuurlijke alcohol vervangen?

 TAGS:undefinedHet is zeer waarschijnlijk dat we allemaal wel eens spijt hebben gehad van nachtelijk feesten door de onaangename consequentie waaraan we de volgende dag lijden: een kater. Hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid maken dat we dat drankje dat we te veel dronken terwijl we genoten van een goede tijd met onze vrienden, verafschuwen. Een tafereel dat zich regelmatig herhaalt, is dat het voornemen nooit meer te drinken, binnen een paar dagen, weken of maanden verbroken wordt. En altijd vragen we ons af: Hoe lang zullen we aan katers moeten lijden?

Het geklaag van al diegenen die deze onaangename ervaring hebben geleden, is gehoord door een groep onderzoekers van het Imperial College in London die synthetische alcohol hebben ontwikkeld. Het gaat om een reeks chemische verbindingen alcosynth genoemd die in staat is om de ontspannende effecten en de ontremmingen die gepaard gaan met dronkenschap te produceren, dit alles zonder de negatieve effecten hiervan op de gezondheid, met inbegrip van de kater de volgende dag.

Professor David Nutt, hoofd van het onderzoek in kwestie, verzekert dat men ongeveer 90 componenten van synthetische alcohol heeft gepatenteerd. Het gaat om onschadelijke drugs voor de gezondheid, die in staat zijn om de positieve effecten van alcohol op de hersenen te reproduceren, zonder dat de smaak en het genoegen van onze favoriete cocktails verloren gaat. Dit alles is mogelijk dankzij een uitgebreide studie over de chemische reacties van verschillende dranken op de mens.

Met het groeiend besef van een gezonde levensstijl lijkt de vervanging van natuurlijke alcohol door de sythetische een uitstekend idee. In feite, verzekert David Nutt ons dat we rond het jaar 2050 geen alcohol industrie zullen kennen zoals vandaag de dag en zal zijn vervangen door synthetische alcohol. Echter, dit alles hangt ervan af of deze stoffen worden goedgekeurd door internationale organisaties, die niet alleen de zaken met betrekking tot de gezondheid moeten evalueren maar ook de economische gevolgen van het vervangen van een miljoenenindustrie zoals die van alcoholhoudende dranken.

Daarom blijft de vraag: zal synthetische alcohol natuurlijke acohol vervangen? Het lijkt erop dat we ondanks alles nog vele jaren moeten wachten op het antwoord op deze vraag.

 

 TAGS:Rushkinoff Vodka Caramel 1LRushkinoff Vodka Caramel 1L

Rushkinoff Vodka Caramel 1L

 

 

 TAGS:Gin NordésGin Nordés

Gin Nordés