De meest bizarre alcohol gerelateerde verboden ter wereld

 TAGS:undefinedDe Noordamerikaanse films hebben voortdurend hun inspiratie gehaald uit de bekende Droogleggings Wet van de Verenigde Staten, ingesteld aan het begin van de twintigste eeuw. De zwarte markt die beheerst werd door gangsters als Al Capone heeft als uitgangspunt gediend van vele Hollywood-films. Verhalen van de georganiseerde misdaad, smokkel en onwettigheid, die over deze tijd en sommige negatieve gevolgen van dit verbod een beeld gevormd hebben .

Hoewel het al bijna 100 jaar geleden is dat deze wet werd afgeschaft, zijn er wereldwijd zelfs nog vele alcohol gerelateerde verboden. Dat is de reden waarom het web The Drinks Business de lijst van de zeven meest vreemde alcoholwetten ter wereld heeft gemaakt.

1. Niet paardrijden na het drinken (Colorado, USA):

In de staat Colorado worden paarden beschouwd als transportmiddel. Daarom worden degenen die paard rijden onder invloed van alcohol op dezelfde wijze beboet als bestuurders van een wagen.

2. Geen koud bier verkopen (Oklahoma, USA):

In de staat Oklahoma is het verboden bier te verkopen met 4% ABV koud. Dus als je een feest aan het organiseren bent, zou het beter zijn ze een paar dagen van te voren in je koelkast te hebben.

3. Verbod van menselijke figuren op etiketten van alcoholische dranken (Alabama,USA):

Als je grafisch ontwerper bent in Alabama en je werkt met een distilleerderij, moet je niet vergeten dat etiketten die “personen die op een sensuele immorele manier poseren” tonen, niet zijn toegestaan. Het is een verbod opgelegd door de Alabama Alcoholic Beverage Control Board.

4. Verboden shots en cocktails na middernacht (Australië):

Als je uit gaat feesten in Australië, zou het beter zijn om voor middernacht de cocktails en shots te bestellen, want in het land van de  “Aussies” is het verboden ze te verkopen nadat de klok 12 uur ‘s nachts aangeeft.

5. Doodstraf voor rijden onder invloed (El Salvador):

Dit Middenamerikaanse land is heel streng voor degenen die achter het stuur gaan zitten na het drinken van alcohol: de doodstraf geldt voor al degenen die deze wet overtreden.

6. Supermarkten mogen geen alcoholische dranken verkopen na 19.00 uur (Zweden):

In dit Scandinavische land is het voor supermarkten verboden alcoholische dranken te verkopen na 19.00 uur. Dus als je na je werk thuis iets wilt drinken, zou het beter zijn het vroeg te gaan kopen.

7. De straffen voor rijden onder invloed worden betaald in de familie (Maleisié):

Zou iemand de straf moeten voldoen voor de boete van een familielid? In Maleisië is het mogelijk dat het gebeurt  wanneer één van hen is opgesloten voor het rijden na het drinken van alcohol.

 TAGS:Ricard 1LRicard 1L

Ricard 1L

 

 

 TAGS:Gin MareGin Mare

Gin Mare

Ruik wijn en verbeter je geheugen!

 TAGS:undefinedEen onderzoek gedaan in Las Vegas concludeert dat sommeliers en wijnproevers meer ontwikkelde gebieden van de hersenen hebben dan andere mensen. De studie suggereert dat deze gebieden rechtstreeks betrokken zijn bij het geheugen, en zo de kwetsbaarheid van deze mensen verminderen voor ziekten als Alzheimer.

De sleutel tot deze ontdekking heeft zijn oorsprong in de reuk. Door hun beroep bezitten deze wijn experts een grotere ontwikkeling van reuk. Hun werk door de jaren heen beïnvloedt  de scherpe ontwikkeling van dit zintuig, zoals bepaalde gebieden van de hersenen die andere mensen gewoonlijk niet oefenen. Zo concludeert deze studie dat uitoefenen van het zintuig van de reuk de ontwikkeling bevordert van de hersenen van het geheugen en het voorkomen van de ziekte van Alzheimer.

Dit onderzoek uitgevoerd door Dr. Sarah Banks, neuropsycholoog aan het Mental Health Center van Cleveland, probeerde de onbekende reden te beantwoorden waarom de experts wijnproevers aroma’s en smaken waarnemen en de rest van de mensen niet. De studie bestond uit het maken van scans van de hersenactiviteit van 13 sommeliers en 13 liefhebbers wanneer ze beínvloed zijn door diverse smaken van wijn en fruit. Hoewel uit de studie bleek dat de wijnexperts in staat zijn geuren en gevoelens waar te nemen die niet te onderscheiden zijn door de liefhebbers van deze drank, was haar grootste ontdekking de lokalisatie van de geoefende delen van de hersenen van genoemde professionelen. Gebieden waar zich juist de vatbaarheden voor ziektes van het geheugen bevinden.

“Dit is goed nieuws voor sommeliers; omdat ze een zekere mate van bescherming tegen de ziekte van Alzheimer zouden kunnen hebben” bevestigde Dr. Banks in een recent interview met het Amerikaanse netwerk CBS. Hoewel het nu slechts een vermoeden is, bevestigt de neuropsycholoog dat op deze wijze wijn haar zou kunnen leiden naar een grote ontdekking over de ontwikkeling van het geheugen; evenals over de preventie en behandeling van de ziekten die het beïnvloeden.

Het is zeker de moeite waard ons in te houden en elk glas wijn te ruiken voordat we het drinken, ofwel van een aangename smaak te genieten of ons geheugen te verbeteren.

 

 TAGS:Laya 2015Laya 2015

Laya 2015

 

 

 TAGS:La Planta 2015La Planta 2015

La Planta 2015

3 kwesties om rekening mee te houden met het drinken van wijn op hoogte

 TAGS:undefined Allemaal hebben we wel eens een keer moeten reizen met het vliegtuig, en dit doen zonder te genieten van een goed glas wijn, kan de reis vermoeiender en minder leuk maken. Gelukkig zijn er mensen zoals Andrea Robinson, één van de 23 vrouwen in de wereld die de graad van Master Sommelier heeft, die met haar ervaring ons eenvoudige tips geeft om de beste wijnen te kiezen terwijl we in de lucht zijn.

1. Zorgen voor de temperatuur

Het is een eenvoudig en heel belangrijk basis aspect bij het schenken van wijn. Over het algemeen bestaat het idee dat het ideaal is om drank te serveren op kamertemperatuur. Dit geldt bijvoorbeeld niet in het vliegtuig. Op hoogten, door druk en andere aspecten, kunnen de smaakpapillen worden beïnvloed en derhalve het genot van wijn. Vraag altijd een gekoelde wijn en zo zal er geen enkel probleem zijn.

2. Houd rekening met de zuurgraad

“De lage druk in de lucht verslechtert je gevoel om smaken te ruiken en voorkomt, samen met de droogte op zijn beurt, dat je deze smaken en zelfs texturen kunt waarnemen”, verzekert Robinson. Dat is de reden waarom het op grote hoogte beter is om een zachtere wijn uit te kiezen in plaats van een sterke of droge, omdat onder deze omstandigheden deze wijnen neigen naar een veel bitterdere en zuurdere smaak dan gewoonlijk.

3. De bereiding van het gerecht zegt meer

Een andere misvatting die wijndrinkers hebben is dat rood vlees gecombineerd moet worden met rode wijn en wit vlees met witte wijn. Hoewel het een kern van waarheid heeft, is het veel belangrijker om aandacht te besteden aan hoe het gerecht bereid is dat je gaat genieten. Bijvoorbeeld, indien het een bordje kip met citroen is, zou een witte wijn fijn zijn maar als hetzelfde vlees geserveerd wordt op basis van peulvruchten of champignons, dan is een rode wijn de beste optie. Alles heeft te maken met de samenhang met de sauzen en de bijgerechten, niet alleen focussen op de basis van eiwitten waaruit het gerecht bestaat.

 TAGS:Aviva Pink GoldAviva Pink Gold

Aviva Pink Gold

 

 

 TAGS:Aviva PlatinumAviva Platinum

Aviva Platinum

3 cocktails met koffie die je heerlijk zult vinden

 TAGS:undefinedEr is geen twijfel over dat koffie één van de populairste dranken ter wereld is. De verfijnde en aangename smaak, net als het onbetwistbare energieke effect, hebben deze drank als een basiselement geplaatst in het dagelijks dieet van veel mensen. Voor sommigen is het een ochtendritueel dat helpt met het beginnen van de routine van elke dag. Voor anderen is het de beste begeleiding bij aangename bijeenkomsten en gesprekken na een maaltijd met hun familie. Wat voor omstandigheden om koffie te drinken je voorkeur ook heeft, hier presenteren we een selectie van 3 cocktails met koffie die je heerlijk zult vinden:

Haan in de ochtend

Krachtig en sterk, net als het gekraai van een haan in de ochtend. Zo is deze Mexicaans-geïnspireerde cocktail.

Ingrediënten:

  • 40 ml Tequila Reposado
  • 15 ml Koffielikeur
  • 23 ml Koffie
  • 2 eetlepels Agave Nectar
  • 1 eetlepel Slagroom
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • Nootmuskaat

Bereiding:

Meng de agave nectar, slagroom en vanille-extract totdat  het smeuig te wordt. Voeg de Tequila Reposado, koffielikeur en koffie toe in een kopje, en bedek het met het hiervoor verkregen mengsel.Garneer met gemalen nootmuskaat.

 Urabá

 Deze cocktail ontleent zijn naam aan de Colombiaanse regio Urabá, een kruispunt tussen de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan dat Zuid- en Centraal-Amerika scheidt. Het is een drankje waar de Caribische essentie van rum en banaan met de kwaliteit van Colombiaanse koffie is ingebracht.

Ingrediënten:

  • 1 Koffie Espresso
  • 30 ml Witte Rum
  • 30 ml Banaanlikeur

 Bereiding:

 Het zou niet eenvoudiger kunnen: schenk alle ingrediënten in een shaker en schud totdat het goed gemengd is.

Espresso Martini

Het favoriete drankje van de geheime super-agent James Bond is een van de beroemdste cocktails ter wereld. Elegant en verfijnd, dit is een speciale drank waarmee we goede momenten begeleiden. Daarom presenteren we hier een versie verzonnen voor koffieliefhebbers.

 Ingrediënten:

Bereiding:

Schenk alle ingrediënten in een shaker en schud totdat het goed gemengd is. Serveren in een Martini-glas met ijs.

Nu rest ons alleen maar om aan de slag te gaan en te genieten van deze heerlijke cocktails met koffie. Gezondheid!

 

 TAGS:Herradura ReposadoHerradura Reposado

Herradura Reposado

De 5 tortillas de patatas die je zeker moet proeven als je naar Spanje reist

 TAGS:undefinedEr bestaat geen twijfel over dat tortilla de patatas een symbool is van de Spaanse keuken. Het gaat om een gerecht dat in iedere versie passies wekt: met ui of zonder ui, doorbakken of bijna rauw, eindeloze mogelijkheden voor elk wat wils. Het maakt niet uit welke stijl je voorkeur heeft, dit lekkere hapje is zeker altijd welkom als snack. Dat is de reden waarom wij een selectie van 5 tortillas de patata hebben gemaakt die je zeker moet proeven als je naar Spanje reist.

Sagartoki (Vitoria-Gasteiz):

Meer dan 5 nationale prijzen garanderen de kwaliteit van Senén Gonzalez, waaronder die van “Beste tortilla de patata van Spanje”. Gelukkig voor degenen die ver van Vitoria zijn, verkoopt men een diepvriesversie van deze tortilla via internet, een geweldige manier om van de unieke smaak te genieten met het gemak van thuis.

Bodega la Ardosa (Madrid):

Een klassieker. Voor veel Madrilenen is dit de beste tortilla de patatas van de hoofdstad. Evenwichtig, sappig en aanmerkelijk dik, de perfecte combinatie met het drinken van een koud biertje van de tap. Alsof dat nog niet genoeg is, is het mogelijk te kiezen tussen “met uien” of “zonder uien”.

Asador La Encina (Palencia):

Ciri Gonzáles, de eigenares van dit restaurant, werd uitgeroepen tot “beste kokkin van tortilla de patata van Spanjegedurende 3 opeenvolgende jaren. Een uitspraak gedaan door belangrijke chefs van grootte als Ferrá, Adriá, Arzak of Berasategui, die dit restaurant uit Palencia een must hebben gemaakt voor alle liefhebbers van tortillas. Een grootse traditionele smaak mogelijk gemaakt met lokale ingrediënten.

Asador el Tahiti (Logroño):

Deze tortilla wordt gekenmerkt door een grotere hoeveelheid aardappelen in vergelijking met de meer traditionele recepten. Een onorthodox recept maar met een uitstekend resultaat. Perfect om te combineren met een heerlijke wijn met D.O. La Rioja.

La Penela (A Coruña):

Zijn stijl voldoet aan de traditie van de Galicische keuken: knapperige aardappelen, bruin aan de buitenkant en smeuïg van binnen. Kortom: een genot. Het succes van deze tortilla de patata is zodanig, dat dit restaurant al meerdere filialen heeft geopend in Madrid.

En wat is er beter dan een stuk tortilla de patata met een goed glas wijn? We doen twee aanbevelingen die je zeker goed zullen bevallen:

 

 TAGS:Laya 2015Laya 2015

Laya 2015

 

 

 TAGS:Valcanto Syrah 2012Valcanto Syrah 2012

Valcanto Syrah 2012

5 wijnregio’s die je misschien niet kent maar zou moeten kennen

 TAGS:undefinedWanneer we over wijn en domeinnamen praten, is er onder consumenten een neiging tot conservatisme, in die zin dat het ons veel kost om van streek en zelfs van druivensoort te wisselen, als we eenmaal naar onze smaak de meest geschikte hebben gevonden. Hoewel het waar is dat door het populairder worden van de wijncultuur het mogelijk is geworden dat wijnen met de meest uiteenlopende achtergronden ons bereiken, kost het ons moeite om buiten de twee of drie namen te gaan die we het beste kennen. Hier presenteren we er vijf waarvan je misschien nooit hebt gehoord en zeer de moeite waard zijn.

Canarische Eilanden (Spanje)

Zelfs in Spanje kunnen we wijnstreken vinden die ons verrassen, zoals in het geval van de Canarische Eilanden, met name Tenerife, waar de vulkanische bodem langs de monding van de Teide de wijnen een kenmerkende smaak bezorgt, alsook door bijdrage van Listan druiven gebruikt voor de rode wijnen, en Malvasia, ster van de mousserende wijnen en van witte droge en zoete wijnen.

West Sussex (Engeland)

Behalve om haar bier en sterke drank, is het Verenigd Koninkrijk ook een bezoek om haar wijnen waard, althans sinds men in deze provincie van het zuiden van Engeland het wijn produceren serieus is gaan nemen. Het heeft ideale omstandigheden, met een kalkhoudende grond vergelijkbaar met de Franse regio Champagne, en resultaten die soms niets onder doen voor die van hun collega’s aan de overkant van het Kanaal.

Stiermarken (Oostenrijk):

Een gebied vaak genegeerd ten gunste van de regio’s ten westen van de Donau, maar dat echte juwelen in pacht heeft, in de vorm van wijnen gemaakt van druiven zoals Weissburgunder (Pinot Blanc), Sauvignon blanc, Welschriesling, Grauburgunder (Pinot Gris) en Morillon.

Prince Edward County (Canada)

Deze Canadese zone, die grenst aan de staat New York (Verenigde Staten), heeft naast het hebben van een prachtig landschap ook een zeer gunstig terrein voor de teelt van wijngaarden, overwegend met gebroken kalksteen. Dit draagt bij aan een frisse smaak van de Chardonnay en Pinot Noir die hier worden geproduceerd, hoewel we ook uitstekende voorbeelden tegenkomen van Cabernet Franc, Pinot Gris en Riesling.

Thailand

Werkelijk, in Zuidoost-Azië worden ook druiven geteeld, met welke wijnen worden geproduceerd die echt de moeite waard zijn, vooral die geproduceerd met de Syrah druif, die we aanbevelen om te proberen indien we naar dit afgelegen maar toeristisch land reizen, dat meer bekendheid geniet om zijn resorts en paradijselijke stranden dan om zijn wijnen.

 

 TAGS:Première Bulle FucsiaPremière Bulle Fucsia

Première Bulle Fucsia

 

 

 TAGS:Château Carbonnieux Blanc 2010Château Carbonnieux Blanc 2010

Château Carbonnieux Blanc 2010

Tafelmanieren, een kwestie van goede opvoeding

 TAGS:undefinedIn het leven bestaan vele wetenschappen en kunsten die zeer moeilijk te leren zijn maar nodig  voor het goede leven, en tafelmanieren is er zonder twijfel één van. Misschien is het voor sommigen een beetje wazig al die regels die men moet volgen of de hoeveelheid bestek waar men aan moet denken, maar in werkelijkheid is het uiteindelijk een kwestie van opvoeding, goede manieren en een beetje gezond verstand. Laten we de basisregels van tafelmanieren bekijken.

Wat moet je niet doen aan tafel?

  • Niet roken tijdens de maaltijd, als je kunt wachten tot het dessert is het goed.
  • Het servet gaat alleen op je schoot, niet om je nek, arm of op de tafel zelf.
  • Blaas niet in de soepen of warme dranken.
  • Verboden om je te kammen aan tafel of bijwerken van make-up.
  • Niet beginnen te eten voordat de gastheer begint of dat het wordt aangegeven. Ja, je moet die zin om je bord te verslinden een beetje langer tegenhouden.
  • En pratend over verslinden, eet niet heel snel en niet heel langzaam, probeer gelijke tred met de tafelgenoten te houden.

Bestek, het noodzakelijk kwaad

  • Begin met het bestek aan de buitenkant en ga voort naar de binnenkant conform de gerechten die men serveert.  
  • Vorken links, messen en lepels aan de rechterkant. 
  • Bestek voor het dessert zul je boven je bord vinden, meestal een kleine vork en lepel.

De kunst van het wijn schenken

  • Rode wijn schenkt men in grote, ronde glazen met korte voet. Meestal op kamertemperatuur. Gewoonlijk gedronken met rood vlees. Men serveert 1/3 van het glas.                                                                               
  • Witte wijn schenkt men koud (ongeveer 6 – 8 graden) in iets kleinere glazen met langere voet. Men schenkt tot ½ glas.  
  • Op dezelfde manier schenkt men de bruisende wijnen in de daarvoor bestemde glazen, 3/4 gevuld en koud.
  • Rosé wijnen worden meestal koud geserveerd en in eenzelfde glas als van witte wijnen, en je kunt ze drinken samen met elk type vlees, afhankelijk van persoonlijke smaak.  
  • Het is niet aan te bevelen om een witte of rosé wijn na een rode wijn te schenken omdat deze laatste, doordat hij sterker is, het gehemelte minder gevoelig maakt om de lichtere nog te waarderen.

Zoals je ziet, zijn het zeer eenvoudige tips die je zullen helpen bij je volgende formele diner. Aan tafel!

 

 

 TAGS:Laya 2015Laya 2015

Laya 2015

 

 

 TAGS:La Planta 2015La Planta 2015

La Planta 2015

Hoe smaken de witte Rioja wijnen?

 TAGS:undefined

 

De naam Rioja staat garant voor stijl en heeft bovendien een oorsprongsbenaming die alle grenzen doorbroken heeft. Van oorsprong is men altijd gewend geweest aan rode Riojawijnen met verschillende kleurnuances, speciale smaken en krachtige mengsels die de tong strelen. Deze passen in het algemeen perfect bij vlees en wildgerechten.

Sinds een paar jaar komt hier echter verandering in en zelfs het controleorgaan van de oorsprongsbenaming Rioja erkent de opmars van de witte Riojawijnen die meer en meer gewaardeerd worden door hun goede kwaliteit en frisheid.

Dit is echter geen modeverschijnsel. Het is bewezen dat de traditie van witte wijnen in de regio eeuwenoud is en dat er in de zeventiende eeuw zelfs meer witte dan rode wijnen geproduceerd werden.

Het Regulerend Orgaan van de oorsprongsbenaming Rioja doet dan ook zijn best om deze wijnen kenbaarder te maken en wil vooral aantonen dat buiten de alom bekende rode wijnen er ook talloze witte wijnen te ontdekken zijn. Ze staan bekend om hun complexiteit en verscheidenheid, en gaan prima samen met talloze gerechten, zowel in de zomer als in de andere seizoenen. Zo kan je bijvoorbeeld een jonge, frisse en fruitige witte Rioja combineren met zeevruchten, pasta en rijst terwijl andere witte wijnen die gefermenteerd worden in eikenhouten vaten goed samen gaan met belegen kazen en vette vissoorten. De lang gerijpte witte wijnen in vaten passen weer beter bij gevogelte en vleesgerechten maar ook stoofschotels.

De herontdekking van de witte Rioja wijnen biedt een breder bouquet aan smaken en zodoende een meerwaarde aan de oorsprongsbenaming. Je hebt dus geen excuus meer om van een heerlijke witte Rioja te genieten!

 TAGS:Muga Blanco Fermentado en Barrica 2015Muga Blanco Fermentado en Barrica 2015

Muga Blanco Fermentado en Barrica 2015

 

 

 TAGS:Capellanía 2011Capellanía 2011

Capellanía 2011

Wat voor soort wijn is Amarone?

 TAGS:undefined

 

De Amarone della Valpolicella is een heel bijzondere wijn gemaakt van rozijnen die eerst in de zon gedroogd zijn, zoals dat ook gebeurt met de veriëteit Pedro Ximénez voor zoete wijn met dezelfde naam. In dit geval, in tegenstelling tot de meeste wijnen op basis van rozijnen, worden eerst de plaatselijke rode wijnvariëteiten in plaats van witte gebruikt en in de tweede plaats is het verkregen resultaat een droge wijn met een afzonderlijke organoleptische eigenschappen.

De kleur is donkerrood, bijna granaatrood naarmate de wijn ouder is. De wijn heeft een scherpe geur en een volle, warme, fluweelachtige smaak. In de neus zijn sporen van rijp fruit en zowel kersen- als frambozenjam waar te nemen.

Naarmate de wijn ouder wordt, zijn ook aroma’s zoals mos en teer merkbaar. Het residueel suikergehalte is maximaal 12 g / l, terwijl het alcoholgehalte tussen 14 en 16 graden ligt. Het productiegebied ligt in de provincie Verona, in de regio Veneto in Noord-Italië, en de meest gebruikte variëteiten zijn Corvina Veronese, Rondinella en Corvinone met een beperkte aanwezigheid van andere rode variëteiten.

De bijzondere bereiding van Amarone volgt hetzelfde principe als die van andere wijnen, waarin het de bedoeling is om de concentratie van suiker in de druiven te verhogen en ook de aroma’s en de zuurgraad te verbeteren, zoals dat gebeurt bij de Duitse Eiswein (ijswijn) of Strohwein, de Franse vin de paille, en andere wijnen uit Griekenland, Cyprus en Italië, die bijna altijd gecombineerd worden met desserts.

Amarone wordt echter meestal gecombineerd met herfst- en wintergerechten zoals braadstukken, wild, worsten, belegen kazen, risotto en andere gerechten uit de regio, maar wordt ook afzonderlijk gedronken als hoogtepunt van een goed diner. Het wordt in brede glazen geserveerd om de zuurstoftoevoer in het glas te bevorderen en dient bij voorkeur bij een temperatuur van 18 tot 20 ° C gedronken te worden.

Het droogproces van de druiven duurt ongeveer 120 dagen of langer, afhankelijk van de inhoud van het watergehalte in de vrucht. Dit alles geschiedt onder een strikte ventilatie en vochtigheidscontrole om schimmels te voorkomen en te zorgen voor een goede droogproces naarmate weersomstandigheden veranderen als de winter zijn intrede doet. Begin Februari worden de druiven geperst en het vruchtendraf  30-50 dagen geweekt. Op deze manier veranderen de suikers, door de werking van het gist, geleidelijk in alcohol totdat de gewenste alcoholgraad voor de Amarone bereikt is. Als de suikerconcentratie boven de aangeduide limiet blijft, dan krijgt de hieruit voorkomende wijn de naam Recioto della Valpolicella, een rode, zoete wijn met verschillende kenmerken.

Wil je de wijnen uit Valpolicella proberen? Wij raden een Amarone en een Reciotto aan zodat je zelft je voorkeur kunt bepalen:

 TAGS:El CandadoEl Candado

El Candado

 

 

 TAGS:Alvear PX 1927Alvear PX 1927

Alvear PX 1927

5 Science-fiction drankjes die werkelijk zouden moeten bestaan

 TAGS:undefined

 

Waarschijnlijk is iedereen wel eens nieuwsgierig geweest om het voedsel en de favoriete drankjes van de hoofdrolspelers uit onze favoriete science-fiction boeken, films of series te proeven. Een interesse die toeneemt als we gefascineerd maar met een lege maag mee worden gesleept in hun avonturen en we ons afvragen wat de smaak van het gerecht of de drank is die magen van onze helden verzadigt. Daarom hebben wij bij Uvinum een selectie gemaakt van vijf science-fiction drankjes die zouden moeten bestaan, al zou het alleen maar zijn om deze nieuwsgierigheid te bevredigen:

Bier van Boter:

De beste plek om van een heerlijke butterbeer te genieten is de alom bekende Drie Bezemstelen, een beroemde taverne in de magische dorp Hogsmeade waar Harry Potter en andere studenten van de Hogwarts toverschool meestal langs kwamen op hun vrije dag.

Milk of the Poppy:

Het gebruik van dit geneeskrachtige drankje strekt zich uit over de Zeven Koninkrijken. Dit pijnstillende verdovingsmiddel dat ook bekent staat als “poppy melk” helpt het lijden van de gewonden te verminderen in de veldslagen van Game of Thrones.

Slurm:

Het is de frisdrank van de 31e eeuw bij uitstek. Maar dit verslavende groene en slijmerige drankje gemaakt op de planeet Gusanulón herbergt een duister geheim: het wordt op natuurlijke wijze geproduceerd door de kolossale Wormkoningin. De smaak moet heerlijk zijn want in Futurama drinkt men zich een versuffing aan het drankje, ondanks dat ze de onaangename oorsprong ervan weten.

• Pangalactic Gargle Blaster:

De Hitchhiker’s Guide to the Galaxy beschouwt Pangalactic Gargle Blaster als “de beste alcoholische drank die er bestaat“; Maar er wordt waarschuwd voor de gevaren voor de gezondheid als je er te veel van drinkt: “Bij het drinken van deze zeer bijtende cocktail, is het alsof je hersenen verbrijzeld worden door een schijfje citroen gewikkeld in een grote goudstaaf”.

• Moloko Plus:

Als je de beste Moloko Plus in het gewelddadige Londen wilt proberen moet je langs gaan bij de Korova Milk Bar. Dit is de plek waar Alex zich verzamelde met zijn 3 Pete, Georgi en Dim voor het plegen van de gruwelijke misdaden. Zoals de hoofdpersoon van de Clockwork Orange uitlegt, “verscherpte deze combinatie van melk met psychotrope substanties de zintuigen en maakte ons klaar voor een nieuwe sessie van ultra-geweld”.

Heb jij nu ook vreselijk de neiging om een drankje uit je favoriete boek, film of serie te proberen?

 TAGS:Rushkinoff Vodka Caramel 1LRushkinoff Vodka Caramel 1L

Rushkinoff Vodka Caramel 1L

 

 

 TAGS:Ron Miel Guajiro 1LRon Miel Guajiro 1L

Ron Miel Guajiro 1L