De oorsprong van Oporto

 -

Groot-Britannië niet alleen maakte de bekende thee en het whisky. Ondanks het feit dat dit land bijna geen wijn produceerde, maar maakte bijdrage aan de ontwikkeling van de wereldwijnbouw : degenen hebben de Oporto ontdekt. De geschiedenis van deze Portugeese drank dateert van eeuwen geleden, maar het was recent in de XVII eeuw wanneer de Engelse legden hem aan de rest van de wereld op. Groot-Britannië was in staat van oorlog met Frankrijk, dat verplichtte de Engelse kroon tot een embargo op de producten van dit land. Als ze zochten naar wijnen van kwaliteit om de Frankrijke wijnen te verplatsen, zijn inwoners vonden deze bijzondere drank, die heeft een groter alcoholpercentage als normaal en een droge en zoete smaak, die zou zelfs de meest veeleisende mensen verrassen.

Zijn geheim bevond zich in het aggregaat van enkele brandy liter in enkel vat gedurende de gisting om een deel van de natuurlijk druivensuiker te bewaren. De interesse dat de Oporto in Engeland wekte, veroorzaakte vele investeringen bij dit land,en degenen in de streek om de Portugeese stad van Oporto  bleven, en hielp veel de wijnbouw van de streek. Nochtans sommige wijnkelders houden de Engelstalige naamen van hun stichter: “Croft“, “Offley“, “Graham“, “Sandeman“, “Dow“, “Warre“.

Tot het midden van de XVIII eeuw, de Oporto wijn kreeg een belangrijke hulp wanneer de Portugeese kroon richtte door de wet de huidige Real Companhia Velha op, de ouderste wijnkelder die produceert Oporto, en dadelijk laater , tussen de jaren 1758 en 1761, bakende de produktie streek van de Oporto wijn af, en liet de ouderste oorspronkelijke benaming ontstaan, vóór degenen van de franse wijnen. Van deze datum af zijn de aanmaak methoden eindelijk gevestigd die wij nu naleven.

De wijnen, die onder meer dan 12 soorten van druiven tussen witte en rode wijnen aangemaakt zijn, gisten bij de wijnkelders die om el alto Douro staan (de naam die neemt de río Duero als het door Portugal gaat)  dichtbij de wijngaarden die in terras op de rand van de heuvel zijn. Als de gisting ontwikkeld is, wanneer de gist nog niet de totaliteit van de suiker heeft geconsumeerd, voegen we er brandy (alcohol van wijn) toe, en belet dat de gist voort gaat en laat een zachte drankje. Eens alles is geeindigd, de Oporto wordt aan de benedenloop van de rivier uitgevoerd om oud bij de Villanova de Gaia wijnkelders vóór de stad van Porto, dichtbij de Atlantische oceaan te worden .

Wijnen van Portugal

 TAGS:Is er leven na de Porto?

De  wijn uit Portugal is, vooral, heterogeen. De vinho verde heeft niets met de Alentejo wijn te maken, noch de alvarinho portugués met de gallego wijn, noch de Madeira wijn met wat dan ook wijn.

In het noorden produceren zij voornamelijk witte wijnen, aan de oevers van de Minho en Douro (Minho en Douro), doet denken aan de Galicische wijnen, hoewel in het klimaat en hoe de druif te werken. De druivensoorten zijn de meest erkende Verdelho, Avesso, Muscat van Alexandrië en de Alvarinho. Hoogtepunten zijn onder andere de Vinho verde en Alvarinho.

Het belangrijkste verschil tussen de twee is het tijd om de druiven en veroudering te plukken. De vinho verde is vroeg druif (vandaar de naam), op zoek naar een lager niveau van alcohol en een hogere concentratie van de natuurlijke koolstof, dus deze wijn heeft meestal als een  naald, hoewel niet zo veel als die wijnen met kool (kunstmatig toegevoegde ) hadden we in Spanje en groene wijnen. Een voorbeeld zou zijn de Quinta do Ferro Avesso, een juweel op de goedkope. De alvarinho, echter meestal afkomstig van rijpe druiven en vat passeert, meestal wat geeft het een gouden tint en smaak minder zoet dan de Galicische Albariño.

In het centrum van Portugal is een gebied dat valt sterk door de kwaliteit van zijn rode wijnen op. Het is de streek van Alentejo. Ze laat zich steeds meer kennen, gedeeltelijk dank zij de investering de grote wereld wijnkelders hebben in het gebied gemaakt (Chateau Lafitte waren de eerste, meer dan tien jaar geleden), en gedeeltelijk omdat Portugal in toenemende mate heeft gerealiseerd niet alle wijnen zijnPorto.

Een wijnproducent in Porto weet dat zijn enige zorg zou moeten zijn om een goede wijn te produceren, omdat er geen tekort aan kopers die komen naar jouw domein aan te kopen zal zijn. Wanneer de Alentejo producenten beseften dat het niet zo gemakkelijk zou zijn voor hem, begonnen zij zijn wijnen in meer geopende markten laten zien, begonnen ze met Lissabon en Londen, reageerden ze sneller en geleidelijk en vergrootten de markten. Er zijn wijnen die in de lijst van essentiële wijnen konden binnengaan, zoals Esporao, Quinta do Carmo of Marques do Barbo, maar in het algemeen elke Alentejo wijn is klaar om ons te verrassen. De meest gewoonlijke druiven zijn de Trincadeira en de Aragones, in Spanje bekend als Tempranillo, in deze streek pruceren zij unieke smaken, meer aromatische, voller, hebzuchtig, breed.

En bijft het zuiden. Dat zuidelijke eiland genaamd Madeira. Op Madeira worden geteeld talloze verschillende stammen, sommige exclusieve wereldwijde zoals Negra Mole, Boal, Malvasia, Verdelho, en laTerrantez Sercial. Zijn alle wijnen met alcohol, dat wil zeggen waaraan is toegevoegd alcohol.

Dit werd voor het eerst gedaan tijdens de 100 jaar oorlog tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In Engeland liep de wijnen uit de Bourgogne, als gevolg van de oorlog, en moest alternatieven, in het bijzonder Jerez, Porto en Madeira zelf te vinden. Voor de wijn kan verdragen in lange transfer per boot werd besloten om alcohol toe te voegen als conserveermiddel, en die traditie leidt tot speciale wijnen die zijn nu.

Ze hebben ook een bijzonder geroosterde smaak door het gebruik van brand aan de vaten waarin ze worden geproduceerd. Hoewel we weten dat de wijn voor gebruik bij de bereiding van sauzen, wijnen van Madeira zou er heiligschennis te mengen in een pan. Laten we wijzen op de spectaculaire Madeira H & H 15 jaar.

En dit alles van Porto zonder te spreken…

De ideale temperatuur voor het drinken van een wijn

 TAGS:De Wijn temperatuur  is een al lang bestaande onderwerp van veel controverse, net als de volkse kennis dat man de witte wijn dan de rode wijn kouder moet drinken, maar welke is de nauwkeurige temperatuur om de wijn in zijn hele pracht kunnen genieten?, zullen wij hieronder dit vraag en andere vragen proberen te verklaren.

Meestal wijnen worden opgeslagen in kelders of koude plekken in het huis, plaatsen die 11 graden Celsius kunnen bereiken, gezien het feit dat de gemiddelde temperatuur varieert 18 tot 25 graden Celsius. Deze klimatologische gegevens nog ingewikkelder maken als het hangt allemaal af van waar je bent en welk seizoen het is, het bereik van de verschillende klimaten opent eindeloze mogelijkheden die het onmogelijk maken om een nauwkeurige temperatuur te hebben. Hoe dan ook, het is altijd aan te raden om wijn thermometers te gebruiken om de nauwkeurige temperatuur te controleren.

De temperatuur voor de rode wijnen

Rode wijnen moeten gedronken worden in wat zij noemen kamertemperatuur, dat wil zeggen tussen de 16 tot 18 graden Celsius, zal deze temperatuur houden van de smaak, het aroma en body van de wijn.

Toch:

  • Indien de betrokken wijn is jong de ideale temperatuur zal lager zijn, tussen de 12 tot 15 graden Celsius, dus we kunnen hun versheid, en een bloemen-of fruitige eventuele nuances genieten.
  • Als je in jouw handen is een gerijpte wijn, moet de ideale temperatuur ligt tussen 16 tot 18 graden Celsius, en waarderen wij zijn boeket in de beste manier.
  • Als de wijn is van grote wijnjaren kan man drinken tot 20 graden Celsius, hier is sterk afhankelijk van de soort wijn oorsprong.

 De temperatuur voor de witte wijnen

Witte wijnen zijn het best zeker genoten kouder dan rode wijnen.. Maar zoals in het geval van rode wijn een aantal specifieke soorten witte wijn is. .Als witte wijn die we drinken is een jonge witte wijn, het ideaal is  onder de 10 graden Celcius ze te genieten, tot 7 of 8 graden is ideaal, en hebben we aandacht voor de aroma’s, zonder zijn zuurheid of zijn alcohol smaak af te nemen.

Als is een semi-droge witte wijn zouden wijn ze toe 6 graden Celcius drinken, zullen wij doen zijn zoete zachtheid en zijn fruitige smaak uitkomen. Wij genieten heel goed van de witte wijnen aan de 10 graden Celcius, onder deze wijnen zouden wij kunnen de manchineel wijnen noemen.

Wat de rosé wijnen betreft, moeten wij deze wijnen bij voorkeur onder 8 graden Celcius drinken, nooit minder dan 6 graden. Wat de Cava betreft, het is aanbevolen tussen 5 tot 7 graden Celcius te drinken.

Wijn en vrouwelijke seksuele verlangen

 TAGS:Het is niet meer een mythe.

Er is al veel gezegd en gespeculeerd over wijnconsumptie en vrouwelijke seksuele verlangens. Vandaag de dag kan man krachtig beweren dat matige consumptie van rode wijn aanzienlijk vrouwelijke seksuele verlangen vergroot , hoewel het bekend was dat de consumptie van wijn en andere alcoholische dranken doorbloeding bij mensen vergroten , de eigenschappen van de wijn maken het een krachtig afrodisiacum dan elke andere drank.

Een recente studie van de Universiteit van Florence in Italië heeft in tests met 798 vrouwen, in de leeftijd variërend tussen de 18 en 50 (Italiaanse regio Toscane Chianti). Zulke vrouwen worden onderverdeeld in 3 groepen:

  • degenen die niet drinken een enkele druppel van wijn
  • degenen die dronken ten minste een drankje per dag
  • en degenen die dronk een tot twee glazen per dag

Met deze test, de resultaten waren dat vrouwen in de derde groep, degenen die dronken een tot twee glazen wijn per dag dat wil zeggen, de antwoorden op de seksuele verlangens waren hoger dan in de andere twee groepen. Hoewel oudere vrouwen hebben de neiging om lagere libido, wijn hielp hen ook verhoging van seksueel verlangen. Deze belangrijke studies werden gepubliceerd in het prestigieuze Journal of Sexual Medicine (tijdschrift voor seksuele geneeskunde  ).

Om dit verrassende resultaat te bereiken, 798 vrouwen moesten een vragenlijst van 19 vragen, die allemaal uiteraard van seksuele aard en in principe waren op de vrouwelijke sex-ratio op te lossen.

Zoals hierboven opgemerkt wordt, de likeuren vergroten de bloedtoevoer, maar wijn doet het goed op belangrijke gebieden van de vrouwen,vandaar de reden van zijn macht “afrodisiacum” bij vrouwen. Deze resultaten hebben verrast alles en iedereen, en hoewel de groep van de geteste vrouwen is klein, is het duidelijk dat wijn een andere macht heeft meer dan voorheen als je ze kende.

Een ander interessant detail is het type van de wijn die in deze test is. De rode wijn is gebruikt, we veronderstellen dat omdat een van de meest geconcentreerde meeste variëteiten is. Hoewel niet uitgesloten is dat dezelfde of soortgelijke effect kan andere soorten wijn veroorzaken.

Hoe een Spaanse wijnetiket lezen

 TAGS:In een fles wijn is er veel informatie te interpreteren. Het Spaanse wijnetiket is een van de belangrijkste onderdelen, is – samen met de achterkant etiket, de aard van de fles, de dop en het kurk – zoals de wijninschrijving, zijn kenmerk. Daarin, bovendien van het ontwerp te genieten (kenmerk en handelsmerk), kun je zoeken naar de belangrijkste elementen van de wijn die over het gaat: de druif /ven, de producent of de wijnmakerij en vintage

  1. De druiven, en meteen kunt je beslissen of het is het soort wijn je wilt drinken.
  2. De producent / wijnmakerij / wijnmaker, omdat sommige zijn erg goed en anderen niet zo veel..
  3. Het oogstjaar, omdat sommige zijn beter dan anderen, afhankelijk van de weersomstandigheden geleden door de wijngaard (in een restaurant, ik bijvoorbeeld altijd verifiër dat het oogstjaar ze me dienen is wat ik heb besteld ? het kan meer duur of niet zo goed zijn).

Bovendien deze drie gegevens, je zult zijn alcohol, het volume inhoud, de identificatie en locatie van de wijnmakerij ontdekken, het bottelen record, zijn benaming van oorsprong en de medische en export dossiers, omdat het is uitdrukkelijk verboden dat het etiket de volgende inhoud bevat gegevens die fout veroorzaakt.

Wat de achterkant etiket van de wijn betreft, waar gewoonlijk staat de officiële zegel  van de Raad van de oorsprongsbenaming, een proefnotities, dienst suggesties of arrangement en de periode van de wijn veroudering: crianza, reserva of gran reserva.

En een Spaanse wijnetiket te lezen kan erg eenvoudig zijn als het alfabet te lezen of zo moeilijk zijn als proberen een vreemd taal te ontcijferen, allemaal hangt van wie het etiket is en waaruit het komt af. Het geheim om een fles wijn door te gronden voordat ze geopend wordt, zijn etiket te lezen, geeft aan een boek te schrijven, maar we proberen de belangrijkste sleutels te geven.

De nieuwe wereldetiketten neigen ertoe naar de aanpak “dit is waarover het gaat”,met de druivensoort of een mengsel duidelijk gelabeld, de producent, indien de druiven zijn geteeld en het alcoholgehalte gemakkelijk in zicht. In de Oude Wereld wijnen hebben een reputatie voor “maskeren” belangrijke informatie, maar dit is niet waar. Als je weet wat je wilt, kun je het ontcijferen van de relevante etiket informatie met zeer weinig inspanning. In plaats van het ras, de plaats is het belangrijkste stuk van informatie over het wijnetiket – waar is de wijn. De wijnen van de Oude Wereld wijnen worden zwaar geïnvesteerd in hun streek (terroir),niet per se de specifieke druif, dus als je weet dat de buurt, dan vindt je informatie van mogelijke druiven die hun weg hebben ook in de fles .

Ik laat jou enige voorbeelden die ik heb ontmoet gedurende mijn interpretaties van wijnetiketen van andere landen (in engels): ItaliëDuitslandFrankrijk (Bourgogne)Frankrijk (Elzas)Nieuwe Wereld… Heeft je meer voorbeelden? ¿Twijfel je eraan? Ik wacht op jouw commentaren. 😉

Hoe de indrukwekkende wijnstreken bereikten succes?

 TAGS:Enkele dagen geleden las ik een groot artikel in het tijdschrift La revue de vin de France. Ik raad iedereen aan die wil begrijpen hoe ze ontwikkelden zich de groote wijnstreken in de wereld als BordeauxBourgogneToscaans, etc…Wijnen die nu wereldwijd zijn erkend en waarvan de marktprijzen soms tot duizenden euro’s oplopen.

Het merkwaardige van dit geval is dat het prestige en herkenning van deze grote streken hebben wij ze bereikt door geschiedenise,economische, sociaale? en politieke redenen! Dus ja, de politiek is van invloed als ze schept grote wijnstreken. Het is een duidelijk bewijs dat de streek die echter een sleutel is, ze is niet erg invloedrijk en is geen belangrijk argument om een indrukwekkende wijnstreek te scheppen. En het is een duidelijk bewijs de gelegenheid voor de kleine streken die ook kunnen een stap voorwaarts zetten en in de toekomst een groote herkenning bereiken (als het  Priorat in een paar jaar).

Uit het lang verslag blijkt het hoe deze streken langs de eeuwen, en wegens de feodale macht, de Kerk (ja, ja ook hadden ze invloed op de wijn), sociaale,etc …ze schiepen stap voor stap een herkenning met de verandering van de wijn niet maar in een wijn voor consumptie in eigen streek,maar in een handelssector en streek en in wijnen voor consumptie in de hoge sfere van de gemeenschap. Deze grote sfere van de gemeenschap « bevorderden « deze grote streken ten nadele van veel andere streken die langs jaren verwijderden. Niet omdat ze konden niet goede wijnen produceren, maar omdat ze konden niet te gelegener tijd de sleutel steun krijgen om een stap voorwaarts te zetten.

Er zijn veel personagen of personen die hadden op de wijn invloed, vanaf de Romeinsen die in Frankrijk de wijnbouw in het Rhônes dal ontwikkelden of aan de Seine-oevers,of de Grieksen in Italië,of Carolus Magnus met de Corton (hij liet de wijnstokken na de Kerk), of de keizers van het Oostenrijks-Hongaarse koninkrijk die prezen de Tokaj etc… Een vreemd en eigentijds avontuur is het Petrus avontuur, die was als de beste wijn langs de XX eeuw beschouwd.

En zijn succes (de enige grand cru Bordeaux die is niet als Châteux of Domaine genoemd, natuurlijk), heeft te danken aan een groot marketing invloed. Voor de tweede Wereldoorlog, was er een klein wijnproducent en erg niet bekend van wie de naame Pomerol was (ook niet bekend) maar Marie-Louise Loubat komt aan en zij begin wijnen in de streek te kopen. En zij koopt aan de Arnaud el Petrus familie,omdat zij beschouwt dat deze wijn zal een grote toekomst hebben echter ze onbekend onder bijna allemaal is. Maar zij probeert deze wijn te bevorderen, is er geen manier dat deze wijn de prestige van de wijnen van zijn naarburen in  Saint-Émilion kan overtreffen. Totdat zij entscheidde een Petrus wijnkist de jonge prinses Elizabeth van Engeland toe te zenden (en later koningin zal worden), die symboliseert gedurende dit tijdstip de moderniteit. En het geluk was aan het einde op dat moment. De prinses koos Petrus voor zijn bruiloft op 20 november 1947 en van nu af aan, de Petrus wordt een wijn voor de grote en beroemd politieke personen als de Kennedy familie die beschouwt deze wijn als zijn favoriete wijn of filmsteren als  Marilyn Monroe die houdt van ze en ze verkondigt. Petrus legende werd ook gesmeed.

Is het erg interesant ?

Dat laat zien dat bovendien de streek, in de wijn zijn er andere elementen die veel invloed op de herkenning hebben . Omdat de wijn vertegenwoordigen verhalen, tradities, avonturen… Dat is het mooie van de wijnwereld nee?

Zijn mening over een wijn te geven is als een verhaal te vertellen

Soms, een vriend of kennis vertelt me over hierop commentaar te geven en hun ervaringen te delen met wijn in Uvinum:

Ik ken niet wijn. Ik ben geen expert en ik kan niet zeggen indien het connotaties van kersen, geroosterde noten heeft, etc …

En ik denk dat in deze zin, is er een enorme inschattingsfout onder de mensen te denken dat als zij in staat zijn of niet te schrijven (of uitdrukken) een advies over een wijn. Waarom, ja, we zijn allemaal in staat!

Het gaat niet altijd over een proefnotitie te schrijven met inbegrip van aspecten die de wijn suggereert in zicht, geur en smaak fase, maar we kunnen allemaal een verhaal over wijn vertellen.

Een wijn kan jou een ogenblik suggereren, een ervaring herinneren of een reis, doet me denken aan een geliefde, sommige emoties suggereren, gevoelens (goed of slecht), de wijn en een voedsel die goed bij elkaar passen, etc…En kunnen wij allemaal dat denken. Omdat wijn wordt genoten en gedeeld in de rustige momenten, op vakantie of op een diner met jouw partner, familie of vrienden.

Mensen willen naar verhalen, herinneringen, gevoelens luisteren, etc…en niet alleen na te denken over wijn als een proefnotitie. Dit  proefnotitie heeft een duidelijk doel, uitleggen hoe de wijn is , maar zijn mening over een wijn te geven door andere aspecten zoals de vrije tijd, de reis, het gezelschap, een juiste tijd om de wijn te genieten, etc…het is even belangrijk vanuit mijn oogpunt.

Ook een fantastische mogelijkheid is over een wijn zijn menig te geven nadat je een wijnkelder bezocht heeft.De producent is de “koning”, verhalen vertellend. De wijn is zijn leven, zijn familie, zijn passie en liefde en de wijn je drinkt is zijn afspiegeling. Indien man kon in contact met de producent treden of met de wijnkelder, man kan volmaakt over zijn wijnen spreken.

Indien wij willen de wijnwereld democratiseren, de regels van het speel breken, maar kan ik zeggen dat allemaal over een wijn die wij hadden geproefd zijn mening kunnen geven. Omdat allemaal,op de een of andere manier, hebben wij wat te zeggen. Vergeet het niet, in Uvinum of waar anders kunt je ook over wijnen spreken ! Omdat jouw oordeel telt mee.

De sangría

 TAGS:Wi alleen bijna altijd de wijn drinken, het combineren van enige wijnen, kunnen wij het  als “verboden” beschouwen. Maar met een paar anderen, als we de licentie om te mengen, omdat ze zijn perfect voor een goede cocktail gemaakt van wijn, zoals de Sangria. Terwijl wijn cocktails zijn maar weinig, die wordt bereikt in vergelijking met andere likeuren, zijn er zeer mooi en perfect soms te begeleiden.

Sangría

Sangria is een wijn cocktail van Spaanse afkomst, en in vele delen van het Iberisch schiereiland is ook bekend als “Cuerva“. De bereiding is eenvoudig en gevarieerd. In principe een sangria is een “wijn punch” is de eenvoudige resultaat van het mengen van rode wijn, wat sap van citrusvruchten, fruit en soms brandewijn of andere sterke drank van deze kenmerken.

Sangria Recept

1 fles wijn  Oliveros Vino de Naranja of elke tafelwijn
Het sap van 2 sinaasappels
5 eetlepel suiker
Het sap van 1 citroen
Kaneel
Pre-gesneden fruit (perziken, ananas, appelen)
Een straaltje cognac, martini, pisco, gin, rum of cognac (optioneel)

Sangria Voorbereiden

Giet de wijn in een grote kan.
Voeg citroensap en sinaasappelen.
Voeg de suiker en kaneel toe en roer goed.
Giet de fruits in kleine vierkantjes.
Serveer met ijs en citroen plakjes voor de garnering.

 De aanbevolen wijnen voor dit preparaat zijn zeker tafelwijnen, kan ook worden gemaakt met witte wijn, hoewel altijd droge rode wijn is de beste keuze. Als je een semi-droge tafelwijn is ook een goede keuze, maar rekening houden met de zoete en indien nodig is om suiker te vermijden. Het wordt ook vaak wat witte soda ofwel citroen, sinaasappel en zelfs een ginger ale nemen. Een ander geheim is om suiker te vervangen door suikerstroop of grenadine, en dit is het criterium wie bereid.

Deze verfrissende drank wordt vaak geconsumeerd in de zomer
als het erg verfrissend is, hoewel niet de regel is, zoals altijd goed een glas koud sangria is. Wij adviseren jou om te gaan testen van diverse vormen van voorbereiding en de verschillende ingrediënten en variabelen totdat je degene die je wilt sangria. Dan deel met ons het recept voor jouw favoriete sangria, natuurlijk. 😉

Hoe wijn proeven zonder een echte proever te zijn

 TAGS:Het enige wat we graag in wijn hebben en voelen zich zwak voor zijn gaven en verfijnde smaak zijn wij een beetje onbewuste proevers, de zintuigen wij gebruiken om de wijnen te proeven zijn het zicht, de reuk en de smaak, en deze zintuigen zijn niet exclusief van een proever of een sommelier. Als het waar is, een expert voorproefje heeft vele jaren ervaring en kennis die komt alleen met onderwijs, maar beschikken over een basiskennis van het wijnproeven kan worden bereikt met een interesse en ervaring in wijnenconsumptie.

Zoals eerder gezegd, de basis van het wijnproeven is een goed gebruik van de 3 zintuigen (zien, ruiken en proeven).Vanaf daar kunnen we het bereiken van een succesvolle wijnproeverij. 

Neem altijd het glas door de stam en zet het op ooghoogte, dus we kunnen de kleur, helderheid en zuiverheid van de wijn zien. Door het verplaatsen van het glas zie je tranen die verlaten de wijn in de glazen wanden, zodat we kunnen bepalen van het alcoholgehalte van de wijn.

Geur speelt ook een belangrijke rol in de proeverij, brengt met lichtheid de neus op het glas binnen,zien we de respectievelijk primaire, secundaire en tertiaire aroma’s , licht schudden van de beker om deze aroma’s uit te breiden.

En misschien wel het meest fundamentele punt van wijn proeven is de wijnproeverij, test smaak,het verplaatsen van de wijn over onze mond, terwijl de lucht werpen op het. De smaak en het lichaam is een van de belangrijkste wijn.

Beschrijven hoe een wijn te proeveen klinkt misschien gemakkelijk, maar zonder de juiste kennis zou nutteloos zijn de stappen voor aangesteld, en in alle, de ervaring is erg belangrijk, tijd kan onze bondgenoot zijn in deze taak, altijd als we wijn drinken moeten we rekening met deze gegevens houden en laten we op de proef gesteld met wijnen met vergelijkbare kenmerken, het zal helpen om punten van vergelijking tussen wijn en andere te hebben.

Het helpt ook om te genieten van het onderwerp door diverse media, de basiskenmerken van de wijn te kennen die je nu proeft, zal dit ons een startpunt in de wijnproeverij geven. Hierdoor amateur en zelfvoldoening zijn kan een goede start voor het invoeren van de fascinerende wereld van de wijn. Heeft je zich aanmeldt?

Hoe een goede wijn te kiezen

 TAGS:Het belangrijkste is om een wijn te kiezen moet je weten dat duurder niet altijd beter betekent en dat de prijs van elke fles verwijst naar het proces van het maken van wijn en geen aanwijzing voor de kwaliteit. Belangrijke factoren bij de kosten van een fles zijn:

  • de min of meer verzorging van de druiven in de wijngaard
  • indien er veroudering in de fles was
  • hoe lang de wijn werd bewaard in de wijnkelder
  • de prijs van de gebruikte materialen, etiketten, kurken, technologie, fles, etc.

Kortom, een jonge wijn is anders, niet slechter, dan een reserve.

Zoals voor de geur en smaak van de wijn, zijn er geen recepten, zoals zintuiglijke ervaring, wijnproeverij is erg subjectief. Echter, men kan zeggen dat een witte wijn moet een duidelijke zuurgraad hebben, die met water in de mond ten minste combineert drie keer na het nemen van de eerste slok, naast fruitige te zijn en print frisheid in de mond te hebben. Voor de rode wijnen, is de hoge zuurgraad niet gezocht, behalve in het geval van een wijn voor veroudering, omdat de zuurgraad helpt bij het beschermen van de wijn langer. Deze flessen moeten ook een volledige samentrekkendheid die laat de mond droog zijn, of het een wijn voor veroudering is of reserva wijn is , die nog niet rijp is voor het drinken, als deze functie wordt verzacht door jaren van fles veroudering. In beide gevallen moet de wijnen niet beschimmeld of muffe geuren, nog minder als ze waren gemaakt om te geconsumeerd jong worden.

Als we worden geconfronteerd met een grote wijn, zullen we vinden dat het glas wordt weerspiegeld in ten minste een aspect van elke fase van zijn ontwikkeling, een kruidachtig kenmerk van de wijngaard, een fruitige druif, bloemig noot van de fermentatie en het vanille aroma of typisch snuif hout. Echter, verder dan de recepten, moet je doel altijd om die testen te enthousiasmeren, dus je kunt het niet laten om terug te komen in de toekomst.

Een andere onzekerheid is de temperatuur waarbij aan elke wijn te dienen, en ook al is het een kwestie van smaak, experts raden koele witte wijnen als Sauvignon Blanc  en Pinot Grigio bij 10 ° C te houden, terwijl de witte wijnen die op hout dichter zijn zoals Chardonnay of Viognier, moeten bij 12 º C zijn. De sprankelende en de zoete wijnen worden zowel bij een temperatuur tussen 6 ° C en 8 º C verbruikt. Zoals voor de lichtere en jongere rode wijnen, worden in de nabijheid van 12 ° C gepresenteerd. Tenslotte moeten de dichte rode reserve wijnen of wijn voor veroudering tussen 17 ° C en 18 ° C worden geopend , hoewel het is de gewoonte om te horen die worden bij kamertemperatuur gedronken.