Nieuwe wijnflessen

 - Enige dagen geleden spreken we over de nieuwe tekens van de wijn, en over het progres die deze beloofde in een markt die zo strak en traditioneel is als de wijn. Op deze gelegenheid zullen we een stap verder maken en spreken we niet alleen over het teken van het etiket, maar ook over de packaging of het fles.

We kunnen beginnen een fles te nemen… wijn? Bob´s your uncle, een wijn uit Zuidafrika gebotteld als of een halb liter bier container was, met zijn borden alles.

Wat denk u van de volgende?  U heeft waarschijnlijk al gezien in luchthavens en andere plaatsen van passage, maar de verpakking is erg origineel: Het is de tulp, wijnglazen die in persoonlijke consumptie. Bruikbaarheid van dit pakket is dat het de ideale hoeveelheid om een snack of maaltijd te nemen zonder dat zij daarom vragen om meer.       -      Maar toen de wijn hartstochtelijk wordt Kleine verpakkingen onvoldoende kan zijn. Dat moet zijn na te denken over de wijngaarden die zijn vrijgegeven aan de herontdekking van de Bag in Box.  De Bag in Box is in feite een plastic zak 3 of 5 liter in een kartonnen doos met een spie voor het serveren van wijn conditioning. Het is comfortabel en praktisch voor barbecues, camping, of gebeurtenissen die voorrang moeten overnemen praktische elegantie. Tenminste tot nu toe, want met deze nieuwe containers Wie zegt dat elegantie wordt overgelaten aan de zijlijn …       -      De eerste wijn die we zien wordt genoemd Zebra, en, zoals je ziet, het ontwerp van het volledige gamma is zoals de naam van het bedrijf. In het beeld, de container die u ziet aan de rechterkant is inderdaad een Bak in Box, met de kraan af op de bodem van de zijkant. 3 liter van de authentieke constructie.  In Frankrijk wilde een draai te geven aan het concept en lanceerde de Bag in Bag, dat wil zeggen, de “bag in bag”.

 -

 

Eigenlijk is het, zoals je ziet,eenBag in Box(dwz de “bag” is karton), maar het slanke ontwerpkan makenvoor de meestclueless, worden verwardmet een zakabsoluutvrouwelijk,datJa, met eenontwerp”vintage”.

 

OB Rías Baixas, 100% galicische kwaliteit

 - De wijnen uit Galicië zijn onder de beste wijnen in het geheel Europa. Werkelijk, de OB Rías Baixas laat ons zien grote notities van een grote kwaliteit, gebracht door een witte druif, die wel betreft gode rode wijnen, de witte wijnen zijn de favorieten, geeft een frisse smaak aan de mond en notities van een gele en goude kleur uit de hitlijste.

De oorspronkelijke benaming heeft 5 subregio?s: Val do Sanés, Condado do Tea, O Rosal, Soutomaior en Ribeira do Ulla. Het gaat om lage gronden, met een hoogte vooral onder 300 m., erg bij de zee en hij laat de atlantische invloeden ons geven as resultaten deze wonderlijke wijnen, die ideal zijn om de beste vrisse vissen te eten en ook zeevruchten.

Een goede exportatie

De wijnen van deze benaming worden geconsumeerd in meer dan 60 landen, danks het exportatie werk van hun Regulatie raad. Het exportaties werk van 2009/2010 was erg positiev, met een toenemen van 7,64% met vergelijking met de laaste, een erg gunstige cijfer die toont ons het succes van de Spaanse wijnen ter de hele wereld, en die in rekenschap houdt de hele economische situatie warbij we zijn nu.

De wijnkelders die aan de OB raad ingeschreven hebben de 2009-2010 campaign gesloten met meer dan vier milionen van gexporteerde vlessen tot een totaal van 53 landen, met een hele waarde van 16,85 milionen euros. Er wordt gezegd dat een grote deel van dit exportatie heeft veel toegenomem in de Verenigde Staaten en Verenigde Rijkdom, danks de promotie campaigns van deze grote wijn.

Kies uw wijn!

Het is moeilijk te zeggen in enige lijnen de rijkheid en variëteit van de grote hoeveelheid van de wijnen die we in deze OB vinden. We zullen u laten enige voorbeelden die het structuur en mooiheid van deze goede wijnen defineren, met smaak aan de zee en vissen, iets erg gallisch.

 TAGS:Zárate El Palomar 2011Zárate El Palomar 2011

Zárate El Palomar 2011: Fijn, delicaat en vers bij het aroma. Deze witte wijn zal bij een eiken vat verouderen, en is uitstekend om met welke soort gerecht mee te gaan. Een smaak maar die is voor de meeste verlangende monden gereserveerd zijn.

 

 

 TAGS:Martín Códax 2011Martín Códax 2011

Martín Códax 2011: Jonge witte wijn en zoet die zal het centrum van aandacht voor uw favoriete vergaderingen zijn. Aan het oog, zijn groenische geel is uitstekend,  en in de mondy, smaakt frisse rassen en appels, grapefruits en citroen. Met rijs, met vis, met zeevruchten, maar ook met wat zoetige vlessen.

 

De verrassing California wijn

 - California is de eerste wijnproducerende plaats ter wereld,  is de eerste plaats voor wijnconsumeren in de  Verenigde Staaten, gevolgd door Florida en na  New York. Wat zeker is dat de California wijn heeft gekregen de werelderkening danks zijn rijkheid en de variëteit van de grond voorwaarden en de microklimaten die in dit gebied bestaan.

In deze staat zijn er 107 Amerikaanse wijnbouwen en elk onder hem is een druiven gebied van goede wijn.  Deze gebieden zijn erkend door de Amerikaanse regering omdat het een getuigenis van de variëteit van de microklimaten in de streek is die meer dan 60.000 etikets van geregistreerd wijnen heeft.

Ieder jaar, bezoeken de toeristen de California wijn streken en kunnen ontdekken de staat met zijn 2.000 wijnkelders en de grote variëteit van culturele trekpleisters die daarbij zullen ontmoet worden. Eindelijk wordt het genotiert dat de California verschillende grond, met zijn bergen, dalen en woestijn, geeft een variëteit bijna onbepaald van gunstige microklimaten geschikt voor de wijnbouw van enige specifieke variëteiten van druiven die hoge wijnen produceren.

Daarin stellen in de licht de Chardonnay druiven en Sauvignon blanc die uitstekende witte wijnen produceren terwijl de zinfandel druiven een california variëteit die erg erkend is en die een uitstekende rode wijn produceert. En onder de wijnstreken van California stellt in de licht El Paso Robles Wine Country, die tussen San Francisco en Los Ángeles langs de centrale kust van California bestaat. Het rekent 24 duizenden vierkant oppervlak,  die meer dan 26.000 hectares van wijnstokken heeft en bijna 200 wijnkelders.

Een andere streek die gewaardeerd is, is de San Luis Obispo streekeen wijnbouw streek die we ontmoeten tussen San Francisco en Los Ángeles,  op de centrale kust van California. Het rekent 26.400 hectaren van wijnbouwdruiven en ruimte 90 wijnkelders.

Ook is de streek van Santa Bárbara erg beroemd is die we ontmoeten bovenaan de Los Ángeles stad op de centrale kust van California,  waarbij zijn de wijnen erg bekend als de Pinot Noir en Chardonnay en enige pikante wijnen als Sauvignon en Riesling, terwijl in de Condado de Mendocino, die in de noord van San Francisco bestaat, stellt in de licht zijn Sauvignon Gewürztraminer en de Zinfandel.

En wordt er niet vergeten de beroemde wijnbouw streek van Napa Valley, die 5 km van San Francisco is in de noord streek van de California kust waarbij wordt er geproduceert de beste Chardonnay, Cabernet en Merlot. Er zijn boerderijen op elk hoek die bieden u aan een wijn bezoek te doen of een vrije wijnproeverij bij zijn lokale wijnkelders. Enige van deze wijnstokken zijn er bij erg mooie landgoederen, met huizen die als luxehotels lijken en anderen die een stijl die als europese kastelen hebben.

 TAGS:Dancing Bull Zinfandel 2011Dancing Bull Zinfandel 2011

Dancing Bull Zinfandel 2011

 

 

 TAGS:Robert Mondavi Napa Cabernet 2000Robert Mondavi Napa Cabernet 2000

Robert Mondavi Napa Cabernet 2000

Hoe de cava’s onderscheiden

 TAGS:Duidelijk, is het zeker. Maar nu, de prijs zal niet tegen ons zeggen hoe zal de wijn smaaken, maar op het etiket zijn er informaties die zullen ons wat meer helpen. Laten we deze nakijken.

De eerste indicatie is de naar van de CavaNee hij is als een cava Brut Nature, als een Extra Brut of een halfdroog. Wat deze name betekenen?

De cava’s zullen geproduceerd worden, in de traditie, door een vergisting proces. De druifhuidl zal tot een wijn door de vergisting worden, en een wijn die zal opnieuw tot vergisting gaan, zal een mousserende wijn worden. In dit proces het suiker van de wijn zal tot alcohol worden, de gemakkelijste manier om een wijn te krijgen, moet u suiker toevoegen.

Dann nou, de halfdroge indicatie, Brut, Extra Brut,… spreken we over de hoeveelheid van suiker die we toevoegen om de cava te produceren, en zal ons een idee over de smaak meer of minder zoet dan de resulterende cava. De overeenkomst is de volgende, van minder tot meer zoet:

  • Brut Nature: zonder suiker toe te voegen, oh tot 3 gr suiker per liter
  • Extra Brut: tot 6 gr suiker per liter
  • Brut: tot 15 gr suiker per liter
  • Extra droog: tussen 12 en 20 gram suiker per liter
  • Droog: tussen 17 en 35 gram suiker per liter
  • Halfdroog: tussen 33 en 50 gram suiker per liter
  • Zoet: meer dan 50 gram suiker per liter.

Hoe de moejlijkste is een tweede vergisting te veroorzakken zonder suiker toe te voegen, de meest waardeerde cava’s door de experts zijn de Brut Nature, maar eindelijk gaat het , als altijd, om een smaak kwestie. Laat niemand u te kritiseren of smaakt u de zoete cava’s.

Nou, elk cava, door zijn smaak, zal beter of slecht met verschillende voedsel combineren. De droge cava’s of Extra droge zijn geschikt voor de hapjes, de Brut en Brut Nature met voedsel en de halfdroge en zoete voor het dessert.

Er is een andere informatie over te wegen is dat de Cava Reserva, of Gran Reserva, en heeft niets te doen met het cava produceren behalve de veroudering tijd van de cava. Volgens de Cava O.B, een Cava Gran Reserva is een wijn die bleef meer dan 30 maanden in veroudering. Wat de cava’s Reserva, of Reserva Especial betreft, gaat het om handelsnamen die geen precies informatie over de cava toevoegen, en dan verdient niet uw vertrouwen.

Hoe meer van de Cava genieten

Serveer hem erg koel, maar lig hem niet in de vriezer. Hoe langzamer koeler de cava zal worden (als ieder wijn), de beter. Of u moet het maaken, het beter is een emmer met ijs en met wat water (het water zal koel worden en zal geleidelijk de Cava koelen). En of u wilt dat het ijs langer duren, voeg zout aan het water toe 🙂

Serveer hem met een gebogen glas, om te vermijden dat de cava belletjes werpt overuit en dat hij zich verspreidt.

Vertrouw de cava levering datum. De wijnkelders produceren vaak sommige wijnen per jaar, en hoeveel minder tijd bleef hij, beter is. Toch is het beter hem te kopen wanneer je zulthem consumeren, en niet hem bewaren.

De fluits zijn beter om hem te proeven, omdat concentreren de aroma’s en zal zich ontwikkelen een draadje van belletjes. De wijde klassieke glazen dienen om de cava de belletjes te verliezen, voor deze die geen gekietel willen te voelen.

Commentaar de cava’s die bij Uvinum u proeft. zo zult u laten ontdekken de delika van de cava aan andere Uviners, en zullen ze u nieuwe wijnen kunnen laten kennen. 

Bourgogne wijnen

 - De Franse wijnen hebben een lange traditie in de teelt van de wijnstok, die dateert uit de tweede eeuw van onze jaartelling en is ontwikkeld in de loop van het Romeinse Rijk. Geen twijfel dat is een fundamenteel onderdeel van de Franse keuken en zijn merken is erkend ter de wereld en de kwaliteit is een handelsmerk.

 As we precies willen zijn,het is een van de streek die voor traditie bekend is, de Bourgogne streek, een wijngebied in het oosten van Frankrijk, een gebied dat meer dan 250 kilometer strekt zich uit van noord naar zuid van Chablis Mâconnais. Echter, hun wijnen, samen met Bordeaux wijn en champagne behoren tot de meest prestigieuze in de wereld.

De resulterende wijnen worden Bourgogne rode wijnen en worden gemaakt van pinot noir, gamay druiven, en witte wijnen, die zijn gemaakt van chardonnay en aligoté  stammen: produceren ook kleine hoeveelheden van rozé en mousserende wijn. We kunnen aan dit hele productieproces op 25. 800 hectaren bewonderen. Dezez oppervlakte van 800 ha produceert ongeveer 1,500.000 “Bourgogne”hectoliter. Dit gebied heet “Bourgondische wijngaard” bestaat uit vier productiegebieden, van noord naar zuid: Yonne wijngaarden, die van de Côte d’Or, Côte Chalonnaise en de Mâconnais.

 Een ding om te overwegen is dat de wijngaarden van de Côte d’Or wijnen zijn de meest bekende en dure van alle Bourgondië, als de “Grand Cru“, de “Premier Cru” of “Village“. En verder naar het zuiden is de Beaujolais streek, beroemd om zijn rode wijnen gemaakt van gamay druif fruit.

Zoals voor witte druiven, is de meest voorkomende die chardonnay Chablis produceert, mâcon en de Cote d’Or. Alle zijn gemaakt van 100% chardonnay druiven, is heel krachtig en heel aromatisch in zijn jeugd, maar dat winnen met een 2-4 jaar veroudering.

En over de druiven, bijvoorbeeld de productie van Cote d’Or richt zich op pinot noir, terwijl gamay druiven worden geproduceerd in de Beaujolais. Een ander punt voor wijnliefhebbers is dat pinot noir is de belangrijkste druif van de Bourgogne, dat door de Galliërs getelt werden voor de Romeinse verovering.

Zoals u kunt zien, de kwaliteit en excellentie is prioriteit voor de Bourgogne wijnen en ook voor zijn wijn traditie, een van de grootste wijn in de wereld, en kunnen we van hun wijnen genieten en de historie te accepteren met de toestemming van hun kwaliteit.

Wijndrinken helpt vrouwen om aan de lijn te doen

 - Volgens Amerikaanse onderzoekers, vrouwen die drinken rode wijn minder kans hebben om gewicht te verhogen dan vrouwen die geen wijn drinken.

Hoewel wijn heeft calorieën, volgens deze wetenschappers die ze vervangen met die van andere voedingsmiddelen die niet geconsumeerd worden, als onderdeel van wijn verzadigen honger.

Het onderzoek, gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine (Archives of Internal Medicine) volgde meer dan 19.000 vrouwen gedurende 13 jaar. Ten tijde van het starten van de studie waren ze 39 jaar of meer en hadden normaal gewicht. Deelnemers gaven hoeveel alcoholische dranken ze per dag verbruiken, en in de loop van de 13 jaar van de studie, alle dikker werden.

De studie, uitgevoerd bij het Ziekenhuis Brigham and Women’s in Boston, onderzocht het alcoholgebruik van 4 dranken: rode wijn, witte wijn, bier en sterke drank.

De wetenschappers vonden dat de deelnemers die alcohol dronken wat meer gewicht kregen en vonden een omgekeerde relatie tussen gewichtstoename en alcoholgebruik.

Vrouwen die minder dan 40g. alcohol per dag hadden minder kans om te laten zien overgewicht of zwaarlijvig te worden.

De beste relatie tussen alcoholconsumptie en een verminderde kans op het verkrijgen van gewicht, vond ze vrouwen die dronken rode wijn, gevolgd door witte wijn.

Over de waarschijnlijke uitleg, kunnen we zeggen dat vrouwen die wijn minder verbruikte, minder calorieën van andere voedingsmiddelen verbruikten, zodat de wijn kan dienen ter vervanging van een deel van de maaltijd, is deze vervanging niet in mannen, zodat bevindingen kunnen niet worden toegepast op hen ook. En dit verschil resulteert dat de onderzoekers af of naast de gewoonten vragen zichzelf, is er een verschil tussen mannen en vrouwen als het gaat om alcohol op in de lever en andere verschillen.

Experts zeggen echter dat mensen niet moeten concluderen uit deze resultaten dat als je wilt om gewicht te verliezen moet u meer drinken. Zoals de onderzoekers wijzen op “potentiële problemen, gezien de medische en psychosociale verband met alcoholgebruik moet het negatieve en positieve effecten overwogen worden voor elk individu en voor het maken van een aanbeveling.”

Dit is niet pleidooi voor alcoholisme, maar om een verantwoordlijk alcoholgebruik te bevorderen zowel wijn als de totale voeding, en met gezonde gewoonten mee te gaan.

Spaanse Rioja vs Argentinië Rioja

 -

Beschouwd als het elixer van de goden in het oude Griekenland, is wijn een van de populairste dranken ter wereld, gezien het belang ervan, de januari 24, 2011, de Wine Enthusiast Magazine publiceerde de resultaten van de wedstrijd om te kiezen welke is de beste wijnstreek van de wereld, een onderscheiding die de kandidaten als Frankrijk, ItaliëSpanjeArgentinië en de Verenigde Staten heeft.

Inderdaad, tussen proeverijen en gejuich, twee wijnstreken die staan en vallen door hun eigen gewicht. We verwijzen naar de Spaanse Rioja-wijn, dat is de meest prestigieuze wijngebied van Spanje, Argentinië en La Rioja, een provincie die behoren tot het noorden gaucho. Wat is de beste? Het is moeilijk te vinden een enkele winnaar, want als het smaakt en ruikt, ieder persoon heeft zijn eigen smaak voor een goed glas wijn dat de voorkeur van de wereldwijde markten te veroveren.

De Spaanse Rioja

De Spaanse wijn beslaat de Rioja streek en een aantal gemeenten in het Baskenland en Navarra. De streek heeft een oppervlakte van 60 000 hectare wijngaarden waar gecultiveerd worden een van de meest prestigieuze wijnen ter wereld. En dat is La Rioja een land van weelderige natuurlijke schoonheid, bezaaid met wijngaarden en wijnhuizen die bezocht kunnen worden door vrienden en vreemden.

U kunt notieren dat een van de meest voorkomende druivensoort Tempranillo is, dat is een typisch Spaanse variant, zodat de beste rode wijnen gekregen worden. En een van de dingen die deze wijnen zijn verschillend van anderen is zijn bereidheid om daar plaats te vinden om rijping in eikenhouten vaten.

Daar de wijn evolueert en ondergaat een proces van het verwerven van micro oxygenatie brengt aroma’s en smaken die hout. Dan, afhankelijk van het verouderingsproces is gevolgd bij de voorbereiding, is de Rioja wijn verdeeld in vier categorieën: jonge wijn, gerijpte wijn, reserve wijn en wijn van grote reserve. In de meeste gevallen de wijnen evenwicht zijn met goede en uitstekende boeket.

La Rioja Argentinië

En gaan we toe de andere zijde van de wereld, in Argentinië, stellt ook in licht het gebied van La Rioja, een provincie in het noordwesten van Argentinië, rijk in de landbouw en de mijnbouw, maar steelt in de licht de teelt van druiven voor wijn maken in de Famatina Valleys die bezit uitzonderlijke eigenschappen op het gebied van temperatuur en bodem.

Juist, daar staat Chilecito gebied met meer dan 5.000 hectare en waaronder de Torrontes Rioja, dat is hun vlaggenschip witte wijn, die bezit onderscheidende kwaliteiten in verschillende fruitige, een unieke gouden witte kleur in de wereld.

Een ander ding om te overwegen is dat in La Rioja, in het bijzonder rood Bonarda druif is het meest geproduceerd voor de consumptie van tafelwijnen. Niet verrassend is dat deze streek prijzen gewonnen heeft in diverse wedstrijden op internationaal niveau, met soorten zoals Cabernet Sauvignon, Chenin, Merlot en Chardonnay.

Kortom, de beste wijn ongetwijfeld een die gaat rechtstreeks naar de ziel op het moment van de test. Heeft u al een idee van de oorsprong en de productie van twee verschillende geografische gebieden waarvan de wijnen worden beschouwd als een van de beste in de wereld, het definitieve antwoord is datu het weet …

Wijncombinatie met muziek

 - Als we aan het combinatie denken, altijd hebben we in gedachten een maaltijd, en zoekenwe bij wijnkopen om beter met hem mee te gaan. Maar de wijn gaat goed gedurende goede momenten waarbij het voedsel niet aanwezig is, als het bedrijf Wines that Rock ons eraan dat herinnert (Wijn die hem breekt).

Wines that Rock is in contact met een aantal van de grootste muziek bands ter wereld om goede wijnen te produceren die perfect de ervaring van het luisteren naar een aantal van zijn beste albums meegaan. Dus, de wijn helpt ons het gevoel van de muziek in al zijn omvang en vindt het goed moment dat de muziek laat ons voelen.

The Police en de wijn “Wines That Rock The Police Synchronicity 2007, dezelfde groep die hielp  TAGS:creëren, in het bijzonder om naar zijn album “Synchroniciteit” te luisteren , het is de laatste groep die bij het initiatief aangesloten is. Ze hebben ook hun eigen wijn Pink Floyd (“De donkere kant van de maan”), The Rolling Stones (“The Forty Licks”), en zelfs speciale concerten, zoals Woodstock.

De waarheid is dat als een idee interessant is. U kunt met alles combineren, echt: bijvoorbeeld, Ik drink graag een Oporto Osborne 10 años om “Red Eagle” te zien, en je kon zelfs het combineren van een voetbal match van de Spaanse team of een roman van Vargas Llosa. Of denk je dat dat is ook tuning?

Weet je dat? Heb je een favoriete wijn voor muziek?Deelt u hem met ons?

 TAGS:Oporto Osborne 10 añosOporto Osborne 10 años

Oporto Osborne 10 años

 

 

 TAGS:Wines That Rock The Police Synchronicity 2007Wines That Rock The Police Synchronicity 2007

Wines That Rock The Police Synchronicity 2007

Architectuur: de kathedralen van wijn

 -

In de afgelopen jaren, heeft de wijn wereld exponentieel gegroeid, en werd in een jonge en dynamische industrie die aantrekkelijk is voor andere markten. De wijngaarden zijn opnieuw uitgevonden en omvatten een groot aantal van activiteiten en diensten te bezoeken en om hun leven en geschiedenis te kennen.

Dus nu zijn spectaculaire, avant gardiste gebouwen, waar het is zorgvuldig design en architectuur te beëindigen, en worden omgedoopt tot de kathedralen van wijn. Belangrijke architecten zijn de architecten van die wijngaarden die een 90 graden bocht gemaakt hebben en gemoderniseerd worden, altijd gelijk aan de wijsheid van de wijnmaker.

De meest spectaculaire wijngaarden

Marqués de Riscal

We beginnen met wat nu al een klassieker. Ja, je raadt het al, wordt de historische wijnmakerij Marques de Riscal beschouwd als de stad van de wijn, en als zodanig, verdient extra luxe gebouw. Ontworpen door architect Frank O. Gehry in steen, roestvrij staal en titanium kleur en resistente materialen, herinneren, in overmaat, het Guggenheim Museum Bilbao, ontworpen door dezelfde architect.

Bodega Cepa 21

Dit wijnhuis Emilio Moro Groep presenteert een krachtige functioneel gebouw, maar vooral opvallend. Ontworpen door de architecten Alberto Sainz de Aja del Moral en Jose Manuel Barrio Eguiluz, beslaat 6.400 vierkante meter en is verdeeld over drie verdiepingen.

Bodegas Protos

In Valladolid, hebben dit wijnhuis faciliteiten lange traditie uitgegroeid tot een kunstwerk. Een project dat is gedaan door de hand van Richard Rogers, bekend om zijn futuristische gebouwen. Daarom is de wijnmakerij sober en functioneel, uit de buurt van decoraties en artefacten, duidelijk domineren het glas, hout en gepolijst beton. Ze definiëren het doel van deze nieuwe ruimte is “kwaliteit wint, een obsessie van Protos, dat ambitieuze programma’s van I+D+i ontwikkelt sinds meerdere jaren.”

Bodega Irius

Minimalisme. We konden definiëren de wijngaarden Irius in De Somontano Oorspronkelijke benaaming, waar het gebouw niet stands verloren in de plaats. Het is het werk van architect Jesús Marino Pascual, heeft prioriteit gegeven aan duurzaamheid, want het is een bioklimatologische gebouw met een totale energiebesparing van 70%.

Foto’s: ionruiz, jlastras

Wijnconsumptie in Brazilië

 -

Cachaça en bier Consumenten, de lokale bevolking lijken geen gewoonte van het wijn drinken te hebben. Zelfs soms kopers kiezen tafel druifwijn in het nadeel van hybride wijn gemaakt uit druiven als de Cabernet Sauvignon of Merlot, bijvoorbeeld.

Volgens marktonderzoek onder de 350 miljoen liter wijn per jaar geproduceerd in Brazilië, 268 miljoen gewone wijn en 82 miljoen goede wijnen. Echter de noordoosten mensen lijken, en in toenemende mate, de bubbels te genieten. Werden verkocht in 2007 in het land 12 miljoen liter  mousserende, zeven en een half miljoen euro afkomstig van de lokale wijnboeren. Reeds bekend om zijn fresco’s en verfrissende sprankelende Prosecco, gemaakt van de Prosecco-stam in Brazilië worden geproduceerd mousserende wijnen onder Charmat methode (het jaar in roestvrij stalen tanks) en de traditionele of champenoise methode, het verkrijgen van een dichte en zalvende goede wijn, als gevolg van bijna twee jaar van wijnrust tussen de wijn gisten.

Ook het land is ook bekend om zijn zoete mousserende Asti soort, musc at druif, met een hoge concentratie van suiker en een laag alcoholgehalte, zeer fruitig en makkelijk te drinken. In tegenstelling tot anderen, wordt aangenomen dat de beste voorbeelden van deze drank zijn in de wijngaarden gelegen in de lijn van Ecuador, in het bijzonder in de Valle van San Francisco. Tot voor kort werd gedacht niet mogelijk om kwaliteitswijnen in tropische klimaten te produceren.

Echter, op dit moment, de lokale wijnmakers zeggen dat, terwijl groeit in tropische planten snel slijt (de vrucht rijpt twee keer in het jaar), krijgen we druiven van grote concentratie van suiker, ideaal voor de productie van mousserende soort Asti. Zelfs de flessen geproduceerd in het gebied voor Miolo Wine Group, een van de sterkste wijngaarden van het land, is gemarkeerd als de beste in Brazilië. Dit bedrijf was de eerste die het potentieel van het land, toen de directeur, Adriano Miolo, de vooruitziende blik om te huren had, in 2001, de Franse wijnmaker Michel Rolland als consultant.

Dat was het belang van de Fransen in de ontwikkeling van de wijn industrie en de mousserende wijn in het gebied, de multinationale Moët Chandon opende een fabriek in Garibaldi, puur en uitsluitend gewijd aan het leveren van de binnenlandse markt. De Chandon wijnmaken directeur, Philippe Mevel vertelde in de galerij waarin de wijnmakerij geopend word omdat ” mousserende consumptie in het land was enorm en geweldig productiepotentieel.”

Sinds 1998, het bedrijf ontwikkelt producten alleen voor de hogere segmenten van de markt-Special Reserve, Excellence en Passie (mousserende roze) – en domineert de verkoop in de marge van 30 Reales. “We produceren lichte, frise, makkelijke mousserende te drinken. Een eigenaardigheid van Chandon Brazilië is dat we een percentage van de mousserende Riesling Italico toevoegen, een onderscheidend stam en expressie in deze unieke terroir”, verklaarde Mevel.