Wijnen uit Duitsland

 - Van Duitse wijnen kan worden gezegd dat ze de menselijke triomf over de krachten van de natuur vertegenwoordigen. Het koud klimaat in Noord-Europa maakt moeilijk het bewerken en goede rijping van de druiven, en dus was het een heel succes, en vele jaren van toewijding aan de zaak.

Als in Frankrijk de scheiding tussen betalingen of plaatsen kan de indeling of nee van een wijn als van een Grand Cru voorstellen, in Duitsland, door zijn klimaat en zijn bodem zijn dan dit verschil is nog meer uitgesproken. Het is ook belangrijk de aanwezigheid van een speciaal microklimaat die in elk gebied verdedigt, een of andere manier, om de wijnstook tegen de slechte weersomstandigheden in het land te beschermen.

Van de wijnen, de meest gewoonlijk is de wijnbouw van de witte druif, sterkere en die  minder warmte vereist om zijn rijpheid te bereiken, die gewoonlijk rijp worden, en ze bieden enige wijnen met een lage alcoholgehalte en een hoge zuurgraad aan, volgens het schema van minder warmte = minder suiker = minder alcohol en meer zuurgraad. Deze zijn zeer aromatische wijnen en, dankzij deze hoge zuurgraad, kunnen ze worden opgeslagen en voor jaren glanzen.

De meest gebruikt varietëiten zijn de Riesling, Gewürztraminer druiven en de Müller-Thurgau druif,een lokale rasse.

De oudste bebouwensplaatsen en die meest ontwikkelden zijn die van de Moezel en de Rijn riviers, waar de druif begon te worden geteeld al in de Romeinse tijd. Vanuit deze ontstaan de bestaande denominaties van Mosel-Saar-Ruwer, Rheingau en Rheinhessen. Het feit dat de meeste van de productiezones, vlak bij een rivier zijn kan worden verklaard uit het feit dat in de nabijheid van rivieren de vorst minder frequent is.

Er zijn verschillende classificaties voor wijnen uit Duitsland, omdat zijn verdeeld door geografisch gebied, niveau van kwaliteit en suikergehalte van de most, waardoor ze moeilijk te identificeren in sommige gevallen zijn. Maar om u te kunnen begeleiden, hier leggen we uit wat betekenen een aantal fundamentele woorden die u in Duitse wijnen kunt vinden:

Kabinett: Het betekent dat het om een kwaliteitswijn gaat, gelijk aan een wijn met een benaming van oorsprong in Spanje.

  • Spätlese: Ze zijn wijnen van late oogst, en dus met meer body dan normaal. Maar, in tegenstelling tot Spanje, niet alle noodzakelijk zoet zijn.
  • Auslese: Geselecteerde wijnen. Net als Spätlese, niet allemaal zijn zoet.
  • Beerenauslese: Zoete wijn, van rijpe druif, graan door graan geselecteerd.
  • Trockenbeerebauslese (TBA): Zoals de Beerenauslese maar gemaakt met verwelkte, gedrogde en getroffen druiven met de Botrytis schimmel, die worden zeer zoete, dichte en gewaardeerde (en erg dure) wijnen.
  • Eiswein: De beroemde ijswijnen. Hoeweel zijn bekend deze uit Oostenrijk of Canada, in Duitsland worden ook geproduceerd beroemde ijswijnen.

Wilt u de wijnen uit Duitsland proeven? Bij Uvinum raden we u aan enkele van hen:

 TAGS:Blue Nun Riesling Eiswein 50cl 2008Blue Nun Riesling Eiswein 50cl 2008

Blue Nun Riesling Eiswein 50cl 2008: Duitsland is beschouwd als een land waarin worden de beste wijnen van Riesling ter wereld geproduceerd. Met deze Blue Nun zult u een goede idee ervan krijgen.

 

 

 TAGS:Weinhaus Barzen Riesling Trocken 2008Weinhaus Barzen Riesling Trocken 2008

Weinhaus Barzen Riesling Trocken 2008: Een duitse ijswijn, voor de fijnproevers die van deze soort wijn genieten. In Duitsland ook zijn er die heel goed zijn.

Australische wijnen

De Australische wijnen onderscheiden zich door hun helderheid, frisheid en 

 TAGS:scherpe aroma’s van de druiven. In Spanje zien we, in toenemende mate, wijnen uit het andere uiteinde van de wereld. Wilt u ze kennen ?.

De wijnstok komt naar Australië in 1788 door de Kaap de Goede Hoop aan, en werd geplant in de tuin van gouverneur Phillip, in wat nu het centrum van Sydney is.
Teelt verspreidde zich snel uit de buurt van de kust en naar drogere klimaten zochten, eerst naar Hunter Valley, dan Zuid-Australië, en kwam tot Victoria en Tasmanië. In 1830 wijn werd commercieel geproduceerd.

Toch waren de Australische wijnen onbekend in de rest van de wereld tot 15 of 20 jaar geleden, toen geïmplanteerd worden in oogsten (zoals druppelirrigatie systemen) toegestaan ??wordt een consequent groeinde productie en begon te zoeken naar nieuwe markten door de uitvoer van wijnen.

Sindsdien zijn de Australische wijnen vooral dan tot twee gamma gedelen: de jonge, frisse wijnen met een krachtig fruitig smaak en lage kosten, en de high-end wijnen met veel structuur en bewaarpotentieel. We zien vaak Riesling en Sémillon witte wijn die zijn 20 jaar oud, of Cabernet Sauvignon die zijn 30 tot 40 jaar oud.

Maar de meest karakteristieke druif van de Australische wijnen, zonder twijfel, is de Shiraz, onze Syrah, hier is zeer goed ontwikkeld en heeft geïmplementeerd een indrukwekkende hoeveelheid fruit aroma’s, en gecombineerd, in sommige gevallen, met Cabernet Sauvignon, hier geeft ook goede resultaten in de indrukwekkende Reserve wijnen en alleen biedt smaakvolle jonge wijnen aan.

Als voor de productie gebieden, de belangrijkste zijn:

  • Zuid-Australië: De bekendste regio is de thuisbasis van enkele
    van de duurste en bekenden wijnen. Hier Barossa Valley is een naam die is gevestigd en de hoogte van de beste ter wereld. Een andere bekende naam is McLaren Vale.
  • Victoria: produceert vele verschillende wijnen met een goede gemiddelde kwaliteit en met grote acceptatie. In gebied als Yarra Valley moderne wijnen worden steeds geproduceerd die een sterk effect hebben.
  • New South Wales: De oudste wijngebied, waarin wordt de meest klassieke, Hunter Valley gebied gevonden.
  • Western Australia: De dorre streek voor wijn, is de regio van de nieuwste ontwikkeling gebied.

Wilt u de Australische wijnen proeven? We raden u aan enige wijnen:

 TAGS:Wolf Blass Gold Label Shiraz 2010Wolf Blass Gold Label Shiraz 2010

Wolf Blass Gold Label Shiraz 2010: Barossa Valley, de meest bekende namen onder de benamigen, hebben we dit mengsel van natuurlijke Shiraz druiven met tropische aroma’s en een romige vleugje. Om ervan langzaam te genieten.

 

 

 TAGS:Cullen Cabernet Sauvignon Merlot 2000Cullen Cabernet Sauvignon Merlot 2000

Cullen Cabernet Sauvignon Merlot 2000: Margaret River is een naam van West-Australië die zeer goede Cabernet Sauvignon wijnen produceert, ondersteund door zijn extreme droogte. Deze wijn heeft een zeer goede opslagcapaciteit en heeft aroma’s van goede wijn.

Hoe de cava ontkurken

 -

Is er iets gemakkelijker dan het ontkurken van een champagne fles? Maar soms wordt het lastig. Zoals in alles, is er een gestandaardiseerde manier om Champagneflessen te ontkurken. Vergeet de vliegende kurken en het vliegend schuim. Dat is voor Fernando Alonso. Als u wilt van een goede fles champagne genieten, de juiste manier is de volgende:

  • Cava is onvoorspelbaar, dus voor het geval dat het ding mis gaat, nooit zult u op anderen mensen of nog ruimtes met glazen of vazen mikken  (Hoeweel wordt hij u gegeven en u zou hem niet mislukken).De mousserende wijnen worden opgeslagen onder druk zodat ongelukken kunnen gebeuren. Neem uw voorzorgen.
  • Het eerste ding om te doen is het verwijderen van de morion van cava, de draad die de kurk om de champagne fles houdt.
    Voor dat, een hand op de gebied van het kurk, met de andere, ga om de tape en draad te verwijderen. Dus, wordt droog de fles en verwijder de Morrion met fles op de tafel. Doordat voorkomt u de trillingen die de vloeistof schudden en het schuim weg te gaan.
  • De koude flesjes worden beter geopend dan de warme of hete flessen, en natuurlijk, smaken ze wel beter. Dus zorg ervoor dat de champagne of mousserende wijn fles op de juiste temperatuur, tussen 6º y 9º is-. Om het af te koelen, niets beter dan een koelkast, een champagne emmer vol met ijs en water. Ja, probeert de fles zo weinig mogelijk te bewegen.
  • Een goede manier om het kurk van de fles te ontkurken is enigszins langzaam het fles te kantelen en terwijl u het kurk houdt en het niet omkeren. Of u het kurk draait kunt u het breken, dus, in plaats van het te vermijderen, zult u minder sterkte gebruiken omdat het fles is beter als hefboom te gebruiken dan de handen.
  • Zodra het kurk begint te stijgen, en terwijl nog steeds u met de rest van de hand het houdt, help jezelf met de duim om het te helpen uit te gaan.
  • Het wordt beschouwd als het toppunt van elegantie en het stijl om te vermijden zo veel geluid als u de fles opent. Daarvoor moet u de dop houden alles wat u kunt om in het langzaamste manier te openen. Om de goed opende flessen die slechts een licht geluid maken, wordt verteld dat ze “een zucht van genot” voortgebracht hebben. Maar het geluid moet worden, om ons te verzekeren dat de mousserende wijn niet verschaald nog defect is, en dat het ontbreken van geluid is een gevolg dat het kooldioxidegas verdwenen is.
  • Serveer onmiddellijk cava. De goede kneepjes om de mousserende wijn koel te houden en met meer hardnekkig schuim voor meer tijd is de glazen voor een ogenblik te koelen, in het ijs of in de koelkast.

Nu wilt u oefenen. Heeft u erin zin?
Dan raden we u een paar goede mousserende om u van het open van de flessen geniet:

 TAGS:Privat Mirgin Brut NaturePrivat Mirgin Brut Nature

Privat Mirgin Brut Nature: Een Chardonnay-gebaseerde mousserende wijn, met kleine toevoegingen van andere druiven om het karakter van ieder wijnjaar beter uit te drukken. Een smakelijke, complexe en groot mousserende wijn.

 

 

 TAGS:Taittinger Brut RéserveTaittinger Brut Réserve

Taittinger Brut Réserve: Een van de klassieke mousserende champagne, maar iets meer onbekend dan de Moët & Chandon en Veuve Clicquot, zelfs zachtheid en elegantie.

De koosjere wijn

 -

Kosher wijn: Kosher wijn, is op het etiket. Als u ooit deze naam als een wijn gevonden, zeker hebt u als een ander soort wijn genomen. En het is, maar niet voor de smaak, maar de manier waarop hij wordt gemaakt en de betekenis het heeft voor zo en zoveel mensen. Vandaag zullen we over de Koosjere wijn:  Kosher is een Hebreeuws woord dat “pure” betekent. De koosjere wijn is de enige wijn door Jodendom geaccepteerd, maar om te worden beschouwd als “geschikt” voor de consumptie moet hij voldoen aan een reeks eisen op basis van de joodse religie.

En deze overweging begint met de wijngaard, waar, vanaf het begin, kosjere wijn moet worden gecontroleerd door een specialist in joodse religie.

De wijnstokken moeten alleen groeien, zonder gids, en u moet minstens 4 jaar wachten om te beginnen met het maken van de wijn. De enige taken die moeten mogen ecologische zijn, zoals de perfekte wijn, en heeft een specifieke deadlines. En elke zeven jaar moeten ze de bodem laten rusten.

Als voor de wijn, voordat een rabbijn begint de toezicht te hebben op de werkzaamheden van het bereiden en schoonmaken van de machines te gebruiken. Alleen een Jood kan aanraken op de druiven en drukken om de wijn naar must te zetten. Zodra de druiven beginnen te worden geoogst, zijn zorgvuldig geselecteerd alleen gezonde en hele druiven om deze koosjere wijn te produceren.

Wijn Kosher betekent “pure wijn”, en dus is het essentieel hygiëne in alle processen en daarmee de druiven moeten geheel en al vlekkeloos zijn, zodat niets wordt gemengd met wijn. Zodat de ontwikkeling wordt uitgevoerd in roestvrij stalen tanks en eiken vaten worden gebruikt en nog worden toegevoegd producten aan de gisting, maar een speciaal soort klei om het verduidelijken.

Bovendien is de “zuiverheid” van de wijn gegarandeerd om ervoor te zorgen dat niemand die niet joods is in contact met koosjere wijn tijdens de verwerking. Zelfs als voor de oenologen, of ze niet Jooden zijn, moeten ze op geselecteerde monsters voorgelegd aan hen werken, in plaats van het werken op de grond. Na het afronden van zijn werk, en bottelen van de wijn in nieuwe vlessen, de wijnmakerij heeft tot 1% te verkopen ten behoeve van de armen, en eens gedaan, en met goedkeuring van de rabbijn, zal de wijn de aanwijzing van “koosjere wijn “.

Dus, kan een koosjere wijn ophouden te zijn, of hij niet door een Jood geopeend of geserveerd, zou het zijn heiligheid verliezen.

Kosher wijnen zijn vaak, door hun body, geconcentreerde wijnen en een klassieke smaak hebben. Het is normaal, omdat veel van de nieuwe wijnmaken technieken zijn niet van toepassing. Verbruikt tijdens het jaar zijn zij krachtig, geconcentreerd en fruitig, en zeer verschillend van elkaar vanwege de sterke invloed van de variatie en de terroir van het uiteindelijke resultaat.

In Spanje koosjere wijn werd bekend dankzij het Celler de Capçanes wijnhuis, die een van de beroemdste koosjere wijn ter wereld geproduceerd, en dankzij het succes wordt hij ook geproduceerd in Navarra, Jerez, Utiel-Requena, Penedès, Valdeorras Bank of Júcar en Madrid.

Bent u benieuwd naar de koosjere wijn? Omdat het is een wijn met zoveel voorwaarden, alleen de meest kredietwaardige wijnhuizen zijn in staat om het te maken. En zijn markt, die zeer beperkt is, meestal welvarende, want u weet, bij het zoeken naar koosjere wijn, zal het moeilijk zijn te bereiken. Dus er zijn grote wijnhuizen die het maken. Wij adviseren 2:

 TAGS:Celler de Capçanes Flor de Primavera Kosher 2011Celler de Capçanes Flor de Primavera Kosher 2011

Celler de Capçanes Flor de Primavera Kosher 2011: Kosher Wine Celler de Capçanes, pionier in Spanje en een van de beste in de wereld.

 

 

 TAGS:Château Valandraud Kosher Premium 2004Château Valandraud Kosher Premium 2004

Château Valandraud Kosher Premium 2004: Een van de beste wijngaarden in de wereld, kosher versie. Een andere interpretatie van wat de wijnen van Bordeaux zijn.

Wijn Vatenklassen

 TAGS:Een van de containers die zo belangrijk is waarin we onze favoriete wijn zien is het vat waarin de wijn veroudeerd wordt, zullen we zelden hem zien aangezien blijft de wijn hier vóór het bottelen en is dat proces voorbij onze ogen . Maar geen twijfel dat het vat een onderdeel van het proces van uitwerking van veel wijnen is.

Het vat is ook bekend als “barrel“, “kuip” en “tank“. En hoewel deze termen synoniemen zouden geworden zijn , zijn er verschillen tussen hen. We moeten beginnen met te zeggen dat de vaten zijn gemaakt van hout , zijn hoofdfunctie als zijnde het voorlaatst verblijf, is de drank langzaam beluchten tot zijn optimaal voor het bottelen.

De vaten hebben gewoonlijk een inhoud van ongeveer 220 liter, de grootte is ongeveer een meter hoog en 60 centimeter breed. Een ander detail van de vaten is dat ze altijd een of twee metalen strips die het hout vasthouden. Sommige vaten hebben meestal kranen, anderen meer rustieke een gat in het midden van het vat.

“Het leven van een vat is gewoonlijk 40 jaar”

Formaten en soorten vaten

De vaten en vaten hebben vele maten en capaciteiten. De meest populaire wijn maken heet “Bordeaux vat” Bordeaux zijn de “meest populaire, naam van de Franse stad waar is beroemd bij het produceren ervan. Deze vaten zijn meestal gemaakt uit Franse en Amerikaanse eik, maar niet uitgesloten die met Roemeense, Oekraïense, Spaans en Portugees eiken gemaakt .

De Bordeaux vaten zijn te vinden in capaciteiten van 190 liter (50 kg), 225 liter (50 tot 58 kg), 250 liter (52 kg), 300 liter (60 kg), 400 liter (80 kg), 500 liter (95 kg) en 650 liter (105 kg). Maar we moeten benadrukken dat het vat wordt gebruikt voor het maken van wijn is 225 liter of 228 liter met een gewicht van 48 kg.

De kuipen zijn zeer vergelijkbaar met de fusten vaten meestal groter, vaak ook meer metaalstroken. We kunnen vinden kuipen met een capaciteit van maximaal 1500 liter, maar ook ongeveer 250 liter, de meest gebruikte in zijn soort.

De ovale vaten zijn klein en een lage capaciteit hebben, worden gebruikt voor het serveren zonder het nodzakkelijk bottelen, zijn te vinden in cafes of wijnhuizen, sommige zonder fundament en andere meteen. De capaciteit kan 1 liter tot 16 liter zijn. Ze zijn meestal erg mooi dan de grote vaten met veel meer informatie, zijn vaak gelakt en met het gebruik van ornament.

De vaten of tanks zijn de grootste van alle, is niet oval vormgegeven die het vat gewoonlijk heeft, hebben ze meestal een breder kant dan de andere, conisch-, de grotere kant is gebruikt als een basis. De tanks worden gebruikt om grote hoeveelheden wijn te houden en vaak gevinifieerd in het zelfde vat De tanks zijn te vinden in capaciteiten variërend van 1000 l. tot 50.000l.

De vaten geven karakteristieke smaken en aroma’s aan de wijn, meer complex, zoals rokerige, houtachtige, geroosterde vleugjes, of vleugjes van leder, snuif, … En ook meer hoeveelheid tannines, want afgezien van de eigen wijn zijn die door het hout van het vat gebracht. Wilt u wat wijn gerijpt in eiken proeven? Wij adviseren:

 TAGS:Legaris Crianza 2009Legaris Crianza 2009

Legaris Crianza 2009: Een Ribera del Duero krachtig crianza, intens en hard. Ideaal bij rood vlees.

 

 

 TAGS:Coto de Imaz Reserva 2005Coto de Imaz Reserva 2005

Coto de Imaz Reserva 2005: Van Rioja Reserva komt deze goede prijs-kwaliteitverhouding, hij zeer suggestief ruikt en smaakt goed, waarin het laat zien dat de tannines goed worden afgerond. Elegant.

 

Bio dynamische wijnen

 TAGS:In de wijnwereld zijn er verschillende soorten wijnen die vooral verschillen voor de ontwikkeling, het ontwerp, het eindproduct onder andere details. Onder de vele soorten wijn vinden ze de genaamd biodynamische wijnen, een term die misschien vreemd of nieuw voor veel klinkt, maar zonder te proberen te verdiepen in technische uitleg of eindelijk zal ons verwarren, zeggen we dat de biodynamische wijn wordt gemaakt met biodynamische landbouw, dwz de wijngaarden worden gekweekt in een natuurlijke ecologische proces.

Biodynamisch?

Om te weten of hij een biodynamische wijn is, laten we wat meer over het onderwerp weten dat is eenvoudiger dan het klinkt. Biologisch-dynamische landbouw is een evenwicht proces van de ontwikkeling van de wijnbouw, wat de wijn betreft, spreken we over de wijndruiven. Het is volledig vrij van kunstmest, giftige pesticiden en herbiciden. In een proces van begin tot eind volledig biologisch, zeer vergelijkbaar met wat bekend staat als de biologische of ecologische landbouw.

Een ander detail in de biologisch-dynamische landbouw, is de nadruk op het gebruik van dierlijke mest en compost, hoeweel wordt het op het land geheel vrij van chemicaliën gemaakt. Een ander detail voor de biologisch-dynamische landbouw hoogtepunten is het gebruik van exacte data voor het planten en oogsten, de vorming van een streng schema dat seizoenen, tijd en de natuur zelf respecteert.

Het resultaat van al deze uitgangspunten, methoden en elementen zijn biologisch-dynamische landbouw, wijnbouw toepassing van deze rechtstreeks op de resultaten die we biodynamische wijn noemen.

Voordelen en biologisch-dynamische wijn voordelen

Een biodynamische vrucht is een vrucht die perfect in balans met de natuur is, dat wil zeggen het zal een beter resultaat krijgen, beter proeven en waarin zullen we zijn gemarkeerd voordelen vinden. Dit betekent dat een wijn gemaakt van biodynamische geteeld druiven, is deze wijn beter te proeven, beter in het afstuderen en dit alles voor zijn beste proces.

De biodynamische wijnen, zijn relatief nieuwe wijnen, is de kostprijs hoger dan een traditionele wijn, aangezien het proces blijkt duurder biodynamisch te zijn, eigenlijk denken wij dat na verloop van tijd geleidelijk verandeert. Nu we weten wat meer over dit onderwerp en zijn betekenis, en ik kan niet hopen om een biodynamische wijn te proeven en om mijn eigen oordelen en vergelijkingen te maken, zijn we ervan zeker dat u zelfs zal het doen, vergeet niet dat u altijd het laatste woord heeft dat het uw favoriete wijn is.

Vanaf hier raden we een aantal biologische wijnen aan:

 TAGS:Absum Colección Chardonnay Ecológico 2006Absum Colección Chardonnay Ecológico 2006

Absum Colección Chardonnay Ecológico 2006: Irius laat ons naderen bij Somontano, een zeer complexe en elegante witte wijn, ervoor gezorgd van de eerste tot de laatste detail. Buitengewoon.

 

 

 TAGS:Weingut Reichsrat Von Buhl Riesling Bio Deidesheimer Leinhöhle (I.E. Halbtrocken ) 2011Weingut Reichsrat Von Buhl Riesling Bio Deidesheimer Leinhöhle (I.E. Halbtrocken ) 2011

Weingut Reichsrat Von Buhl Riesling Bio Deidesheimer Leinhöhle (I.E. Halbtrocken ) 2011: Een rode Rioja met natuurlijk fruitsmaken, vermengd met de persoonlijke touch die de eik geeft. Heel goed.

 

De airen druif

 TAGS:Airén is de naam van de druif het meest ondergewaardeerd in dit land. En zeg ik het niet omdat ik aan zijn kwaliteit twijfeel, maar omdat wist u dat deze witte druif beslaat meer hectare wijngaarden in Spanje?

Dankzij dit, de Airen druif wordt een van de meest geteelde druiven in de wereld, en toch weinig gesproken wordt. Hebt u geproefd een van de wijnen Airen?

De Airen druif produceert de overgrote meerderheid van de Spaanse wijnen en de wijnen zonder OD van Spanje, en wordt gekenmerkt door een milde druif smaak, met vleugjes van fruit (een banaan, grapefruit) en wat zoet. Ze zijn niet zeer complexe wijnen, of ‘verschillende’ smaken geven, maar hebben ze een gemiddelde kwaliteit meer dan acceptabel.

Gebieden waar de Airen druif wordt geteeld zijn vooral degenen die behoren tot Castilla-La Mancha, vooral in La Mancha en Valdepeñas, maar kan ook worden gevonden in Jumilla en in mindere mate, in de rest van Spanje.

De Airen soort is sterk, gemakkelijk te telen, want het vereist niet overdreven zorg, zo verspreidde zich zo snel toen de Spaanse wijngaarden werden geplant nadat de phylloxera plaag die Europa verwoest. Produceert genoeg hoeveelheid druiven natuurlijk, en het is al laat in zowel ontluikende en in vruchten rijpen.

De Airen wijnen meestal geel met zeer bleek van kleur, met enkele groene tinten. De aroma’s die we wit fruit zoals bananen en grapefruit hebben weerspiegeld, zijn gemakkelijk opgemerkt, en in de mond toont de smaak, wat zoet, makkelijk te drinken en hebben een kort geheugen.

Ondanks zijn klein aantal, werden de Airen wijnen het meest geëxporteerd naar Spanje, en degenen die de weg naar de internationale markten openden wanneer het segment van premium wijnen uitsluitend genomen door de Franse wijnen was. Airen druiven maakte ons concurrerend in de markt voor laaggeprijsde wijnen en hielp ondersteunen de Mancha wijn industrie voor vele jaren.

De nieuwe technologieën van de teelt en vinificatie tonen dat uit de Airen druif kunnen we nog steeds meer krijgen, en produceren wijnen met meer karakter en persoonlijkheid. Ondertussen zijn de Airen wijnen bevestigd als een juiste keuze van de wijn op een geweldige prijs, waardoor het een ideale wijn te drinken op elk moment maakt.

Wilt u eens proeven?

 TAGS:Alejairen 2010Alejairen 2010

Alejairen 2010: Pesquera, een van de wijnhuizen die sterker inzetten in de Ribera del Duero, zich ook in voor de Airen zet, en biedt ons deze dichte en complexe wijn, met sterkte en goede smaak. Excellent.

 

 

 TAGS:Alceño Blanco 2011Alceño Blanco 2011

Alceño Blanco 2011: Een zeer zoete wijn, met aroma’s van Airen druiven plus een vleugje van honing die maakt dit een zoete fantastische wijn.

 

Het ABC van het wijnproeven

 - Er is al veel gezegd over de juiste manier om een goede wijn te proeven, we zijn ervan bewust dat het om een veelomvattend onderwerp gaat en dat adviezen heeft, en dat gaat heel diep in het rijk van de relatieve en indirect.

Een goede wijn is een goede wijn overal en moeten we niet een grote wijnmaker of deskundige sommelier zijn om het te weten, natuurlijk zullen we niet doen alsof we een nauwkeurige technische conclusie van de betrokken wijn zullen geven, maar we kunnen krijgen een zeer hoge mate van kennis van wijn of we een aantal belangrijke details kennen, of zoals wij het artikel met de titel “ABC van het wijnproeven” benoemd hebben.

Om te beginnen om een duidelijk idee van een goede wijn te krijgen, moeten we tenminste drie belangrijke onderdelen van een wijnproeverij weten: uiterlijk of de vorm, geur en smaak, of zoals ze zeggen in de wereld van de wijn: gezicht, neus en mond. Drie fundamentele manieren om de kwaliteit van een goede wijn te bepalen.

Het uiterlijk of de vorm: Hier het uitzicht is onze beste bondgenoot, moeten we kijken om

 TAGS:te beginnen in de helderheid die wijn kan hebben.

Als de helderheid goed is, is dat we met een interessante wijn worden geconfronteerd, als we merken hem ondoorzichtig moeten we verdachten. Om deze eerste test te realiseren heffen wij het glas naar ons uitzicht. Dus, met een lichte beweging van zijn as ontdekken we de kleur, helderheid en zuiverheid van de wijn. We kunnen ook ontdekken de mate van alcohol met de beroemde “tranen van wijn” of “benen”.

Aroma: Tijdens deze tweede fase van het proeven, introduceren we enigszins ons neus in het glas, inhaleren we waardoor de zogenaamde “primaire aroma’s”, die worden gekenmerkt door het type of de types van druiven die de wijn maakte.

 TAGS:Nadat zullen we onderscheiden de “secundaire aroma’s.” Deze worden verkregen door de vergisting van wijn.  En tenslotte zullen we de “tertiaire aroma’s” zien, die zijn uitgebreid met de wijn winkels. Om deze aroma’s te ontvangen, voordat de neus in het glas te introduceren, moeten we hem  enigszins schudden om zulke mooie geuren te wekken.

Smaak: Voor velen het belangrijkste onderdeel van het wijnproeven. Om te beginnen nemen we slechts een klein slokje wijn, die door onze smaakpapillen van onze monde zullen we wandelen, om de vier smaken te ontdekken die meestal een wijn heeft: zoet, zout, zuur en bitter. Een goede wijn krijgt de perfecte balans tussen deze smaken.

 TAGS:Dehesa la Granja 2006Dehesa la Granja 2006

Dehesa la Granja 2006

 

 

 TAGS:Flores de Callejo 2011Flores de Callejo 2011

Flores de Callejo 2011

De wijn ambachten en beroepen

 TAGS:In de wijnwereld zijn er meer dan een beroep of ambacht, die direct en indirect betrokken zijn bij de ontwikkeling, productie en verkoop van wijn.

De wijn die we tegenover onze tafel hebben, is niet de verantwoordelijkheid alleen van de wijnmaker en de koopman, die ons de fles verkocht, nadat zijn er veel mensen die deze magische drank tot onze handen brengt en verhoogt ons leven.

Laten we om hen gaan te ontdekken, zijn we ervan zeker dat na het kennen van de wijn nog meer zullen we hem waarderen.

De agronoom – Dit kan worden omschreven als de wetenschap adviseur van de wijnhandelaar, die de wijnstokken studeert, verbeteert zijn productie.

De ampelographer – Hij is de wetenschapper die gespecialiseerd is in het onderzoek en de identificatie van de wijnstok en de verschillende klassen.

De ampelolog – Wetenschappelijke bioloog die de wijnstok van de groei, de geografische oorsprong studeert, alsmede de aanpassing van de stammen aan verschillende gronden en klimaten, de pathologie en de speciale behandeling die ze zouden moeten hebben.

De wijnboer – Persoon die is verantwoordelijk voor de teelt van wijnstokken vanaf de conceptie tot de uiteindelijke oogst. U zou kunnen zeggen dat hij een van de pijlers van het wijnmaken is.

De druivenplukker – Persoon die is verantwoordelijk voor de oogst (plukken) van de stammen, deze persoon beslist de exacte tijd en bevorderlijk is voor de druivenoogst, gebaseerd op de rijpheid en suikergehalte daarvan.

De wijnmaker – Een andere pijler van wijnmaken, misschien wel de belangrijkste. Deze persoon is verantwoordelijk voor het maken van wijn.

De kuiper – Een persoon die zijn ervaring draait in dit edele beroep om de vaten te produceren (vatten) die gebruikt worden in de veroudering van wijn.

De oenoloog – Individuele leerling van wijn en de voorbereiding ervan, is verantwoordelijk voor het toezicht en advies bij het maken van wijn.

De proever – expert in wijnproeverij, deze professioneel zal ons in de erkenning van een goede wijn begeleiden, en zal de nadruk op hun sterke en zwakke punten leggen, en ons een beter idee van de betrokken wijn geven.

De Sommelier  groot wijnenkenner die zal ons helpen om de perfecte wijn voor elke gelegenheid te kiezen en zal ons leiden tot een goede einde voor een perfect huwelijk.

De wijnhuis eigenaar – Persoon die eigenaar is van een wijnmakerij die produceert, slaagt wijnen op of verdeelt hen. De laatste band van de wijn met de consument en / of de wijnverkoper.

 

 

Godello, “de andere” druif van Galicië

 - Godello was nauwelijks bekend tot korte tijd. Is de naam van de “andere” druif van Galicië, omdat de eigenaren en de prestige Albariño druif naam hem als een grote held van de Galicische wijen .

Echter, in de afgelopen jaren is gebruikt Godello druif en onderzocht door grote wijnhuizen die op zijn potentieel hebben vertrouwd, en de kwaliteit van de wijnen die geproduceerd werden, spelen een benijdenswaardige toekomst voor. Vandaag bij de Uvinum’s blog wordt er over de Godello wijnen gesproken:

De Godello druif is, door de traditie, de belangrijkste vertegenwoordiger van de Galicische naam Valdeorras en witte wijnen van Bierzo, hoewel het gebruik ervan toegestaan in sommige andere gebieden is, vooral in in Galicië. Hij ontvangt verscheidene namen als Agudello, Berdello, Ojo de Gallo y Verdeo.

De laatse studies van DNA hebben hem met de Verdejo druif geassocieerd. Op dit is er iets te zeggen, is dat, hoewel het wordt bevestigd dat beide druiven zijn eigenlijk hetzelfde, veranderingen in het klimaat en hoe te werken elk van hen maakt ons tot verschillen in de wijnen opmerken: de Verdejo wijnen zijn kruidachtig en zout en licht bitter smaken, Godello wijnen zijn fruitig en mineralig en evenwichtig in de mond.

De Godello wijnen werden ondergewaardeerd tot nu toe omdat hij niet een druif is die enkele originele functie heeft. Opmerkelijk in alles, maar niets bijzonders, was het moeilijk om hem te concurreren met andere druiven die meest originel zijn, vooral in een land als Galicië. Ook dit is een druif die gevoelig is voor vocht en kou, dus u moet voor het gedurende het jaar zorgen en hem vroeg plukken, zodat een hoog alcoholgehalte niet bereikt.

Maar dat “blinkt niet uit in alles” Godello druif is uitgegroeid tot de grootste deugd, want dat maakt Godello wijnen een uitzonderlijke balans krijgen, en ook, in de afgelopen jaren, hebben we ontdekt hoe goed deze druif zijn verblijf in eiken weerstaat, terwijl ze Godello wijnen gerijpt in eiken met complexe en elegante nuances produceren die geweldig en in dit kunnen we zeggen dat ze als Verdejo lijken.

Om de toekomst van Godello zijn ervan alleen goede woorden: deze die in vaten veroudeerd worden, zijn zeker zeer gewaardeerd, terwijl de jongeren steeds meer populariteit krijgen. De sterke steun van de grote wijnhuizen die steeds voor deze druif kiezen, maakt het een van de meest veelbelovende rassen van Spanje, ook op de internationale markt, en een druif die de moeite waard is dat we ervan aandachtig volgen.

Wilt u de Godello wijnen proeven? Degenen die u niet missen kunt, zijn:

 TAGS:Guitián Godello Fermentado en Acacia 2010Guitián Godello Fermentado en Acacia 2010

Guitián Godello Fermentado en Acacia 2010: Voor velen is de eerste Godello grote wijn, die de wereld ontdekt en de mogelijkheden van deze druif en moedigde vele anderen om het te laten werken. De beste wijn om te beginnen met het ontdekken van de Godello.

 

 

 TAGS:Dominio de Tares GodelloDominio de Tares Godello

Dominio de Tares Godello:Godello als ze ter Bierzo hem interpreteren . Dominio de Tarra, die al een spectaculaire rode Mencia produceert, ontdekken we deze fantastische witte.

 

 

 TAGS:Ladairo Godello 2010Ladairo Godello 2010

Ladairo Godello 2010: Mis niet dit Godello. Hoewel het traditionele leefgebied van deze druif is Valdeorras in het Monterrei gebied, dankzij zijn zo verschillend microklimaat, veel warmer dan de rest van Galicië, is deze druif zeer verschillend ontwikkeld, met een krachtiger fruitige vleugje dat meer smakelijk is zonder in het vat verblijven.

Zoals u kunt zien, kunt u nog steeds Godello wijnen ervan genieten zonder te veel geld te betalen, dus wilt u na dit artikel Godello wijnen proeven? U hebt het al gedaan? Wat denkt u ervan?