Soorten rum

 - Rum is één van de populairste gedistilleerde dranken ter wereld. Deze hoofdrol is niet alleen te danken aan de kracht en smaak van rum, maar ook aan de veelzijdigheid van de verschillende soorten rum.

  • Witte rum. De naam zegt alles over de kleur. Maar los van de kleur is witte rum de meest lichte, zachte en neutrale rum onder de rums. Qua smaak dan, het alcoholgehalte doet niet onder voor andere soorten. In een aantal Zuid-Amerikaanse landen wordt witte rum verder onderverdeeld in lichte witte rum en extra lichte witte rum. Deze rum dankt zijn lichte amberkleur aan het korte rijpingsproces in eikenhouten vaten. Je zou kunnen zeggen dat dit de meest pure rum is (het rijpingsproces duurt hooguit een jaar).
  • Rum doradogold, blond of ambré. Deze rum krijgt zijn onmiskenbare gouden of amberkleurige tint tijdens een rijpingsproces dat langer is dan dat van witte rum. Deze soort heeft meestal meer smaak door het hogere glucosegehalte. Aan sommige van de goudkleurige rumsoorten wordt kunstmatige kleur of karamel toegevoegd.
  • Zwarte of black rum. De grote meerderheid van deze soort rum wordt geproduceerd in distilleerketels, waardoor dit een zeer krachtige en smaakvolle rum is. De donkere kleur ontstaat tijdens een langdurig rijpingsproces in vaten. Voor velen is dit de rumsooort die de ware essentie van rum vertegenwoordigd.
  • Premium of Gran Reserva rum. Deze soort krijgt een speciaal en zeer langdurig rijpingsproces en is vaak het paradepaardje van het merk rum. De productie is kleinschaliger en intensiever. Het rijpingsproces in vaten duurt tussen 5 en 50 jaar. Deze exclusieve en emblematische rum is vaak ook de duurste die een bepaald merk te bieden heeft. 
  • Rum met toegevoegde smaak of specerijen. Deze soort rum kent vele variaties, waaronder rum gemengd met specerijen en smaakstoffen als kaneel of vanille. Populairder zijn de fruitige smaken (sinaasappel, citroen, perzik, munt etc.).

Nu je de verschillende soorten rum kent, is het tijd om te proeven. Maak je keuze uit onze selectie en ontdek welke rum jouw favoriet is:

 TAGS:Havana Club Añejo 3 Años 1LHavana Club Añejo 3 Años 1L

Havana Club Añejo 3 Años 1L: Lange tijd de populairste rum in Spanje, maar de laatste jaren wat ondergewaardeerd. Een witte rum met alle smaak van een goede witte rum, ideaal voor een uitstekende mojito.

 

 

 TAGS:Ron Brugal AñejoRon Brugal Añejo

Ron Brugal Añejo: De populairste dorado rum, en een prima rum om kennis te maken met de donkerdere en meer complexe rumsoorten. Zoete, karamelachtige smaak met een rookachtige ondertoon.

 

 

 TAGS:Ron Diplomático 12 Años Reserva ExclusivaRon Diplomático 12 Años Reserva Exclusiva

Ron Diplomático 12 Años Reserva Exclusiva: Deze Venezolaanse rum wordt gestookt in oude destilleerketels en heeft aroma’s van vanille, sinaasappelschil en kaneel. Een uitzonderlijke rum.

 

 

 TAGS:Ron Dzama Vainilla Ambre 10 AñosRon Dzama Vainilla Ambre 10 Años

Ron Dzama Vainilla Ambre 10 Años: Hoewel rum wordt geassocieerd met de Caraïben, produceert Afrika ook een aantal zeer interessante soorten. Deze Dzama rum bevat behalve vanille een groot aantal specerijen. Een complexe, smakelijke en mysterieuze rum om langzaam van te genieten tot de laatste druppel. 

 

Houd je van rum? Welke is jouw favoriet?

De classificatie van bier

 TAGS:soorten bier,classificatie bier,classificatie bieren,gisting bierHet maken van een indeling naar soort bier is ingewikkelder dan het lijkt, en zeker in vergelijking met wijn.

Wijn wordt één keer per jaar gemaakt. De kwaliteit is direct afhankelijk van de druivenplanten en het oogstjaar. Succesvolle druivenrassen hebben zich daarom snel vermeerderd en verspreid zonder ruimte voor experimenten. De afzetmarkt voor wijn strekt zich uit over alle westerse landen.

Voor de productie van bier worden mout en hop opgeslagen en toegevoegd tijdens het brouwen. Zowel mout als hop zijn goed te bewaren en transporteren, waardoor vanaf de middeleeuwen een oneindig aantal lokale bierbrouwers actief is, elk met zijn eigen unieke productieproces.

De eenvoud om over kwalitatief goed bier te produceren maakte de export van bier weinig winstgevend, waardoor ieder productiegebied zich min of meer geïsoleerd ontwikkelde. De bierbrouwers gaven hun bier een eigen unieke smaak en naam, hoewel het verschil met andere bieren zich in wezen beperkt tot nuances.

Dit heeft er toe geleid dat we een enorm aantal biervarianten hebben geërfd, die zich in sommige gevallen alleen onderscheiden qua herkomst. Bij het indelen van bier naar soort kunnen we ons daarom niet beperken tot één enkel criterium. Bier kan worden ingedeeld naar:

  • Land: Belgisch, Duits, Engels, Spaans, Mexicaans bier. Makkelijk te herkennen, toch?
  • Gebruikte graansoort: Gerst, maïs, tarwe, rogge, etc.
  • Gisting: Ondergisting, bovengisting en spontane gisting.
  • Speciale benamingen en herkomst: Abdijbier, trappistenbier, donker bier, etc.
  • Andere criteria: een combinatie van voorgaande criteria en een verdere indeling in subcategorieën zoals het soort mout dat wordt verkregen uit de grondstof, het soort hop, etc.

Binnen de soorten ale, bijvoorbeeld, zijn er Schotse ale, Belgische ale en pale ale, waarbij het voornaamste verschil het land van productie is. Uiteraard zijn er subtiele smaakverschillen, en daarom houden de verschillende soorten hun eigen naam, maar de vraag is of dit voldoende onderscheidend is om een eigen benaming te dragen.

De grote hoeveelheid namen, die de classificatie van bieren zo lastig maakt, zorgt er ook voor dat bieren door leken worden herinnerd bij hun naam, en niet aan de hand van de biersoort. Dit maakt het moeilijk om bier te vinden met dezelfde eigenschappen als ons favoriete biertje.

Uvinum wil bierliefhebbers op weg helpen bij het proeven en vervolgens indelen van verschillende soorten bier. Daarom krijgen al onze bieren een beschrijving met de belangrijkste eigenschappen. We kijken uit naar je proefervaringen!

Voor nu geven we je huiswerk en we bevelen je een aantal bieren aan. Proost!

 TAGS:MoritzMoritz

Moritz: Het oudste bier van Catalonië is terug na jaren van afwezigheid. Het is een bier van lage gisting, type pilsener, een typische ?Spaanse blonde?. Gemaakt met Saazhop en daarom zacht en aromatisch. Zeer verfrissend.

 

 

 TAGS:Chimay RoodChimay Rood

Chimay Rood: Chimay is één van de beroemdste Belgische trappistenbieren in de wereld. Een bier van hoge gisting dat nog altijd in de abdij wordt gebrouwen (vandaar de naam trappistenbier). Zacht, romig en weinig bitter, ideaal om langzaam van te genieten bij een goede film of een onderonsje met vrienden.

 

 

 TAGS:Mort Subite Kriek 250mlMort Subite Kriek 250ml

Mort Subite Kriek 250ml: Mort Subite ontstaat door spontane gisting, een gistingsproces dat alleen wordt toegepast in een deel van Brussel. In dit geval worden ook kersen toegevoegd voor extra smaak. Een zeer fruitig bier met een vleugje vanille en gedroogd fruit dat samen met de kersenpitten leidt tot een zachte smaak. Perfect als begin van een avondje stappen.

 

Kun jij ons een bepaald bier aanbevelen? Is er een bepaalde biersoort die je graag drinkt?

Cocktails met whisky

 - Voor velen is het mixen van Whisky een doodzonde, voor anderen wat minder. We laten het dilemma voor wat het is en geven je een aantal recepten van de beste cocktails op basis van whisky. Mixen en genieten maar! Laat ons na het proeven weten tot welk kamp je behoort.

Manhattan

Zonder twijfel één van de belangrijkste cocktails op basis van whisky. De uitvinding van deze cocktail staat op naam van Jenny Jerome, echtgenote van Randolph Churchill, die hem voor het eerst zou hebben klaargemaakt tijdens een feest in de York City%u2019s Manhattan Club. Vandaar de naam Manhattan.

Ingrediënten:

  • 5 delen whisky
  • 2 delen rode Vermout
  • 1 druppel Angostura bitters
  • 1 kers of marasquin ter garnering

Bereidingswijze:

  • Meng de rode vermout en de Angostura bitters in een cocktailshaker of mengglas.
  • Serveer zonder ijs in een Martiniglas, versier met een (gekonfijte) kers.
  • Deze cocktail kan ook worden bereidt met droge vermout. Gebruik in dat geval een schijfje citroen als garnering.
  • Voor deze cocktail wordt gewoonlijk whisky op basis van rogge of Canadese whisky gebruikt.

Rob Roy

Een Schotse cocktail die zijn naam ontleent aan de Schotse held en avonturier uit een beroemde roman van Walter Scott.

Ingrediënten:

  • 1 deel Schotse whisky
  • 1 deel rode vermout
  • 3 druppels Angostura bitters
  • IJs naar voorkeur
  • 1 (gekonfijte) kers of ter garnering

Bereidingswijze:

  • Schud de whisky, rode vermout, de Angostura bitters en het ijs grondig in een shaker of mengglas.
  • Serveer zonder ijs in een Martiniglas, versier met een (gekonfijte) kers.
  • Het is aan te bevelen de glazen voor deze cocktail te koelen.

Whisky Sour

De smaak van citroen gaat altijd goed samen met gedistilleerde likeuren. Whisky is daarop geen uitzondering.

Ingrediënten:

  • 1 deel citroensap
  • 1 deel whisky
  • Suiker of stroop naar smaak
  • 1 (gekonfijte) kers ter garnering
  • IJs naar smaak

Bereidingswijze:

  • Schud de whisky, het citroensap, suiker of stroop en het ijs grondig in een shaker of mengglas.
  • Serveer in een wijduitlopend glas en versier met een (gekonfijte) kers.
  • Deze cocktail kan ook in een blender worden bereidt.

 TAGS:Jack Daniel's Gold Medal 1L 1954Jack Daniel’s Gold Medal 1L 1954

Jack Daniel’s Gold Medal 1L 1954

 

 

 TAGS:Dyc 8 AñosDyc 8 Años

Dyc 8 Años

Kersttradities in Europa

 TAGS:kerstpakket,kerstmandKerst 2013 komt eraan! Ding dong! Ding dong! De Kerstman wacht om de hoek en het is tijd voor de kerstinkopen. Heb je je boodschappenlijst al klaar?

Cadeaus zijn een belangrijk onderdeel van kerst en de kerstgedachte, een periode waarin het belangrijker is te geven dan te krijgen en waarin we laten zien hoeveel we geven om de mensen om ons heen. Een cadeau dat overal geldig is.

Vandaag laten we je zien hoe kerst wordt gevierd in de rest van Europa, en wat de meest gewilde cadeaus zijn voor families en vrienden in heel Europa.

  • Kerst in Spanje: In Spanje begint de kersttijd met het uitdelen van kerstpakketten door bedrijven aan de werknemers, meestal tussen 15 en 20 december. De kerstpakketten -in Spanje kerstmand genoemd- bevatten vaak vleeswaren, wijn en typische Kerstzoetigheid, zoals marsepein of noga. 22 december is de officieuze start van kerst, met de grootse speciale trekking van de loterij. De cadeaus voor de kinderen worden volgens traditie uitgedeeld met Driekoningen (de nacht van 5 op 6 januari), maar in de laatste decennia gebeurt dit steeds vaker op kerstavond, zodat de kinderen in de kerstvakantie van hun nieuwe speelgoed kunnen genieten.
  • Kerst in Duitsland: de Duitsers met hun noordelijker instelling hebben geen traditie van kerstpakketten, maar er worden wel cadeaus uitgedeeld aan vrienden en familie. Vooral ambachtelijke en traditionele producten zijn populair. De weekenden voor kerst worden overal in het land kerstmarkten gehouden waar je terecht kunt voor een glas Glühwein of versnaperingen als geroosterde amandelen o Lebkuchen (koek met specerijen en honing) en waar koren traditionele kerstliederen zingen.
  • Kerst in Italië: In Italië worden ook kerstpakketten uitgedeeld (de traditie van het kerstpakket stamt uit de Romeinse tijd), hoewel het gebruik minder vast verankerd is dan in Spanje. Topproducten zijn niet de vleeswaren maar de panettones (vruchtencake) en pandores (cakes zonder fruit), normaal gesproken vergezeld van likeuren en zoete wijnen zoals Marsala. De kersttijd eindigt met de cadeaus van de goede heks Befana in de nacht van 5 op 6 januari (gelijk aan het Spaanse Driekoningen).
  • Kerst in Engeland: In het Verenigd Koninkrijk, en vooral in Engeland begint kerst met het versturen van kerstkaarten. De winkels verkopen een uitgebreid assortiment kaarten, met bijbehorende combinaties van enveloppen, strikken en zelfs snoepgoed. Op sommige plaatsen, zoals de Covent Garden in Londen, is kerst een waar spektakel. Als het gaat om de cadeaus, speelt Santa Claus de hoofdrol. Alle cadeaus worden uitgedeeld op kerstavond. De tafel voor het kerstavonddiner wordt versierd met crackers die na openen confetti of kleine cadeautjes de lucht in schieten. De twee hoofdrolspelers van een Engelse kerst zijn de koren en kerstbomen. De beste plaatsen om van beide te genieten zijn Victoria Station en Trafalgar Square in Londen. Uitgaan en feesten gebeurt vooral met vrienden in de weken voorafgaand aan kerst.
  • Kerst in Frankrijk: Frankrijk is het land dat tradities uit heel Europa samenbrengt: kerstpakketten en cadeaux de Noël zijn populair en niet alleen gastronomisch. In de grensstreken met Duitsland worden veel kerstmarkten gehouden en in het zuiden halen de mensen een kerststal in huis. De galette des rois is de Franse tegenhanger van de Spaanse Roscón de Reyes of Driekoningentaart. Ook worden er kerstgroeten verstuurd, maar pas in januari!

Ben jij al bezig met de voorbereidingen voor kerst? Vandaag bevelen we je twee verschillende kerstpakketten aan om iemand deze kerst te verrassen:

 TAGS:Veuve Clicquot Ponsardin Brut Rose Vintage in zaakVeuve Clicquot Ponsardin Brut Rose Vintage in zaak

Veuve Clicquot Ponsardin Brut Rose Vintage in zaak

 

 

 TAGS:Perrier-Jouetgote Brut in zaakPerrier-Jouetgote Brut in zaak

Perrier-Jouetgote Brut in zaak

Cocktails met gin

 TAGS:Bij het maken van cocktails kun je met gin alle kanten op. Het kan in allerlei bereidingen worden gebruikt. Een overzicht van de populairste cocktails op basis van deze tongstrelende drank:

Gin Tonic

Ongetwijfeld de populairste cocktail op basis van gin en bovendien heel makkelijk te bereiden.

Ingrediënten:

  • 1 deel gin
  • 1 deel tonic
  • Een schijfje citroen en ijs naar smaak

Bereidingswijze:

Doe ijs naar smaak in een groot glas. Voeg de gin toe en daarna de tonic.

Serveer met een schijfje citroen.

De verhoudingen van deze cocktail zijn doorgaans 1 op 1, wat wil zeggen 1 deel gin en 1 deel tonic, maar de verhoudingen kunnen ook 1 op 2, 1 op 3 of zelfs 2 op 3 zijn, afhankelijk van de smaak en de gewenste sterkte van de cocktail.

Het is ook mogelijk een scheut citroensap toe te voegen.

Dit recept heeft naar gelang het aan populariteit won geleid tot vele variaties waaronder komkommer en munt.

 TAGS:Gin G'Vine FloraisonGin G’Vine Floraison

Het kiezen van een gin voor het maken van gin tonic is geheel smaakgebonden, maar wij raden je Gin G’Vine Floraison aan, een zeer aromatische gin die zijn aroma?s prijsgeeft door de bubbels van de tonic. Een frisse, zomerse gin.

Alexander

Deze cocktail wordt voor het eerst genoemd in de recepten van Hugo Ensslin in het jaar 1915, hoewel ook wordt gezegd dat de cocktail is ontworpen voor de bruiloft van de kroonprinses met burggraaf Lascelles in Londen in 1922. Ongeacht de herkomst een goede cocktail.

Ingrediënten:

  • 1 deel gin
  • 1 deel cacaolikeur
  • 1 deel room
  • IJs naar smaak

Bereidingswijze:

Schudt de gin, de cacaolikeur, room en het ijs grondig in een cocktailshaker of mengglas.

Serveer in een groot cocktailglas.

De room kan worden vervangen door slagroom en de cacaolikeur door chocoladecrème.

 TAGS:Gin CitadelleGin Citadelle

Probeer deze cocktail met Gin Citadelle, en wat neutralere gin die de volle smaak van chocolade goed laat uitkomen.

 

Dry Martini

Zonder twijfel een andere grote ster onder de cocktails op basis van gin. De naam komt van de maker, de heer Martini, bartender in de Knickerbocker Club in New York, die begin twintigste eeuw op het geniale idee kwam om gin te mixen met vermout.

Ingrediënten:

  • 5.5 cl gin
  • 1.5 cl droge vermout
  • IJs naar smaak
  • 1 olijf ter decoratie

Bereidingswijze:

Meng de gin, droge vermout en het ijs in een shaker of mengglas.

Serveer zonder ijs in een koud cocktailglas.

Versier met een olijf.

 TAGS:Gin Fifty PoundsGin Fifty Pounds

Gin Fifty Pounds past perfect bij deze cocktail, een vier maal gedistilleerde en daardoor zeer verfijnde gin. Zacht en puur, in harmonie met de delicate smaak van vermout. Schitterend.

 

Hoe maak jij je gin tonics? Heb je een speciaal recept voor je cocktails? Wat is je favoriete gin?

De vervaardiging van whisky

 TAGS:Whisky is een drank met een rijke traditie en zoals vaker gebeurt met dranken met zoveel geschiedenis en complexiteit heeft het bereidingsproces de nodige veranderingen ondergaan en geleidt tot vele variaties.

Whisky ontkomt niet aan deze variaties. Hieronder zullen we het basisproces stap voor stap uitleggen.

Dit bereidingsproces van whisky geldt ook voor de Amerikaanse whiskey, die we, hoewel niet altijd terecht, associëren met Bourbon. Volg de volgende stappen als je zelf whisky wilt maken:

De vervaardiging van whisky

1. Het weken van de grondstof

  • Het bereidingsproces begint met het schoonmaken van de gerst.
  • De korrels twee of drie dagen in warm water geweekt.
  • Voor het ontstaan van suikers moeten de gerstkorrels ontkiemen.

2. Het mouten of de malting van de gerstkorrels

  • Voor dit proces worden verschillende energiebronnen gebruikt, zoals brandhout, de zon of fossiele brandstoffen.
  • Deze stap scheidt de malt whisky van de graanwhisky. In het proces van graanwhisky wordt dit proces overgeslagen om de kosten te drukken.

3. Het drogen van de gerst

  • De gerstkorrels worden bij een temperatuur van 70 graden gedroogd om het groeiproces te stoppen.
  • De ontkiemde korrels worden verwijderd en doorgaans als veevoer gebruikt.

4. Het fijnmalen van de korrels, het maken van wort

  • De verkregen mout wordt vermalen en gemengd met warm water en een gesuikerde vloeistof tot er een goudgele pasta, of wort, ontstaat. De residuen van dit proces zijn rijk aan cellulose en worden hergebruikt als veevoer.

5. De gisting en destillatie van de whisky, ook bekend als wash

  • Door toevoeging van gist verandert de wort in een soort bier of wash, vloeistof die zal worden gedistilleerd in een distilleerketel (pot-still). Deze vloeistof geeft als product de zo gewaardeerde whisky. Malt whisky wordt twee keer gedistilleerd.

6. De rijping van de whisky

  • De whisky die wordt verkregen uit het distillatieproces is kleurloos en wordt 3 tot 12 jaar opgeslagen in eikenhouten vaten. Het ouder maken gebeurt soms in vaten die eerder zijn gebruikt voor de opslag van bepaalde wijnen, zoals sherry, port of sauterneswijnen,… Deze whisky is kostbaarder vanwege de karakteristieke gouden kleur en de speciale aroma?s.

7. Het bottelen van de whisky

  • Eenmaal gerijpt is de whisky klaar om te worden gebotteld, puur of ?blended?, aangelengd met graanwhisky.
  • Graanwhisky wordt niet puur gedronken, maar wordt altijd gemengd met malt whisky.

Rest nog de belangrijkste stap van het proces en waar het allemaal om te doen is: het proeven. We bevelen enkele whisky?s aan die zijn gerijpt in vaten die eerder zijn gebruikt voor de rijping van wijnen:

 TAGS:Glenmorangie The Nectar d'OrGlenmorangie The Nectar d’Or

Glenmorangie The Nectar d’Or: Deze whisky heeft 12 jaar gerijpt, waarvan de laatste twee jaar in vaten die eerder zijn gebruikt voor de opslag van de beroemde Sauterneswijnen. Hierdoor heeft deze whisky zoete nuances en een ondertoon van noten, gedroogd fruit en honing. Glansrijk.

 

 

 TAGS:The Macallan 10 jaar Sherry OakThe Macallan 10 jaar Sherry Oak

The Macallan 10 jaar Sherry Oak: Macallan es una de las marcas de whisky de lujo más conocidas. Macallan is een van de bekendste luxemerken voor whisky. Deze Sherry Oak heeft tien jaar gerijpt in vaten die zijn gebruikt voor de opslag van sherry. Dit geeft deze drank de typische vleug van gedroogd fruit en specerijen met een hint van sinaasappel. Het proeven meer dan waard.

 

 

 TAGS:Edradour Straight From The Cask 11 Years Port Wood FinishEdradour Straight From The Cask 11 Years Port Wood Finish

Edradour Straight From The Cask 11 Years Port Wood Finish: Een hele bijzondere whisky met oogstjaar, gerijpt in eikenhouten vaten en daarna in voor de opslag van Portwijn gebruikte vaten. Edradour is voor whisky wat een zegel is voor wijn: zeer korte en verzorgde bewerkingen die ons het meest exclusieve bieden uit de wereld van de whisky. Geniaal.

Zou je het leuk vinden om je eigen whisky te maken? Wat voor speciale ?touch? zou je er aan geven?

Napa Valley: de mooiste vallei van Californië

 - De Amerikaanse staat Californië is bekend als thuis van filmmekka Hollywood, de stranden, Los Angeles, San Francisco, etc. maar ook vanwege het feit dat de staat een aantal van ?s werelds beste wijnen produceert.

De bekendste Californische wijnstreek is Napa Valley waar in vroeger tijden de Wappo-indianen leefden. Men denkt dat de naam van de Wappos afkomstig is van het Spaanse guapo, wat zoveel als ?mooi? of ?aantrekkelijk? betekent.

Al in de 19e eeuw werd er in de Napa Valley wijn geproduceerd. Maar door een plaag van druifluis en later de Drooglegging en de Grote Depressie duurde het meer dan honderd jaar voor de wijnen succesvol werden.

Twee gebeurtenissen hebben de Napa Valley op de kaart gezet als belangrijkste wijnregio van de Verenigde Staten:

  • In 1962 begint Robert Mondavi met het cultiveren van wijnstokken in de vallei. Mondavi was de producent van de belangrijkste wijnen van de Verenigde Staten. Zijn interesse in Napa Valley trok veel andere producenten naar het gebied. Op dit moment zijn er meer dan 300 wijnhuizen actief op een relatief klein oppervlak.
  • In 1976 vond in Parijs een beroemde blinde proeverij plaats waarbij de Californische wijnen zegevierden en de Franse wijnen achter zich lieten. De grote winnaars waren de Chardonnay van de Napa Valley, gevolgd door de Cabernet Sauvignon. Het resultaat van deze competitie betekende het einde van de vooroordelen over Amerikaanse wijnen en gaf een grote impuls aan de wijnproductie in de regio.

Sindsdien is het succes van de wijnen alleen maar gegroeid. Zodanig dat het heeft geleid tot de introductie en ontwikkeling van nieuwe druivensoorten in het gebied: Sonoma County, Carneros of Russian River Valley zijn een aantal van de druiven, in Amerika AVAS genoemd, die aan prestige hebben gewonnen in de Napa Valley.

De beroemde Tuscany Valley van Falcon Crest is geïnspireerd op Napa Valley, geheel volgens Californische stijl gebruik makend van de voordelen van een goede marketing. Voor veel van de hier gevestigde bodega?s is het wijntoerisme even belangrijk of zelfs een grotere bron van inkomsten dan de wijnproductie zelf.

Men schat dat jaarlijks meer dan acht miljoen toeristen de wijnhuizen bezoeken, meer dan het nabijgelegen Disneyland. Heb je zin om de wijnen van de Napa Valley te proeven? Een aantal aanbevelingen:

 TAGS:Robert Mondavi Woodbridge Cabernet Sauvignon 2011Robert Mondavi Woodbridge Cabernet Sauvignon 2011

Robert Mondavi Woodbridge Cabernet Sauvignon 2011. Veel fruit, vooral kers en framboos, met fijne houtaccenten die deze wijn een frisse smaak geven met een lange en zachte afdronk. Buitengewoon.

 

 

 TAGS:R.H. Phillips Night Harvest Chardonnay NvR.H. Phillips Night Harvest Chardonnay Nv

R.H. Phillips Night Harvest Chardonnay Nv. Een elegante wijn, in het vat gerijpt, met bloemige accenten en vanille.

.
Heb je al een wijn uit de Napa Valley geproefd? Of een andere Californische wijn? Welke wijn heeft je voorkeur?

Het Vodka of de Vodka?

 TAGS:Vodka  is de gewoonste naam van een alcohol erover zijn verschillende namen: vodka, wodka, vodca. Het geslacht wordt ook gediscuteerd, mannelijk of vrouwelijk, maar wat aan deze niveau zal niemand erover niet discuteren kunnen, is dat het over de meest universelle alcoholische dranken gaat.

De oorsprong van de vodka is ook een onderwerp van discussies. We weten niet aan een deskundige niveau of een poolse of russiche oorsprong heeft, maar weten we dat het woord dat zijn oorsprong hem gaf “water van leven” betekende. Van hier tot het woord “vodca”, die letterlijk “watertje” betekent. Het toevoegen van het “k” later gebeurde, en misschien als de manier om zijn russische oorsprong te onderstrepen.

De vodka is een onderdeel van alcohol verminderd door water. Eerst wordt het geproduceerd niet door distillatie, maar door de fermentatie van aparte producten met water, met de aardappel,de rogge,de maïs en de biet. Na de fermentatie, wordt gefilteerd door de plantaardige kool om de meeste deel van het water te delen en het alcoholisch gehalte te vergroten.

Ook wordt het genoemd vodca welke drankje met graan, in tegenstelling met het whisky. Maar wanneer de vodka begon ter Europa en Verenigde staten te triumferen begonnen ze de distillatie te gebruiken om vodka te produceren, al een manier om het proces te gemakkelijken en de productie te vergroten.

Welke is de beste vodka?

Wat ontbreekt in andere drankjes, het ontbreek van smaak, om de vodka is de grootste van zijn krachten. Wat betreft het vodka produceren wat we wensen erin te slagen is een drankje met een hoog alcoholisch gehalte te produceren, en deze komen uit plantaardige producten zonder dat deze geen smaak brengen. Echter, worden geproduceerd verouderde vodkas maar nog gearomatizeerd met kruiden of aromatiseren, behalve de poolse Zubrowka, die wordt gemengd met deeg van fermentatie om een licht goude vodka erin te slagen en met een zekere smaak.

En dit is het groot voordeel van de vodka, omdat met het ontbreken van aroma’s en smaken evenredig maakt met sterkte en warmte maar verveelt niet, als kan gebeuren met de sterke drankjes, en verandeerd zich tot een uitstekende drankje om ervan tijdens de cocktails te genieten met welk ander typ van drankje, terwijl brengt alcohol gehalte zonder over de aroma’s te invloeien die door het vermengen gezocht worden. Het is een van de uitstekende drankjes om met sappen te combineren, en met apart combineren met kruiden, als de Bloody Mary.

Vandaag de dag de vodka is een van de meest geconsumeerde drankjes ter wereld. Hoewel in de baltische landen en in Rusland consumeren we nog alleen en zeer koud om de alcoholische voeling te verminderen, in het rest van de wereld wordt ze veranderd tot een drankje van een wereld genieten. Er zijn veel producenten en hebben veranderd en verbeterd zo goed als de technik, dat weinig of niemand moet de meest tegenwoordige vodcas met deze, bij voorbeeld, tien jaar geleden vergelijken.

Wilt u dat we u enige vodka of vodca raden? Hierbij suggeren we u enige van de meest moderne:

  • Vodka Grey Goose: Een van de meeste trendy vodka vandaag de dag is deze franse vodka, geproduceerd door een meister van het produceren van cognac, door een nieuw typ van distillatie in 5 stappen die van deze vodka, volgens zeggen, een van de zuiverste ter wereld.
  • Purity Vodka: Geproduceerd door Thomas Kuuttanen, een van de meesters voor het indrukwekkendst vermengen van het vodka wereld. Alleen zijn naam geassocieerd aan deze vodka is een garantie van kwaliteit en prestige.
  • Vodka Ketel One: De meest revolutionnair vodka ter wereld. De eerste waarin wordt ze geproduceerd, in Nederland, en nadat omdat ze een vodka met een lichte smaak is, sterk gekruid. Witte toverij.

En wat voor u? Heeft u enige lieveling vodka? Zeker, of u ervan twijfel om de vodka te zeggen of het vodka, maakt u zich vooral ook niet ongerust. De koninklijke Academie van de taal denkt dat het woord vodka een onduidelijke geslacht, omdat het een mannelijke of vrouwelijk zin gebruikt wordt…

 TAGS:Smirnoff Gold 1LSmirnoff Gold 1L

Smirnoff Gold 1L

 

 

 TAGS:Vodka FinlandiaVodka Finlandia

Vodka Finlandia

De Gin en geschiedenis

 - De Gin is een gedistilleerde drankje afkomstig van de Nederlandse jenever drankje (jenever). Deze gedistilleerde drank wordt gemaakt van de destillatie van gemoute gerst en slijpen met jeneverbessen, hoeweel het smaakt naar kardemom en een aantal andere kruiden of vruchten, die de kenmerkende smaken aan gin geven. De gin heeft een alcoholpercentage variërend vanaf 43 tot 47 graden.

De geschiedenis van Gin

Zoals eerst wordt gezegd, de gin afkomstig van de jenever is, dus de geschiedenis van ene aan de andere gerelateerd is. De jenever kwam uit Nederlands (Hollande) daar tijdens de XVII eeuw, de vader van deze verkwikkende drankje de Duitse anatoom en arts wetenschapper Franciscus Sylvius (1614?1672) war, ook bekend als “Franz De Le Boe“.

De jenever bereikte zijn populariteit in de zogenaamde Glorious Revolution in het jaar 1688 in Engeland, De Nederlandse jenever, ook wel benoemd als “jenever“, begon een van de meeste gedronken gedistilleerde drankje te worden, maar dit jenever had een ontwikkeling proces anders dan wat later als gin zou bekend zijn.

Al tijdens de XVIII eeuw, war de jenever door de Engelse regering bevorderd met zijn vrije handeling, terwijl stelde hij grote belastingen op de geimporterde alcoholische drankjes. Een feit die de jenever productie naam toe, tot 6 maal meer dan het eigen bier in zijn productie.

In het jaar 1740 was al een grote markt geopend, vooral in de arme bevolkingslagen, vanwege de lage kosten. Er wordt gezegd dat bijna 15.000 handelszaken die drank waren geopend in de Londen stad en meer dan half jenever verkocht. Maar deze enorme vraag en populariteit begon de productie met water te corrumperen, een feit dat naam de gezondheidsproblemen toe en zelfs sommige gevallen fataal waren, zozeer zelfs dat de Britse regering een verbod dat slechts tot het jaar 1742 duurde.

Gin of jenever?

Hoewel het waar is dat gin en jenever synoniem zijn, er zijn kleine details en grote discussies die de ene van de andere scheiden. Er wordt gezegd dat jenever is Engels en  jenever uit Nederlands is,  misschien is dit het grootste verschil in deze drankje. De voorbereiding is een ander probleem dat om de eeuwige discussie gaat.

Er wordt gezegd dat Alexander Gordon de gin in zijn Southwark distilleerderij begon te produceren, waarin ze de London gin noemden, daar in 1734, maar is het ook een hypothese van de creatie van gin. : Dit maal zullen we niet oordelen noch een deel van deze discussie zijn, kunnen we u eens een gin of een jenever uitnodigen te drinken:

  • Gin Hendrick’s: In het distillatie, is de mode erg belangrijk, en deze gin is de meest trendie op “het moment”. Kruidige aroma’s combineren met een ongepast zachtheid van een senior drankje. Vers
  • Gin 9 Mascaró: In Spanje was er geen vraag voor hoge kwaliteitsjenevers tot voor kort, en sindsdien komen nieuwe marken uit die deze nieuwe ruimte dekken. Een onder hen is Mascaro, met deze gin vol met citroen vleugjes die zeer goed in de mond smaakt.
  • Gin Bulldog: Hoeweel kan de naam aan een boze hond gerelateerd worden, in werkelijkheid wordt een Engelse geest opgemerkt. Een compleet verschillend van de rest, en bewijst het zijn productie, waarin worden klaproos bladeren gebruikt. U moet het proeven.

Een goed geserveerd gin tonic is een ritueel. Sommige mensen doen het met komkommer, citroen, mint,… Welke gin drinkt u? Welke raadt u ons aan?

Grenache wijnen

 De grenache wijnen zijn terug in de mode. Het gaat om een druif die meer namen krijgt,  TAGS:die meer rassen (rode, harige, witte grenache, …) heeft ontvangen, en dat kan ertoe leiden dat hij als rasnaam verliest. Maar het gaat om een stijlvolle druif, een van de essentiële.

Voor vele jaren werd de Grenache druif gekleineerd, beschouwd als een druif met te veel alcohol en zeer weinig aroma. In Frankrijk, in tegenstelling is de Grenache een essentieel druif in veel denominaties, vooral in het midden en zuiden van het land. Wat weet u over de Grenache?

  • De Grenache druif is de tweede meest geteelde in Spanje (na Airen), en de eerste van de roden. Hij neemt 4% van de gecultiveerde wijn land ter wereld.
  • Hoewel het niet volledig bevestigd, gaat ervan uit dat het een druif van Spaanse afkomst, van waar hij verhuisde naar Frankrijk en van daar, naar de rest van de wereld.
  • De grootste productie streken van Grenache in Spanje zijn Aragón, Rioja en Catalogne. Hij heeft veel belang in Benamingen als Priorat en Calatayud.
  • Een Grenache wijn (Baltasar Gracián Viñas Viejas) is bekend als een die liet niet Robert Parker van de Spanje wijnen zich rekenen, ten slotte, door hun grote kwaliteit-prijs verhouding.
  • In Frankrijk is wijdverbreid, vooral in gebieden zoals de Provence, Côtes du Rhône en de Languedoc-Roussillon. Daarnaast is de grenache is het grote geheim van de Châteauneuf-du-Pape wijn.
  • De grenache wijnen zijn krachtige wijnen, met veel body en veel alcohol, zeer expressief en met ronde tannines.
  • De Grenache is een zeer productieve en krachtige variëteit. De teelt is relatief eenvoudig.
  • Het maakt dat voor veel tijd waren grenache wijngerden in veel wijngaarden, om de alcoholgehalte en de productie van vele wijnen te verzekeren, hoeweel niet altijd wordt het op het etiket niet zichtbaar.
  • De grenache wordt gebruikt ook voor de productie van zoete rode wijen als de Banyuls of de Maury of met coupage met Macabeo of Pedro Ximénez.
  • De grenache wijen laten gevoelens van bramen, bessen en kersen.

 Wilt u grenache wijnen proeven? Laat ons u enige van hen aanraden:

 TAGS:Camins del Priorat 2011Camins del Priorat 2011

Camins del Priorat 2011: Álvaro Palacios is een van de grote wijnnamen in Spanje. En Bodegas Álvaro palacios is de maker van deze wijn, een rode wijn die bewijst al wat de Priorat wijnen tijdens deze laatste jaren bewijst hebben, terwijl ze tot zijn enige en speciaal karakter een moderne en buitegewoon blend voegde, en tot een eerste niveau Benaming werelwijd zich veranderde .

 

 

 TAGS:Sierra Cantabria Crianza 2008Sierra Cantabria Crianza 2008

Sierra Cantabria Crianza 2008: In Rioja de grenache is ook een belangrijke druif, die vaak de Mazuelo en de klassieke coupage van de Rioja wijnen vergangt, als in dit geval. Een goede wijn aan een perfekt prijs.

 

Heeft u de zin om de grenache wijnen te proeven? Herinneert u van enige wijnen die u al geproefd heeft? Welke u aan ons raadt?