Cocktails met gin

 TAGS:Bij het maken van cocktails kun je met gin alle kanten op. Het kan in allerlei bereidingen worden gebruikt. Een overzicht van de populairste cocktails op basis van deze tongstrelende drank:

Gin Tonic

Ongetwijfeld de populairste cocktail op basis van gin en bovendien heel makkelijk te bereiden.

Ingrediënten:

  • 1 deel gin
  • 1 deel tonic
  • Een schijfje citroen en ijs naar smaak

Bereidingswijze:

Doe ijs naar smaak in een groot glas. Voeg de gin toe en daarna de tonic.

Serveer met een schijfje citroen.

De verhoudingen van deze cocktail zijn doorgaans 1 op 1, wat wil zeggen 1 deel gin en 1 deel tonic, maar de verhoudingen kunnen ook 1 op 2, 1 op 3 of zelfs 2 op 3 zijn, afhankelijk van de smaak en de gewenste sterkte van de cocktail.

Het is ook mogelijk een scheut citroensap toe te voegen.

Dit recept heeft naar gelang het aan populariteit won geleid tot vele variaties waaronder komkommer en munt.

 TAGS:Gin G'Vine FloraisonGin G’Vine Floraison

Het kiezen van een gin voor het maken van gin tonic is geheel smaakgebonden, maar wij raden je Gin G’Vine Floraison aan, een zeer aromatische gin die zijn aroma?s prijsgeeft door de bubbels van de tonic. Een frisse, zomerse gin.

Alexander

Deze cocktail wordt voor het eerst genoemd in de recepten van Hugo Ensslin in het jaar 1915, hoewel ook wordt gezegd dat de cocktail is ontworpen voor de bruiloft van de kroonprinses met burggraaf Lascelles in Londen in 1922. Ongeacht de herkomst een goede cocktail.

Ingrediënten:

  • 1 deel gin
  • 1 deel cacaolikeur
  • 1 deel room
  • IJs naar smaak

Bereidingswijze:

Schudt de gin, de cacaolikeur, room en het ijs grondig in een cocktailshaker of mengglas.

Serveer in een groot cocktailglas.

De room kan worden vervangen door slagroom en de cacaolikeur door chocoladecrème.

 TAGS:Gin CitadelleGin Citadelle

Probeer deze cocktail met Gin Citadelle, en wat neutralere gin die de volle smaak van chocolade goed laat uitkomen.

 

Dry Martini

Zonder twijfel een andere grote ster onder de cocktails op basis van gin. De naam komt van de maker, de heer Martini, bartender in de Knickerbocker Club in New York, die begin twintigste eeuw op het geniale idee kwam om gin te mixen met vermout.

Ingrediënten:

  • 5.5 cl gin
  • 1.5 cl droge vermout
  • IJs naar smaak
  • 1 olijf ter decoratie

Bereidingswijze:

Meng de gin, droge vermout en het ijs in een shaker of mengglas.

Serveer zonder ijs in een koud cocktailglas.

Versier met een olijf.

 TAGS:Gin Fifty PoundsGin Fifty Pounds

Gin Fifty Pounds past perfect bij deze cocktail, een vier maal gedistilleerde en daardoor zeer verfijnde gin. Zacht en puur, in harmonie met de delicate smaak van vermout. Schitterend.

 

Hoe maak jij je gin tonics? Heb je een speciaal recept voor je cocktails? Wat is je favoriete gin?

De vervaardiging van whisky

 TAGS:Whisky is een drank met een rijke traditie en zoals vaker gebeurt met dranken met zoveel geschiedenis en complexiteit heeft het bereidingsproces de nodige veranderingen ondergaan en geleidt tot vele variaties.

Whisky ontkomt niet aan deze variaties. Hieronder zullen we het basisproces stap voor stap uitleggen.

Dit bereidingsproces van whisky geldt ook voor de Amerikaanse whiskey, die we, hoewel niet altijd terecht, associëren met Bourbon. Volg de volgende stappen als je zelf whisky wilt maken:

De vervaardiging van whisky

1. Het weken van de grondstof

  • Het bereidingsproces begint met het schoonmaken van de gerst.
  • De korrels twee of drie dagen in warm water geweekt.
  • Voor het ontstaan van suikers moeten de gerstkorrels ontkiemen.

2. Het mouten of de malting van de gerstkorrels

  • Voor dit proces worden verschillende energiebronnen gebruikt, zoals brandhout, de zon of fossiele brandstoffen.
  • Deze stap scheidt de malt whisky van de graanwhisky. In het proces van graanwhisky wordt dit proces overgeslagen om de kosten te drukken.

3. Het drogen van de gerst

  • De gerstkorrels worden bij een temperatuur van 70 graden gedroogd om het groeiproces te stoppen.
  • De ontkiemde korrels worden verwijderd en doorgaans als veevoer gebruikt.

4. Het fijnmalen van de korrels, het maken van wort

  • De verkregen mout wordt vermalen en gemengd met warm water en een gesuikerde vloeistof tot er een goudgele pasta, of wort, ontstaat. De residuen van dit proces zijn rijk aan cellulose en worden hergebruikt als veevoer.

5. De gisting en destillatie van de whisky, ook bekend als wash

  • Door toevoeging van gist verandert de wort in een soort bier of wash, vloeistof die zal worden gedistilleerd in een distilleerketel (pot-still). Deze vloeistof geeft als product de zo gewaardeerde whisky. Malt whisky wordt twee keer gedistilleerd.

6. De rijping van de whisky

  • De whisky die wordt verkregen uit het distillatieproces is kleurloos en wordt 3 tot 12 jaar opgeslagen in eikenhouten vaten. Het ouder maken gebeurt soms in vaten die eerder zijn gebruikt voor de opslag van bepaalde wijnen, zoals sherry, port of sauterneswijnen,… Deze whisky is kostbaarder vanwege de karakteristieke gouden kleur en de speciale aroma?s.

7. Het bottelen van de whisky

  • Eenmaal gerijpt is de whisky klaar om te worden gebotteld, puur of ?blended?, aangelengd met graanwhisky.
  • Graanwhisky wordt niet puur gedronken, maar wordt altijd gemengd met malt whisky.

Rest nog de belangrijkste stap van het proces en waar het allemaal om te doen is: het proeven. We bevelen enkele whisky?s aan die zijn gerijpt in vaten die eerder zijn gebruikt voor de rijping van wijnen:

 TAGS:Glenmorangie The Nectar d'OrGlenmorangie The Nectar d’Or

Glenmorangie The Nectar d’Or: Deze whisky heeft 12 jaar gerijpt, waarvan de laatste twee jaar in vaten die eerder zijn gebruikt voor de opslag van de beroemde Sauterneswijnen. Hierdoor heeft deze whisky zoete nuances en een ondertoon van noten, gedroogd fruit en honing. Glansrijk.

 

 

 TAGS:The Macallan 10 jaar Sherry OakThe Macallan 10 jaar Sherry Oak

The Macallan 10 jaar Sherry Oak: Macallan es una de las marcas de whisky de lujo más conocidas. Macallan is een van de bekendste luxemerken voor whisky. Deze Sherry Oak heeft tien jaar gerijpt in vaten die zijn gebruikt voor de opslag van sherry. Dit geeft deze drank de typische vleug van gedroogd fruit en specerijen met een hint van sinaasappel. Het proeven meer dan waard.

 

 

 TAGS:Edradour Straight From The Cask 11 Years Port Wood FinishEdradour Straight From The Cask 11 Years Port Wood Finish

Edradour Straight From The Cask 11 Years Port Wood Finish: Een hele bijzondere whisky met oogstjaar, gerijpt in eikenhouten vaten en daarna in voor de opslag van Portwijn gebruikte vaten. Edradour is voor whisky wat een zegel is voor wijn: zeer korte en verzorgde bewerkingen die ons het meest exclusieve bieden uit de wereld van de whisky. Geniaal.

Zou je het leuk vinden om je eigen whisky te maken? Wat voor speciale ?touch? zou je er aan geven?

Napa Valley: de mooiste vallei van Californië

 - De Amerikaanse staat Californië is bekend als thuis van filmmekka Hollywood, de stranden, Los Angeles, San Francisco, etc. maar ook vanwege het feit dat de staat een aantal van ?s werelds beste wijnen produceert.

De bekendste Californische wijnstreek is Napa Valley waar in vroeger tijden de Wappo-indianen leefden. Men denkt dat de naam van de Wappos afkomstig is van het Spaanse guapo, wat zoveel als ?mooi? of ?aantrekkelijk? betekent.

Al in de 19e eeuw werd er in de Napa Valley wijn geproduceerd. Maar door een plaag van druifluis en later de Drooglegging en de Grote Depressie duurde het meer dan honderd jaar voor de wijnen succesvol werden.

Twee gebeurtenissen hebben de Napa Valley op de kaart gezet als belangrijkste wijnregio van de Verenigde Staten:

  • In 1962 begint Robert Mondavi met het cultiveren van wijnstokken in de vallei. Mondavi was de producent van de belangrijkste wijnen van de Verenigde Staten. Zijn interesse in Napa Valley trok veel andere producenten naar het gebied. Op dit moment zijn er meer dan 300 wijnhuizen actief op een relatief klein oppervlak.
  • In 1976 vond in Parijs een beroemde blinde proeverij plaats waarbij de Californische wijnen zegevierden en de Franse wijnen achter zich lieten. De grote winnaars waren de Chardonnay van de Napa Valley, gevolgd door de Cabernet Sauvignon. Het resultaat van deze competitie betekende het einde van de vooroordelen over Amerikaanse wijnen en gaf een grote impuls aan de wijnproductie in de regio.

Sindsdien is het succes van de wijnen alleen maar gegroeid. Zodanig dat het heeft geleid tot de introductie en ontwikkeling van nieuwe druivensoorten in het gebied: Sonoma County, Carneros of Russian River Valley zijn een aantal van de druiven, in Amerika AVAS genoemd, die aan prestige hebben gewonnen in de Napa Valley.

De beroemde Tuscany Valley van Falcon Crest is geïnspireerd op Napa Valley, geheel volgens Californische stijl gebruik makend van de voordelen van een goede marketing. Voor veel van de hier gevestigde bodega?s is het wijntoerisme even belangrijk of zelfs een grotere bron van inkomsten dan de wijnproductie zelf.

Men schat dat jaarlijks meer dan acht miljoen toeristen de wijnhuizen bezoeken, meer dan het nabijgelegen Disneyland. Heb je zin om de wijnen van de Napa Valley te proeven? Een aantal aanbevelingen:

 TAGS:Robert Mondavi Woodbridge Cabernet Sauvignon 2011Robert Mondavi Woodbridge Cabernet Sauvignon 2011

Robert Mondavi Woodbridge Cabernet Sauvignon 2011. Veel fruit, vooral kers en framboos, met fijne houtaccenten die deze wijn een frisse smaak geven met een lange en zachte afdronk. Buitengewoon.

 

 

 TAGS:R.H. Phillips Night Harvest Chardonnay NvR.H. Phillips Night Harvest Chardonnay Nv

R.H. Phillips Night Harvest Chardonnay Nv. Een elegante wijn, in het vat gerijpt, met bloemige accenten en vanille.

.
Heb je al een wijn uit de Napa Valley geproefd? Of een andere Californische wijn? Welke wijn heeft je voorkeur?

Het Vodka of de Vodka?

 TAGS:Vodka  is de gewoonste naam van een alcohol erover zijn verschillende namen: vodka, wodka, vodca. Het geslacht wordt ook gediscuteerd, mannelijk of vrouwelijk, maar wat aan deze niveau zal niemand erover niet discuteren kunnen, is dat het over de meest universelle alcoholische dranken gaat.

De oorsprong van de vodka is ook een onderwerp van discussies. We weten niet aan een deskundige niveau of een poolse of russiche oorsprong heeft, maar weten we dat het woord dat zijn oorsprong hem gaf “water van leven” betekende. Van hier tot het woord “vodca”, die letterlijk “watertje” betekent. Het toevoegen van het “k” later gebeurde, en misschien als de manier om zijn russische oorsprong te onderstrepen.

De vodka is een onderdeel van alcohol verminderd door water. Eerst wordt het geproduceerd niet door distillatie, maar door de fermentatie van aparte producten met water, met de aardappel,de rogge,de maïs en de biet. Na de fermentatie, wordt gefilteerd door de plantaardige kool om de meeste deel van het water te delen en het alcoholisch gehalte te vergroten.

Ook wordt het genoemd vodca welke drankje met graan, in tegenstelling met het whisky. Maar wanneer de vodka begon ter Europa en Verenigde staten te triumferen begonnen ze de distillatie te gebruiken om vodka te produceren, al een manier om het proces te gemakkelijken en de productie te vergroten.

Welke is de beste vodka?

Wat ontbreekt in andere drankjes, het ontbreek van smaak, om de vodka is de grootste van zijn krachten. Wat betreft het vodka produceren wat we wensen erin te slagen is een drankje met een hoog alcoholisch gehalte te produceren, en deze komen uit plantaardige producten zonder dat deze geen smaak brengen. Echter, worden geproduceerd verouderde vodkas maar nog gearomatizeerd met kruiden of aromatiseren, behalve de poolse Zubrowka, die wordt gemengd met deeg van fermentatie om een licht goude vodka erin te slagen en met een zekere smaak.

En dit is het groot voordeel van de vodka, omdat met het ontbreken van aroma’s en smaken evenredig maakt met sterkte en warmte maar verveelt niet, als kan gebeuren met de sterke drankjes, en verandeerd zich tot een uitstekende drankje om ervan tijdens de cocktails te genieten met welk ander typ van drankje, terwijl brengt alcohol gehalte zonder over de aroma’s te invloeien die door het vermengen gezocht worden. Het is een van de uitstekende drankjes om met sappen te combineren, en met apart combineren met kruiden, als de Bloody Mary.

Vandaag de dag de vodka is een van de meest geconsumeerde drankjes ter wereld. Hoewel in de baltische landen en in Rusland consumeren we nog alleen en zeer koud om de alcoholische voeling te verminderen, in het rest van de wereld wordt ze veranderd tot een drankje van een wereld genieten. Er zijn veel producenten en hebben veranderd en verbeterd zo goed als de technik, dat weinig of niemand moet de meest tegenwoordige vodcas met deze, bij voorbeeld, tien jaar geleden vergelijken.

Wilt u dat we u enige vodka of vodca raden? Hierbij suggeren we u enige van de meest moderne:

  • Vodka Grey Goose: Een van de meeste trendy vodka vandaag de dag is deze franse vodka, geproduceerd door een meister van het produceren van cognac, door een nieuw typ van distillatie in 5 stappen die van deze vodka, volgens zeggen, een van de zuiverste ter wereld.
  • Purity Vodka: Geproduceerd door Thomas Kuuttanen, een van de meesters voor het indrukwekkendst vermengen van het vodka wereld. Alleen zijn naam geassocieerd aan deze vodka is een garantie van kwaliteit en prestige.
  • Vodka Ketel One: De meest revolutionnair vodka ter wereld. De eerste waarin wordt ze geproduceerd, in Nederland, en nadat omdat ze een vodka met een lichte smaak is, sterk gekruid. Witte toverij.

En wat voor u? Heeft u enige lieveling vodka? Zeker, of u ervan twijfel om de vodka te zeggen of het vodka, maakt u zich vooral ook niet ongerust. De koninklijke Academie van de taal denkt dat het woord vodka een onduidelijke geslacht, omdat het een mannelijke of vrouwelijk zin gebruikt wordt…

 TAGS:Smirnoff Gold 1LSmirnoff Gold 1L

Smirnoff Gold 1L

 

 

 TAGS:Vodka FinlandiaVodka Finlandia

Vodka Finlandia

De Gin en geschiedenis

 - De Gin is een gedistilleerde drankje afkomstig van de Nederlandse jenever drankje (jenever). Deze gedistilleerde drank wordt gemaakt van de destillatie van gemoute gerst en slijpen met jeneverbessen, hoeweel het smaakt naar kardemom en een aantal andere kruiden of vruchten, die de kenmerkende smaken aan gin geven. De gin heeft een alcoholpercentage variërend vanaf 43 tot 47 graden.

De geschiedenis van Gin

Zoals eerst wordt gezegd, de gin afkomstig van de jenever is, dus de geschiedenis van ene aan de andere gerelateerd is. De jenever kwam uit Nederlands (Hollande) daar tijdens de XVII eeuw, de vader van deze verkwikkende drankje de Duitse anatoom en arts wetenschapper Franciscus Sylvius (1614?1672) war, ook bekend als “Franz De Le Boe“.

De jenever bereikte zijn populariteit in de zogenaamde Glorious Revolution in het jaar 1688 in Engeland, De Nederlandse jenever, ook wel benoemd als “jenever“, begon een van de meeste gedronken gedistilleerde drankje te worden, maar dit jenever had een ontwikkeling proces anders dan wat later als gin zou bekend zijn.

Al tijdens de XVIII eeuw, war de jenever door de Engelse regering bevorderd met zijn vrije handeling, terwijl stelde hij grote belastingen op de geimporterde alcoholische drankjes. Een feit die de jenever productie naam toe, tot 6 maal meer dan het eigen bier in zijn productie.

In het jaar 1740 was al een grote markt geopend, vooral in de arme bevolkingslagen, vanwege de lage kosten. Er wordt gezegd dat bijna 15.000 handelszaken die drank waren geopend in de Londen stad en meer dan half jenever verkocht. Maar deze enorme vraag en populariteit begon de productie met water te corrumperen, een feit dat naam de gezondheidsproblemen toe en zelfs sommige gevallen fataal waren, zozeer zelfs dat de Britse regering een verbod dat slechts tot het jaar 1742 duurde.

Gin of jenever?

Hoewel het waar is dat gin en jenever synoniem zijn, er zijn kleine details en grote discussies die de ene van de andere scheiden. Er wordt gezegd dat jenever is Engels en  jenever uit Nederlands is,  misschien is dit het grootste verschil in deze drankje. De voorbereiding is een ander probleem dat om de eeuwige discussie gaat.

Er wordt gezegd dat Alexander Gordon de gin in zijn Southwark distilleerderij begon te produceren, waarin ze de London gin noemden, daar in 1734, maar is het ook een hypothese van de creatie van gin. : Dit maal zullen we niet oordelen noch een deel van deze discussie zijn, kunnen we u eens een gin of een jenever uitnodigen te drinken:

  • Gin Hendrick’s: In het distillatie, is de mode erg belangrijk, en deze gin is de meest trendie op “het moment”. Kruidige aroma’s combineren met een ongepast zachtheid van een senior drankje. Vers
  • Gin 9 Mascaró: In Spanje was er geen vraag voor hoge kwaliteitsjenevers tot voor kort, en sindsdien komen nieuwe marken uit die deze nieuwe ruimte dekken. Een onder hen is Mascaro, met deze gin vol met citroen vleugjes die zeer goed in de mond smaakt.
  • Gin Bulldog: Hoeweel kan de naam aan een boze hond gerelateerd worden, in werkelijkheid wordt een Engelse geest opgemerkt. Een compleet verschillend van de rest, en bewijst het zijn productie, waarin worden klaproos bladeren gebruikt. U moet het proeven.

Een goed geserveerd gin tonic is een ritueel. Sommige mensen doen het met komkommer, citroen, mint,… Welke gin drinkt u? Welke raadt u ons aan?

Grenache wijnen

 De grenache wijnen zijn terug in de mode. Het gaat om een druif die meer namen krijgt,  TAGS:die meer rassen (rode, harige, witte grenache, …) heeft ontvangen, en dat kan ertoe leiden dat hij als rasnaam verliest. Maar het gaat om een stijlvolle druif, een van de essentiële.

Voor vele jaren werd de Grenache druif gekleineerd, beschouwd als een druif met te veel alcohol en zeer weinig aroma. In Frankrijk, in tegenstelling is de Grenache een essentieel druif in veel denominaties, vooral in het midden en zuiden van het land. Wat weet u over de Grenache?

  • De Grenache druif is de tweede meest geteelde in Spanje (na Airen), en de eerste van de roden. Hij neemt 4% van de gecultiveerde wijn land ter wereld.
  • Hoewel het niet volledig bevestigd, gaat ervan uit dat het een druif van Spaanse afkomst, van waar hij verhuisde naar Frankrijk en van daar, naar de rest van de wereld.
  • De grootste productie streken van Grenache in Spanje zijn Aragón, Rioja en Catalogne. Hij heeft veel belang in Benamingen als Priorat en Calatayud.
  • Een Grenache wijn (Baltasar Gracián Viñas Viejas) is bekend als een die liet niet Robert Parker van de Spanje wijnen zich rekenen, ten slotte, door hun grote kwaliteit-prijs verhouding.
  • In Frankrijk is wijdverbreid, vooral in gebieden zoals de Provence, Côtes du Rhône en de Languedoc-Roussillon. Daarnaast is de grenache is het grote geheim van de Châteauneuf-du-Pape wijn.
  • De grenache wijnen zijn krachtige wijnen, met veel body en veel alcohol, zeer expressief en met ronde tannines.
  • De Grenache is een zeer productieve en krachtige variëteit. De teelt is relatief eenvoudig.
  • Het maakt dat voor veel tijd waren grenache wijngerden in veel wijngaarden, om de alcoholgehalte en de productie van vele wijnen te verzekeren, hoeweel niet altijd wordt het op het etiket niet zichtbaar.
  • De grenache wordt gebruikt ook voor de productie van zoete rode wijen als de Banyuls of de Maury of met coupage met Macabeo of Pedro Ximénez.
  • De grenache wijen laten gevoelens van bramen, bessen en kersen.

 Wilt u grenache wijnen proeven? Laat ons u enige van hen aanraden:

 TAGS:Camins del Priorat 2011Camins del Priorat 2011

Camins del Priorat 2011: Álvaro Palacios is een van de grote wijnnamen in Spanje. En Bodegas Álvaro palacios is de maker van deze wijn, een rode wijn die bewijst al wat de Priorat wijnen tijdens deze laatste jaren bewijst hebben, terwijl ze tot zijn enige en speciaal karakter een moderne en buitegewoon blend voegde, en tot een eerste niveau Benaming werelwijd zich veranderde .

 

 

 TAGS:Sierra Cantabria Crianza 2008Sierra Cantabria Crianza 2008

Sierra Cantabria Crianza 2008: In Rioja de grenache is ook een belangrijke druif, die vaak de Mazuelo en de klassieke coupage van de Rioja wijnen vergangt, als in dit geval. Een goede wijn aan een perfekt prijs.

 

Heeft u de zin om de grenache wijnen te proeven? Herinneert u van enige wijnen die u al geproefd heeft? Welke u aan ons raadt?

Ribera del Duero wijn

 TAGS:De Ribera del Duero wijn is vernoemd naar de belangrijkste DO van de Duero vallei en Castilla en León. In de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot de 3 belangrijkste internationale DO van Spanje  (na Rioja en Cava, en naast Priorat), en exporteren ze naar de hele wereld zijn karakteristike wijnen van Tempranillo druif,hier genoemd Tinto Fino o Tinta del País. Wat weet u van de Ribera del Duero?

 

  • De Douro wijnstreek verspreid diverse wijnen, niet alleen de Ribera del Duero: Rueda, Toro, Tierra del Vino de Zamora, komen van de Duero in Spanje en de Douro en Porto in Portugal tamien worden gewassen door de rivier.
  • In Castilla y León, bovendien, bestaan ook andere benamingen als Bierzo, Cigales, Arlanza,… Castilla is een land van wijnen.
  • De voorname rasse vna druif is de Tempranillo, hier benoemd Tinta Fina of Tinta del País. Bovendien, kunnen we wijnen zien die een deel van Cabernet Sauvignon, Merlot of Malbec impliceren, maar nooit als voorname rassen.
  • Ribera del Duero is niet alleen een land van rode wijnen: hoeweel zijn minder bekend, worden ook geproduceerd goede, frescos, smakelijke en met body rozé wijnen.
  • Binnen Ribera del Duero bestaat een streek genoemd tgouden driehoek van de Ribera del Duero wijn, die de beperkte streek tussen de staden van Peñafiel, Pesquera de Duero en Valbuena de Duero bevat. Hier zijn de meest deel van de beroemdste wijnhuizen van deze DO verzameld, en waarvan vele beroemde wijnen kome. De Castillo de Peñafiel wordt beschouwd als het meest erkend monument van de DO, en wordt gezien op het etiket van veel onder zijn wijnen.
  • Otro punto importante de Ribera del Duero es Aranda de Duero.
  • Ribera del Duero wijnen worden gekenmerkt door een donkere kersen kleur en nogal ondoorzichtig, een model dat is gevolgd in vele wijngaarden en benamingen in Spanje, contrasteren goed met Rioja, die gewoonlijk zijn helder en transparant.
  • Bij de neus de Tempranillo druifsaroma krijgt heel goed de aroma’s van het vat, en om deze reden de rode wijnen triomfen vieren met eik en de vergrijzing, waar worden de smaken van fruit met aroma’s van snuif, koffie en noten door veroudering in eiken vaten gemengd.
  • In de mond, een Ribera del Duero heeft een lage zuurgraad en een hoog tanninegehalte, die droogt het gehemelte en maakt deze perfecte wijn om zware maaltijden, zoals gebraad en rood vlees te begeleiden.
  • Door zijn tannines, kunnen deze wijnen worden bewaard voor meerdere jaren, en in sommige gevallen is dit zelfs de beste keuze, omdat veel Crianza en Reserva Ribera del Duero worden meestal verkocht vers geproduceerd en hebben behoefte aan een beetje meer tijd in de fles om hun best te bereiken.

Zeker dat u al de ribera del Duero wijnen geproefd heeft maar, wilt u iets nieuws ontdekken? Bij Uvinum bewijzen we u enige van de nieuwe wijnen:

 TAGS:Aalto 2010Aalto 2010

Aalto 2010: Een van de meest succesvolle Ribera del Duero die in de laatste tijd heeft. Een krachtige wijn, maar zonder verlies van de perfecte fruitige vleugje. U moet proeven.

 

 

 TAGS:Aster Finca El Otero 2009Aster Finca El Otero 2009

Aster Finca El Otero 2009: Enige onder de meest emblemetische wijnhuizen van Rioja voor de Ribera del Duero hebben gewed. Het is het geval voor de Rioja Alta, die investeerde bij dit wijnhuis en zijn aan het ontwikkelen van uitstekende wijnen. Een ontdekking.

Scotch Whisky

De Schotse Scotch Whisky of gewoon Scotch (“Schots”), is de exclusieve en enige whisky TAGS: in Schotland geproduceerd, voor velen de beste whisky ter wereld.
Om een whiskey Schotse te zijn moet hij bepaalde regels en normen volgen, uitgegeven door de Scotch Whisky Orde van het Verenigd Koninkrijk in 1990, die op zijn beurt verduidelijkt en geeft nieuwe kracht om het record van de zelfde naam in 1988.

Dit record geeft de volgende regels en normen van die gedistillerde dranken, zodat de desbetreffende whisky “Schotse” wordt genoemd:

  • De schotse whisky moet bij een Schotse distilleerderij geproduceerd en behandeld worden , met water en gemoute gerst. In dit preparaat kan ook andere soorten graanworden toegevoegd , altijd en toen worden ze verwerkt in de distilleerderij.
  • De schotse whisky moet gedistillerd worden met een zekere mate van 94,8 ° alcohol (en zal de smaak van de ingrediënten houden waarmee het werd gemaakt).
  • De schotse whisky moet in eiken vaten en in Schotland verouderen, tjdens niet minder dan 3 jaar.
  • Aan de schotse whisky moet een andere soort substantie toegevoegd worden die niet water of karamel is (met kleurstof).
  • De schotse whisky kan niet met minder dan een mate van 40 ° alcohol gebotteld worden.

Geschiedenis van de Schotse Whisky

Er wordt gezegd dat de christelijke monniken brachten distillatie naar Schotland tussen Eeuw IV en V. De eerste gedocumenteerde verslag van Schotse whisky productie dateert uit 1494, in de Rolls boerderij, met een productie van 1500 flessen. In 1506, koning James IV van Schotland (1488-1513), op een bezoek aan de stad Dundee, waar hij de koning was verbaasd te horen dat de kappers van de stad hielden zich bezig met de productie van whisky, vanaf daar weten we dat het Gilde van Barber chirurgen in Edinburgh, waren verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze drank voor medicinale doeleinden.

In het jaar 1644 een belasting op het whisky produceren werd opgelegd in Schotland, en al in 1780, waren er 8 legale distilleerderijen en meer dan 400 illegaal, maar dit was niet eeuwig, omdat in het jaar 1823 heeft het parlement afgeschaft de beperkingen voor licentiëring van distilleerderijen, een feit dat bijna een einde aan de illegale distilleerderijen veroorzaakten.

In het jaar 1831 ging de Schotse whisky door een revolutie en introduceerde een nieuw proces genaamd coffey distilleerkolf, een proces dat mag een beter en soepeler whisky produceren, die op zijn beurt liet meer bekend de Schotse whisky en begon zijn verspreiding naar andere landen in Europa . Zoals de geschiedenis ons vertelt, heeft de Schotse whisky het Verbod, oorlogen en revoluties, economische depressies en recessies overgeleefd. Voor vandaag ’s werelds om de meest iconische whisky te zijn met een aanwezigheid in meer dan 200 landen.

Een schotse whisky aan te raden is een van de meest complexe taak. Omdat, bovendien de smaken, is er een trouw voor het merk, in tegenstelling tot de wijn, waarin veranderen we meer gewoonlijk. Maar toch raden we u aan dat, u eens tenminste, ontrouw voor uw whisky bent en dat u deze anderen proeft:

 TAGS:Isle of Jura SuperstitionIsle of Jura Superstition

Isle of Jura Superstition: In de klassieke lijn, Isle of Jura Superstition houdt de originele smaak van de whisky en expertise in combinatie met de vreugje van de vaten waarin het verouderd is. Een oude whisky maar levend en zacht.

 

 

 TAGS:Lagavulin 16 YearsLagavulin 16 Years

Lagavulin 16 Years: Of u houdt ervan of u haat het. Er is geen middenweg met deze zo verschillende whisky. In plaats van de zachte aroma’s van vanille, deze whisky biedt sterke oliën en salpeter aroma’s. Het is in tegenstelling tot iets anders, en zeker als u erop uiteindelijk gek worden.

 

 

 TAGS:Macallan 12 YearsMacallan 12 Years

Macallan 12 Years: Een van de meest succesvolle whisky’s die momenteel is. Toast en vanille smaken, het is een zeer zachte en samkelijke whisky. In lijn met de Isle of Jura en iets goedkoper..

 

Welke whiskies heeft u geproefd? Welke smaakt u ? Bent u fan van enige schotse whisky en eigenlijk?

Tequila, een drank met sterkte

 -  De tequila is een distillaat uit México, Jalisco om precies te zijn. Het is gemaakt van de gedistilleerde sap van de agave, een succulente soort plant, die vloeistoffen slaat op haar bladeren en die worden gebruikt om tequila en mezcal onder andere dranken en sterke dranken te maken. Net als andere dranken heeft de tequila ook benaming van oorsprong, onderverdeeld in 5 staten van Mexico:

Guanajuato

  • Jalisco
  • Michoacán
  • Tamaulipas
  • Nayarit

Soorten Tequila’s

De tequila is verdeeld in twee voorname categoriëen:

  • Edel Tequila  of ook benoemd als zuiver tequila.
  • Gemengd tequila.

Het verschil tussen een of andere tequila is dat in de edele tequila alles suiker die uit agave komt, verandert tot alcohol, en in de gemengde tequila worden toegevoegd mosts die niet uit de agave afkomstig zijn.

In dit geval van de edele tequila en de gemengde tequila gebeurt iets vergelijkbaars waarmee er met dranken zoals whisky en pisco gebeurt is, kan de nobele worden bereid in Mexico, terwijl de gemengde wordt gevonden in andere plaatsen buiten hun oorspronkelijke benaming.

De beide edele tequila of gemengde tequila kunnen we ze in 3 categorieën of 3 klassen vinden, die we zullen dadelijk meteen uitleggen:

  • Tequila Blanco – ook wel bekend als ‘zilver tequila’. Deze tequila wordt vers gedistilleerd, gaat alleen via de vaten voor uren of dagen maar niet voor een week, een feit dat steevast maakt de smaak van de conceptie tot het bottelen.
    De flessen hebben een alcoholpercentage van 35 graden van alcohol minimum en een maximum van 55 graden alcohol. Deze tequila honoreert zijn naam aangezien hij wit is.
  • Tequila Reposado ? Deze tequila is genoemd naar zijn blijven tijdens ten minste twee maanden in wit eiken of eiken vaten. Deze tequila is meestal milder dan witte tequila, een smaak die aan hout ruikt, heeft een natuurlijke kleur die sterk lijkt op amber. De flessen hebben een alcoholpercentage van 35 graden van alcohol minimum en een maximum van 55 graden alcohol.
  •  Tequila añejo ? Ook wel bekend als ‘gold tequila” of “gouden tequila“. “Deze tequila heeft ten minste een jaar van veroudering, gebruikelijk in wit eiken vaten nieuwe of van tweede gebruik blijft. Het heeft een donkere amber kleur. Als u overschrijdt de drie jaar van veroudering is deze “extra-leeftijd tequila” genoemd.

Zullen we proeven? vandaag zullen we u een tequila van elke soort aanraden, en ook een surprise:

 TAGS:Tequila Herradura SilverTequila Herradura Silver

Tequila Herradura Silver: De witte tequila’s zijn de meest bekende in Spanje.
De ontwikkeling ervan is eenvoudiger en zijn de goedkoopste, dus geassocieerd met lage kwaliteit. Dit Herradura Silver tequila zal blijken dat dit soort tequila buitengewoon kan zijn.

 

 

 TAGS:Tequila Don Julio ReposadoTequila Don Julio Reposado

Tequila Don Julio Reposado:Don Julio Reposado is een tequila die staat hoog aangeschreven om zijn milde smaak, waar de aroma’s van eikenhout vermengd met die van de plant en distillatie. Hoe vollediger.

 

 

 TAGS:Tequila Tesoro Azteca Extra Añejo 1LTequila Tesoro Azteca Extra Añejo 1L

Tequila Tesoro Azteca Extra Añejo 1L: Als u iemand bent die denkt dat tequila niet voor u is, probeer dit niet tequila. Omdat u van gedachten zult veranderen. Een tequila zal u gek laten worden. Buitengewoon.

 

 

 TAGS:AgaveroAgavero

Agavero: Agavero is niet een tequila, het is een likeurtje van Tequila, van lage alcoholpercentage, ideeal om alleen erg koel te drinken, en met de smaak van de oorspronkelijke tequila.

 

 En u ? Heeft u al een tequila geproefd?  Welke drinkt u graag?

Rum, vanaf het riet tot de fles

 -

Rum is een gedistilleerde drank gemaakt van suikerriet door fermentatie, distillatie en veroudering.

De oorsprong van de rum is een geheim. Eerst werd gezegd dat rum oorspronkelijk uit de Caribische eilanden kwam, waardoor Barbados is de kandidaat voor zijn auteurschap, vanwege de eerste documentatie die van 1650 dateert. Dat drankje is genoemd als kill-devil” (“matadiablo” in het Spaans).

Nadat wordt gezegd dat rum geproduceerd voor de eerste keer in enige Engels kloosterseen een paar jaar voordat was, maar is deze theorie niet overtuigend, aangezien er geen bewijs is dat er zo was. Wat we wel kunnen zeggen is dat rum de meest populaire alcoholische drank was en deze die in het Caribisch gebied werd gemaakt aan het begin van de XVII eeuw, vanwege de overvloed van suikerriet en het verzoek bestond.

Wereld rums

Vandaag rum productie heeft bijna al verspreid over de hele wereld en zogoed als zijn diversiteit en zijn verschillende categorieën. Hoewel we moeten zeggen dat de rums van de Caribische landen blijven leiden de markt sinds altijd door hun kwaliteit, variëteit en traditie.

  • In Puerto Rico moeten we de Bacardí rum onderstrepen, de meest verkocht ter wereld, ook moeten we de Don Q en Palo Viejo noemen.
  • In Jamaica ongetwijfeld de standard rum is de Captain Morgan  en de Appleton rum, deze laatste is een onder de meest verkocht ter wereld.
  • In Nicaragua is er de Flor de Caña, een van de beste ter wereld.
  • In de Dominicaanse Republiek, waar een groot rum cultuur bestaat, moeten we de Brugal, Bermúdez, Ron Barceló en Matusalem rums noemen.
  • In Peru ongetwijfeld de Cartavio is de beste rum.
  • In Venezuela dient de Santa Teresa en Cacique rum genoemd te worden.
  • In Panamá de Ron Abuelo is de meest populair.
  • In Guatemala, een ander land onder de landen met meer rum cultuur moeten we de Ron Zacapa Centenario  noemen en de niet minder populair Boltrán rum.
  • Ongetwijfeld in Cuba de emblematische rum is de Ron Havana, zonder de Arecha rum de Santiago de Cuba te laten noemen.
  • In Colombia waarin de rum de meest geconsumeerde drank is, moeten we de Ron Medellín Añejo en de Viejo de Caldas rum noemen.
  • In Mexico de meest populaire rums zijn de Ron Mocambo en de Ron Potosí.

De lijst van de goede rums is bijna eindeloos, daarom we u een goede rum uitnodigen ervan te genieten, hierbij laten we u enige interesante opties.

 TAGS:Ron Zacapa Centenario 15Ron Zacapa Centenario 15

Ron Zacapa Centenario 15

 

 

 TAGS:Ron Barceló ImpérialRon Barceló Impérial

Ron Barceló Impérial