Konijn met chocoladesaus

 TAGS:Konijn met chocoladesaus is één van de vele overheerlijke recepten met -in dit geval rode- wijn. Een ideaal recept voor mensen met overgewicht vanwege de gezonde ingrediënten.

Dit gerecht is afkomstig uit de Ribargoza-streek en heeft veel overeenkomsten met andere recepten uit de Catalaanse keuken. Een heerlijk gerecht voor vier personen: ideaal voor een maaltijd met de familie in het weekend. Een goede wijn voor bij dit gerecht is bijvoorbeeld een rode Priorat.

Ingrediënten:

  • 1 Konijn
  • 2 Cassavewortels
  • 1 Ui
  • 2 Wortels
  • 6 Tenen knoflook
  • 40 Gram fijngeraspte pure chocolade
  • 1 Glas rode wijn met een goede zuurgraad, zoals de Luis Cañas Crianza 2010.
  • Water
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 Eetlepel maizena
  • 1 Takje tijm
  • 1 Laurierblad
  • 1 Takje rozemarijn
  • Zout
  • Peper
  • Peterselie

Bereiding:

Stap 1:
Maak de cassavewortels schoon en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en laat 40 minuten garen in de oven op 180 graden.
Stap 2:
Neem de cassavewortels uit de oven en laat ze afkoelen. Pel de wortels, snijd ze in stukken en pureer de stukken in de blener. Voeg een snufje zout toe en zet de puree apart.
Stap 3:
Snijd het konijn in stukken en voeg zout en peper naar smaak toe. Braad het vlees op middelhoog vuur goudbruin in een braadpan met een beetje olijfolie e 4 tenen knoflook.
Stap 4:
Voeg het glas rode wijn toe zodra het vlees goudbruin begint te kleuren. Zet het geheel onder water en laat op laag vuur 35 minuten garen.
Stap 5:
Haal het konijn van het vuur en houd de bouillon apart van het vlees.
Stap 6:
Snijd de ui, wortel en overgebleven 2 tenen knoflook in stukken en smoor het geheel in een braadpan met een beetje olijfolie.
Stap 7:
Voeg de tijm, rozemarijn, laurier en bouillon toe aan de groenten en laat zonder deksel 10 minuten inkoken voor een intense smaak.
Stap 8:
Verwijder de kruiden uit de saus of maal ze fijn. Voeg de maizena toe, opgelost in water om de saus te verdikken.
Stap 9:
Voeg het konijn en de chocolade toe aan de saus en laat de chocolade op laat vuur in ongeveer 5 minuten al roerende smelten. 

Serveer het konijn in de saus samen met puree van cassave met een beetje peterselie naar smaak.

Als drank bij dit gerecht raden wij je een frisse en mineraalachtige wijn aan die je mond tussen de happen door verfrist. Of een stevige en vleesachtige wijn die de chocolade versterkt. Dit zijn onze aanbevelingen:

 TAGS:Onix Classic 2011Onix Classic 2011

Onix Classic 2011

 

 

 TAGS:Camins del Priorat 2011Camins del Priorat 2011

Camins del Priorat 2011

Gepaneerde artisjokken met Spaanse saus

 TAGS:Gepaneerde artisjokken met Spaanse saus zijn deel van de Spaanse gastronomie. Met dit recept voor 4 personen maak je een voedzame en gezonde maaltijd, ideaal voor een lunch met de hele familie.

Artisjokken zijn een bron van vezels, koolhydraten en proteïnes en bevorderen de spijsvertering. De groente wordt als alternatieve behandeling gebruikt voor ziektes als reuma en tegen aandoeningen in de galblaas.

Ingrediënten:

  • 12 Artisjokken
  • 1 Wortel
  • 1 Ui
  • 1 Prei
  • Een half glas rode wijn, het liefst een jonge en fruitige wijn zoals de rode wijnen van Cariñena
  • 30 gram meel
  • 600 ml vleesbouillon
  • Water
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peterselie
  • Losgeklopt ei om te paneren

Bereiding:

Stap 1:
Snijdt voor de saus de ui, prei en wortel in stukken en fruit de groenten in een pan met olijfolie.

Stap 2:

Breng de groenten op smaak, voeg het meel toe en laat het geheel zachtjes garen. Voeg daarna de wijn toe en laat koken zodat de alcohol verdampt. Voeg tot slot al roerend de bouillon toe.

Stap 3:

Voeg zout toe en kook het geheel gedurende 30 minuten op middelhoog vuur.

Stap 4:

Maal de groenten met de staafmixer fijn, zeef de saus en zet apart.

Stap 5:
Pel de artisjokken en kook ze in een pan met water, zout en peterselie gedurende 10 tot 12 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Stap 6:

Verwijder de buitenste bladeren van de artisjokken en snijd ze doormidden. Breng ze vervolgens op smaak, haal ze door het losgeklopt ei en meel met zout en frituur in een pan met hete olie.

Stap 7:
Laat de artisjokken uitdruipen op keukenpapier en bereid alles voor om op te dienen en te serveren.

Stap 8:
Begin met de saus en leg daarop de artisjokken. Decoreer het geheel met fijngesneden peterselie.

Wat drink je erbij? Vandaag raden wij je aan:

 TAGS:Dehesa la Granja 2006Dehesa la Granja 2006

Dehesa la Granja 2006

 

 

 TAGS:Weingut Willems Dornfelder (Mild) Gutsabfüllung 2012Weingut Willems Dornfelder (Mild) Gutsabfüllung 2012

Weingut Willems Dornfelder (Mild) Gutsabfüllung 2012

De Gimlet cocktail

 TAGS:De basis van de Gimlet is jenever (meestal een Dry Gin, zoals Diplôme Dry Gin) en een neutrale wodka zoals de beroemde Smirnoff Red Label. De naam van de cocktail betekent ‘barrière’ vanwege het effect die de cocktail heeft op iedereen die hem proeft.

De uitvinder van deze cocktail is Sir Thomas Gimlette, schout-bij-nacht bij de koninklijke Britse marine, die de drink gebruikte om te zorgen dat de bemanning citroen binnenkreeg tegen scheurbuik.

De bereidingswijze van de Gimlet cocktail kent een aantal varianten. Het originele recept is als volgt:

Ingrediënten:

  • 4 delen jenever
  • één deel limoensap
  • een schijfje limoen ter decoratie

Een andere variant van deze cocktail werd gemaakt in 1958 door David A. Embury:

  • 2 ounce jenever
  • 1/2 ounce limoensap 
  • 1/4 ounce siroop
  • 1 schijfje limoen

Maar volgens William L. Hamilton in een review in 2002 in The New York Times was het oorspronkelijke recept als volgt:

  • 4 ounces wodka
  • 1/2 ounce limoensap
  • 1/2 ounce limoen de Rose
  • schijfje limoen ter decoratie

Gary Regan schrijft in de Bijbel van de Ober dat de Gimlet als volgt moet worden gemaakt:

  • 2 ounces Plymouth Gin
  • 1/2 ounce sap van een limoen de Rose
  • schijfje limoen

Zoals je ziet zijn er veel verschillende varianten van deze cocktail en het beste is om te proeven en zelf te bepalen wat je favoriet is, of, misschien nog beter, je eigen variant te maken. De Gimlet is relatief onbekend in vergelijking met andere cocktails die een rol kregen in populaire boeken en films, maar sommigen zijn van mening dat het als waardige martinivariant de nodige fans zal aantrekken.

Deze cocktail is aangenaam verfrissend op warme dagen, makkelijk klaar te maken en makkelijk aan te passen aan individuele smaken. Het toevoegen van water is niet aan te bevelen.

 TAGS:Gold 999.9 Distilled GinGold 999.9 Distilled Gin

Gold 999.9 Distilled Gin

 

 

 TAGS:Smirnoff NorthSmirnoff North

Smirnoff North

Voor elk bier een maaltijd

 TAGS:Blond, donker, met meer body of met specerijen. Elke soort bier heeft zijn eigen unieke touch en gaat beter of juist minder goed met een bepaalde soort eten. Al langere tijd is het populair om combinaties te maken van bier met bepaalde soorten voedsel om te weten welk bier het beste smaakt bij elk gerecht.

Porter bier is een donkergekleurde alesoort en doorgaans een beetje bitter. Deze unieke smaak, die kenmerkend is voor donker bier, gaat perfect samen met gerookt voedsel, verschillende soorten vleeswaren, zware kazen en desserts met chocolade of koffie.

Een variant van porter en ook van Guiness, populair in Ierland, is Stoutbier. En daarom gaan de eerder genoemde etenswaren ook goed met dit bier, naast hartige gerechten, bepaalde vissoorten en oesters.

Als je voor een Amerikaanse lager gaat, raden wij exotische keukens aan, zoals de Thaise, Mexicaanse of Peruaanse. Ook lekker met brie. De perfecte combinatie van een aperitief met deze verfrissende biersoort. 

Tussen de vele Belgische bieren valt het type Ale op. Dit bier heeft een speciale smaak met verschillende specerijen. Het perfecte bier voor bij een salade, rijst, feta of verschillende soorten citrusvruchten.

Amber Lager is een blond bier met een zachte smaak en hierdoor geschikt voor alle soorten voedsel, vooral pizza, pasta en rijst die worden gecombineerd met tomatensaus en kaas. De smaken van pastas krijgen dankzij dit bier veel meer samenhang.

Brown Ale bier, van Engelse origine, heeft een typische smaak met noten van karamel, chocolade en geroosterde mout. Ideaal voor bij varkensvlees, worst, kip en ander geroosterd vlees. Als nagerecht gaat dit bier met bijna alles goed samen, maar vooral met gedroogde vruchten en noten.

 TAGS:Black Sheep Ale 50clBlack Sheep Ale 50cl

Black Sheep Ale 50cl

 

 

 TAGS:La Goudale 75clLa Goudale 75cl

La Goudale 75cl

Geef me water en ik geef je er wijn voor terug

 TAGS:Philip James is de uitvinder van een gadget dat water in wijn verandert, en dat in slechts drie dagen. Dit is het verhaal.

Het idee ontstond toen James herstellende was van een motorongeluk…

Tijdens een diner met Kevin Boyer, goede vriend en ex-vicepresident van Lot 18, kwam het gesprek op het veranderen van water in wijn zoals Jezus dat deed en hoe moeilijk dat wel niet moet zijn. De volgende ochtend besloten de twee dat ze niet over de vereiste technologie beschikten voor een nieuw wonder. De daaropvolgende jaren werkte James aan het maken en perfectioneren van een nieuw ontwerp.

Na advies te hebben gekregen van een aantal vrienden in Silicon Valley onderzocht Boyer de mogelijkheid om het proces van wijn maken te versnellen door het gebruik van een kleine hoeveelheid warmte en een computergecontroleerde omgeving.

Hij onderzocht de chemische samenstelling van een aantal populaire wijnen en ontdekte dat het mogelijk is de aroma’s van bepaalde wijnen na te maken op dezelfde manier zoals dat gebeurt in de parfumindustrie. 

Het apparaat zet een druivenconcentraat met gist om in wijn via een app voor de mobiele telefoon. Het apparaat beschikt over een fermentatiekamer uitgerust met een serie elektrische sensoren, warmte-elementen en pompen die een voor de gisting ideale omgeving creëren.

Het suikergehalte in de wijn tijdens het fermentatieproces wordt gemeten met een digitale refractometer. Na aanschaf van de machine produceer je voor 2 dollar een fles wijn. De productie duurt twee weken. 

Kun je je een rode Rioja voorstellen die op deze manier is geproduceerd? Of liever een witte Rías Baixas? Terwijl deze uitvinding aan populariteit wint, raden wij je twee wijnen aan die op de traditionele manier zijn gemaakt:

 TAGS:Miraval Rosé 2013Miraval Rosé 2013

Miraval Rosé 2013

 

 

 TAGS:Enate Chardonnay 234 2013Enate Chardonnay 234 2013

Enate Chardonnay 234 2013

10 wijnen om je koffers voor te pakken

 TAGS:Inderdaad, Spanje heeft zoveel wijngebieden, klimaten en variaties dat je van elke smaak kunt genieten -als het gaat om wijn- zonder de grens over te steken. Maar wat als je nieuwsgierig bent en je wilt wijnen uit andere landen proberen, waar begin je dan?

Spanje is een wijnland bij uitstek en de wijn is vooral bedoeld voor binnenlandse consumptie, maar er zijn ‘speciale’ wijnregio’s overal ter wereld die unieke en onvergetelijke wijnen produceren die het proeven waard zijn. Ga je mee op reis? Vandaag maak je kennis met 10 internationale regio’s en wijnen die je minstens één keer in je leven geprobeerd moet hebben (en die je in Spanje niet zo snel zult vinden).

Marsala, Port, Sauternes,… wereldwijd bekende namen met producten die je niet snel zult vergeten. Vandaag stellen we je voor:

10. Marsala

Marsala is een herkomstbenaming voor wijnen afkomstig van Sicilië, waar de halfzoete wijn vandaan komt die we allemaal kennen van het gebruik in de keuken (de beroemde rundvleesfilet in marsala). Maar heb je deze wijn al geproeft uit het glas? Fantastisch.

9. Malborough

Malborough ligt in Nieuw-Zeeland en is beroemd om de rode wijnen als Pinot Noir, maar vooral de witte Sauvignon Blanc, barstensvol geur en aroma’s. Een grootse keuze.

8. Oporto

De Portugezen hebben één van de meest originele wijnen ter wereld: Port. Een unieke combinatie van zoetheid en intensiteit, een wijn die altijd in de kelder zou moeten staan.

7. Chianti

Hoewel de associatie met Hannibal Lector onvermijdelijk is, die deze wijn gebruikte in de meest lugubere vorm van zijn personage, is zeker dat deze wijn ons al jarenlang verleidt met zijn smaak en aroma. Perfect bij Italiaanse gerechten.

6. Tokaji

Een heel speciale Hongaarse wijn: Tokaji of Tokaj, ontwikkeld dankzij een schimmel (Botrytis cinerea) die de druif aantast en een groot deel van het vocht laat verliezen. Het resultaat is een natuurlijk zoete wijn die wereldwijd goed in de smaak valt.

5. Pomerol

Eigenlijk zijn alle wijnen uit de streek rond Bordeaux in Frankrijk niet te missen. Wij kiezen voor Pomerol omdat het de bakermat is van de Petrus, een unieke wijn, de Ferrari onder de wijnen. Onder de fans bevinden zich de meest invloedrijke mensen op deze planeet.

4. Prosecco

Verwikkeld in de eeuwige strijd tussen cava en champagne vergeten we vaak de Prosecco. Het succes van Lambrusco als goedkope wijn heeft ertoe geleid dat velen Prosecco beschouwen als de duurdere variant. Niets is minder waar. Prosecco heeft een geheel eigen karakter dat, al was het maar om dat te bewijzen, je moet proeven.

3. Sauternes

Een andere legendarische regio met grootse wijnen die zijn bewerkt met de Botrytis cinerea, waar grootheden als de Château d’Yquem vandaan komen. De combinatie met foie gras is één van de klassiekers uit de gastronomie. Deze wijn is zoet en delicaat, anders en speciaal. En ze zijn niet allemaal zo duur!

2. Barbaresco

Hoewel de Lambrusco, Marsala en Chianti de bekendste Italiaanse wijnen zijn, is de beste misschien wel de Barbaresco. Gemaakt met de Nebbiolodruif, een druif die zo lang wordt geweekt dat de wijnen altijd donker van kleur zijn, diep en krachtig. Een juweeltje dat zijn plaats nog moet veroveren tussen de overvloed aan indrukwekkende wijnen die vandaag de dag te koop zijn.

1. Champagne

De uitvinding van Dom Pérignon veranderde de wijnwereld en introduceerde de bubbels als feestelijk alternatief. Wie heeft er niet getoost met een glas bubbels? Minstens één keer in je leven zou je dit moeten doen met een glas champagne, dus wacht niet langer want vandaag hebben we een perfecte champagne voor je in petto:

Praten over ‘unieke regio’s’ betekent ook dat je andere buiten beschouwing laat: Californië, Canada, Mendoza, de Bourgogne, Beaujolais, Georgië, Madeira… eindeloos veel smaken. Welke raad jij aan? En welke heb je geproefd?

 TAGS:Palmes d'Or Brut VintagePalmes d’Or Brut Vintage

Palmes d’Or Brut Vintage

 

 

 TAGS:Ca' del Baio Barbaresco Marcarini 2007Ca’ del Baio Barbaresco Marcarini 2007

Ca’ del Baio Barbaresco Marcarini 2007

Wijn kan de oplossing voor kaalheid zijn: geen kale hoofden meer zolang er rode wijn is

 TAGS:Haarverlies is voor veel mensen een serieus probleem. Maar nieuwe onderzoeken naar methodes om kaalheid te voorkomen brengen goed nieuws voor ons wijnliefhebbers. Men heeft ontdekt dat het drinken van twee glazen wijn per dag de haarvaten activeert en het haar laat groeien

Dit nieuws was te verwachten. Tien jaar geleden analiseerden studenten medicijnen drankresten en wezen in de resultaten al op de effecten van wijn op de haargroei van alchemisten in de 18e eeuw. Het is bekend dat kale hoofden in die tijd een onbekend fenomeen waren.

De laatste jaren zijn onderzoeksrapporten opgesteld met patiënten zonder haar die een bepaalde hoeveelheid wijn kregen toegediend. Het lijkt ons een fantastische therapie, vooral als het gratis is. Klein detail: voor goede resultaten is niet elke wijn geschikt en ook niet elke manier van wijn drinken.

Rode wijnen laten een flinke hoeveelheid dik haar groeien, vooral rode wijnen van de Ribera de Duero en een aantal Australische wijnen. Witte Duitse wijnen daarentegen leiden slechts tot een licht donsje en witte Bordeaux heeft geen enkel effect. De oorzaak ligt in een aantal chemische componenten van de grond waar de druif groeit. Het mengen van deze elementen met de vruchten van een oudere wijnstok leidt tot een chemische reactie waarvan de effecten tot op heden niet bekend waren.

Het probleem is dat wie de haargroei wil stimuleren flink in de buidel moet tasten. Alleen wijnen die al jaren in wijnkelders hebben gelegen onder de juiste omstandigheden zijn geschikt. Dus voor een flinke bos haar moet je stevig investeren. Daarnaast is alleen twee keer wijn per dag niet afdoende. Eén glas moet op nuchtere maag worden gedronken en de andere na het eten van hartig voedsel.

Het is wachten op een definitieve lijst van wijnen die de haargroei stimuleren. We zijn er zeker van dat de Spaanse wijnen goed vertegenwoordigd zullen zijn. Het onderzoek is nog in volle gang, maar dit zou wel eens kunnen leiden naar het einde van dit probleem dat ons, om bij het onderwerp te blijven, het hoofd op hol brengt.

Mogen we je twee wijnen aanraden voor kaalhoofden?

 TAGS:Dehesa la Granja 2006Dehesa la Granja 2006

Dehesa la Granja 2006

 

 

 TAGS:Canti Merlot Sangiovese Sicilia 2012Canti Merlot Sangiovese Sicilia 2012

Canti Merlot Sangiovese Sicilia 2012

Gepaneerde aubergines in rode wijnsaus

Rode wijn is een krachtig ingrediënt in de keuken. Het geeft smaak aan voedsel zonder vet te zijn, en in het geval van gepaneerde aubergines in rode wijnsaus blijven de goede eigenschappen van de ingrediënten behouden. Rode wijn helpt om vochtopslag te voorkomen en verbetert de spijsvertering.

Gepaneerde aubergines in rode wijnsaus

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 uien
  • 3 wortels
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 glas rode wijn
  • Water
  • Bloem
  • Losgeklopt ei
  • Extra vergine olijfolie
  • Zout

Bereiding:

Stap 1:

Schil de uien en snijdt ze in dobbelstenen. Pocheer de dobbelstenen en breng deze op smaak.

Stap 2:

Voeg aan de uien een 1/2 lepel bloem toe, kokende wijn en 1 glas water.

Stap 3:

Laat het geheel op hoog vuur gedurende 20 minuten inkoken, wrijf de uien fijn en bewaar het voor de saus.

Stap 4:

Snijdt de sperziebonen in stukken, schil de wortels en snijdt ze in 4 getourneerde stukken.

Stap 5:

Stoom de wortel en de sperziebonen 8 minuten. Voeg daarna de saus toe en koop het geheel nog 5 minuten.

Stap 6:

Schil de aubergines en snijdt ze in 1 centimer dikke plakken. Leg ze op een gladde ondergrond en breng op smaak.

Stap 7:

Droog de aubergines, haal ze door de bloem en het losgeklopte ei met een snufje zout.

Stap 8:

Frituur de gepaneerde aubergine in een koekpan met een flinke laag olijfolie. Laat uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.

Stap 9:

Serveer de rode wijnsaus op de bodem van een bord en daar bovenop de gepaneerde aubergine.

De sperziebonen en wortel zorgen voor de vezels in dit gerecht, belangrijk voor je gezondheid en de voedingsstoffen die je nodig hebt bij de heerlijke wijnsmaak.

Mogen wij je een wijn aanbevelen voor bij dit gerecht? Vandaag kiezen we voor een rode Rioja:

 TAGS:Azpilicueta Crianza 2009Azpilicueta Crianza 2009

Azpilicueta Crianza 2009

 

 

 TAGS:Coto de Imaz Reserva 2005Coto de Imaz Reserva 2005

Coto de Imaz Reserva 2005

Blue Hawaiian, de blauwe cocktail

 TAGS:Blue Hawaiian is een heerlijke cocktail die wordt beschouwd als de blauwe versie van de tropische piña colada. De opvallende felblauwe kleur maakt nieuwsgierig. Hoofdingrediënt is rum (wit of añejo) en de kleur maken deze cocktail spectaculair en origineel.

De Blue Hawaiian wordt op twee verschillende manieren bereidt, met een blender of geschudt:

Blue Hawaiian

Ingrediënten:

  • 2 delen ananassap
  • 1 deel rum
  • 1 deel Blue Curaçao
  • 1 deel kokoscrème
  • Marrasquinkers ter decoratie
  • Schijf ananas ter decoratie

Bereiding van een Blue Hawaiian uit de blender

Stap 1:

Doe alle ingrediënten in een blender met voldoende ijs en meng het geheel tot er een samenhangende en romige vloeistof ontstaat.

Stap 2:

Decoreer met de kers en de schijf ananas.

Bereiding van een Blue Hawaiian met een cocktailshaker

Stap 1:

Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schudt goed.

Stap 2:

Serveer in een hoog, vooraf met ijs gekoeld glas en versier met de ananasschijf en marrasquinkersen.

Soms wordt wodka toegevoegd in plaats van rum. Deze variant werd uitgevonden in 1975 door de Hawaiiaanse bartender Harry Yee, die een cocktail wilde maken met de karakteristieke kleur van Blue Curaçao.

Deze cocktail wordt vaak geassocieerd met de gelijknamige film met Elvis Presley uit 1961. Vanwege de eenvoudige en goedkope bereiding wordt deze cocktail soms als punch geserveerd als het een graadje warmer is, zoals zoveel tropische cocktails. 

Vandaag bevelen we je een aantal rumvarianten aan waarmee je de beste Blue Hawaiian maakt:

 TAGS:Rushkinoff Vodka Caramel 1LRushkinoff Vodka Caramel 1L

Rushkinoff Vodka Caramel 1L

 

 

 TAGS:Vodka Red Army KalashnikovVodka Red Army Kalashnikov

Vodka Red Army Kalashnikov

De magie van prosecco

 TAGS:Prosecco is een Italiaanse witte wijn, meestal mousserend die zowel droog als extra droog kan zijn. De wijn wordt gemaakt van de Glera– of Proseccodruif.

Glera- en Proseccodruiven groeien in verschillende delen van Italië, maar de druiven voor deze wijn moeten uit de regio Friuli-Venezia Julia of Veneto komen. De druiven worden ook in andere delen van de wereld, waaronder in Brazilië verbouwd, maar prosecco komt altijd uit Italië.

Prosecco is populair als één van de basisingrediënten van Bellini, en sommigen gebruiken deze wijn als goedkoop en prima alternatief voor champagne.

In de jaren ’60 was prosecco zo zoet dat het moeilijk was de wijn te onderscheiden van de Asti Spumante uit Piëmonte, maar geleidelijk aan zijn de productietechnieken veranderd, en daarmee de kwaliteit van de prosecco die we nu drinken.

In tegenstelling tot de methode Champenoise die wordt gebruikt voor de productie van champagne, wordt prosecco gemaakt met de Italiaanse methode of methode Charmat, waarbij de tweede fermentatie plaatsvindt in roestvrijstalen opslagtanks.

Na de lancering op de Amerikaanse markt in 2000 is prosecco bezig aan een wereldwijde opmars onder de gecontroleerde Italiaanse herkomstbenaming Prosecco di Conegliano of Prosecco di Valdobbiadene.  

Soorten prosecco

Proseccowijn wordt voornamelijk gemaakt als mousserende wijn in de versies Spumante of Frizzante Gentile (licht bruisend).

De niet-bruisende variant van prosecco (calmo of tranquillo) wordt gemaakt van Gleradruiven en omvat slechts 5% van de totale jaarproductie.

Heb je al eens een goede prosecco geproefd? Vandaag raden we aan:

 TAGS:Ruggeri Valdobbiadene Prosecco Superiore Quartese BrutRuggeri Valdobbiadene Prosecco Superiore Quartese Brut

Ruggeri Valdobbiadene Prosecco Superiore Quartese Brut

 

 

 TAGS:Foss Marai Roös BrutFoss Marai Roös Brut

Foss Marai Roös Brut