Wijn kan de oplossing voor kaalheid zijn: geen kale hoofden meer zolang er rode wijn is

 TAGS:Haarverlies is voor veel mensen een serieus probleem. Maar nieuwe onderzoeken naar methodes om kaalheid te voorkomen brengen goed nieuws voor ons wijnliefhebbers. Men heeft ontdekt dat het drinken van twee glazen wijn per dag de haarvaten activeert en het haar laat groeien

Dit nieuws was te verwachten. Tien jaar geleden analiseerden studenten medicijnen drankresten en wezen in de resultaten al op de effecten van wijn op de haargroei van alchemisten in de 18e eeuw. Het is bekend dat kale hoofden in die tijd een onbekend fenomeen waren.

De laatste jaren zijn onderzoeksrapporten opgesteld met patiënten zonder haar die een bepaalde hoeveelheid wijn kregen toegediend. Het lijkt ons een fantastische therapie, vooral als het gratis is. Klein detail: voor goede resultaten is niet elke wijn geschikt en ook niet elke manier van wijn drinken.

Rode wijnen laten een flinke hoeveelheid dik haar groeien, vooral rode wijnen van de Ribera de Duero en een aantal Australische wijnen. Witte Duitse wijnen daarentegen leiden slechts tot een licht donsje en witte Bordeaux heeft geen enkel effect. De oorzaak ligt in een aantal chemische componenten van de grond waar de druif groeit. Het mengen van deze elementen met de vruchten van een oudere wijnstok leidt tot een chemische reactie waarvan de effecten tot op heden niet bekend waren.

Het probleem is dat wie de haargroei wil stimuleren flink in de buidel moet tasten. Alleen wijnen die al jaren in wijnkelders hebben gelegen onder de juiste omstandigheden zijn geschikt. Dus voor een flinke bos haar moet je stevig investeren. Daarnaast is alleen twee keer wijn per dag niet afdoende. Eén glas moet op nuchtere maag worden gedronken en de andere na het eten van hartig voedsel.

Het is wachten op een definitieve lijst van wijnen die de haargroei stimuleren. We zijn er zeker van dat de Spaanse wijnen goed vertegenwoordigd zullen zijn. Het onderzoek is nog in volle gang, maar dit zou wel eens kunnen leiden naar het einde van dit probleem dat ons, om bij het onderwerp te blijven, het hoofd op hol brengt.

Mogen we je twee wijnen aanraden voor kaalhoofden?

 TAGS:Dehesa la Granja 2006Dehesa la Granja 2006

Dehesa la Granja 2006

 

 

 TAGS:Canti Merlot Sangiovese Sicilia 2012Canti Merlot Sangiovese Sicilia 2012

Canti Merlot Sangiovese Sicilia 2012

Gepaneerde aubergines in rode wijnsaus

Rode wijn is een krachtig ingrediënt in de keuken. Het geeft smaak aan voedsel zonder vet te zijn, en in het geval van gepaneerde aubergines in rode wijnsaus blijven de goede eigenschappen van de ingrediënten behouden. Rode wijn helpt om vochtopslag te voorkomen en verbetert de spijsvertering.

Gepaneerde aubergines in rode wijnsaus

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 uien
  • 3 wortels
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 glas rode wijn
  • Water
  • Bloem
  • Losgeklopt ei
  • Extra vergine olijfolie
  • Zout

Bereiding:

Stap 1:

Schil de uien en snijdt ze in dobbelstenen. Pocheer de dobbelstenen en breng deze op smaak.

Stap 2:

Voeg aan de uien een 1/2 lepel bloem toe, kokende wijn en 1 glas water.

Stap 3:

Laat het geheel op hoog vuur gedurende 20 minuten inkoken, wrijf de uien fijn en bewaar het voor de saus.

Stap 4:

Snijdt de sperziebonen in stukken, schil de wortels en snijdt ze in 4 getourneerde stukken.

Stap 5:

Stoom de wortel en de sperziebonen 8 minuten. Voeg daarna de saus toe en koop het geheel nog 5 minuten.

Stap 6:

Schil de aubergines en snijdt ze in 1 centimer dikke plakken. Leg ze op een gladde ondergrond en breng op smaak.

Stap 7:

Droog de aubergines, haal ze door de bloem en het losgeklopte ei met een snufje zout.

Stap 8:

Frituur de gepaneerde aubergine in een koekpan met een flinke laag olijfolie. Laat uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.

Stap 9:

Serveer de rode wijnsaus op de bodem van een bord en daar bovenop de gepaneerde aubergine.

De sperziebonen en wortel zorgen voor de vezels in dit gerecht, belangrijk voor je gezondheid en de voedingsstoffen die je nodig hebt bij de heerlijke wijnsmaak.

Mogen wij je een wijn aanbevelen voor bij dit gerecht? Vandaag kiezen we voor een rode Rioja:

 TAGS:Azpilicueta Crianza 2009Azpilicueta Crianza 2009

Azpilicueta Crianza 2009

 

 

 TAGS:Coto de Imaz Reserva 2005Coto de Imaz Reserva 2005

Coto de Imaz Reserva 2005

Blue Hawaiian, de blauwe cocktail

 TAGS:Blue Hawaiian is een heerlijke cocktail die wordt beschouwd als de blauwe versie van de tropische piña colada. De opvallende felblauwe kleur maakt nieuwsgierig. Hoofdingrediënt is rum (wit of añejo) en de kleur maken deze cocktail spectaculair en origineel.

De Blue Hawaiian wordt op twee verschillende manieren bereidt, met een blender of geschudt:

Blue Hawaiian

Ingrediënten:

  • 2 delen ananassap
  • 1 deel rum
  • 1 deel Blue Curaçao
  • 1 deel kokoscrème
  • Marrasquinkers ter decoratie
  • Schijf ananas ter decoratie

Bereiding van een Blue Hawaiian uit de blender

Stap 1:

Doe alle ingrediënten in een blender met voldoende ijs en meng het geheel tot er een samenhangende en romige vloeistof ontstaat.

Stap 2:

Decoreer met de kers en de schijf ananas.

Bereiding van een Blue Hawaiian met een cocktailshaker

Stap 1:

Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schudt goed.

Stap 2:

Serveer in een hoog, vooraf met ijs gekoeld glas en versier met de ananasschijf en marrasquinkersen.

Soms wordt wodka toegevoegd in plaats van rum. Deze variant werd uitgevonden in 1975 door de Hawaiiaanse bartender Harry Yee, die een cocktail wilde maken met de karakteristieke kleur van Blue Curaçao.

Deze cocktail wordt vaak geassocieerd met de gelijknamige film met Elvis Presley uit 1961. Vanwege de eenvoudige en goedkope bereiding wordt deze cocktail soms als punch geserveerd als het een graadje warmer is, zoals zoveel tropische cocktails. 

Vandaag bevelen we je een aantal rumvarianten aan waarmee je de beste Blue Hawaiian maakt:

 TAGS:Rushkinoff Vodka Caramel 1LRushkinoff Vodka Caramel 1L

Rushkinoff Vodka Caramel 1L

 

 

 TAGS:Vodka Red Army KalashnikovVodka Red Army Kalashnikov

Vodka Red Army Kalashnikov

De magie van prosecco

 TAGS:Prosecco is een Italiaanse witte wijn, meestal mousserend die zowel droog als extra droog kan zijn. De wijn wordt gemaakt van de Glera– of Proseccodruif.

Glera- en Proseccodruiven groeien in verschillende delen van Italië, maar de druiven voor deze wijn moeten uit de regio Friuli-Venezia Julia of Veneto komen. De druiven worden ook in andere delen van de wereld, waaronder in Brazilië verbouwd, maar prosecco komt altijd uit Italië.

Prosecco is populair als één van de basisingrediënten van Bellini, en sommigen gebruiken deze wijn als goedkoop en prima alternatief voor champagne.

In de jaren ’60 was prosecco zo zoet dat het moeilijk was de wijn te onderscheiden van de Asti Spumante uit Piëmonte, maar geleidelijk aan zijn de productietechnieken veranderd, en daarmee de kwaliteit van de prosecco die we nu drinken.

In tegenstelling tot de methode Champenoise die wordt gebruikt voor de productie van champagne, wordt prosecco gemaakt met de Italiaanse methode of methode Charmat, waarbij de tweede fermentatie plaatsvindt in roestvrijstalen opslagtanks.

Na de lancering op de Amerikaanse markt in 2000 is prosecco bezig aan een wereldwijde opmars onder de gecontroleerde Italiaanse herkomstbenaming Prosecco di Conegliano of Prosecco di Valdobbiadene.  

Soorten prosecco

Proseccowijn wordt voornamelijk gemaakt als mousserende wijn in de versies Spumante of Frizzante Gentile (licht bruisend).

De niet-bruisende variant van prosecco (calmo of tranquillo) wordt gemaakt van Gleradruiven en omvat slechts 5% van de totale jaarproductie.

Heb je al eens een goede prosecco geproefd? Vandaag raden we aan:

 TAGS:Ruggeri Valdobbiadene Prosecco Superiore Quartese BrutRuggeri Valdobbiadene Prosecco Superiore Quartese Brut

Ruggeri Valdobbiadene Prosecco Superiore Quartese Brut

 

 

 TAGS:Foss Marai Roös BrutFoss Marai Roös Brut

Foss Marai Roös Brut

Pastis

Pastis is een Franse drank, uitgevonden in 1932 door Paul Ricard en gebruikt als aperitief. De drank bevat doorgaans tussen 40 en 45 procent alcohol en is na wijn de populairste drank in Frankrijk.

Pastis wordt voor het drinken aangelengd met water. Vijf delen water op één deel Pastis. Dit geeft de drank de melkachtige kleur die we ook bij absint zien.

Pastis wordt koud gedronken en behalve koud water voegen sommige liefhebbers ook ijsblokjes toe. Met of zonder ijs, het is sowieso een verfrissend aperitief.

De drank wordt door sommigen als voorloper van absint gezien, ook al zijn de twee heel verschillend. Vooral omdat pastis geen Artemisa absentium bevat en de originele bereiding op basis van anijs is, hoewel soms ook steranijs wordt gebruikt in combinatie met Aziatische en Europese kruiden die zorgen voor een karamelachtige (industriële productie) of witte (ambachtelijke productie) kleur.

Voor degenen die niet van absint houden is pastis een zoet alternatief om als aperitief te drinken. De drank is onderdeel van een oude traditie van anijsachtige likeuren zoals sambuca, mastika, ouzo en arak.

De modernste versies van pastis zijn een mengsel van alcohol en commercieel aantrekkelijke aroma’s, extracten en kleuren die de drank veranderen en zichtbaarder maken voor de consument.

Alleen al in Frankrijk en Europa wordt jaarlijks 130 miljoen liter pastis verkocht. De karakteristieke smaak en warmte van deze drank verleiden velen om een slokje te nemen in goed gezelschap na de maaltijd.

Liefhebber van pastis? Dan raden wij aan:

 TAGS:RicardRicard

Ricard

 

 

 TAGS:Pastis 51 1LPastis 51 1L

Pastis 51 1L

Vrouwen gaan voor rood

 TAGS:Er is eindeloos geschreven over de wijnvoorkeuren van vrouwen en altijd werd aangenomen dat het vrouwelijk geslacht liever witte dan rode wijn drinkt. Maar dit blijkt een mythe.

In de maanden maart en april van 2011 voerden een aantal in wijn gespecialiseerde tijdschriften (uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Hong Kong, Duitsland en de Verenigde Staten) een enquête uit onder 10.500 vrouwen. De resultaten gaven rode wijn als winnaar aan (de enquête werd uitgevoerd kort voor de opening van de Vinexpo in Bordeaux in juni van hetzelfde jaar).

Maar één zwaluw maakt nog geen zomer. En daarom is het belangrijk te melden dat de resultaten van deze enquête overeenkomen met een enquête uitgevoerd door het Observatorio Español del Mercado del Vino (OEMV), waaruit bleek dat van elke 10 wijndrinkende vrouwen er 6 een voorkeur hebben voor rode wijn ten opzichte van witte wijn, rosé en zelfs bier.

In de genoemde enquête werden vrouwen van verschillende nationaliteiten geïnterviewd (uit landen waar veel wijn wordt gedronken). 51% had een voorkeur voor rode wijn, tegen 26% voor witte wijn. Een overtuigende 58% van de vrouwen boven de 46 jaar drinkt liever rode dan witte wijn. De grootste liefhebbers van rode wijn zijn de Noord-Amerikaanse vrouwen (Canada en de Verenigde Staten) met een voorkeurspercentage van 67%.

Een studie uitgevoerd door Datavin leverde meer belangrijke resultaten op, bijvoorbeeld dat 2 op de 3 Spaanse vrouwen gelooft dat het drinken van wijn met mate goed is voor de gezondheid. En dat de dames vooral wijn drinken tussen de maaltijden door en als ze vriendinnen uitnodigen of uitgaan. 

Cijfers zijn saai, en statistieken zijn wat ze zijn: statistieken. Maar het is interessant om een blik te werpen op deze nieuwe resultaten, ook al blijft de voorkeur voor een bepaalde wijn heel persoonlijk en heeft die niets te maken met geslacht, leeftijd en andere factoren. We zijn er van overtuigd dat wijnliefhebbers niet kunnen worden ingedeeld in sociale, economische, culturele en andere hokjes. Dus wat overblijft is jullie mening. Is rode wijn beter dan witte?

En als je een voorbeeld wilt hebben bij al deze cijfers, hier zijn een aantal rode wijnen die je waarschijnlijk wel kunt waarderen:

 TAGS:Dehesa la Granja 2006Dehesa la Granja 2006

Dehesa la Granja 2006

 

 

 TAGS:Tarani Malbec Vdp Comte Tolosan 2011Tarani Malbec Vdp Comte Tolosan 2011

Tarani Malbec Vdp Comte Tolosan 2011

 

P.S. De studie van Datavin in Spanje werd uitgevoerd in Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia en Sevilla.

Soorten whisky

 TAGS:Zoals bekend is whisky een van oorsprong Ierse en Schotse drank gestookt van granen. De oorsprong gaat terug tot in de Keltische tijd, hoewel de eerste geschreven documenten over whisky stammen uit de 15e eeuw. Whisky is één van de meest gedronken alcoholische dranken ter wereld en rondom de productie en het proeven heeft zich een geheel eigen cultuur ontwikkeld, vergelijkbaar met de wijncultuur in mediterraan Europa.

Bij het indelen van whisky naar soort is de herkomst cruciaal omdat per plaats van productie de grondstoffen enorm kunnen verschillen, evenals het productieproces waarin verschillende technieken de smaak, het aroma, de rijping en de conservering beïnvloeden.

Op deze manier kunnen we drie grote categorieën onderscheiden:

Entre los escoceses existen variedades distintas: el whisky de grano, de cebada no malteada y maíz, y envejecido durante un mínimo de 4 años; el whisky de malta, que suele ser el más apreciado, elaborado enteramente con cebada malteada y envejecido en barricas de roble que anteriormente contuvieran Jerez o Bourbon; y el blended, que procede de la mezcla de los anteriores en diferentes proporciones, con lo que se consigue una variedad de aromas y sabores con diferentes características.

De Schotse whisky kent verschillende varianten, whisky van graan, ongemoute gerst en maïs, en de gedurende minimaal vier jaar gerijpte malt whisky. De malt is de meest geliefde en wordt gemaakt van gemoute gerst en daarna gerijpt in eikenhouten vaten die eerder zijn gebruikt voor de opslag van sherry of bourbon. De blended is een mengsel van de voorgaande soorten in verschillende verhoudingen, waarmee een groot aantal verschillende aroma’s en smaken kan worden gemaakt.

Ierse whisky is gelijk aan malt whisky als het gaat om de productie, maar wordt drie keer gedestilleerd. Ook wordt er een deel ongemoute gerst toegevoegd en mout gedroogd met steenkool in plaats van de turf die wordt gebruikt voor Schotse whisky..

Onder de Amerikaanse whisky’s is de bourbon veruit de bekendste, gestookt van maïs, gemoute gerst en rogge. Belangrijke varianten zijn rye (rogge), corn (maïs), tennessee (gelijk aan bourbon, maar met meer maïs) en canadian, gemaakt op basis van gemoute rogge en met minder gerst en maïs.

Vandaag bevelen we je aan:

 TAGS:Whisky Johnnie Walker Black Label 12 Jaar Striding Man Jasper Goodall Limited Edition 2011Whisky Johnnie Walker Black Label 12 Jaar Striding Man Jasper Goodall Limited Edition 2011

Whisky Johnnie Walker Black Label 12 Jaar Striding Man Jasper Goodall Limited Edition 2011

 

 

 TAGS:Jack Daniel's Gold Medal 1981 Amsterdam 1LJack Daniel’s Gold Medal 1981 Amsterdam 1L

Jack Daniel’s Gold Medal 1981 Amsterdam 1L

Hoe decanteer je wijn?

 - Decanteren is één van de stappen in het voorbereiden van een wijn voor consumptie. Het decanteerproces bestaat uit het overhevelen van de vloeistof tussen wijnfles en karaf, waardoor de wijn wordt belucht en bezinksel wordt afgescheiden.

Voor het decanteren heb je een decanteerfles nodig die zorgt voor het beluchten van de wijn en het gelijktijdig verwijderen van bezinksel bij oudere wijnen. De decanteerkaraf werd in Griekse en Romeinse tijden amphora genoemd. Bedienden gebruikten amphora?s voor het serveren van wijn aan gasten tijdens feesten. De decanteerfles in zijn huidige vorm is een glazen karaf, maar voor de Renaissance werden ze gemaakt van metaal.

De voor de hand liggende vraag is waar decanteren en het beluchten van wijn goed voor is. Tijdens het overgieten wordt de wijn blootgesteld aan zuurstof en geeft zijn aroma?s vrij. Dit is met name nodig als de wijn lange tijd in vaten of flessen opgeslagen is geweest. Het proces is gelijk aan het ?walsen? van wijn in een glas voor het drinken.

Bij het decanteren van een jonge wijn wordt de fles geopend en leeggeschonken in de decanteerfles. Probeer hierbij de wijn langs één van de zijden van de hals van de karaf te schenken.

Oude wijn bevat bezinksel dat niet gedronken mag worden en heeft daarom een ander decanteerproces. Om te voorkomen dat het bezinksel in de wijn terecht komt wordt het bezinksel bekeken met behulp van een lamp of kaars. De fles wordt geopend en langzaam leeggeschonken terwijl met het licht het bezinksel in de gaten wordt gehouden. Wanneer het bezinksel bij de hals van de fles komt stop je met inschenken en wacht je tot het bezinksel opnieuw naar de bodem is gezakt. Hierna wordt het proces herhaald.

Ondanks de voordelen van het decanteren staat het ook vast dat de wijn door het overgieten of door het ?walsen? in je glas sneller oxideert en alcohol verliest. Om optimaal te genieten van het aroma en de karakteristieke smaken is het raadzaam de wijn binnen enkele uren na het decanteren te drinken.

Een decanteerfles mag nooit met zeep gewassen worden. Het beste is de karaf te wassen met mineraalwater en een mengsel van gestampt ijs en grof zout.

Enkele door Uvinum aanbevolen wijnen:

 TAGS:Karaf Elegance met stopKaraf Elegance met stop

Karaf Elegance met stop

 

 

 TAGS:Decanter Rona ClassicDecanter Rona Classic

Decanter Rona Classic

Recepten met wijn: peren in wijn

 - Peren in rode wijn zijn een traditioneel nagerecht in de Spaanse keuken. Het recept stamt uit de tijd dat het toetje uit fruit bestond en taart en gebak alleen voor speciale gelegenheden waren. Een typisch zondags nagerecht, geliefd bij jong en oud, maar vooral populair bij kinderen die normaal gesproken niet aan de wijn mogen.

Door het aanbod van kant-en-klare toetjes en tijdgebrek zien we dit nagerecht steeds minder op tafel. Maar het recept is eenvoudig met gezonde en lekkere ingrediënten en daarom van harte aan te bevelen. Vandaag laten we zien hoe je overheerlijke peren in rode wijn maakt:

Peren in rode wijn

Ingrediënten

  • 4 grote peren
  • 1/2 liter rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 sinaasappelschil (zonder het witte deel)
  • 1 citroenschil (zonder het witte deel)
  • Suiker naar smaak

Het belangrijkst zijn de peren: bijna elke soort is goed, met als voorwaarde dat ze stevig zijn zodat ze niet uit elkaar vallen na het koken. Dit kun je voelen door met je vingers op een peer te drukken. Als de peer meegeeft is deze te zacht en niet geschikt om te koken.

Wat betreft de wijn: elke rode wijn is geschikt. Dus heb je nog wijn in de koelkast staan van afgelopen weekend? Prima!

Bereiding

Schil de peren zonder het steeltje te verwijderen. Je kunt het klokhuis verwijderen als je hier gereedschap voor hebt. Zo niet, laat het zitten en verwijder het aan tafel. Snijd een schijfje van de onderkant van de peer zodat deze mooi blijft staan in de pan.

Zet de peren in een braadpan en overgiet ze met de wijn en zet het vuur laag tot middelhoog. Voeg de suiker, de citroen- en sinaasappelschil en kaneel toe. Laat 20 tot 25 minuten garen en overgiet de peren elke 5 minuten met wijn. Tijdens het koken zullen de peren de wijn opnemen en rood kleuren.

Controleer de gaarheid met een keukenprikker of vork. De vork of prikker moet makkelijk door de peer glijden tot aan het klokhuis.

Haal de gare peren uit de pan en zet het vuur hoger zodat de overgebleven wijn inkookt en stroperig wordt. Zet de peren ondertussen op de borden waarop je ze opdient.

Hoe dik je de wijnsaus wilt is aan jou, maar vergeet niet dat de wijn snel zal indikken. Haal de saus op tijd van het vuur en giet over de peren om dit proces te stoppen.

De temperatuur waarop de peren worden gegeten verschilt per familie: soms worden ze warm geserveerd, soms laat men de peren afkoelen en wordt de saus kort voor opdienen opgewarmd. Onze tip: probeer ze zowel warm als koud bepaal jouw voorkeur.

Een andere mogelijkheid is om peren en saus warm op te dienen met een bolletje ijs. Op deze manier geniet je van het contrast tussen warm en koud.

Houd je van peren in wijn? Vandaag bieden wij je twee wijnen aan. En mocht je wijn overhouden dan is deze zeer geschikt voor overheerlijke peren in wijn:

 TAGS:Wines That Rock Rolling Stones Forty Licks Merlot 2011Wines That Rock Rolling Stones Forty Licks Merlot 2011

Wines That Rock Rolling Stones Forty Licks Merlot 2011

 

 

 TAGS:Llebre 2012Llebre 2012

Llebre 2012

Hoe en met wat drink je wodka?

 - Wodka is één van de distillaten van Russische origine (de naam betekent letterlijk ‘watertje’). Het productieproces is gelijk aan dat van andere sterke dranken met een hoog alcoholgehalte, maar heeft als bijzondere eigenschap dat wodka in de klassieke variant volledig smaak- en geurloos is. De enige ingrediënten zijn alcohol (ethanol) en water.

Deze eigenschap maakt wodka tot een perfecte basisdrank voor de bereiding van allerlei soorten mixen en cocktails. Het is ideaal voor een alcoholische touch bij fruitsappen, frisdranken, tonics, etc, en bovendien het belangrijkste ingrediënt voor beroemde cocktails als de Bloody Mary, Caipiroska, Cosmopolitan, Destornillador, Gimlet, White Russian of Wodka Martini.

In de bakermat van de wodka, Rusland, Polen en de Baltische staten, wordt wodka traditiegetrouw bij de maaltijd puur gedronken uit kleine gekoelde glazen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het vermogen van wodka om de intense winterkou in deze streken te verdrijven. Thee en sterke dranken op basis van granen zijn de traditionele dranken, terwijl dit in de rest van Europa vooral wijn en bier zijn.

Behalve de klassieke ‘witte’ wodka zijn er in de Slavische landen, en meer en meer in de rest van de wereld, de gearomatiseerde wodka’s, vooral met citroen, bessen, specerijen en andere ingrediënten die deze drank, de meest gedronken sterkedrank ter wereld, een nieuw elan geven en zelfs chic maken. Goed nieuws voor deze drank op de zeer competitieve alcoholmarkt waar dagelijks nieuwe veelkleurige variaties opduiken.

 TAGS:Rushkinoff Vodka Caramel 1LRushkinoff Vodka Caramel 1L

Rushkinoff Vodka Caramel 1L

 

 

 TAGS:Vodka Red Army KalashnikovVodka Red Army Kalashnikov

Vodka Red Army Kalashnikov