Wijn voor vaderdag

 TAGS:Deze vaderdag mogen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Tijd voor de hele familie om papa eens extra in het zonnetje te zetten.

Wijn is de ideale drank om vaderdag te vieren omdat er voor elk feestelijk gerecht een geschikte wijn is.

Ga je voor vis, kies dan voor wit. Mals vlees zoals een varkenshaas in Port gaat beter samen met rood. Volop reden om een flesje te ontkurken voor het feestvarken.

Voor wie op zoek is naar een cadeau voor vader zodat hijzelf het geschikte moment en gezelschap kan kiezen om er van te genieten is een fles moscato uit Piëmonte helemaal geen slecht idee.

Een smakelijke Rioja zorgt ervoor dat je vader zich extra zal uitsloven om je te bedanken voor het cadeau. Deze wijnen zijn geliefd bij kenners over de hele wereld.

Tot slot raden we je aan een kijkje te nemen bij onze recepten met wijn om het feestje compleet te maken.

 TAGS:Viña Berceo Crianza 2010Viña Berceo Crianza 2010

Viña Berceo Crianza 2010

 

 

 TAGS:Palari Rosso del Soprano 2010Palari Rosso del Soprano 2010

Palari Rosso del Soprano 2010

Schaafijs van rode wijn

 TAGS:Schaafijs van rode wijn is één van die recepten met wijn waarvan je niet weet of het nou ijs of een dessert of een drankje is. Feit is dat het uitstekend smaakt en helpt bij de spijsvertering na een uitgebreide maaltijd in het weekend. 

Het recept is eenvoudig en klaar in minder dan een uur. Dankzij het hoofdingrediënt is het rijk aan antioxidanten die vrije radicalen te lijf gaan.

Ingrediënten:

Bereiding:

Stap 1:

Doe de wijn in een pan en breng op hoog vuur aan de kook met de rest van de ingrediënten.

Stap 2:

Wacht tot de alcohol is verdampt (je kunt dit checken door een theelepel wijn bij een aansteker te houden en te kijken of het brandt), draai het vuur terug en laat het geheel afkoelen.

Stap 3:

Giet het afgekoelde geheel uit op een laag dienblad.

Stap 4:

Zet het dienblad in de diepvries en laat bevriezen.

Stap 5:

Haal het dienblad uit de diepvries en roer de wijn los met een vork voor het effect van schaafijs.

Stap 6:

Serveer het ijs in glazen versierd met een kaneelstokje, wat muntblaadjes en eventueel een kers.

Dit nagerecht is zeer geschikt voor warme zomerdagen en is een goede bron van calorieën door de suikers. Probeer het eens bij een etentje met familie of geniet er juist in je eentje van.

En als je op zoek bent naar meer verkoeling hebben we de volgende aanraders voor je: mousserende wijnen om ijs- en ijskoud te drinken:

 TAGS:MasdoroMasdoro

Masdoro

 

 

 TAGS:Roger de Flor Brut NatureRoger de Flor Brut Nature

Roger de Flor Brut Nature

De 10 must-see wijnregio’s in Spanje volgens The Drink Business

 TAGS:Het Engelse The Drink Business, één van de meest invloedrijke tijdschriften binnen de sector, maakte een lijst van 10 plaatsen in Spanje die elke wijnliefhebber moet zien. 

10 Bierzo

Deze kleine regio produceert een rode wijn met met Mencia. De wijn is krachtig, fruitig en kruidig en doet niet onder voor grotere spelers op de markt. Volgens wijncriticus Eric Asimov van de New York Times is Bierzo een regio met veel potentie en wellicht het begin van een nieuwe generatie wijnen in Spanje. 

9 Txacoli

Vergelijkbaar met de Portugese Vinho Verde. Txacoli produceert drie wijnen met herkomstaanduiding: Bizkaiako Txakolina in Bilbao, Getariako Txakolina en Arabako Txakolina. Het gebied beslaat 600 hectare met verschillende soorten witte druiven.

8 Valdeorras

De wieg van de ‘nieuwe albariño’ (zoals de Godello, vooral buiten Spanje, vaak wordt genoemd), vanwege het fruitige en citrusachtige karakter met noten van appel en perzik maar romiger dan de vergelijkbare Rías Baixas.

7 Manchuela

Manchuela produceert een veelbelovende witte Syrah en de helft van de wijngaarden is gereserveerd voor rode druivenvarianten. Op dit moment geldt de Bobal als één van de belangrijkste soorten van deze zone, samen met de zoete Garnachadruif en de Monastrell.

6 Málaga

Málaga wint aan populariteit als wijnregio binnen Spanje en is de grote belofte van Andalusië. De bekendste wijncritici zijn hier al geweest en hebben de Moscatel en Pedro Ximenez geproeft zonder er lang over na te denken. Málaga produceert 400.000 flessen per jaar en verwent de happy few met de smaken van tropisch fruit. Unieke smaken door de zuurgraad en de mineralen.

5 Ribeiro

De bakermat van wijnen met bloemachtige aroma’s, een hoge zuurgraad en veel textuur op het gehemelte. Velen zijn van mening dat de wijnen van de Ribeiro de Portugese vinhos verdes voorbijstreven door de mineralen en de frisheid.

4 Madrid

De belangstelling voor de oude garnachadruif is al jaren groeiende wereldwijd. Deze druif is de schat van Madrid, met een herkomstaanduiding die is onderverdeeld in drie subregio’s: Arganda, Navalcarnero en San Martín.

3 Mallorca

Op Mallorca is Bodeha 4 kilos een begrip. Dit wijnhuis heeft de wijnen van het eiland wereldwijde bekendheid gegeven. Het gebied heeft twee herkomstaanduidingen: Binissalem en Pla i Llevant.

2 Arribes

Arribes heeft al vijf jaar een herkomstaanduiding. De belangrijkste druif is Juan García en de wijnen zijn aards, met noten van kersen en fruit, kruidig en smaakvol.

1 Tierra de León

Op 900 meter van de Cantabrische bergketen met herkomstaanduiding sinds 2007. De warme en droge zomers en koude winters zijn optimaal voor de gerenommeerde Prieto picudo.

Heb je interesse in Spaanse wijnen die wereldwijd op de lijstjes staan? Vandaag raden wij aan:

 TAGS:Enate Chardonnay 234 2013Enate Chardonnay 234 2013

Enate Chardonnay 234 2013

 

 

 TAGS:Família Oliveda BrutFamília Oliveda Brut

Família Oliveda Brut

Zonder deze 5 wijnen geen perfecte barbecue

 TAGS:Het is weer bijna Pasen. Jij kiest de plaats, de vrienden, het beste vlees, een zak met kolen en je bent klaar voor een mythische barbecue. Nu nog de wijn En als je die vriend niet uitnodigt die je eindeloos verveelt met oude verhalen, waarom kies je dan wel de eerste 5 wijnen die je tegenkomt in de supermarkt? Loop een rondje, denk aan je gasten en kies de beste wijnen om iedereen te vriend te houden, voor de beste prijs. Vandaag laten we je 5 basiswijnen zien die elke barbecue tot een ware triomf maken:

5. De frisse wijn om mee te beginnen

 TAGS:Sacchetto Glera Vino FrizzanteSacchetto Glera Vino Frizzante

Sacchetto Glera Vino Frizzante is deze halfzoete witte wijn perfect voor bij de eerste hapjes. Serveer hem ijskoud en in een hoog glas.

 

 

4. Een rode wijn voor de zwangere dame(s)

 TAGS:Eminazero TintoEminazero Tinto

Eminazero Tinto Geef het toe: je bent op een leeftijd dat de vrouwen van je vrienden zich beginnen te nestelen en je barbecue houdt het tussen een studentenfeestje en een kindercrèche. Denk aan de dames, zij doen het werk, en bedank ze met een lekker wijntje, zonder de ongewenste alcohol.

 

 

3. Bubbels om op te vreten

 TAGS:Charles Heidsieck Brut Millésime 2000Charles Heidsieck Brut Millésime 2000

Charles Heidsieck Brut Millésime 2000: in grote delen van Frankrijk worden bubbelwijnen alleen gebruikt om te toosten, maar een Brut gaat ook perfect samen met vlees van de barbecue. Deze wijn zal bubbelliefhebbers zeker niet teleurstellen.

 

 

2. De perfecte rode

 TAGS:La Garnacha Salvaje del Moncayo 2011La Garnacha Salvaje del Moncayo 2011

La Garnacha Salvaje del Moncayo 2011: een zeer fruitige wijn: aardbei, framboos, bramen, met een licht kruidige afdronk van witte peper. Een goede tegenhanger van het vlees en verfrissend in de mond.

 

 

1. De wijn voor de ‘kenner’

 TAGS:Emilio Moro Finca Resalso 2012Emilio Moro Finca Resalso 2012

Emilio Moro Finca Resalso 2012: Laten we wel wezen: op alle barbecue’s is er wel een ‘wijnkenner’ die graag zijn kritieken met de overige aanwezigen deelt en ons verveelt met de wijnen die hij heeft geproefd en die wij net hebben misgelopen. Met deze Emilio Moro snoeren we hem de mond (zolang er wijn is). Een schot in de roos.

Konijn met chocoladesaus

 TAGS:Konijn met chocoladesaus is één van de vele overheerlijke recepten met -in dit geval rode- wijn. Een ideaal recept voor mensen met overgewicht vanwege de gezonde ingrediënten.

Dit gerecht is afkomstig uit de Ribargoza-streek en heeft veel overeenkomsten met andere recepten uit de Catalaanse keuken. Een heerlijk gerecht voor vier personen: ideaal voor een maaltijd met de familie in het weekend. Een goede wijn voor bij dit gerecht is bijvoorbeeld een rode Priorat.

Ingrediënten:

  • 1 Konijn
  • 2 Cassavewortels
  • 1 Ui
  • 2 Wortels
  • 6 Tenen knoflook
  • 40 Gram fijngeraspte pure chocolade
  • 1 Glas rode wijn met een goede zuurgraad, zoals de Luis Cañas Crianza 2010.
  • Water
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 Eetlepel maizena
  • 1 Takje tijm
  • 1 Laurierblad
  • 1 Takje rozemarijn
  • Zout
  • Peper
  • Peterselie

Bereiding:

Stap 1:
Maak de cassavewortels schoon en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en laat 40 minuten garen in de oven op 180 graden.
Stap 2:
Neem de cassavewortels uit de oven en laat ze afkoelen. Pel de wortels, snijd ze in stukken en pureer de stukken in de blener. Voeg een snufje zout toe en zet de puree apart.
Stap 3:
Snijd het konijn in stukken en voeg zout en peper naar smaak toe. Braad het vlees op middelhoog vuur goudbruin in een braadpan met een beetje olijfolie e 4 tenen knoflook.
Stap 4:
Voeg het glas rode wijn toe zodra het vlees goudbruin begint te kleuren. Zet het geheel onder water en laat op laag vuur 35 minuten garen.
Stap 5:
Haal het konijn van het vuur en houd de bouillon apart van het vlees.
Stap 6:
Snijd de ui, wortel en overgebleven 2 tenen knoflook in stukken en smoor het geheel in een braadpan met een beetje olijfolie.
Stap 7:
Voeg de tijm, rozemarijn, laurier en bouillon toe aan de groenten en laat zonder deksel 10 minuten inkoken voor een intense smaak.
Stap 8:
Verwijder de kruiden uit de saus of maal ze fijn. Voeg de maizena toe, opgelost in water om de saus te verdikken.
Stap 9:
Voeg het konijn en de chocolade toe aan de saus en laat de chocolade op laat vuur in ongeveer 5 minuten al roerende smelten. 

Serveer het konijn in de saus samen met puree van cassave met een beetje peterselie naar smaak.

Als drank bij dit gerecht raden wij je een frisse en mineraalachtige wijn aan die je mond tussen de happen door verfrist. Of een stevige en vleesachtige wijn die de chocolade versterkt. Dit zijn onze aanbevelingen:

 TAGS:Onix Classic 2011Onix Classic 2011

Onix Classic 2011

 

 

 TAGS:Camins del Priorat 2011Camins del Priorat 2011

Camins del Priorat 2011

Gepaneerde artisjokken met Spaanse saus

 TAGS:Gepaneerde artisjokken met Spaanse saus zijn deel van de Spaanse gastronomie. Met dit recept voor 4 personen maak je een voedzame en gezonde maaltijd, ideaal voor een lunch met de hele familie.

Artisjokken zijn een bron van vezels, koolhydraten en proteïnes en bevorderen de spijsvertering. De groente wordt als alternatieve behandeling gebruikt voor ziektes als reuma en tegen aandoeningen in de galblaas.

Ingrediënten:

  • 12 Artisjokken
  • 1 Wortel
  • 1 Ui
  • 1 Prei
  • Een half glas rode wijn, het liefst een jonge en fruitige wijn zoals de rode wijnen van Cariñena
  • 30 gram meel
  • 600 ml vleesbouillon
  • Water
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peterselie
  • Losgeklopt ei om te paneren

Bereiding:

Stap 1:
Snijdt voor de saus de ui, prei en wortel in stukken en fruit de groenten in een pan met olijfolie.

Stap 2:

Breng de groenten op smaak, voeg het meel toe en laat het geheel zachtjes garen. Voeg daarna de wijn toe en laat koken zodat de alcohol verdampt. Voeg tot slot al roerend de bouillon toe.

Stap 3:

Voeg zout toe en kook het geheel gedurende 30 minuten op middelhoog vuur.

Stap 4:

Maal de groenten met de staafmixer fijn, zeef de saus en zet apart.

Stap 5:
Pel de artisjokken en kook ze in een pan met water, zout en peterselie gedurende 10 tot 12 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Stap 6:

Verwijder de buitenste bladeren van de artisjokken en snijd ze doormidden. Breng ze vervolgens op smaak, haal ze door het losgeklopt ei en meel met zout en frituur in een pan met hete olie.

Stap 7:
Laat de artisjokken uitdruipen op keukenpapier en bereid alles voor om op te dienen en te serveren.

Stap 8:
Begin met de saus en leg daarop de artisjokken. Decoreer het geheel met fijngesneden peterselie.

Wat drink je erbij? Vandaag raden wij je aan:

 TAGS:Dehesa la Granja 2006Dehesa la Granja 2006

Dehesa la Granja 2006

 

 

 TAGS:Weingut Willems Dornfelder (Mild) Gutsabfüllung 2012Weingut Willems Dornfelder (Mild) Gutsabfüllung 2012

Weingut Willems Dornfelder (Mild) Gutsabfüllung 2012

De Gimlet cocktail

 TAGS:De basis van de Gimlet is jenever (meestal een Dry Gin, zoals Diplôme Dry Gin) en een neutrale wodka zoals de beroemde Smirnoff Red Label. De naam van de cocktail betekent ‘barrière’ vanwege het effect die de cocktail heeft op iedereen die hem proeft.

De uitvinder van deze cocktail is Sir Thomas Gimlette, schout-bij-nacht bij de koninklijke Britse marine, die de drink gebruikte om te zorgen dat de bemanning citroen binnenkreeg tegen scheurbuik.

De bereidingswijze van de Gimlet cocktail kent een aantal varianten. Het originele recept is als volgt:

Ingrediënten:

  • 4 delen jenever
  • één deel limoensap
  • een schijfje limoen ter decoratie

Een andere variant van deze cocktail werd gemaakt in 1958 door David A. Embury:

  • 2 ounce jenever
  • 1/2 ounce limoensap 
  • 1/4 ounce siroop
  • 1 schijfje limoen

Maar volgens William L. Hamilton in een review in 2002 in The New York Times was het oorspronkelijke recept als volgt:

  • 4 ounces wodka
  • 1/2 ounce limoensap
  • 1/2 ounce limoen de Rose
  • schijfje limoen ter decoratie

Gary Regan schrijft in de Bijbel van de Ober dat de Gimlet als volgt moet worden gemaakt:

  • 2 ounces Plymouth Gin
  • 1/2 ounce sap van een limoen de Rose
  • schijfje limoen

Zoals je ziet zijn er veel verschillende varianten van deze cocktail en het beste is om te proeven en zelf te bepalen wat je favoriet is, of, misschien nog beter, je eigen variant te maken. De Gimlet is relatief onbekend in vergelijking met andere cocktails die een rol kregen in populaire boeken en films, maar sommigen zijn van mening dat het als waardige martinivariant de nodige fans zal aantrekken.

Deze cocktail is aangenaam verfrissend op warme dagen, makkelijk klaar te maken en makkelijk aan te passen aan individuele smaken. Het toevoegen van water is niet aan te bevelen.

 TAGS:Gold 999.9 Distilled GinGold 999.9 Distilled Gin

Gold 999.9 Distilled Gin

 

 

 TAGS:Smirnoff NorthSmirnoff North

Smirnoff North

Voor elk bier een maaltijd

 TAGS:Blond, donker, met meer body of met specerijen. Elke soort bier heeft zijn eigen unieke touch en gaat beter of juist minder goed met een bepaalde soort eten. Al langere tijd is het populair om combinaties te maken van bier met bepaalde soorten voedsel om te weten welk bier het beste smaakt bij elk gerecht.

Porter bier is een donkergekleurde alesoort en doorgaans een beetje bitter. Deze unieke smaak, die kenmerkend is voor donker bier, gaat perfect samen met gerookt voedsel, verschillende soorten vleeswaren, zware kazen en desserts met chocolade of koffie.

Een variant van porter en ook van Guiness, populair in Ierland, is Stoutbier. En daarom gaan de eerder genoemde etenswaren ook goed met dit bier, naast hartige gerechten, bepaalde vissoorten en oesters.

Als je voor een Amerikaanse lager gaat, raden wij exotische keukens aan, zoals de Thaise, Mexicaanse of Peruaanse. Ook lekker met brie. De perfecte combinatie van een aperitief met deze verfrissende biersoort. 

Tussen de vele Belgische bieren valt het type Ale op. Dit bier heeft een speciale smaak met verschillende specerijen. Het perfecte bier voor bij een salade, rijst, feta of verschillende soorten citrusvruchten.

Amber Lager is een blond bier met een zachte smaak en hierdoor geschikt voor alle soorten voedsel, vooral pizza, pasta en rijst die worden gecombineerd met tomatensaus en kaas. De smaken van pastas krijgen dankzij dit bier veel meer samenhang.

Brown Ale bier, van Engelse origine, heeft een typische smaak met noten van karamel, chocolade en geroosterde mout. Ideaal voor bij varkensvlees, worst, kip en ander geroosterd vlees. Als nagerecht gaat dit bier met bijna alles goed samen, maar vooral met gedroogde vruchten en noten.

 TAGS:Black Sheep Ale 50clBlack Sheep Ale 50cl

Black Sheep Ale 50cl

 

 

 TAGS:La Goudale 75clLa Goudale 75cl

La Goudale 75cl

Geef me water en ik geef je er wijn voor terug

 TAGS:Philip James is de uitvinder van een gadget dat water in wijn verandert, en dat in slechts drie dagen. Dit is het verhaal.

Het idee ontstond toen James herstellende was van een motorongeluk…

Tijdens een diner met Kevin Boyer, goede vriend en ex-vicepresident van Lot 18, kwam het gesprek op het veranderen van water in wijn zoals Jezus dat deed en hoe moeilijk dat wel niet moet zijn. De volgende ochtend besloten de twee dat ze niet over de vereiste technologie beschikten voor een nieuw wonder. De daaropvolgende jaren werkte James aan het maken en perfectioneren van een nieuw ontwerp.

Na advies te hebben gekregen van een aantal vrienden in Silicon Valley onderzocht Boyer de mogelijkheid om het proces van wijn maken te versnellen door het gebruik van een kleine hoeveelheid warmte en een computergecontroleerde omgeving.

Hij onderzocht de chemische samenstelling van een aantal populaire wijnen en ontdekte dat het mogelijk is de aroma’s van bepaalde wijnen na te maken op dezelfde manier zoals dat gebeurt in de parfumindustrie. 

Het apparaat zet een druivenconcentraat met gist om in wijn via een app voor de mobiele telefoon. Het apparaat beschikt over een fermentatiekamer uitgerust met een serie elektrische sensoren, warmte-elementen en pompen die een voor de gisting ideale omgeving creëren.

Het suikergehalte in de wijn tijdens het fermentatieproces wordt gemeten met een digitale refractometer. Na aanschaf van de machine produceer je voor 2 dollar een fles wijn. De productie duurt twee weken. 

Kun je je een rode Rioja voorstellen die op deze manier is geproduceerd? Of liever een witte Rías Baixas? Terwijl deze uitvinding aan populariteit wint, raden wij je twee wijnen aan die op de traditionele manier zijn gemaakt:

 TAGS:Miraval Rosé 2013Miraval Rosé 2013

Miraval Rosé 2013

 

 

 TAGS:Enate Chardonnay 234 2013Enate Chardonnay 234 2013

Enate Chardonnay 234 2013

10 wijnen om je koffers voor te pakken

 TAGS:Inderdaad, Spanje heeft zoveel wijngebieden, klimaten en variaties dat je van elke smaak kunt genieten -als het gaat om wijn- zonder de grens over te steken. Maar wat als je nieuwsgierig bent en je wilt wijnen uit andere landen proberen, waar begin je dan?

Spanje is een wijnland bij uitstek en de wijn is vooral bedoeld voor binnenlandse consumptie, maar er zijn ‘speciale’ wijnregio’s overal ter wereld die unieke en onvergetelijke wijnen produceren die het proeven waard zijn. Ga je mee op reis? Vandaag maak je kennis met 10 internationale regio’s en wijnen die je minstens één keer in je leven geprobeerd moet hebben (en die je in Spanje niet zo snel zult vinden).

Marsala, Port, Sauternes,… wereldwijd bekende namen met producten die je niet snel zult vergeten. Vandaag stellen we je voor:

10. Marsala

Marsala is een herkomstbenaming voor wijnen afkomstig van Sicilië, waar de halfzoete wijn vandaan komt die we allemaal kennen van het gebruik in de keuken (de beroemde rundvleesfilet in marsala). Maar heb je deze wijn al geproeft uit het glas? Fantastisch.

9. Malborough

Malborough ligt in Nieuw-Zeeland en is beroemd om de rode wijnen als Pinot Noir, maar vooral de witte Sauvignon Blanc, barstensvol geur en aroma’s. Een grootse keuze.

8. Oporto

De Portugezen hebben één van de meest originele wijnen ter wereld: Port. Een unieke combinatie van zoetheid en intensiteit, een wijn die altijd in de kelder zou moeten staan.

7. Chianti

Hoewel de associatie met Hannibal Lector onvermijdelijk is, die deze wijn gebruikte in de meest lugubere vorm van zijn personage, is zeker dat deze wijn ons al jarenlang verleidt met zijn smaak en aroma. Perfect bij Italiaanse gerechten.

6. Tokaji

Een heel speciale Hongaarse wijn: Tokaji of Tokaj, ontwikkeld dankzij een schimmel (Botrytis cinerea) die de druif aantast en een groot deel van het vocht laat verliezen. Het resultaat is een natuurlijk zoete wijn die wereldwijd goed in de smaak valt.

5. Pomerol

Eigenlijk zijn alle wijnen uit de streek rond Bordeaux in Frankrijk niet te missen. Wij kiezen voor Pomerol omdat het de bakermat is van de Petrus, een unieke wijn, de Ferrari onder de wijnen. Onder de fans bevinden zich de meest invloedrijke mensen op deze planeet.

4. Prosecco

Verwikkeld in de eeuwige strijd tussen cava en champagne vergeten we vaak de Prosecco. Het succes van Lambrusco als goedkope wijn heeft ertoe geleid dat velen Prosecco beschouwen als de duurdere variant. Niets is minder waar. Prosecco heeft een geheel eigen karakter dat, al was het maar om dat te bewijzen, je moet proeven.

3. Sauternes

Een andere legendarische regio met grootse wijnen die zijn bewerkt met de Botrytis cinerea, waar grootheden als de Château d’Yquem vandaan komen. De combinatie met foie gras is één van de klassiekers uit de gastronomie. Deze wijn is zoet en delicaat, anders en speciaal. En ze zijn niet allemaal zo duur!

2. Barbaresco

Hoewel de Lambrusco, Marsala en Chianti de bekendste Italiaanse wijnen zijn, is de beste misschien wel de Barbaresco. Gemaakt met de Nebbiolodruif, een druif die zo lang wordt geweekt dat de wijnen altijd donker van kleur zijn, diep en krachtig. Een juweeltje dat zijn plaats nog moet veroveren tussen de overvloed aan indrukwekkende wijnen die vandaag de dag te koop zijn.

1. Champagne

De uitvinding van Dom Pérignon veranderde de wijnwereld en introduceerde de bubbels als feestelijk alternatief. Wie heeft er niet getoost met een glas bubbels? Minstens één keer in je leven zou je dit moeten doen met een glas champagne, dus wacht niet langer want vandaag hebben we een perfecte champagne voor je in petto:

Praten over ‘unieke regio’s’ betekent ook dat je andere buiten beschouwing laat: Californië, Canada, Mendoza, de Bourgogne, Beaujolais, Georgië, Madeira… eindeloos veel smaken. Welke raad jij aan? En welke heb je geproefd?

 TAGS:Palmes d'Or Brut VintagePalmes d’Or Brut Vintage

Palmes d’Or Brut Vintage

 

 

 TAGS:Ca' del Baio Barbaresco Marcarini 2007Ca’ del Baio Barbaresco Marcarini 2007

Ca’ del Baio Barbaresco Marcarini 2007