Wetenschappers bewijzen het bestaan van de ‘bierbril’

 TAGS:undefinedOnderzoekers van de Universiteit van Bristol bevestigen het bestaan van de ‘bierbril‘ waardoor vrouwen andere personen aantrekkelijker vinden na een paar glazen bier. Er is vaak over gegrapt, maar nu is het een wetenschappelijk feit.

‘Schoonheid in de ogen van de bierdrinker’ is de naam van het onderzoek dat vorig jaar één van de 10 onderzoeksprijzen won van de Universiteit van Harvard.

Als onderdeel van de studie, uitgevoerd door wetenschappers van de Afdeling Onderzoek naar Tabak en Alcohol van de Universiteit van Bristol, werd vrijwilligers gevraagd te kijken naar foto’s van mannen, vrouwen en landschappen voor en na het drinken van alcohol.

Vervolgens werden de deelnemers in twee groepen verdeeld. Eén groep kreeg alcohol te drinken en de andere groep een placebo. Vervolgens werd gevraagd een waardering in punten te geven voor aantrekkelijkheid.

De waarderingen van de groep die alcohol had gedronken waren voor alle afbeeldingen en categorieën hoger dan die van de groep zonder alcohol.

Olivia Maynard, die het onderzoek leidt, vertelde aan de Bristol Post:

Het onderzoek is leuk en grappig maar heeft ook een serieuze boodschap. Als alcohol de perceptie van aantrekkelijkheid kan veranderen kan dit een risicofactor zijn in het gedrag van mensen die dronken zijn. Dit gedrag kan bijvoorbeeld leiden tot onveilige seks.’ 

Het team in Bristol heeft als volgende doelstelling het onderzoek uit te breiden met meer dan vier nachten in drie pubs in Bristol.

Eerder won een team van Franse en Amerikaane onderzoekers de Nobelprijs voor Psychologie nadat zij hadden aangetoond dat de ‘bierbril’ er ook voor zorgt dat de drinker zich aantrekkelijker voelt.

Geloof jij in deze effecten van bier? Of zijn deze studies alleen bedoeld om aandacht te trekken? Wij raden je altijd aan om met mate te drinke, en altijd drank van kwaliteit, zoals onze aanbevelingen van vandaag:

 TAGS:Moritz EpidorMoritz Epidor

Moritz Epidor

 

 

 TAGS:Ramée BlondeRamée Blonde

Ramée Blonde

Hoe krijg je schuim op je bier?

 TAGS:We beschouwen het als vanzelfsprekend en voorwaarde om er volop van te genieten: een glas bier, hetzij uit de fles of van het vat, hoort een goede schuimlaag te hebben, niet te veel maar zeker niet te weinig. Het schuim is het visitekaartje van het bier voor reuk en smaak en geeft bij de eerste slok veel prijs over de aroma’s en smaken van elke biersoort.

Wat we ook weten is dat, eenmaal in het glas, het schuim snel of minder snel verdwijnt, waardoor het bier visueel en qua smaak minder aantrekkelijk wordt. Tot nu toe was dit onvermijdelijk. Met dit probleem in het achterhoofd ontwikkelde een bedrijf gespecialiseerd in technologische gadgets een apparaat dat het schuimprobleem moet oplossen. Het apparaat werd jaren geleden in Japan uitgevonden en komt nu naar het westen.

Het apparaat, als een soort magisch bierviltje, genereert ultrasonische golven die een nieuwe schuimlaag naar smaak aanmaken. En dat met één druk op de knop. Op die manier is er voor elke slok een homogene laag van bubbels, alsof het bier net is ingeschonken.

De Sonic Foamer werkt op zes AA-batterijen en garandeert een toevoer van 3000 ‘schuimbubbels’. Door de kleine afmeting kan het overal mee naartoe genomen worden. De fabrikanten beweren dat de vibraties die het schuim zorgen ook dat de aroma’s van het bier laten vrijkomen, net zoals decanteren dit bij wijn doet.

Het zou ons niet verbazen als er binnenkort Sonic Foamer op de bar van ons favoriete café opduiken. Een ideaal cadeau voor hippe bierliefhebbers.

 TAGS:Super BockSuper Bock

Super Bock

 

 

 TAGS:Cubanero FuerteCubanero Fuerte

Cubanero Fuerte

Sex on the Beach

 TAGS:undefinedIn onze serie over beroemde cocktails is het vandaag de beurt aan de Sex on the Beach, een verfrissende klassieker die doet denken aan de zomer. Geboren in Miami in de jaren ’80 en inmiddels populair over de hele wereld. Een cocktail met talrijke variaties met een basis van wodka waar verschillende soorten vruchtensappen en andere likeuren aan kunnen worden toegevoegd. 

Deze cocktail werd bedacht als verfrissend, zoet en met veel fruit. De naam komt van de vele jongeren die naar Miami kwamen op zoek naar seks op het strand in de zomer.

Ingrediënten

  • IJs
  • Wodka
  • Perziklikeur
  • Sinaasappelsap
  • Bosbessensap
  • Variaties

Variaties

Hoewel dit, zoals gezegd, de officiële ingrediënten zijn, zijn er talloze variaties. Zo kun je het sinaasappelsap vervangen door ananassap, rum gebruiken in plaats van wodka, of grenadine in plaats van bosbessensap. 

Ook zijn er alcoholvrije variaties, de ‘Safe sex on the beach’. Andere met alcohol, zoals ‘Oral sex on the beach’ met Blue Curaçao, ‘Cream sex on the beach’ met kokosrum en ananassap en ‘Greek sex on the beach’ met rum en tequila. Alles naar smaak van de drinker.

Bereiding

Voor de perfecte Sex on the Beach, meng je wodka, sinaasappel- of ananassap, en perziklikeur in een cocktailshaker. Daarna voeg je geschaafd ijs toe in een hoog en smal glas of een glas met voet. Versier het glas met een schijfje sinaasappel of ananas. De cocktail moet ijskoud zijn, ideaal voor warme zomeravonden.

Ben je op zoek naar een goede wodka voor een fantastische Sex on the Beach? Wij bevelen aan:

 TAGS:Smirnoff NorthSmirnoff North

Smirnoff North

 

 

 TAGS:Grey Goose Vodka 1LGrey Goose Vodka 1L

Grey Goose Vodka 1L

De Old Fashioned cocktail

 TAGS:undefinedDeze cocktail is in de hele wereld geliefd en heeft de naam van het glas waarin whisky wordt geserveerd. De Old Fashioned wordt op verschillende manieren gemaakt en met verschillende ingrediënten voor de perfecte combinatie.

Oorsprong

Er zijn meerdere theorieën over de geboorte van deze cocktail. Enerzijds zijn er bronnen die zeggen dat de cocktail werd gemaakt in het jaar 1880 in de bar Pendennis Club, een gentlemens club in Louisville, Kentucky. Andere bronnen wijzen naar kolonel James Pepper, eigenaar van de Old 1776 fabriek, een beroemde bourbonfabriek. Pepper zou de cocktail hebben meegenomen naar het Waldorf-Astoria hotel in New York waar hij populair werd. Verder is het bekend dat de Old Fashioned het favoriete drankje was van de presidenten Roosevelt en Truman.

Bereiding

Hoe het ook zij, de smaak is indrukwekkend. De bourbon kan eventueel door whisky worden vervangen, maar beter is het om je aan de traditie te houden.

Ingrediënten:

  • Bourbon of eventueel whisky,
  • Een scheut Angostura,
  • 2 eetlepels suiker,
  • Schijfjes sinaasappel,
  • Een paar kersen,
  • Water.

Het fruit dient als tegenwicht voor de sterke smaak van de bourbon, maar deze cocktail blijft een krachtig drankje voor culinaire waaghalzen na een goede maaltijd.

In een whiskyglas, ook Old Fashioned genoemd, mengen we de suiker, de sinaasappelschijfjes, de kersen, angostura en een scheutje water. Prak de ingrediënten fijn of gebruik een vijzel tot de suiker volledig is opgelost, maar dit is naar smaak. Volgens de kenners is de smaak beter als het fruit goed wordt fijngemalen. Verwijder daarna de schillen en voeg de bourbon of whiskey en ijs toe. Decoreer met een kers of een schijfje sinaasappel.

Wat betreft de suiker, sommigen hebben het liefst gewone suiker, anderen suiker opgelost in water, oftewel gomstroop.

 TAGS:Jim BeamJim Beam

Jim Beam

 

 

 TAGS:Four RosesFour Roses

Four Roses

Tonijn met uien

 TAGS:Tonijn met uien is een klassieker in de Spaanse keuken dat wordt gegeten als hoofdgerecht. Zacht van smaak door de gekaramelliseerde uien en makkelijk en snel te bereiden, ideaal voor als je weinig tijd hebt om te koken.

Tonijn bevat veel onverzadigde vetten die helpen het cholesterol te verlagen.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Stap 1: Snijd de knoflook in dunne plakjes en de uien in halve ringen.
  2. Stap 2: Fruit de ui en knoflook in een koekenpan met de olijfolie en een snufje zout.
  3. Stap 3: Voeg een scheut witte wijn toe zodra de ui en knoflook beginnen te kleuren en laat het geheel op laag vuur 20 minuten garen.
  4. Stap 4: Voeg de tonijn toe en draai de stukken vis voorzichtig om zodat de stukken niet uit elkaar vallen.
  5. Stap 5: Dien het gerecht op voor het afkoelt om zoveel mogelijk de sappen en aroma’s te behouden.

Veel mensen bereiden stoofschotels met tonijn zoals deze een dag van te voren. Dit zorgt voor intense smaken en bespaart tijd op de dag dat je het gaat eten.

Naar mijn mening zijn gekookte aardappels perfect voor bij de tonijn, maar dit is een kwestie van smaak.

En de wijn? Omdat het hier om een visschotel gaat met een vis met een sterke smaak, kun je kiezen tussen een witte wijn uit het vat of een jonge witte wijn. Vandaag raden we je van beide soorten één wijn aan:

 TAGS:Enate Chardonnay 234 2013Enate Chardonnay 234 2013

Enate Chardonnay 234 2013

 

 

 TAGS:Galil Mountain Merlot 2011Galil Mountain Merlot 2011

Galil Mountain Merlot 2011

Uvinum Plus blijft groeien

 TAGS:Een paar maanden geleden introduceerden wij onze nieuwe service Uvinum Plus. Na een inwerkperiode zijn we trots dat het aantal partners toeneemt. De laatste die zich aansluiten bij de club zijn vooral buitenlandse bedrijven die zo hun vertrouwen laten blijken in onze plaats als marktleider in Europa.

Wij willen je nader kennis laten maken met onze nieuwe leden en hun catalogus die je exclusief kunt inzien in de winkels PLUS.

SayWine: SayWine werd geboren in de lente van 2010 uit handen van drie jonge ondernemers die consumenten wilden helpen om op een persoonlijke manier van wijn te genieten. Wil je vis eten met een glas rode wijn? Nee, dit is geen misdaad, maar bij hun producten vind je de beste rode wijn voor bij je visgerecht.

PassioneVino: De naam zegt alles. Het was de passie voor wijn die leidde tot dit portal om de wereld kennis te laten maken met de beste Italiaanse wijnen.

VintageAndCo: Specialist in oudere wijnen. Als je houdt van rijpe wijnen is een bezoekje aan deze winkel verplicht. Met rariteiten van ports tot armagnac, de meer dan 1500 producten zijn fascinerend.

Wil je de producten zien van onze winkels Plus? Vandaag laten we je een aantal van de beste aanbiedingen zien:

 TAGS:Château Citran 2009Château Citran 2009

Château Citran 2009

 

 

 TAGS:Maculan Bidibi 2010Maculan Bidibi 2010

Maculan Bidibi 2010

 

 

 TAGS:Vigneto du Lot 2010Vigneto du Lot 2010

Vigneto du Lot 2010

Wijn voor vaderdag

 TAGS:Deze vaderdag mogen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Tijd voor de hele familie om papa eens extra in het zonnetje te zetten.

Wijn is de ideale drank om vaderdag te vieren omdat er voor elk feestelijk gerecht een geschikte wijn is.

Ga je voor vis, kies dan voor wit. Mals vlees zoals een varkenshaas in Port gaat beter samen met rood. Volop reden om een flesje te ontkurken voor het feestvarken.

Voor wie op zoek is naar een cadeau voor vader zodat hijzelf het geschikte moment en gezelschap kan kiezen om er van te genieten is een fles moscato uit Piëmonte helemaal geen slecht idee.

Een smakelijke Rioja zorgt ervoor dat je vader zich extra zal uitsloven om je te bedanken voor het cadeau. Deze wijnen zijn geliefd bij kenners over de hele wereld.

Tot slot raden we je aan een kijkje te nemen bij onze recepten met wijn om het feestje compleet te maken.

 TAGS:Viña Berceo Crianza 2010Viña Berceo Crianza 2010

Viña Berceo Crianza 2010

 

 

 TAGS:Palari Rosso del Soprano 2010Palari Rosso del Soprano 2010

Palari Rosso del Soprano 2010

Schaafijs van rode wijn

 TAGS:Schaafijs van rode wijn is één van die recepten met wijn waarvan je niet weet of het nou ijs of een dessert of een drankje is. Feit is dat het uitstekend smaakt en helpt bij de spijsvertering na een uitgebreide maaltijd in het weekend. 

Het recept is eenvoudig en klaar in minder dan een uur. Dankzij het hoofdingrediënt is het rijk aan antioxidanten die vrije radicalen te lijf gaan.

Ingrediënten:

Bereiding:

Stap 1:

Doe de wijn in een pan en breng op hoog vuur aan de kook met de rest van de ingrediënten.

Stap 2:

Wacht tot de alcohol is verdampt (je kunt dit checken door een theelepel wijn bij een aansteker te houden en te kijken of het brandt), draai het vuur terug en laat het geheel afkoelen.

Stap 3:

Giet het afgekoelde geheel uit op een laag dienblad.

Stap 4:

Zet het dienblad in de diepvries en laat bevriezen.

Stap 5:

Haal het dienblad uit de diepvries en roer de wijn los met een vork voor het effect van schaafijs.

Stap 6:

Serveer het ijs in glazen versierd met een kaneelstokje, wat muntblaadjes en eventueel een kers.

Dit nagerecht is zeer geschikt voor warme zomerdagen en is een goede bron van calorieën door de suikers. Probeer het eens bij een etentje met familie of geniet er juist in je eentje van.

En als je op zoek bent naar meer verkoeling hebben we de volgende aanraders voor je: mousserende wijnen om ijs- en ijskoud te drinken:

 TAGS:MasdoroMasdoro

Masdoro

 

 

 TAGS:Roger de Flor Brut NatureRoger de Flor Brut Nature

Roger de Flor Brut Nature

De 10 must-see wijnregio’s in Spanje volgens The Drink Business

 TAGS:Het Engelse The Drink Business, één van de meest invloedrijke tijdschriften binnen de sector, maakte een lijst van 10 plaatsen in Spanje die elke wijnliefhebber moet zien. 

10 Bierzo

Deze kleine regio produceert een rode wijn met met Mencia. De wijn is krachtig, fruitig en kruidig en doet niet onder voor grotere spelers op de markt. Volgens wijncriticus Eric Asimov van de New York Times is Bierzo een regio met veel potentie en wellicht het begin van een nieuwe generatie wijnen in Spanje. 

9 Txacoli

Vergelijkbaar met de Portugese Vinho Verde. Txacoli produceert drie wijnen met herkomstaanduiding: Bizkaiako Txakolina in Bilbao, Getariako Txakolina en Arabako Txakolina. Het gebied beslaat 600 hectare met verschillende soorten witte druiven.

8 Valdeorras

De wieg van de ‘nieuwe albariño’ (zoals de Godello, vooral buiten Spanje, vaak wordt genoemd), vanwege het fruitige en citrusachtige karakter met noten van appel en perzik maar romiger dan de vergelijkbare Rías Baixas.

7 Manchuela

Manchuela produceert een veelbelovende witte Syrah en de helft van de wijngaarden is gereserveerd voor rode druivenvarianten. Op dit moment geldt de Bobal als één van de belangrijkste soorten van deze zone, samen met de zoete Garnachadruif en de Monastrell.

6 Málaga

Málaga wint aan populariteit als wijnregio binnen Spanje en is de grote belofte van Andalusië. De bekendste wijncritici zijn hier al geweest en hebben de Moscatel en Pedro Ximenez geproeft zonder er lang over na te denken. Málaga produceert 400.000 flessen per jaar en verwent de happy few met de smaken van tropisch fruit. Unieke smaken door de zuurgraad en de mineralen.

5 Ribeiro

De bakermat van wijnen met bloemachtige aroma’s, een hoge zuurgraad en veel textuur op het gehemelte. Velen zijn van mening dat de wijnen van de Ribeiro de Portugese vinhos verdes voorbijstreven door de mineralen en de frisheid.

4 Madrid

De belangstelling voor de oude garnachadruif is al jaren groeiende wereldwijd. Deze druif is de schat van Madrid, met een herkomstaanduiding die is onderverdeeld in drie subregio’s: Arganda, Navalcarnero en San Martín.

3 Mallorca

Op Mallorca is Bodeha 4 kilos een begrip. Dit wijnhuis heeft de wijnen van het eiland wereldwijde bekendheid gegeven. Het gebied heeft twee herkomstaanduidingen: Binissalem en Pla i Llevant.

2 Arribes

Arribes heeft al vijf jaar een herkomstaanduiding. De belangrijkste druif is Juan García en de wijnen zijn aards, met noten van kersen en fruit, kruidig en smaakvol.

1 Tierra de León

Op 900 meter van de Cantabrische bergketen met herkomstaanduiding sinds 2007. De warme en droge zomers en koude winters zijn optimaal voor de gerenommeerde Prieto picudo.

Heb je interesse in Spaanse wijnen die wereldwijd op de lijstjes staan? Vandaag raden wij aan:

 TAGS:Enate Chardonnay 234 2013Enate Chardonnay 234 2013

Enate Chardonnay 234 2013

 

 

 TAGS:Família Oliveda BrutFamília Oliveda Brut

Família Oliveda Brut

Zonder deze 5 wijnen geen perfecte barbecue

 TAGS:Het is weer bijna Pasen. Jij kiest de plaats, de vrienden, het beste vlees, een zak met kolen en je bent klaar voor een mythische barbecue. Nu nog de wijn En als je die vriend niet uitnodigt die je eindeloos verveelt met oude verhalen, waarom kies je dan wel de eerste 5 wijnen die je tegenkomt in de supermarkt? Loop een rondje, denk aan je gasten en kies de beste wijnen om iedereen te vriend te houden, voor de beste prijs. Vandaag laten we je 5 basiswijnen zien die elke barbecue tot een ware triomf maken:

5. De frisse wijn om mee te beginnen

 TAGS:Sacchetto Glera Vino FrizzanteSacchetto Glera Vino Frizzante

Sacchetto Glera Vino Frizzante is deze halfzoete witte wijn perfect voor bij de eerste hapjes. Serveer hem ijskoud en in een hoog glas.

 

 

4. Een rode wijn voor de zwangere dame(s)

 TAGS:Eminazero TintoEminazero Tinto

Eminazero Tinto Geef het toe: je bent op een leeftijd dat de vrouwen van je vrienden zich beginnen te nestelen en je barbecue houdt het tussen een studentenfeestje en een kindercrèche. Denk aan de dames, zij doen het werk, en bedank ze met een lekker wijntje, zonder de ongewenste alcohol.

 

 

3. Bubbels om op te vreten

 TAGS:Charles Heidsieck Brut Millésime 2000Charles Heidsieck Brut Millésime 2000

Charles Heidsieck Brut Millésime 2000: in grote delen van Frankrijk worden bubbelwijnen alleen gebruikt om te toosten, maar een Brut gaat ook perfect samen met vlees van de barbecue. Deze wijn zal bubbelliefhebbers zeker niet teleurstellen.

 

 

2. De perfecte rode

 TAGS:La Garnacha Salvaje del Moncayo 2011La Garnacha Salvaje del Moncayo 2011

La Garnacha Salvaje del Moncayo 2011: een zeer fruitige wijn: aardbei, framboos, bramen, met een licht kruidige afdronk van witte peper. Een goede tegenhanger van het vlees en verfrissend in de mond.

 

 

1. De wijn voor de ‘kenner’

 TAGS:Emilio Moro Finca Resalso 2012Emilio Moro Finca Resalso 2012

Emilio Moro Finca Resalso 2012: Laten we wel wezen: op alle barbecue’s is er wel een ‘wijnkenner’ die graag zijn kritieken met de overige aanwezigen deelt en ons verveelt met de wijnen die hij heeft geproefd en die wij net hebben misgelopen. Met deze Emilio Moro snoeren we hem de mond (zolang er wijn is). Een schot in de roos.