Welke invloed heeft wijn op uw dieet?

 TAGS:undefinedDe relatie tussen wijn en voeding is nooit compleet duidelijk geweest. Aan de ene kant hebben we het mediterrane dieet, dat wijn aanprijst en elke dag een of twee glaasjes wijn tijdens de maaltijd toestaat. Maar aan de andere kant staat de controle van calorieën als we alcohol drinken.

Het is duidelijk dat studies over het mediterrane dieet aangetoond hebben dat deze eetgewoonten (en wijnconsumptie) zijn gekoppeld aan tal van gezondheidsvoordelen, waaronder een betere gezondheid van het hart en een lager risico op diabetes type 2.

Ter informatie bieden sommige wijnproducenten voedingswaarde-informatie aan op hun etiketten, hoewel het moeilijk is om precies te weten hoeveel calorieën je daadwerkelijk bij elke slok consumeert, en de uiteindelijke optelling kan erg verschillend zijn.

Ondanks de verscheidene koolhydraten die ze kunnen bevatten, zijn er veel wijnen die voldoen aan  de doelstelling van een lage koolhydraatconsumptie. Een goede algemene regel die ons kan helpen is dat hoe zoeter de wijn, hoe hoger het koolhydraatgehalte; Droog; rood en wit zijn vaak uitstekende koolhydraatarme keuzes.

Er is nog een ander factor: alcohol onderbreekt het stofwisselingsproces. Omdat alcohol een toxine is, kan het lichaam de alcohol niet opslaan, hoewel het voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten en koolhydraten bevat. In plaats daarvan moet de alcohol onmiddellijk worden geanalyseerd en gefilterd uit het lichaam. Omdat het niet kan worden opgeslagen, geeft het lichaam prioriteit aan de verwerking van alcohol en stopt het het stofwisselingsproces van alle andere voedingsstoffen, wat betekent dat koolhydraten die zijn geconsumeerd minder snel zullen verbranden en eerder in suikers worden afgebroken en vervolgens opgeslagen als vet.

Maar bevestigen dat alcohol dik maakt is niet helemaal correct, tenzij het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Diëtisten zeggen dat wat dik maakt waarschijnlijk de andere etenswaren zijn die men consumeert, die tot vet kunnen worden gevormd als men te veel drinkt. Bovendien is het juist  zo dat bij het drinken van alcohol in combinatie met eiwitten en groenten, die weinig koolhydraten bevatten, het bijna onmogelijk is om in gewicht aan te komen.

Andere voedingsdeskundigen en artsen laten zien dat in veel studies de bestanddelen van een gezonde levensstijl zijn geanaliseerd….. en één ervan is de matige consumptie van alcohol.

 

 TAGS:Enate Chardonnay 234 2016Enate Chardonnay 234 2016

Enate Chardonnay 234 2016

 

 

 TAGS:Corette Chardonnay 2017Corette Chardonnay 2017

Corette Chardonnay 2017

Hoe combineer je wijn en vlees?

 TAGS:undefinedVlees eten, met mate, en wijn is helemaal een genot. En als we het met elkaar combineren is het altijd nog veel beter, vind je ook niet?

Rood vlees gaat goed samen met rode wijn, maar er zijn andere soorten vlees die perfect gecombineerd kunnen worden met andere soorten wijnen. Als we bijvoorbeeld steak tartar eten, gaat een rosé daarbij uitstekend, alsook rode wijn.Terwijl een goede entrecote van kalfsvlees perfect is met enigszins sterke en stevige rode wijnen, (Priorat, Penedès, met Malbec-druiven of Cabernet Sauvignon). Het vlees zal beter smaken en bovendien is het altijd afhankelijk van de saus waarmee we het rode vlees willen klaarmaken.

Gevogelte en kippevlees hebben de voorkeur met witte wijnen en lichte rode. Vlees van gevogelte is erg veelzijdig en vereist daarom verschillende wijnen. Eendenvlees gaat goed samen met Syrah-druiven en opnieuw is de Sauvignon de druif die het beste bij dit vlees past dat ook nogal sterk in de mond smaakt. Het wordt aanbevolen om wild (patrijs of fazant, struisvogel) te combineren met jonge rode wijnen.

Terwijl varkensvlees gecombineerd kan worden met elke soort wijn, of het nu witte of rosé-wijnen zijn. Het is vlees dat milder en malser is, dat geen wijnen nodig heeft die te sterk zijn.

En de worsten? Wanneer we vlees op de grill of op het vuur klaarmaken, samen met worstjes zoals bloedworst of chorizo, worden meestal rode wijnen gekozen. Op dezelfde manier als wanneer we lamsvlees maken, waarbij rode wijn met body meestal de voorkeur heeft omdat het vlees stevig en markant is.

Als we kiezen voor vlees uit de oven of gebraden vlees, dan is het, dankzij langzaam koken en goede voorbereiding, beter om sterkere wijnen te drinken, zoals Carbernet Sauvignon, Syrah en Merlot. Opnieuw is Cabernet Sauvignon degene die het beste combineert met gerechten met vlees en been.

 

 TAGS:Kaiken Malbec 2016Kaiken Malbec 2016

Kaiken Malbec 2016

 

 

 TAGS:La Planta 2016La Planta 2016

La Planta 2016

Restaurants in Barcelona met biologische wijnen

 TAGS:undefinedBiologische wijnen zijn verplicht in alle soorten etablissementen. Hoewel we over verschillende oorsprongen kunnen spreken, spreken we over biologische wijnen als we het hebben over een soort gewas waarvan de grenzen van sulfide-toevoeging lager zijn en het gebruik van chemische synthetische producten zoveel mogelijk worden uitgesloten.

Tegenwoordig bieden veel restaurants deze wijnen aan die steeds vaker door consumenten worden geëist. Bekijk onze selectie van restaurants met biologische wijnen in Barcelona, voor het geval u op doorreis bent in de stad of op vakantie.

 Petit Celler

Meer dan een restaurant, is Petit Celler een zintuiglijke ervaring om een verscheidenheid aan wijnen te proeven. Nu hebben ze pas een Tribut geopend, een ruimte binnen Petit Celler zelf waar je meer dan 250 aanbevelingen van de beste wijnen per glas kunt proeven. Hier komt de Vermouthandelaar erbij om de grote selectie vermout te laten proeven, aangevuld met de beste conserven. Het is ontstaan als winkel, dus staan er heel veel flessen op eindeloze schappen met hun prijzen tot je beschikking om mee naar huis te nemen. Er is een goed aanbod van biologische wijnen aanwezig.

La Dentellière

In de gotische wijk van Barcelona valt het restaurant op door de kwaliteit van zijn producten. Uit de nabijheid van km 0, hebben zij eieren uit Calaf, rijst uit de Delta del Ebre, en natuurlijk, hoe kan het anders, een goede wijnkaart met wijn van Catalaanse en nationale oorsprong, waaronder men de biologische Mureda, van oorsprong Castilla La Mancha vindt, zowel rode als witte.

Vistro49 Wine Bar y Coctelería in Ohla Barcelona

Het Ohla Barcelona hotel telt verschillende gastronomische ruimtes. De fransman Florian David, die  gedurende meer dan twee jaar sommelier van Caelis was, is verantwoordelijk voor Vistro49. Het uitgebreide menu bevat biologische wijnen van weinig bekende wijnhuizen die kleine juweeltjes van wijnen produceren. Er is ook een breed aanbod van bekende wijnen en cavas aanwezig.

La llavor del orígens

Het verwijst naar twee restaurants in Barcelona, gelegen in twee alternatieve en trendy buurten: Grácia en El Born. Beide tellen  mee met gerechten van producten uit de nabijheid van Km0. In de wijnkaart zijn er enkele biologisch, zoals Bouquet d’Alella, van oorsprong Alella, dat met autochtone witte pansa van Alella wordt bereid.

 

 TAGS:Honoro Vera Organic 2015Honoro Vera Organic 2015

Honoro Vera Organic 2015

 

 

 TAGS:Mestizaje 2015Mestizaje 2015

Mestizaje 2015

Een nieuwe studie onthult meer voordelen van rode wijn voor het hart

 TAGS:undefinedEr zijn al verschillende beproefde onderzoeken die aantonen dat rode wijn goed is voor het hart. Wel, nu is er meer bewijs voor de voordelen en het komt van het Departement  Vergelijkende Biomedische Wetenschappen van LSU, in de Verenigden Staten, waar ze een nieuwe stent ontwikkelen waar na verloop van tijd antioxidanten uit rode wijn vrijkomen, die de genezing en voorkoming van bloedstolling en ontsteking bevordert.

De verantwoordelijken voor deze ontwikkeling leggen uit dat door het leveren van anti-oxidanten van rode wijn tijdens conventionele angioplastiek, de vermeerdering van overtollig weefsel kan worden voorkomen en het bloedvat weer kan versmallen naarmate het geneest.

Naast de stent, zijn zij ook bezig met het ontwikkelen van een ballon gecoat met dezelfde samenstellingen om blokkades van de bloedstroom door heel het lichaam bij perifere slagaderziektes te behandelen. Met medicijn gecoate ballonnen zijn een relatief nieuw product en worden ontwikkeld om interventionele cardiologen de slagaders te laten behandelen die moeilijk te behandelen zijn met de traditionele angioplastiek en stentbehandelingen.

Zoals we hebben opgemerkt, zijn er meer studies die uitleggen wat de voordelen zijn van rode wijn om het hart te beschermen. Een in JAMA Internal Medicine gepubliceerd onderzoek wees uit dat resveratrol niet gerelateerd was aan hartziekten, kanker en overlijden. Er werd ook aangetoond dat mensen die gematigde hoeveelheden alcohol drinken in gecontroleerde studies, ongeacht de soort drank, de neiging hebben een betere bloedindex te laten zien.

Uit een recente studie, gepubliceerd door het National Institute of Wine Research in Australië, blijkt dat met mate drinken van wijn het risico op hartaandoeningen vermindert, aangezien mensen die met regelmaat een kleine hoeveelheid wijn drinken, vooral als daarbij gegeten wordt, 30% minder risico op hartaandoeningen hebben.

 

 TAGS:Juan Gil Etiqueta Plata 2014Juan Gil Etiqueta Plata 2014

Juan Gil Etiqueta Plata 2014

 

 

 TAGS:Marqués de Murrieta Reserva 2013Marqués de Murrieta Reserva 2013

Marqués de Murrieta Reserva 2013

Wijn en Fast Food, een mogelijke combinatie?

 TAGS:undefinedWaar staat geschreven dat het eten van pizza of hotdogs gecombineerd kan worden met een goede wijn? Nou: wijn hoeft niet altijd samen te gaan met een uitstekende keuken, want het kan gecombineerd worden met oneindig veel gerechten.

En deze gedachte is niet alleen van ons. Deskundigen zeggen het, zoals Nicolás Boise, chef-sommelier van het Mugaritz-restaurant, die in El País de aanbeveling deed dat junkfood perfect samengaat met wijn.

Maar welke wijnen passen bij fast food? Dat hangt in elk geval  apart af van de ingrediënten. Als we een hotdog nemen, dan is het afhankelijk van het type worst, sauzen en andere ingrediënten die dit broodje heeft.

De standaard hotdogs of hotdogs (met mosterd en ketchup, meer niet) gaan goed samen met witte wijnen, zoals Gewürztraminer. Indien we ook nog knapperige uien toevoegen, dan zijn rosé en bruisende wijn goed gezelschap.

Nu zijn pizza en wijn aan de beurt! Bier is niet de enige drank die bij pizza past, als we zin in wijn hebben, is roséwijn de beste keus. Ook jonge rode wijnen. Als de pizza ansjovis heeft (iets dat momenteel schaars is), zullen we witte wijn kiezen om tegen de smaak op te kunnen en als we kiezen voor de barbecue, zijn de krachtigere en vollere rode wijnen, type Merlot, uitstekende keuzes.

Chocoladedesserts gaan perfect samen met vele soorten wijn. De milkshakes die we in veel fastfoodketens aantreffen, beginnen ons al tegen te staan en als we het eten begonnen zijn met wijn, zullen we deze ook beëindigen met wijn. In feite zijn er zelfs enkele proeverijen van wijn en chocolade die deze smaak maximaliseren. In dit geval raden we rode wijnen aan.

 Voor een gerecht met enige kruiden zoals kebab is een intense en krachtigere wijn de beste combinatie. En bij hamburgers hebben rode wijnen ook de voorkeur. De snelste tapas gaan goed samen met witte en mousserende wijnen, maar het zal ook afhangen van het type tapa, of het vlees of vis bevat.

 

 TAGS:Raïmat Abadia Cabernet Sauvignon Tempranillo do 2016Raïmat Abadia Cabernet Sauvignon Tempranillo do 2016

Raïmat Abadia Cabernet Sauvignon Tempranillo do 2016

 

 

 TAGS:La Vicalanda Reserva 2007La Vicalanda Reserva 2007

La Vicalanda Reserva 2007

 

 

Na het diner: 5 cocktails als dessert

 TAGS:undefined

Als je voor na een diner interessante desserts wilt bereiden, kan je een keuze maken voor cocktails met fruit. Er is fruit dat het hele jaar door van het seizoen is, ideaal om recepten te bereiden in ieder jaargetijde. Enkele desserts in de vorm van verfrissende cocktails zijn onder andere:

1. Verfrissende watermeloen-sorbet met Rosé Prosecco voor frisse cocktails

Als je op zoek bent naar interessante cocktails om te serveren voor of na het diner, is dit recept met Prosecco een uitstekend uitgangspunt. Om je Watermeloen-sorbet met Prosecco te maken, heb je nodig:

  • 1 lepeltje citroen of geraspte limoen
  • 1 kopje suiker                            
  • ½ zoete baby watermeloen
  • 1 limoen
  • 1 eiwit
  • Prosecco rosé wijn

Afhankelijk van hoe zoet de watermeloen zal zijn, kun je citroen of limoen gebruiken. Citroen is ideaal als contrast met zoetere vruchten en limoen is zoeter voor het minder rijp fruit. Zet de suiker om tot een stroop op het vuur en laat het afkoelen. Zodra de suiker is afgekoeld, snijd je de watermeloen in kleine blokjes en voeg het geraspte van de citroen toe aan het mengsel. Giet het fruitmengsel in een blender samen met de rest van de ingrediënten en de Prosecco-wijn. Klop het mengsel totdat het een stevige en smeuïge vastheid heeft en giet het dan in cocktail glazen en garneer met een takje verse munt.

2. “Slushy” van aardbei met witte Moscato wijn voor een heerlijke voorjaarstraktatie

Laat in de lente zijn aardbeien vers fruit dat je in de supermarkt zult zien. Er zijn veel recepten met Moscato die je kunt proberen met verse aardbeien, met inbegrip van dit eenvoudige “slushy” aardbeienrecept.  De ingrediënten die je nodig hebt voor je “slushy” zijn:

  • Verse aardbeien
  • Moscato-wijn

Vries de aardbeien vooraf in om een smeuïger “slushy”- textuur te garanderen. Haal de aardbeien uit de vriezer en doe ze rechtstreeks in de blender. Giet de Moscato-wijn erover totdat alle aardbeien bedekt zijn, en klop het mengsel dan fijn tot het de gewenste textuur heeft. Om het af te maken: versier de cocktail met aardbeien en een takje verse munt.

3. Glühwein met chocolade en verse kruiden om je te verwarmen als het koud is

In Duitstalige landen is de drank die de voorkeur heeft in de winter een ander soort bereiding op basis van wijn, glühwein. Dit is een warme drank om hele koude temperaturen helpen te bestrijden. Het is geweldig met vers fruit en specerijen zoals kaneel. Als je iets anders wil doen met een glühwein-cocktail, helpen deze ingrediënten je op te warmen op een koude winterdag:

  • Warme chocolade of cacaopoeder
  • Kaneelstokjes
  • Warme wijn
  • Verse appels

Doe cacaopoeder, kaneel en appels in een pan en voeg twee eetlepels bruine suiker en een kopje water toe. Breng het aan de kook en laat het op een zacht vuur doorkoken totdat het mengsel een dikke textuur heeft. Voeg langzaam de warme wijn toe terwijl de temperatuur daalt en zet het vuur uit. Giet het mengsel in glazen en garneer met een takje kaneel en een plakje verse appel. Als finishing touch strooi je pure chocoladeschilfers over de cocktail.

4. Verfrissende witte perzik-sangria  voor een zomerklassieker om te serveren       tijdens het diner

Een bekende winterdrank op basis van wijn voor die warme zomerdagen is sangria. Tegenwoordig zijn er veel variaties op klassieke Spaanse sangria, waaronder witte perzik-sangria. Dit zijn enkele ingrediënten die je nodig hebt om Sangria een verfrissende twist te geven:

  • Witte perziken
  • Sinaasappelen
  • Witte wijn
  • Brandy
  • 1 eetlepel suiker

Doe de suiker en een gelijke hoeveelheid water in een pan en kook het tot het siroop wordt. Laat de siroop afkoelen en voeg de gepelde perziken in een blender toe en klop tot je een smeuïge puree krijgt. Maak stukken van de perziken en sinaasappels en doe ze in een kan, giet het mengsel van fruitpuree over de stukken en voeg dan gelijke delen wijn en brandy toe. Laat het mengsel gedurende de nacht in de koelkast stabiliseren, en het zal de volgende dag klaar zijn om te serveren.

5. Roomijs van Cava met verse aardbeien voor de lentetijd

Frisdranken zijn een geweldig dessert voor warme klimaten en kunnen worden veranderd in interessante cocktails door eenvoudig een beetje cava toe te voegen. De zo eenvoudige ingrediënten zijn:

  • Vanille- ijs
  • Droge Cava

Dit is een eenvoudig recept waaraan je je eigen ingrediënten, zoals vers fruit, kunt toevoegen zodat het je eigen speciale cocktailrecept zal zijn.

Probeer een van deze verfrissende cocktails om je diner compleet te maken met een heerlijk dessert. Hier vind je enkele wijnen en likeuren die je nodig hebt om je desserts af te maken.

Verbeter je vaardigheden met wijn

 TAGS:undefined

Er is altijd iets nieuws te lezen over alcohol en de effecten die het op ons heeft. Het verhaal verwijst overheersend naar de noodzaak om met mate te drinken en nooit te drinken en te rijden. Uiteraard ondersteunt Uvinum de preventieboodschappen van de gezondheidscampagnes van harte.Desondanks hebben recente studies een positieve focus ontwikkeld over matig alcoholgebruik. De wetenschap heeft de voordelen van het mediterrane dieet al aangetoond, dus we zullen hier niet bij stilstaan. In plaats daarvan hebben we vijf onderzoeken ontdekt die aantonen dat alcohol je vaardigheden kan verbeteren.

Dansvaardigheden

In december jongstleden publiceerde The Times de resultaten van een studie van professor David Nutt waarin werd beweerd dat zes drankjes je score aanzienlijk verbeteren in een Xbox-dansgame. Dit komt overeen met ongeveer één fles wijn. Het lijkt er echter op dat deze net verworven vaardigheid voorbij de zes drankjes verdwijnt.

Vaardigheden met vreemde talen

Volgens een gepubliceerde studie in het Journal of Psychopharmacology uitgevoerd door King’s College en de universiteiten van Liverpool en Maastricht, heeft een glas alcohol een positieve invloed op taalprestaties die door de waarnemers zelf zijn beoordeeld en geëvalueerd. Daarom, als je de volgende keer op vakantie gaat naar een Spaanse of Italiaanse wijnroute, aarzel dan niet om wat wijn te drinken om met de lokale bevolking te praten.

Vaardigheden om problemen op te lossen

Een nieuwe studie van professor Jennifer Wiley van de University of Illinois lijkt aan te tonen dat twee glazen wijn of bier je beter en sneller maken in raadsels dan als je nuchter bent. Het is echter vermeldenswaardig dat dit effect beperkt is tot het feit dat alcohol de creativiteit vertbetert waarmee je een probleem kunt aanpakken, maar de analytische vaardigheden verminderen.

Reukvaardigheden

Het Institute of Sciences of Israël heeft in een onderzoek aangetoond dat twee glazen alcohol voor vrouwen, en drie voor mannen, onze reukprestaties kunnen verbeteren. Met andere woorden: we identificeren een grotere verscheidenheid aan geuren wanneer we licht dronken zijn. Hoewel net als bij de andere vaardigheden, dit voordeel voorbij een matige inname verdwijnt.

Sociale vaardigheden

Volgens een artikel  gepubliceerd in Psychological Science, kunnen een paar drankjes je sociale vaardigheden verbeteren. Alcohol lijkt de deelname aan discussies te vergemakkelijken en laat je meer glimlachen, wat de sociale verbinding vergemakkelijkt. Wodka “shots” vervangen echter geen gezonde relaties.

Zeven ongelooflijk creatieve wodkaflessen

Het meest iconische voorbeeld van een merk dat de kracht van zijn design benut om zijn product te promoten, is onbetwist Absolut wodka. In feite heeft het bedrijf Absolut de focus  verplaatst van het product naar de verpakking en is één van de onbetwiste leiders geweest dankzij zijn minimalistisch gevormde fles, zijn aantrekkelijke kleuren en talrijke limited editions.

De concurrentie heeft zich echter snel aangepast en in de loop der jaren hebben we gezien dat we steeds meer aandacht besteden aan de verpakking. In een steeds meer concurrerende markt, hebben sommige bedrijven niet geaarzeld om tot het einde te gaan en groots in te zetten op nieuwe hoogtepunten. Bij Uvinum hebben we enkele van de meest creatieve ontwerpen voor wodkaflessen geselecteerd die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Precious Vodka

Precious Vodka is eenvoudig herkenbaar dankzij zijn diamantvorm en is ontworpen door Precious Vodka met de duidelijke ambitie om een premium luxe wodka aan zijn consumenten aan te bieden. Naast het kristalachtige uiterlijk bevat het ook een authentieke edelsteen, zoals een saffier, smaragd, robijn, topaas, peridoot of barnsteen.

 TAGS:undefined

 

Crytal Head Aurora Vodka

Met meerdere onderscheidingen van prestigieuze internationale wedstrijden kan Crystal Head Aurora Vodka pronken met een uitstekende smaak en bovendien met een uniek ontwerp van de fles in de vorm van een schedel. Daarbij zal je hun hypnotische kleuren waarderen, die ons doen denken aan de opkomst van het noorderlicht.

 TAGS:undefined

 

Outerspace Vodka

Omdat we het al hebben gehad over flessen in de vorm van een schedel, kunnen we het niet laten om Outerspace Vodka te noemen. In dit geval zijn de buitenaardse wezens de inspiratiebron, een geschikte keuze voor een door meteorieten gefilterde wodka. Een geweldige drank voor een kosmische ervaring.

 TAGS:undefined

 

Firestarter Vodka

Firestarter Vodka, geproduceerd door een bedrijf met dezelfde naam en ironisch genoeg in de vorm van een brandblusser, biedt wat de naam belooft: ontsteekt je feest. Dit opvallende product uit Moldavië heeft alle voordelen: een geweldige smaak (5 distillaties), een origineel ontwerp en een betaalbare prijs.

 TAGS:undefined

 

Vodka Red Army Kalashnikov

Dit ontwerp is vrij eerlijk in wat het wil oproepen: Rusland, zijn leger en zijn traditie van het maken van wodka.Vodka Red Army Kalashnikov wordt op de markt gebracht in een doos in de vorm van de beruchte AK 47 Kalashnikov en bevat een fles wodka in de vorm van een geweer, zes glazen ”shot” en een granaat gevuld met kruidenlikeur

 TAGS:undefined

 

Wodka Bong spirit Yosoh

Een mogelijk eerbetoon aan de relaxte benadering van de Nederlanders tot drugs, Vodka Bong Spirit Yosoh combineert de ondeugden met zijn fles in de vorm van bong (of  “waterpijp”) gevuld met premium Nederlandse wodka. Het is niet het meest subtiele ontwerp, maar het behoort zeker tot de actuele vertegenwoordiging van wat het land te bieden heeft.

 TAGS:undefined

 

De Ladoga Imperial Collection

We bewaren de meest indrukwekkende fles voor het einde. Met de Imperial Collection  heeft het bedrijf echt een exclusief product gecreëerd waarvan zijn buitensporige prijs alleen kan worden verklaard door zijn ongelooflijke ontwerp. Deze wodka overtreft het eerbetoon aan de twee meest opmerkelijke exportsuccessen in Rusland: traditionele wodka en Fabergé-eieren

 TAGS:undefined

 

 

Ontdek je wijnhoroscoop voor 2018

 TAGS:undefined

We kennen allemaal onze tekens van de dierenriem en Chinese horoscoop, de elementen en het spirituele dier. Maar mis de wijn van je ziel niet. Bij Uvinum hebben we de sterren geraadpleegd om te weten welke wijn het beste bij jouw wezen past in dit jaar 2018

Ram

De Ram is sterk, een beetje eigenwijs en wil de eerste zijn. Als een kracht van de natuur weet je hoe je indruk kunt maken op de mensen om je heen, zo iemand ver.geet je niet snel. Zo’n gedenkwaardig personage is alleen tevreden met een onvergetelijke wijn zoals Belondrade y Lurton. Deze wijn, die een revolutie heeft teweeggebracht in de Spaanse witte wijnmarkt, benadrukt een ongelooflijke vermenging van fruit en hout.

Stier

Waarom houden we zoveel van de stier? Omdat je een aardige, eerlijke persoon bent en dat geeft ons het gevoel van veiligheid. Maar je houdt er vooral van om te genieten van alles dat het leven je biedt. Een dierenriem zo sensueel als jij vindt het beste gezelschap in Llopart Brut Rosé cava, een elegante cuveé van Garnacha, Monastrell en Pinot Noir die bij elke gelegenheid verleidt.

Tweelingen

Als tweeling ben je altijd op zoek naar een nieuwe ervaring. Je rusteloze geest weet werelden te verplaatsen en past zich perfect aan elke situatie aan. Geen wonder dat je zoveel verschillende vrienden hebt. In de beroemde “Comfort Zone” voel jij je helemaal niet op je gemak. Als het personen waren, zouden je beste vrienden Avontuur, Vernieuwing en Nieuwschierigheid zijn. Met deze sterke punten kan niemand je stoppen. Je wilt vliegen, dan ga je vliegen. Je volgt niet, maar je creëert trends bij je vrienden. Daarom is de Moet & Chandon Ice Imperial de wijn die jou het beste in 2018 vertegenwoordigt: evenwichtig, cool en trendy.

Kreeft

Onder die harde schaal bevindt zich een hart van goud. Kreeften hebben, zoals goede wijnen  tijd nodig. Maar eenmaal geopend, ontwikkelen ze al hun schoonheid en innerlijke tederheid. Je kiest je vrienden heel voorzichtig, maar daarna zorg je voor ze alsof ze je kinderen zijn. En zij weten wat een geluk ze hebben om te genieten van zo’n speciaal iemand als jij. Elk glas dat zij met je drinken is er één vol liefde en mededogen. Een klasse zoals jij heeft een klasse zoals Marqués de Murrieta Reserva 2013  nodig. Favoriet van experts zoals Robert Parker en een uitstekend gezelschap dat bij iedere oogst beter wordt.

Leeuw

De wereld hoort je gebrul, en je familie en vrienden volgen je waar je ook gaat.Je breekt met oude gewoonten en creëert nieuwe trends. Verdiend hoofdrolspeler, uniek en met een ontembaar karakter heb je een waardige wijn nodig, zoals Naturalys Merlot de Gérard Bertrand. Een bio-dynamische Franse wijn, die net als jij een leider in z’n regio is en bovendien ook veel respect toont voor zijn wortels en de aarde.

Maagd

Hoewel velen denken dat je gevoelig en teer bent, ben je een complexer persoon. Je bent erg sterk maar je toont veel gevoeligheid en tederheid. Altijd met open armen, klaar om vreemden te verwelkomen en ze te veranderen in vrienden,soms laten ze je met wonden achter. Maar deze kleine offers zijn het waard: je herkent snel wie je echte vrienden zijn, van wie je er veel hebt.Miravál Rosé 2016  is de perfecte uitstraling van je ziel: hij is fris en heeft een complexe structuur met een heerlijke toon van rood fruit.

Weegschaal

De klassieke weegschaal  die altijd de balans opzoekt. Je houdt ervan om beslissingen te nemen maar het is niet één van je sterkste punten. In momenten van chaos bied je rust en sereniteit, en als de stemming in het feest ontbreekt kom je als redder door de nieuwste avonturen van je dagelijkse leven met humor en elegantie te vertellen. We weten niet hoe, maar je weet altijd een bijdrage te leveren aan wat er ontbrak en daarom heb je zoveel vrienden. Je vergeet niemand, en niemand vergeet jou. Je bent een volkomen onderdeel van het leven van je geliefden, zoals je van nature bent gevormd. En dit leidt tot de volgende conclusie: jouw wijn van 2018 isLlopart Integral Brut Nature.

Schorpioen

Vriendelijk, empathisch en ambitieus – als Schorpioen ben je erg populair bij je vrienden. Eén van je superkrachten is je subtiliteit en je pure aanwezigheid. Je blijft achter de schermen om op het juiste moment eruit te komen. Of het nu op het werk is, of bij een feest, of bij het verdedigen van je vrienden tegen elk gevaar met je giftige angel. Niemand heeft je zien komen maar je bent er om hier te blijven. Aangenaam en met een speciale touch Sommos Colección Gewürtztraminer 2016 – net als jij – weet binnen enkele seconden harten te veroveren.

Boogschutter

Het is ongelooflijk hoe je altijd met je boog weet te mikken. Optimisme, ambitie en reiskoorts zijn je constante metgezellen. Je houdt van reizen, prachtige landschappen zien en de horizon verbreden. Je geniet ervan kleur aan je leven te geven en aan dat van je geliefden omdat een wereld zonder kleuren verdrietig en saai zou zijn. Je gelooft in kansen aangeboden door het lot en op een enig magische manier lukt het je er niet één te missen. In 2018 zal je pad je naar veel verschillende plaatsen brengen, maar zal worden omlijst door een glas Gik Live, een pionier zoals jij, de eerste blauwe wijn ter wereld.

Steenbok

Elk van je stappen is goed doordacht. Je kent de weg, hoewel niet altijd de bestemming. Maar het is juist wat jou zo speciaal maakt. Genietend van het heden ga je de toekomst tegemoet. Snel kom je naar buiten als de onverwachte ster van elk feest, vreemden veranderend in vrienden en je zult vele voor de rest van je leven behouden dankzij je aanhoudende karakter.   Iemand zoals jij alleen vindt de beste metgezel in een wijn als El Molar 2016 . Je schrijft het net als jouw biografie, experts en beginners evalueren deze Spaanse met uitstekende recensies, zoals een diamant die ontdekt gaat worden.

Waterman

Al het leven begint in het water. Dit simpele feit verandert je in een belangrijke schakel in de mensheid. En hoewel je niet altijd de hoofdpersoon bent, zul je altijd een fundamenteel  onderdeel zijn van je vriendengroep. Je bent een graag geziene gast op elk feest en je mag aan geen tafel ontbreken, net Pago de los Capellanes Joven Roble 2016. Jong, fris, smakelijk en levendig, het combineert kracht, structuur en smakelijke frisheid.

Vissen

Onder de zee, onder de zee, is er altijd ritme in onze  wereld  naar de natuur. Vrolijk en ontroerd, je vindt veiligheid en meer geluk als je omringd bent door je familie en je beste vrienden. Maar om deze schatten van het leven echt te waarderen, is het van tijd tot tijd goed om daaraan te ontsnappen. Of het nu met het vliegtuig, de auto of fiets is – het maakt niet uit, want je gaat alleen, om met opgeladen batterijen en nieuwe energieën terug te komen. Dat is waarom Bicicletas y Peces Verdejo 2016 speciaal voor jou lijkt te zijn gemaakt. Uitbundig en gemaakt om te genieten, dit is je wijn om van te genieten in 2018.

Hoe is de oudste wijn ter wereld?

 TAGS:undefinedWijnliefhebbers kijken niet alleen naar nieuws om meer te weten over de sector. Men moet ook een aantal curiositeiten weten. We hebben bijvoorbeeld net geleerd dat de oudste wijn ter wereld ongeveer 8.000 jaar oud is. De eerste wijnproductie ter wereld, die gevonden is bij opgravingen in Georgië, dateert uit de neolithische periode rond 6000 v. Chr., 600 tot 1.000 jaar eerder dan tot nu toe werd aangenomen.

Samengevat hebben onderzoekers van de Universiteit van Toronto en het National Museum of Georgia gewerkt op ongeveer 50 kilometer van Tbilisi, de Georgische hoofdstad, in twee neolithische locaties bekend als Gadachrili Gora en Shulaveris Gora. En men heeft resten van vroege keramiek gevonden die tussen 6.000 en 4.500 v. Chr. zijn gebruikt. Degenen die verantwoordelijk zijn voor dit onderzoek bevestigen dat ze geloven dat het gaat om het oudste exemplaar dat is geteeld vanuit een in het wild groeiende Euraziatische wijnstok, uitsluitend voor de productie van wijn.

Dit komt doordat ze delen van de acht herkregen kruiken hebben geanalyseerd en men ontdekte dat er binnenin duizendjarige resten van wijnsteenzuur te vinden waren, een samenstelling die het mogelijk maakt om druiven en wijn te identificeren.

De locaties van de opgravingen, in dit geval door de Universiteit van Toronto en het team van het National Museum van Georgia, verantwoordelijk voor dit onderzoek, zijn overblijfselen van twee dorpen uit het neolithicum, die rond 15.200 v.Chr. ontstonden.

De onderzoekers verklaren dat het aardewerk ideaal was voor het verwerken, serveren en bewaren van gefermenteerde dranken, en dat het werd uitgevonden in het neolithicum. Bovendien beschrijft het team een oude samenleving waarin het drinken en het aanbieden van wijn erg belangrijk was in vele aspecten van het leven, speciale vieringen, zoals religieuze verering of in de samenleving in het Midden-Oosten.

Een andere conclusie die daarnaast getrokken kan worden uit de geanaliseerde overblijfselen, is dat de Euraziatische wijnstok ‘Vitis vinifera’  overvloedig aanwezig was rond de plaatsen, tegenwoordig zijnde ‘premium’ wijn producerende regio’s in Italië en het zuiden van Frankrijk.