De zoetste desserts met de wijnen

 TAGS:undefined

 

Na een goede maaltijd zijn nagerechten met wijn over het algemeen een goede optie om in het weekend van een samenzijn met vrienden te genieten. Of, als je van zoetigheden houdt, dan kan het op elke willekeurige dag. Daarom delen wij vandaag twee recepten van desserts, gemaakt met een beetje wijn, die je zeker lekker gaat vinden. 

Peren in wijn met Natilla

Dit recept is een van de opties en het is te bereiden in ongeveer 1 uur. Het recept is ideaal voor 3 personen en heeft een medium niveau qua moeilijkheid.

Ingrediënten

  • 3 peren
  • 750 ml rode wijn
  • De schil van een citroen
  • De schil van een sinaasappel
  • Kaneel
  • 200 gram suiker

Voor de natilla

  • 750 ml melk
  • 3 eierdooiers
  • 3 eetlepels suiker
  • De schil van een citroen
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze

  1. Begin met de bereiding van de peren in de wijn. Verwarm de wijn in een pan en voeg de suiker toe zodat het kan oplossen. Voeg daarna een beetje kaneel en de schillen van de sinaasappel en de citroen toe.
  2. Schil de peren en stop ze in de pan om alle ingrediënten te koken op een laag vuurtje gedurende 45 minuten.
  3. Voor de natilla stop je de melk, citroenschil, twee eetlepels suiker en het vanillestokje in een pan en deze plaats je op een hoog vuurtje totdat het kookt.
  4. Klop twee eierdooiers, de maïzena en een eetlepel suiker. Wanneer de melk kookt, voeg je het langzaam toe aan het mengsel met de eierdooiers en blijf roeren. Wanneer alles gemengd is, giet het geheel dan in de pan waar de melk in zat. Plaats deze op een laag vuurtje en blijf continu roeren totdat het mengsel verdikt. Giet dit mengsel door een vergiet.
  5. Om te serveren giet je de natilla in een schaaltje en plaats je daar bovenop de peren. 

Chocoladetaart en rode wijn

Er is niets beters dan ´s middags, na een lange en zware werkdag, te genieten van een stukje taart en een goed glas wijn. Bereid nu jouw eigen taart in anderhalf uur en geniet!

Ingrediënten

  • 180 ml rode wijn
  • 180 gram suiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 180 gram boter
  • 120 gram bloem
  • 2 theelepels gist
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel boter

Bereidingswijze

  1. Vet de bakvorm in met een eetlepel boter. Verwarm in een kleine pan de wijn met het cacaopoeder en de suiker. Meng dit en haal het van het vuur om het te bewaren
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden. Scheid het eiwit en de eierdooiers. Klop het eiwit op tot een schuimige mousse met behulp van een mixer.
  3. Meng het eiwit met de maïzena in een kom en voeg hieraan het mengsel van wijn, cacaopoeder en suiker toe. Verwarm het geheel totdat het kookt en laat het daarna indikken.
  4. Scheid 150 ml van deze mix voor het glazuur. Voeg aan de rest van het mengsel de bloem en gist toe en meng het met het eiwit. Giet het geheel in de ingevette bakvorm en zet het voor 40 minuten in de oven.
  5. Haal het uit de oven en glazuur het met de 150 ml van het mengsel dat je eerder apart gehouden hebt.

En om iets lekkers te drinken bij deze desserts, hebben wij ook vandaag enkele aanbevelingen voor je. We zijn er zeker van dat de desserts hiermee nog beter zullen smaken!

 

 

 TAGS:Marina EspumanteMarina Espumante

Marina Espumante

 

 

 TAGS:Aviva Pink GoldAviva Pink Gold

Aviva Pink Gold

 

Tips om van je bierproeverij een succes te maken

 TAGS:undefined

 

We houden allemaal van bier, maar niet allemaal weten we genoeg over dit drankje. Als je de interessante details wilt weten over hoe een bierproeverij te organiseren, is het belangrijk om stap voor stap je techniek na te lopen.

Tussen twee biertjes kunnen grote verschillen, zoals de gist, de kleur, het schuim en de smaak, bestaan die we kunnen waarnemen, proeven en vergelijken. 

  1. Leer de soorten kennen: lezen over de soorten bier kan je helpen de verschillende eigenschappen te herkennen en een betere keuze te maken in welke je wilt proberen. Vergeet niet dat je maar 5 bieren per keer kan proeven.
  2. Glazen: de ideale glazen voor sterk bier zijn ronde glazen, echter voor zacht bier zijn de vierkante glazen beter. Tijdens een proeverij worden er twee glazen gebruikt: een voor het uiterlijk en een voor de smaak.
  3. Probeer niet te roken: als je rookt, steek dan geen sigaret op voor en tijdens de proeverij.
  4. Temperatuur: het bier moet tussen de 3 en 8 graden zijn voor een goede proeverij. Een enkeling raadt aan het bier 10 minuten voor de proeverij uit de koelkast te halen, zodat het niet te koud en niet te warm is en om zo goed van de aroma´s te genieten.
  5. Serveer het bier: wanneer het bier in de glazen geschonken wordt, moet het glas 45 graden gekanteld worden. Het bier wordt in het glas geschonken met een kleine afstand, zodat er een schuimkraag ontstaat die niet dikker is dan 2 centimeter.
  6. Kleur van het bier: de kleur kan wit, roodachtig, bruinachtig of zwart zijn. Neem de kleur waar door het glas tegen het licht in te houden en kijk of de kleur troebel of helder is. Dit hangt af van het filteren.
  7. Schuim: voor het bekijken van het schuim mag je niet alleen de dikte meetellen, ook moet je kijken of de poriën van het koolzuur open of gesloten zijn en hoe lang dit zo blijft in het glas. Hoe minder lang het volhoudt, hoe hoger het alcoholpercentage.
  8. Aroma: de aroma´s van bieren gemaakt van granen kunnen kleiachtig, kruidig of bloemachtig zijn, afhankelijk van de hoeveelheid mout of tarwe die er gebruikt is. Goud bier ruikt vaak sterk naar Hop en de donkere bieren ruiken vaak naar mout, chocola of koffie. Je kan in deze bieren ook fruitige aroma´s of kruidachtige aroma´s herkennen. En in bieren met een hoge fermentatie kan een alcoholaroma worden waargenomen.
  9. Smaak: Onthoud dat de zure smaken worden waargenomen door de zijkanten van de tong, de zoete door het puntje van je tong en de bittere smaken achterop je tong. Zoek de geroosterde smaken van de granen, daarna de smaak van bittere Hop of zoete tarwe, gevolgd door de smaak van fruit of kruiden, de smaak van alcohol die een zacht branderig gevoel creëert en als laatste de body van het bier wat je kan waarnemen door de lichte of schuimige textuur van het bier in de mond.

 

 TAGS:DuvelDuvel

Duvel

 

 

 TAGS:Emelisse Smoked Rye IpaEmelisse Smoked Rye Ipa

Emelisse Smoked Rye Ipa

 

De meest voorkomende wijnfouten II

 TAGS:undefinedEr zijn veel verschillende factoren die aangeven dat een wijn in een slechte staat verkeerd, een vieze smaak heeft of een verkeerd bereidingsprocess heeft gehad. Nadat we de vorige keer een aantal van de meest voorkomende wijnfouten hebben besproken, laten we je er vandaag nog een aantal zien.

Zwaveldioxide. Dit word regelmatig gebruikt in het proces van het maken van wijn en het kan soms leiden tot een sterke smaak en een rottende geur. Het probleem kan in de meeste gevallen helaas niet worden opgelost maar een enkele keer helpt het om de wijn te laten luchten. Hoe dan ook, als je ongewenste geuren uit een wijn ervaart kun je het beste contact opnemen met de winkel of het restaurant waar u de wijn vandaan heeft.

Bedorven geur. Als je wijn naar azijn ruikt dan is er iets mis. Vergelijk het met wanneer je bedorven fruit ruikt, dat ga je namelijk niet opeten. De geur van bedorvenheid kan ontstaan als de wijn is geoxideerd en gefermenteerd in de fles. Als je er van tevoren achter komt, kun je jezelf een teleurstelling besparen.

Gebrek aan stikstof. Andere wijnfouten kunnen worden toegewezen aan een tekort aan stikstof. Een manier waarop je de wijn hiertegen kunt beschermen is om de wijn te voorzien van stiktof, ascorbinezuur en een vleugje zwavel.

Bruin gekleurde wijnen. Rode wijn hoort van oorsprong een wat felle of een juist wat donkerdere kleur te hebben, maar niet bruin. Als je wijn wel bruin is dan is hij waarschijnlijk blootgesteld aan oxidatie en een teveel aan natuurlijk of kunstmatig licht.

Aangetaste wijn. Soms ziet een wijn er een beetje dof, mat en kleurloos uit. Dit kan zomaar zijn gebeurt door oxidatie en de wijn kan er zijn oorspronkelijke kwaliteiten door verliezen. In sommige gevallen tast het ook de smaak van de wijn aan.

Gebreken door herkomst. Sommige wijnfouten zijn terug te vinden bij de oorsprong. Daarom is het belangrijk om deze fouten te herkennen zodat we kunnen proberen ze te voorkomen. De oorsprong kan zomaar liggen bij fouten in het wijnmaak proces, als gevolg van druiven die in aanraking zijn gekomen met land of lucht verontreiniging.

Hoe dan ook, vandaag raden we je weer een aantal wijnen aan die u zullen verrassen. En je zult er in ieder geval geen van de bovenstaande fouten in terugvinden. Proost!

 

 TAGS:Habla del Silencio Magnum 2011Habla del Silencio Magnum 2011

Habla del Silencio Magnum 2011: Cherry kleur, zeer bewolkt, met paarse tinten. In de mond is zoet, vlezig en fris, met tonen van fruit en kersen likeur bonbons.

 

 

 TAGS:Coto de Imaz Reserva 2008Coto de Imaz Reserva 2008

Coto de Imaz Reserva 2008 is donker kersen kleur van de granaat. Neus: Rijp, kruidige tonen, complex. Mond: Vlezige, krachtig met fluweelzachte tannines.

 

De meest voorkomende wijnfouten

  TAGS:undefined

Hoewel momenteel de meeste processen die de ontwikkeling van wijn markeren stevig zijn verandert, kunnen we helaas nogsteeds een aantal fouten vinden in de wijnen die we drinken. Hetzij door oxidatie, sterke geuren of een vreemde smaak, het is niet altijd even makkelijk om de meest voorkomende wijnfouten te vinden. Laten we er een paar bespreken.

Azijn smaak. De meeste mensen hebben wel eens een zure bijsmaak geproefd in een wijn. Het word meer dan eens gezegd dat een wijn ¨zuur is geworden¨, dat zou onder andere zomaar kunnen door een slecht rijpingsproces. Onthoud dat als je deze smaak of geur ooit waarneemt in een restaurant, dat je het personeel informeert. Dan kunnen ze zelf uitzoeken hoeveel van de wijn ze nog hebben en in welk staat deze verkeert.

Droesem. Meer dan eens zien mensen bezinksel in een bepaalde wijn en denken vervolgens dat deze niet meer te drinken is. Terwijl in de meeste gevallen sediment gewoon een normaal verschijnsel is dat er voor kan zorgen dat sommige kwaliteiten in een wijn behouden blijven. Het klopt ook dat droesem de wijn een beetje een bittere smaak kan geven tezamen met een iets wat donkere of andere kleur. We moeten leren om van droesem te gaan houden.

Koolstofdioxide. Dit kan je waarnemen als je wijn een beetje naar gas ruikt. Deze geur ontstaat soms als er een ongewenst pre-fermentatieproces in de fles plaatsvindt.

Kurk. In sommige gevallen kan het zijn dat een wijn naar kurk ruikt. Hij ruikt echter niet echt naar kurk, want kurk stinkt in principe niet. Meestal komt de geur van een schimmel wanneer een kurk besmet is met bepaalde bacteriën. Deze geur is helaas moeilijk te verwijderen en het kan je hele wijn verpesten. Het komt helaas vaker voor dan je zou denken, want in ongeveer 1 op de 15 flessen vind je deze schimmel geur.

Oxidatie. Nog een mogelijke tekortkoming van je wijn. Op het moment dat een wijn overmatig in contact met zuurstof is gekomen noemen we dat ¨overmatige oxidatie¨. Hierdoor kan de kleur en smaak wat afwijken. Dit is helaas een groot probleem omdat er niets is wat je eraan kunt doen.

Hoe dan ook, hierbij bieden we je een aantal wijnen aan waarvan je heerlijk kunt genieten. En je zal er geen van de bovengenoemde fouten in terugvinden. Proost!

 

 TAGS:Museum Real Reserva 2010Museum Real Reserva 2010

Perfect te combineren met het lam en varkensgebraad en rood vlees.

 

 

 TAGS:Coto de Imaz Reserva 2008Coto de Imaz Reserva 2008

Coto de Imaz Reserva 2008 is donker kersen kleur van de granaat. Neus: Rijp, kruidige tonen, complex. Mond: Vlezige, krachtig met fluweelzachte tannines.

 

3 Cocktails met bier om je vrienden mee te verrassen

 TAGS:undefined

Een groot voordeel van bier cocktails is dat je ze overdag kunt drinken, met de lunch en met goed gezelschap in het weekend. Juist nu de lente eraan zit te komen is het ideaal om deze drankjes uit te proberen. Mis ze niet!

Brass Monkey

Deze cocktail is ideaal voor bij de lunch. De citrus smaak zal je een heerlijk fris gevoel geven.

Ingrediënten:

  • 120 ml Sinaasappelsap
  • 360 ml Witbier
  • Angostura bitters

Bereiding:

  1. Schenk de sinaasappelsap in een vooraf in de koelkast gekoeld bierglas.
  2. Voeg het bier geleidelijk toe totdat het glas vol zit.
  3. Drup als laatst een paar druppels van de Angostura bitters over je drankje.

 TAGS:Hoegaarden Grand CruHoegaarden Grand Cru

Hoegaarden Grand Cru is een orgineel witbier (Weissbier) uit België, geproduceerd door lage gisting met een alcoholpercentage van 8%.

 

 

Ginger Shandy

Deze cocktail heeft een licht kruidige smaak dankzij het gebruik van gember. Met het drinken van deze bijzondere cocktail kun je niet anders dan genieten van het weekend.

Ingrediënten:

  • 120 ml Gemberbier
  • 180 ml Pale Ale
  • Gesuikerde gember

Bereiding:

  1. Vul een ondiep glas tot ongeveer de helft met ijs.
  2. Giet het gemberbier in het glas met ijs.
  3. Voeg de Pale Ale geleidelijk toe totdat het glas vol zit.
  4. Maak de cocktail af door een beetje van de gesuikerde gember op de rand van het glas te doen.

Je zou eventueel het gemberbier kunnen vervangen, maar pas op dat je niet een te zoete uit zoekt. Bruce Costes kan een goed alternatief zijn.

 TAGS:Coopers Pale Ale 375mlCoopers Pale Ale 375ml

Coopers Pale Ale 375ml: Coopers Pale Ale is een Pale Ale uit Australië met een alcoholpercentage van 4%.

 

 

Michelada

De Michelada is een cocktail met verschillende smaken. Als je de juiste ingrediënten hebt kun je meteen aan de slag, om vervolgens te genieten van je heerlijke zelfgemaakte bier cocktail.

Ingrediënten:

  • 120 ml Pale Ale
  • 120 ml Tomatensap
  • 15 ml Limoensap
  • 1 Theelepel hete saus
  • 1/2 theelepel Selderijzout
  • 1/4 theelepel Zwarte peper
  • 1/4 theelepel Chilipeper (optioneel)
  • Zout

Bereiding:

  1. Decoreer de rand van een whisky glass met de hete saus of met speciaal glas-decoratie zout. Mocht je dit niet hebben dan kun je altijd nog zout mixen met de chilipeper.
  2. Vul vervolgens het whisky glas met ijs.
  3. Voeg daarna alle ingrediënten toe behalve het bier en mix deze ingrediënten vervolgens.
  4. Vul het glas daarna op met de Pale Ale.
  5. Serveer het drankje zo snel mogelijk.

 TAGS:Damm Inedit 75clDamm Inedit 75cl

Damm Inedit 75cl: Damm Inedit 75cl is een Pale Ale gebrouwen in Spanje door hoge gisting met een alcoholpercentage van 4,8%.

 

Wat zijn de verschillen tussen champagne en prosecco?

 TAGS:undefined

 

Als we over mousserende wijn praten, denken we natuurlijk direct aan champagne, cava en prosecco, afkomstig uit Italië, uit de omgeving van Veneto om precies te zijn. Maar waarin verschilt deze Italiaanse wijn van zijn Franse collega? Wat is de reden dat de prijs en de bekendheid van deze wijn minder zijn? Hieronder zullen wij enkele van deze verschillen.

Herkomst, bereiding en prijs

Waar champagne wordt bereidt in de Franse regio met dezelfde naam (in het noordoosten van het land, in de omgeving van de stad Reims), wordt de prosecco geproduceerd in Veneto, in de omgeving van Treviso en ten noorden van Venetië. De druiven die gebruikt worden voor de bereiding van champagne zijn Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Om het eindproduct te verkrijgen wordt de traditionele methode of champenoise (wat ook gebruikt wordt bij cava, mousserende Amerikaanse en Italiaanse Franciacorta), van alle gebruikte methodes de duurste om bubbels toe te voegen aan wijn. Wat betreft de mousserende Italiaanse wijn, die wordt bereidt met de prosecco-druif, ook wel bekend als Glera. Om de wijn te maken wordt de Charmat- of Italiaanse methode gevolgd, waarbij de tweede fermentatie gebeurd in tanks van roestvrij staal, wat zorgt voor een goedkopere productie. Is dit dan de reden dat champagne duurder is? Deels wel, hoewel de methode die gebruikt wordt om de wijn te bereiden niet de reden is waarom een “goedkope” champagne zo´n 40 euro kost en een prosecco uit dezelfde categorie slechts 12 tot 15 euro. De hogere prijs van champagne is eerder het gevolg door perceptie van het product als luxueus in de loop van de tijd door champagnedrinkers wereldwijd.

De smaak

Champagne wordt ouder in de loop der tijd, dus toont het meer typische punten van een langer contact met de gist,  die kan variëren van de korst van een kaas tot een taart. De bubbel is fijner, blijft langer zitten en we herkennen ook de smaak van amandel, geraspte sinaasappel en witte kersen. 

In prosecco treffen we meer fruitigere en bloemachtige aroma´s aan. Dit is het gevolg van de variëteit aan druiven, grotere bubbels die minder lang blijven en de smaken van tropische vruchten, hazelnoot of vanille. 

 

 

 TAGS:Moët & Chandon Brut ImpérialMoët & Chandon Brut Impérial

Moët & Chandon Brut Impérial

 

 

 TAGS:Foss Marai Prosecco Valdobbiadene Brut GuiaFoss Marai Prosecco Valdobbiadene Brut Guia

Foss Marai Prosecco Valdobbiadene Brut Guia

 

 

3 cocktails geïnspireerd door vrouwen

 TAGS:undefined

 

Vandaag zullen wij drie recepten met jullie delen van makkelijke en lekkere cocktails geïnspireerd door vrouwen die, om verschillende redenen, een inspiratie zijn voor de vrouwelijke samenleving. Geniet ervan! ??

Cocktail Greta Garbo

Greta Garbo was een van de meest bekende actrices in het gouden Filmtijdperk. Na haar debuut in de film Anna Christie in 1930 bleef haar carrière maar stijgen. Om haar te eren is deze cocktail met crème de menthe en brandewijn als hoofdrolspelers naar haar vernoemd. ??

Ingrediënten

  • 30 ml brandewijn
  • 30 ml droge vermout
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 7,5 ml grenadine
  • Een klein beetje Crème de menthe

Bereidingswijze

  1. Mix de ingrediënten in een cocktailshaker
  2. Serveer de mix in een hoog glas met wat ijs
  3. Voeg er een scheutje grenadine aan toe en roer
  4. Decoreer het glas met een rietje, een schijfje citroen en een kers

 TAGS:Boudier Crème de MentheBoudier Crème de Menthe

Boudier Crème de Menthe

 

 

Cocktail Shirley Temple

Shirley Temple was een complete artiest met wereldwijde bekendheid door haar zang-, dans- en acteertalent. Gedurende haar carrière maakte zij 40 films en als eerbetoon aan haar, heeft de barman van een bar waar Temple vaak kwam een cocktail naar haar vernoemd.

Ingrediënten

  • 90 ml Ginger Ale of Seven Up
  • 60 ml Sinaasappelsap
  • 1 scheutje grenadine
  • 1 schijfje citroen
  • 1 kers

Bereidingswijze

  1. Meng de ingredienten in een cocktailshaker
  2. Serveer het in een hoog glas met ijs
  3. Voeg het scheutje grenadine toe en roer het geheel door elkaar
  4. Versier het glas met een rietje, het schijfje citroen en de kers

 TAGS:Fever Tree Ginger AleFever Tree Ginger Ale

Fever Tree Ginger Ale

 

 

Cocktail Dorothy Parker Gin

Dorothy Parker was bekend vanwege haar carrière als scenarioschrijver, dichter en criticus. Ze was lid van de roemruchte Algonquin Round Table in 1920 en haar gevoeligheid liet niemand koud. Hierdoor is het niet raar dat er een cocktail, ontdekt in San Francisco, naar haar vernoemd is, met als hoofdingrediënt jenever.

Ingrediënten

  • 22 ml wodka met citrusaroma
  • 22 ml Triple Sec
  • 11 ml Frambozenlikeur
  • 22 ml citroensap
  • Champagne naar voorkeur

Bereidingswijze

  1. Giet de wodka, Triple Sec, Frambozenlikeur en het citroensap in de cocktailshaker
  2. Sluit deze en schud om te mixen
  3. Serveer het in een cocktailglas en voeg als laatste een beetje champagne toe

 TAGS:Frambozenlikeur Ziegler 350mlFrambozenlikeur Ziegler 350ml

Frambozenlikeur Ziegler 350ml

 

 

 TAGS:Gosset Grande Réserve Brut 375mlGosset Grande Réserve Brut 375ml

Gosset Grande Réserve Brut 375ml

 

 

Ga jij deze cocktails proberen? Heb je andere tips? Mis ook deze vele andere cocktails niet die wij je voorstellen!

Frankrijk, pionier in de introductie van wijn als palliatieve therapie

 TAGS:undefined

 

Wijn is gezond. Het heeft, naast dat het mensen verenigd en vermaakt, veel voordelen voor de gebruikers. En dat is iets wat een ziekenhuis in Frankrijk heeft proberen te bevorderen. In het ziekenhuis hebben ze afgelopen herfst een wijnbar geopend.

Het initiatief biedt verschillende voordelen die Frankrijk plaatsen als pionier in de introductie van wijn als palliatieve therapie. Het ziekenhuis ligt in Clermont-Ferand en de therapie, dat als doel heeft patiënten te animeren door ze mee te laten doen in een dagelijkse bezigheid, werkt goed.

Zowel voor terminaal zieke patiënten als niet-terminale patiënten mist het ziekenhuisleven enkele pleziertjes die we in het dagelijks leven beleven, waardoor deze initiatieven ook aantrekkelijk zijn voor centra en andere landen. 

Belangrijkste voordelen

Relatie tussen patiënten en familie. De opening van deze bar in het ziekenhuis verenigt families en patiënten, met het doel de moment dat ze samenzijn aangenamer te maken.

Verbeteren van het leven van patiënten. Het doel van deze palliatieve therapieën is het verbeteren van het leven van patiënten gedurende de tijd dat ze in het ziekenhuis verblijven, of het nu voor enkele dagen of voor maanden is.

Wijnkelder. Deze bar bezit over uitstekende wijnen omdat het een kelder heeft om daar de wijnen te bewaren tot ze op hun best zijn.

Ziekenhuismedewerkers. Voor de medewerkers van het ziekenhuis is dit initiatief alleen maar positief. Allereerst omdat ze hun voordeel doen uit de wijnbar en uit het contact met hun patiënten. En ten tweede omdat ze worden opgeleid om deze nieuwe therapie toe te passen.

Hoewel Frankrijk pionier is op dit gebied, moeten we opmerken dat ook ziekenhuizen in andere landen zich hebben aangemeld om wijn in hun centra te hebben. In sommige gevallen wordt de wijn aan de patiënten aangeboden tijdens de maaltijd, altijd onder medisch toezicht, terwijl in andere gevallen wijn wordt voorgeschreven aan de patiënten.

 

 TAGS:Château Anglade-Bellevue 1Ières Côtes de Blaye 2011Château Anglade-Bellevue 1Ières Côtes de Blaye 2011

Château Anglade-Bellevue 1Ières Côtes de Blaye 2011

 

 

 TAGS:Miraval Rosé 2013Miraval Rosé 2013

Miraval Rosé 2013

 

 

3 cocktails die je grootouders al dronken

 TAGS:undefinedHet goede gaat niet uit de mode. Daarom zijn de cocktails die onze grootouders dronken nog steeds een perfecte optie om te ontspannen en om thuis te genieten. Enkele van deze klassieke cocktails zijn de American, Old-fashioned en de Sidecar. Het kost niets om ze te maken en je zal er net zoveel van genieten als je grootouders deden. 

American

Deze cocktail heette eerst Milano Torino dankzij de afkomst van de twee hoofdingrediënten. In de tijd dat alcohol verboden was in de Verenigde Staten gingen de inwoners op vakantie naar Europa en genoten hier van deze bekende cocktail, waardoor de Italianen besloten de naam te veranderen naar de American.

Ingrediënten:

  • Ijs
  • 1 ½ ons Campari
  • 1 ½ ons zoete Vermout
  • 3 ons koude frisdrank
  • 1 schijfje sinaasappel of citroen 

Instructie:

  1. Meng de Campari en de Vermout in de cocktailshaker en serveer het in een glas.
  2. Voeg de frisdrank en het ijs toe.
  3. Decoreer het glas met een schijfje sinaasappel of citroen.

 

 TAGS:CampariCampari

Campari

 

 

Old-Fashioned

In het boek over de bar Waldorf-Astoria uit 1931 staan de credits van deze uitvinding. Onder andere wordt de naam van kolonel James Pepper genoemd, eigenaar van Old 1776 Whisky en lid van de club waar deze cocktail voor het eerst gemaakt werd.??

Ingrediënten: 

  • 1 suikerklontje
  • 3 scheutjes Angostura bitters 
  • 2 ons Bourbon whiskey 
  • 1 eetlepel bruisend water
  • 1 fijn reepje citroenschil 

Instructie:

  1. Meng de ingrediënten in de cocktailshaker en schenk het in een cocktailglas.
  2. Decoreer het glas met de citroenschil en serveer het.

 TAGS:Wild Turkey 81 Bourbon WhiskeyWild Turkey 81 Bourbon Whiskey

Wild Turkey 81 Bourbon Whiskey

 

 

Sidecar

Deze goud lijkende cocktail werd voor het eerst gemaakt in 1931 door Harry MacElhone, oprichter van Harry´s Bar in Parijs. Hij deed dit voor een vaste klant van hem kwam die de kou die hij opgelopen had tijdens het moterrijden wilden tegengaan met een aperitief. Na het bezoek aan de bar en ondertussen enkele drankjes verder, kon de man zijn evenwicht niet meer bewaren en moesten ze hem in de sidecar van zijn moter naar huis brengen.??

Ingrediënten:

  • ¾ ons Triple Sec
  • ½ ons Cognac
  • ¾ ons Citroensap
  • Ijs
  • 1 reepje citroenschil

Instructie:

  1. Meng alle ingrediënten in de cocktailshaker, mix en schenk het mengsel in een glas.
  2. Voeg het ijs toe naar jouw smaak.
  3. Decoreer het glas met de citroenschil en serveer de cocktail.

 TAGS:Triple Sec Porthos 1LTriple Sec Porthos 1L

Triple Sec Porthos 1L