10 voedingsmiddelen waarvan je dacht dat ze nadelig waren (en ze leveren je voordeel)

 TAGS:undefined

De voedingsdeskundige en schrijfster  Sarah Flower  maakte enige  maanden geleden de waarheid bekend over verschillende etenswaren waarvan men dacht dat ze nadelig waren voor de gezondheid en ze heeft ze voor de ogen van iedereen  in ere hersteld zodat we ze kunnen  opnemen in onze diëten.

Kort en goed, in tegenstelling tot wat we gedurende lange tijd geloofden en door de slechte berichtgevingen erover, kunnen onder andere koffie,  kokosolie  en volle melk voordelig zijn voor de gezondheid.

Bijvoorbeeld, volle melk is voordelig voor je gezondheid en bevat meer voedingsstoffen dan magere melk of halfvolle melk; eieren zijn essentieel eten bij ontbijten voor die mensen die gewicht willen verliezen; huisgemaakte popcorn is een gezonde goedkope snack met weinig calorieën voor iedereen; aardappelen bevatten vitamine C, B6, potasium, calcium, fosfor en zink, en matig koffie drinken kan de gezondheid van de hersenen verbeteren, helpen gewicht te verliezen en het rendement  te verbeteren.

Voor Flower  “gedurende jaren heeft men ons gezegd dat vet slecht voor ons is, eieren ongezond zijn en in plaats daarvan heeft men ons aangezet tot een dieet rijk aan verfijnde en bewerkte voedingsmiddelen. Het is tijd om uit te rusten en te beginnen met het genieten van oorspronkelijk eten –  eieren,  volle melk,  boter, kaas, pindakaas….Alle zijn goed als je de eenvoudige regel volgt: eet ze in zuivere staat”.

“Het is niet het eten dat ons ziek maakt, het zijn alle verfijningen.  Dus moeten  we onze manier van denken veranderen en over de hoeveelheid vet en calorieën heen stappen  en kiezen voor een  dieet rijk aan granen en echt eten”.

De aanbevelingen van de voedingsdeskundige volgend, stellen we  10 voedingsmiddelen voor die, in tegenstelling  tot wat je dacht,  wel goed zijn voor de gezondheid:

  1. Koffie: overmatige consumptie van koffie kan het zenuwstelsel verstoren, gassen  produceren en een laxerend effect hebben. Maar met mate genuttigd, heeft het aangetoond dat de gezondheid van de hersenen verbetert, helpt om gewicht te verliezen,  het risico om aan alzheimer en dementie te leiden vermindert.
  2. Aardappelen: Dit eten is rijk aan zetmeel dat zich omzet in glucose en het suikergehalte van het bloed kan verhogen. Maar het is ook rijk aan voedingsstoffen: een middelmatige aardappel kan 50% van de aanbevolen hoeveelheid per dag van vitamine C leveren,  30% van B6 en 25% van de aanbevolen hoeveelheid  potasium. Bovendien heeft het potasium, magnesium, vitamine B en zink.
  3. Eieren:  Eieren zijn vermeden door het risico van het opnemen van salmonella en hun hoge vetgehalte. Maar  de vetten rijk aan proteïnen zijn gunstig en veroorloven voor een langere  tijd een verzadigd gevoel, waardoor ze ideaal zijn voor degenen die gewicht willen verliezen.
  4. Pindakaas: Velen wijzen de consumptie van pindakaas af door zijn vetgehalte .De aardnoot of pinda is rijk aan proteïne, magnesium, vitamine E, antioxidanten en potasium vezels.
  5. Ingeblikte bonen: Het vocht waarin de bonen geconserveerd worden kan een hoog sodium gehalte bevatten, derhalve moet men met zorg de etiketten lezen. Echter, ze zijn een rijke bron van proteïne en vezels.
  6. Popcorn: Popcorn bewerkt voor de magnetronoven kunnen vol zitten met bewerkte suikers, maar de huisgemaakte popcorn is heerlijk en laag in calorieën.
  7. Volle melk: Velen associëren  volle melk met vetten die schadelijk zijn voor de gezondheid.  Volle melk bevat een grotere hoeveelheid voedingsstoffen dan magere melk of halfvolle melk, het geeft een verzadigd gevoel.
  8. Yoghurt: Velen laten het consumeren van yoghurt door de hoeveelheid van suikers die de fabrikanten toevoegen. Yoghurt met laag vetgehalte, natuurlijke yoghurt en Griekse yoghurt zijn uitstekende  keuzes  rijk aan probiotica.
  9. Zout: Iedereen moet overmatig zoutgebruik vermijden, velen consumeren het door het eten van bewerkte levensmiddelen. Door het thuis koken vermindert men de consumptie van zout en indien men het vervangt door kristalzout uit de Himalaya kan men genieten van  84 mineralen.
  10. Kokosolie: Velen vermijden de consumptie van kokosolie omdat het een verzadigd vet is. Weinigen weten dat het het immuunsysteem stimuleert en bijdraagt aan het verlies van gewicht.

En, net als altijd, geven  wij ook onze raad. Drink wijn met matigheid, leidt een actief en gezond leven en win in kwaliteit!

 TAGS:Honoro Vera 2014Honoro Vera 2014

Honoro Vera 2014: een rode wijn van de DO Calatayud is vervaardigd uit kruidenwijn en grenache van 2014 met 14% alcohol.

 

 

 TAGS:Habla del Silencio 2014Habla del Silencio 2014

 Habla del silencio 2014: een rode wijn van de DO VT Extremadura op basis van de trossen tempranillo en cabernet sauvignon van 2014 14,5% alcohol.

 

 

*Afbeelding: Zach Inglis (flickr)

 

Een glas wijn per dag zou voordelen kunnen hebben voor mensen met diabetes

 TAGS:undefined

Wijn heeft voordelen voor de gezondheid, zowel om voor ons lichaam op externe wijze te zorgen als voor de algehele gezondheid van het organisme. Diverse studies bevestigen dat er een directe relatie is tussen de consumptie van een of twee glazen wijn per dag met een grotere gezondheid die de hersenen kunnen beinvloeden en de veroudering voorkomen.

En niet alleen dat, want een recent onderzoek heeft resultaten opgeleverd die vaststellen dat het consumeren van een glas wijn  voordelig zou kunnen zijn voor mensen met diabetes. In het bijzonder, zou het mogelijk kunnen zijn dat een glas rode wijn  per dag bij de avondmaaltijd de stofwisselingsprofielen van personen met goed onder controle gehouden diabetes type 2 verbetert.

Het onderzoek geleid door professor Iris Shai van de Universiteit Ben Gurión Redel Negev, Israël, en gepresenteerd in het Europa Congres over obesitas in Praag Tsjechische Republiek, werd uitgevoerd met 200 patiënten waarvan sommigen water dronken en anderen een glas rode wijn.

De conclusies uit het onderzoek gaven als resultaat dat bij de personen die rode wijn hadden gedronken, hun goede cholesterol (HDL) licht gestegen was cholesterol en apolipoproteine A1 (een van de belangrijkste bestanddelen van cholesterol HDL).

Het leverde ook een verbetering op in de stofwisseling van de glucose. Deze bevestigingen leiden tot de conclusie dat het  onder controle houden van diabetes zou moeten verbeteren, speciaal door het eten van een gezond en evenwichtig dieet en door het doen van regelmatige lichaamsbeweging. Deze maatregelen maken dat de behandeling van diabetes gemakkelijker zal zijn.

Volgens de auteurs van de studie kan het matig nuttigen van wijn, vooral rode wijn, goed  onder controle, deel uit maken van een gezond dieet, risico%u2019s verkleinend voor het hartmetabolisme. En voor de mensen met diabetes, boven de genetische interactie, heeft de rode wijn een positieve invloed bij het controleren van hun ziekte.

 TAGS:Tarima 2014Tarima 2014

Tarima 2014

 

 

 TAGS:M. Chapoutier Bila Haut Occultum Lapidem 2014M. Chapoutier Bila Haut Occultum Lapidem 2014

M. Chapoutier Bila Haut Occultum Lapidem 2014

 

 

Hoe is de wijnconsumptie in de laatste jaren veranderd?

 TAGS:undefined

De gastronomische behoeften zetten zich razendsnel voort en de consument stelt steeds hogere eisen. Deze ontwikkeling is ook waar te nemen in het wijnverbruik. Laten we eens een kijkje nemen hoe de consument nou eigenlijk veranderd is in de afgelopen jaren!

Men neemt niet met alles meer genoegen. Aangezien men in slechts enkele jaren overstelpt is met informatie, zijn zowel nieuwe als traditionele wijndrinkers steeds veeleisender geworden en weten daarbij steeds beter wat zij willen. Zodoende verlangen zij zowel kwaliteit als beroepsbekwaamheid.

Nieuwe wijndrinkers. Door de opkomst van de sociale netwerken en de blogs, zijn er ook nieuwe wijndrinkers tevoorschijn getreden die zich richten op de reacties die consumenten plaatsen op de sociale netwerken en op het internet in het algemeen. Ondanks dat ze niet veel van wijnen afweten, doen zij steeds meer kennis op. Het gaat in de praktijk om een voornamelijk jong publiek met een beperkte wijnconsumptie. Desalniettemin, vragen zij dankzij het dagelijks contact op internet, naar recente wijnjaren en minder bekende oorsprongsbenamingen.

Waar men de wijn koopt. Volgens onderzoeken van SymphonyIRI, gaat de consument bij de aankoop van wijn niet meer uitsluitend naar wijkelders of speciaalzaken. Verreweg de meeste wijndrinkers kopen een kwaliteitswijn tegenwoordig in de eerste plaats in supermarkten en warenhuizen, gevolgd door respectievelijk slijterijen, bedrijfswinkels, wijncooperaties en andere verkooppunten. Uiteraard is de online wijnaankoop ook in een groeiende ontwikkeling.

Waar de wijn wordt gedronken. Er vinden ook verandingen plaats in de plaatsen waar men wijn drinkt. De traditionele consumptie in restaurants heeft plaats gemaakt voor kroegen en wijnkelders uit de buurt, café´s, wijnproeverijen en plaatsen waar gastronomische evenementen worden gehouden ten behoeve van marketplaces omtrent wijn en die een bewuste bijdrage leveren aan de directe aankoop van het produkt.

“Etiketdrinkers”. Aan de andere kant zijn er ook nieuwe consumenten op het toneel verschenen die leken zijn op het gebied van wijnen en die volgens sommige kelderhouders, louter en alleen op het etiket afgaan. Dat wil zeggen dat zij een wijn bestellen op basis van een gerenommeerde wijnkelder, een bekende oorsprongsbenaming of omdat ze simpelweg in alle media genoemd worden.

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2005Viña Ardanza Reserva 2005

Viña Ardanza Reserva 2005

 

 

 TAGS:Tarima 2014Tarima 2014

Tarima 2014

 

 

Welke whisky kan ik cadeau doen?

 TAGS:undefinedAls je een cadeau zoekt voor een familielid of vriend dan is een premiumdrank een van de beste keuzes. Als de ontvanger van whisky houdt dan is de keus niet moeilijk en wordt dit cadeau vast op prijs gesteld.

Dessalniettemin, moeten we bij het uitzoeken van een goede whisky een aantal maatstaven in acht nemen zoals de herkomst, de geschiedenis, het merk, het type whisky…en kijken of hij erg verfijnd is en ook of hij past bij het karakter van de ontvanger. Als we een kwaliteitswhisky willen en niet per ongeluk een slechtere fles kopen moet de whisky nadrukkelijk een fruit- of houtaroma hebben en niet alleen naar alcohol smaken.

Vraag dan ook om raad bij je verkooppunt en lees goed de etiketten. Bij Uvinum beschikken wij bijvoorbeeld over een Personal Shopper, die zowel aanbevelingen en raadgevingen van onze deskundigen levert over de verlangde whisky.

Als we op ouderdom afgaan, moeten we er rekening mee houden dat de whisky single malt de ouderdom aangeeft aan de hand van de jaren dat deze in de houten vaten opgeslagen is geweest. Als de whisky niet single is maar malta, dan wordt de jongste van de samenstelling als ouderdom aangeduid.

Als je een Schotse whisky cadeau wil doen is succes vrijwel verzekerd, maar deze is dan ook wel wat duurder. Als we echter op zoek zijn naar een whisky met een hogere alcoholsgraad, dan is het goed te weten dat deze iets boven de 43 graden kan liggen. Ondanks dat we soms denken dat het prijsniveau de kwaliteit bepaalt, is dit niet altijd het geval. Het is raadzaam om ook op andere zaken te letten. Sommige whisky´s onderscheiden zich omdat er maar een beperkt aantal exemplaren gemaakt zijn, anderen hebben een langere rijpingsduur ondergaan of zijn veel puurder als anderen.

De oorsprong van deze drank is ook een goede maatstaaf. Deze geeft namelijk veel informatie over het land van herkomst waar de whisky vervaardigd is.

 TAGS:The Famous Grouse 1LThe Famous Grouse 1L

The Famous Grouse 1L

 

 

 TAGS:Lagavulin 16 JaarLagavulin 16 Jaar

Lagavulin 16 Jaar

 

 

De 5 meest opmerkelijke manieren om wijn te laten rijpen

 TAGS:undefinedIn de laatste jaren heeft wijn zich ontwikkeld tot een sociaal verschijnsel en er zijn daardoor vele activiteiten ontstaan die gaan van toeristische routes tot allerlei soorten wijnproeverijen via beurzen, evenementen en ga zo maar door.

Tegelijkertijd brengen de wijnproducenten steeds aantrekkelijkere soorten op de markt met een grote verscheidenheid aan verpakkingen, etiketten en productieprocessen. Naar aanleiding van een recent artikel in de portaalsite The Drinks Business bestaat er ook variëteit in het rijpingssysteem van de wijn als zodanig. Hieronder is een overzicht van de vijf voornaamste voorbeelden.

1. “Buitenaardse” Wijn. Een Engelsman woonachtig in Chili heeft een wijn op de markt gebracht die gerijpt is in de nabijheid van een meteoriet die ontstaan is tijdens de vorming van het zonnestelsel. Het gaat om een Cabernet Sauvignon en volgens de producent heeft de wijn een “levendigere” smaak dankzij het feit dat de wijn opgeslagen is geweest in een houten vat naast het buitenaardse voorwerp.

2. Amfora-gerijpte wijn. In de oudheid werden deze vaten gebruikt door verschillende culturen om zowel wijn, olie en “droge” waar in op te slaan, zoals blijkt uit vele archeologische vondsten. Momenteel gebruiken sommige wijnproductenten de amfora´s om de wijnen een neutrale smaak te geven die vaak niet bereikt wordt bij het opslaan in eikenhouten vaten. Ook probeert men op die manier de fruitsmaken in de wijnen te benadrukken.

3. Eikenhouten flessen. Als dit houtsoort gebruikt wordt om de wijn te rijpen in vaten, waarom zou men ook deze gunstige efecten niet proberen te verhogen in jonge wijnen? Oak Bottle is een idee dat voortgekomen is uit de crowdfunding platform Kickstarter en bezweert het rijpingsproces van 6 maanden in eikenhouten vaten ook te kunnen uitvoeren in de fles. Je hoeft daar alleen de gewenste hoeveelheid wijn in te gieten en in een kwestie van een paar dagen is het resultaat waarneembaar.

4. Wijn rijpen door warmte. Dit werd van oudsher gebruikt om de distillatiewijnen uit Madeira te laten rijpen en men gebruikt momenteel ofwel het warme ruim van vrachtschepen of roestvrijstalen containers verwarmd op 45 tot 50º C om alle soorten wijn op een traditionele manier te rijpen.

5. Op de zeebodem. De vondst van uitzonderlijk goedbewaarde wijn- en champagneflessen van soms bijna 170 jaar oud in oude scheepswrakken heeft een nieuwe mode aangewakkerd om “moderne” wijnen in onderzeese installaties te laten rijpen.

Welke andere rijpingsvormen zullen we in de toekomst nog te zien krijgen? Koffiedik kijken is toegestaan!

 TAGS:Habla del Silencio 2013Habla del Silencio 2013

Habla del Silencio 2013

 

 

 TAGS:Solanera Viñas Viejas 2012Solanera Viñas Viejas 2012

Solanera Viñas Viejas 2012

 

 

De meest geschikte wijnen bij nagerechten

 TAGS:undefined

Zoet maar toch fruitig. De voorgeschreven wijnen bij nagerechten kunnen echt zeer gevariëerd zijn. Hier geven we je een aantal suggesties van wijnen bij toetjes.

Zowel mousserende wijnen zoals cava´s of champagnes zijn geschikt bij elk willekeurig nagerecht, maar misschien moeten we ze nog net even bewaren voor de wat machtigere taarten, soezenkransen, ijstaarten, chocoladestronken…bij welk feest dan ook, de mousserende wijnen zijn altijd van de partij en worden steevast als hekkesluiter bij het nagerecht geschonken.

De liefhebbers van witte wijn moeten rekening houden dat deze het best tot zijn recht komt bij lichtere nagerechten. Sommige toetjes met slagroom, op vanillebasis bijvoorbeeld met crème passen prima bij wat jonge frissere wijnen en die met een zoete, fruitige afdronk. Een riesling of monastrell is een prima keuze bij dit soort nagerechten waaronder ook de ¨light¨desserts vallen op basis van crème caramel en fruittaarten.

En de rode wijn? Rode wijn wordt steeds meer gedronken bij talloze nagerechten. De combinatie is perfect met hartige desserts waar kaas een belangrijke rol in speelt, maar ook met kwark, noten of diverse soorten crêpes. Rode wijn speelt echter een glansrijke hoofdrol als er chocolade aan te pas komt. Beide ingrediënten geven een sublieme smaaksensatie en er worden zelfs in veel ruimtes speciale wijnproeverijen georganiseerd waar cacao aan rode wijn verbonden wordt. Het is ook zeer geschikt bij taarten met bosvruchten, ijs, koffie…maar altijd met een snufje cacao.

Een goede Pinot Noir, een rode Port, een Somontano of een keus uit de vele Rioja wijnen passen perfect bij nagerechten met chocolade. Tegelijkertijd, zijn de sherry´s Pedro Ximenez een goed alternatief voor zoete versnaperingen met chocolade en biedt een ruim aanbod. Er zijn ook zeer geschikte zoete rode wijnsoorten zoals garnacha en monastrell die goed passen bij crème´s, bladerdeeg, taartjes en andere lichtere desserts.

Wij geven je zoals altijd enkele handige tips zodat je op en top kunt genieten. Proost!

 

 TAGS:Sol de MálagaSol de Málaga

Sol de Málaga

 

 

 TAGS:Château D'Arricaud Cérons 2010Château D’Arricaud Cérons 2010

Château D’Arricaud Cérons 2010

 

 

Drink je slank met rode wijn

 TAGS:undefined

We hebben het al vele malen gehad over de positieve eigenschappen van wijn op onze gezondheid, vooral wat betreft hart- en vaatziekten, als anti-aging element…Maar tot nu toe wisten wij nog niets over de mogelijke invloed van wijn als afvalversneller. Dit zou een reden te meer zijn en een extra argument om wijn, natuurlijk altijd met mate, te nuttigen.

Uit een onderzoek van de Oregan State University is gebleken dat een speciale soort rode wijn, de groei van de vetcellen in de lever afremmen. Onder voorbehoud van de desbetreffende onderzoeken, zou deze vondst aantonen dat de consumptie van verse rode druiven, vervaardigd als druivenmost ofwel gefermenteerd als wijn, een oplossing zou kunnen bieden voor gezondheidsproblemen die verband houden met overgewicht, in het bijzonder met betrekking tot hepatische steatosis, dat ook wel bekend staat als vette leverziekte of FLD.

Met name de ellaginezuur is een samenstelling die verantwoordelijk is voor de heilzame uitwerking in sommige soorten druiven. Deze natuurlijke substantie vindt men ook terug in galappeltjes en in diverse vruchten (bijvoorbeeld bramen en frambozen), zaden (walnoten, pecannoten…), groene theesoorten en oolongthee. Deze polyfenolen bevinden zich ook in druivensoorten zoals Red Muscadine, Cabernet Sauvignon, Malbec etc. Tijdens het rijpen in eikenhouten vaten vermenigvuldigt deze substantie zich als gevolg van de gisting, dus hoe ouder een crianza is hoe beter.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door biochemisten en moleculaire biologen van de School van Agrarische Wetenschappen van de OSU in samenwerking met de Universiteiten van Florida en Nebraska, kwam men tot de slotsom dat het ellaginezuur de concentratie van vet in de lever beter regelt en bovendien de aanwezigheid van suiker in het bloed vermindert (d.m.v. een experiment uitgevoerd op laboratoriummuizen, doorvoedt met een vetrijk dieet).

Als men bevestigt dat een soortgelijk proces ook plaatsvindt in het menselijk lichaam, dan zou men door deze ontdekking, de verschijning van dit soort levervet kunnen voorkomen. Dit vet, dat zeer dikwijls voorkomt bij mensen met problemen door overgewicht en suikerziekte, kan worden tegengehouden door een evenwichtig voedingspatroon in te stellen, gecombineerd met gematigde lichaamsbeweging. Men kan tevens een klein trosje druiven per dag nuttigen, een glas most of rode wijn of overeenkomstig in ander voedsel waar ellaginezuur in voorkomt. Dit is ook zeer bevorderlijk bij de behandeling van chronische ontstekingen, cholesterol, vrije radicalen en zelfs bepaalde soorten kanker.

 TAGS:Borsao Tres Picos 2013Borsao Tres Picos 2013

Borsao Tres Picos 2013

 

 

 TAGS:Juan Gil 12 Meses 2013Juan Gil 12 Meses 2013

Juan Gil 12 Meses 2013

 

 

3 coctails met rum om lekker op te warmen

 TAGS:undefinedBang voor de kou? Geen sprake van! Wij geven je hier een aantal suggesties van coctails met rum waar je razendsnel warm van wordt. Ze zijn bovendien héérlijk!

Ron Cremat

Dit is een typische drank van de Catalaanse kust en wordt met name gedronken in de plaats Calella de Palafrugell, een dorp aan de Costa Brava. In nauwelijks 20 minuten bereid je deze drank en het is ondermeer een prima alternatief voor de weekenden.

Ingredienten voor 8 personen:

  • 1 liter de zwarte rum
  • 200 gram bruine suiker
  • 1 kaneelstokje
  • De schil van 1 citroen
  • 50 koffiebonen
  • 2 kopjes koffie (naar keuze)

Bereiding:

  1. Giet de rum en de suiker in een aardewerk pan. Haal er een soeplepel van dit vloeistof uit en steek het aan. Als het gaat branden, giet het dan geleidelijk aan terug in de aardewerk pan totdat het gehele brouwsel in de vlam staat.
  2. Voeg de citroenschil toe, het kaneelstokje en de koffiebonen. Laat het geheel branden gedurende 10 tot 15 minuten.
  3. Voeg de 2 kopjes koffie toe om de smaak te verhogen en doof daarna het vuur in zijn geheel of dek de pan af. Serveer en drink de drank warm.

Warme rum met boter

Warme rum met boter wordt veel gedronken in de koudste perioden van het jaar. Sommige mensen bereiden dit met andere sterke dranken zoals Bourbon, maar volgens het originele recept dient het bereid te worden met rum.

Ingredienten voor 4 personen:

  • 1 glas rum
  • 2 glazen sinaasappelsap
  • 4 eetlepels boter zonder zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 theelepeltje kaneelpoeder
  • 1/2 theelepeltje kruidnagelpoeder
    1/2 theelepeltje gemberpoeder

Bereiding:

  1. Warm eerst de sinaasappelsap op halfhoog vuur. Voeg dan de suiker toe en roer flink door op laag vuur totdat de suiker opgelost is.
  2. Voeg dan de kruiden toe en tevens de honing bij de boter en roer alles volledig door elkaar. Voeg dan de boter bij de sinaasappelsap toe en roer het geheel constant door. Doe dan vervolgens de rum erbij en klop alles met een handmixer.
    Serveer de drank warm en gebruik een kaneelstokje als garnering.

Tom en Jerry

Dit is een andere warme coctail die op de koude winterdag gedronken kan worden en bovendien een heerlijk verfijnde smaak heeft.

Ingredienten:

  • 22 ml donkere rum
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • Warm water of warme melk
  • Nootmuskaat, geraspt of in poeder

Bereiding:

  1. Mix de eierdooier in een kopje met de suiker.
  2. Voeg vervolgens het eiwit toe en de rum.
  3. Doe het warme water of de melk in een kan. Voeg daar vervolgens het mengel uit het kopje aan toe.
  4. Strooi voor de drank te serveren de nootmuskaat eroverheen en drink het warm op.

 TAGS:Botran Reserva 15 Years SoleraBotran Reserva 15 Years Solera

Botran Reserva 15 Years Solera

 

 

 TAGS:Captain Morgan Black Label 1LCaptain Morgan Black Label 1L

Captain Morgan Black Label 1L

6 coctails met wodka

 TAGS:undefinedAls je gek op wodka bent kan je nu profiteren van deze recepten van coctails met wodka, die deze veelzijdige drank bij iedere gelegenheid tot zijn recht laat komen.

 

1. Wodka Playa Azul

Ingredienten:

  • 59 ml Wodka
  • 29 ml Triple sec
  • 1 scheutje citroensap
  • 7 ml siroop
  • 29 ml Blue Curaçao

Bereiding:

  1. Giet alle ingrediënten in een coctailshaker, goed schudden en serveren in een hoog glas met gemalen ijs.
  2. Versier met een schijfje ananas.

2. Wodka Tonic

Ingredienten:

  • Citroensap
  • 44 ml Wodka
  • Tonic water

Bereiding:

  1. Giet de Wodka in een hoog glas met ijsblokjes. Schenk het tezamen met tonic water.
  2. Voeg uitgeperste citroen toe en geniet ervan!

 

3. 4 Juli

Ingredienten:

  • 1/3 maat Blue Curaçao
  • 1/3 maat Grenadine
  • 1/3 maat Wodka

Bereiding:

  1. Om het regenboog effect in het glas te bereiken moeten alle ingrediënten eerst afkoelen voor dat ze geserveerd worden.
  2. Giet de ingrediënten in een shot met behulp van een lepel. Begin met 1/3 maat grenadine, daarna met 1/3 maat wodka en tenslotte met 1/3 maat blue curaçao.

 

4. Groene ogen

Ingredienten:

  • 44 ml Blue Curaçao
  • 88 ml Sinaasappelsap
  •  Citroensap naar smaak
  • 44 ml Wodka

Bereiding:

  1. Giet direct in een hoog glas met ijs de Wodka, de Blue Curaçao en het sinaasappelsap.
  2. Garneer met het geperste citroensap. Meng het door elkaar en serveer met een rietje.

 

5. Iguana

Ingredienten:

  • Sinaasappelsap
  • Het sap van een citroen
  • 15 ml Donkere Rum
  • 15 ml Oude Tequila
  • 15 ml Wodka

Bereiding:

  1. Serveer in een glas met ijs de tequila, de donkere rum, de wodka en schenk de rest van het glas vol met sinaasappelsap.
  2. Versier de coctail met 1/6 deel van het citroensap en laat dat in het glas vallen.

 

6. Chocolade Martini

Ingredienten:

  • 44 ml Cacaolikeur
  • 7 ml Chocoladesiroop
  • 44 ml Wodka

Bereiding:

  1. Giet in een coctailshaker met ijs de Wodka, de donkere Cacaolikeur en de Chocoladesiroop.
  2. Na goed schudden, giet de mix vervolgens in een martiniglas.
  3. Versier de coctail naar wens met wat geraspte chocolade.

 TAGS:Absolut Electrik SilverAbsolut Electrik Silver

Absolut Electrik Silver

 

 

 TAGS:Grey Goose Cherry Noir 1LGrey Goose Cherry Noir 1L

Grey Goose Cherry Noir 1L

 

 

5 Valse mythen omtrent wodka

 TAGS:undefinedElk soort drank heeft zijn eigen mythen, en de wodka is hier geen uitzondering op. Wil je weten welke?

1. Wodka heeft altijd dezelfde smaak: in de ziel van iedere wodka vind je z´n herkomst terug en waar hij gedistilleerd is. Zo kennen wij bijvoorbeeld de wodka´s die afkomstig zijn uit Oost-Europa die veel sterker van smaak zijn in tegenstelling tot de veel mildere wodka´s vervaardigd in het Westen.

2. De mythe ¨hoe meer gedistilleerd hoe beter¨ is en blijft een fabeltje: als een wodka te sterk gedistilleerd is, loopt het volgens de experten de kans om al zijn smaak, aroma en de karakteristieke eigenschappen van zijn ingrediënten te verliezen.

3. De stelling ¨Wodka is gemaakt van aardappelen¨ is slechts een generalisatie: wodka kan gedistilleerd worden uit aardappelen, zoals bijvoorbeeld de Zweedse wodka, maar kan ook worden vervaardigd uit andere ingrediënten. In Frankrijk maakt men wodka op basis van druiven. Er bestaat zelfs een merk dat melk als basis gebruikt voor de produktie van wodka. In Rusland wordt de meeste wodka vervaardigd op basis van maïs, tarwe en andere granen.

4. Trek je niets aan van de theorie ¨Een coctail heeft geen goede wodka nodig¨: als je teveel drinkt, voel je de volgende dag een houten kop. Als je daarbij ook nog eens een goedkope en slecht gedistilleerde wodka genuttigd hebt, bederf je niet alleen een lekkere wodkacoctail maar hou je er ook een flinke kater aan over.

5. Een duurdere wodka betekent niet altijd betere kwaliteit: net als bij andere dranken, is de prijs niet noodzakelijk inherent aan kwaliteitsgarantie. Over smaak valt niet te twisten: iets wat de een lekker smaakt, wordt door de ander juist weer afgekeurd.

 

 TAGS:Nordés VodkaNordés Vodka

Nordés Vodka: is een wodka Nordés van Spaanse afkomst, die in Galicië Galicische Atlantische Spirits.

 

 

 TAGS:Smirnoff Gold 1LSmirnoff Gold 1L

Smirnoff Gold 1L: triple gedistilleerd met 10-maal houtskool gefilterd wodka en geïnspireerd door de Russische tsaren en hun passie voor goud.