Opwarming van de aarde beïnvloedt de wijn

 -

We zijn allemaal bewust van het belang en gevolgens van de opwarming van de aarde maar nu zullen we een andere zorg aan deze delicate kwestie toevoegen, is dat de opwarming van de aarde een invloed op de Wijn heeft ,en dan natuurlijk voor de producenten en ook voor zijn consumenten.

In het III wereldcongres over klimaatverandering en wijn, die een paar dagen geleden in de stad van Marbella plaatsvond, kwamen veel belangrijke conclusies over de toekomst van de wijn op de dreigende opwarming van de aarde uit. Onder deze nieuwe verlichtingen het meest schokkende nieuws met betrekking tot wijn, is dat de wijn om opwarming van de aarde zou zijn mate van alcohol verhogen.

Maar het was niet het enige nieuws in dit congres die gezegd wordt, spraken ze ook over een aantal rode wijnen die zouden hun kleur en smaak verliezen, de zuurgraad van de wijn zelf zou ook lager worden en dan in het geval van witte wijnen zou de situatie anders worden. Deze onhandelbare veranderingen zouden beïnvloeden veel van de kwaliteiten van elke wijn.

De stammen waren ook onderwerp van gesprek, met de conclusie dat de “inheemse” druiven zouden deze die het best weerstaan tegen deze grillen van de natuur. Ernesto Franco Aladren (vertegenwoordiger van de oorsprongsbenaming (DO) Cariñena en Chief en hoofd van de oenologiesafdeling van het voedselverwerkende overdracht centrum van de Aragonsregering), legde uit dat druiven zoals Garnacha, Moristel, Parraleta of de Alcañón, sinds het begin van 80 zijn geleidelijk vervangen door Chardonnay of Cabernet Sauvignon, en benadrukt dat we een grondig werk moeten doen in het herstel van deze bovengenoemde stammen.

Ignacio Fernandez (Hoofd van Economie en Rechtsafdeling van de Internationale Wijn – OIV), legde uit dat de inheemse rassen samen met innovatie en sommige praktijken in het veld, kan redden of in ieder geval passen aan nieuwe temperatuur te komen. Nochtans sprak hij over zeer extreme weersomstandigheden en scenario’s die zouden schadelijk voor de wijnproductie zelfs kunnen zijn.

Fernandez besloot zijn presentatie met een zin die ons om reflectie roept en synthetiseert het dreigende gevaar dat er zal in de wijnindustrie gebeuren: “Als we niets doen, zullen we bereiken tot niet-duurzame productie“.

Deze uitspraken van de experts, zijn wij geroepen om te reflecteren niet alleen betrokken bij de wijn business, maar voor de hele bevolking, want is in onze handen om deze weer rampen te stoppen.

 TAGS:Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2012Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2012

Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2012

 

 

 TAGS:Belondrade y Lurton 2011Belondrade y Lurton 2011

Belondrade y Lurton 2011

Geef een reactie Opwarming van de aarde beïnvloedt de wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *