Op een plek in Mancha…

 TAGS:Er zijn bij Spaans uitstekende plekken die de moeite waard zijn te ontdeken. Maar of er daarbij grote wijngaarden zijn die goede wijnen in de mond geven, is de ervaring onvergetelijk. De historische Quijote weg geeft ons mooie dorpjes en met veel historie: Almansa, Daimiel, Almagro, Cuenca…

De wijnen van de Mancha zijn als zijn gemeente: sterk, geworteld en met persoonlijkheid. De kleuren krijgen een erg speciaal bordeaux tint en de rozé krijgen een rode tint als de hartstocht. De kroegen en restaurants die daarop een groot invloed hebben bieden uitstekend combineren aan, met zijn Oorsprongsbenaming kazen en de Los Montes de Toledo y Campo de Calatrava oliën. We stellen je enige belangrijke wijnen voor en we moedigen je aan ons vertellen welke wijn je heeft geproefd en aan welke je er geeft voorkeur.

O.B Méntrida wijn

Méntrida ligt in de noord van de Toledo streek, de wijngaarden geven uitstekende Garnacha en Cabernet Sauvignon soorten rode wijnen. De Garnacha is de bekendste en zij geeft wijnen met intense fruitige aroma’s.

Verlies je niet, bij voorbeeld, de grote kwaliteit wijn Cantos del Diablo 2008, een monovarietal delicatessen die zal geweldig met rode vlessen en rijke vleeswaren gaan; of de Piélago 2007, maanden lang verouderd in een franse eiken vat en geeft een enige zuiverheid in de mond.

OB Ribera del Júcar oorsprong

We blijven reisen op de  Quijote streek, plek van legende en geschiedenis die eeuwen lang en generaties ging . De wijnen van deze benaming, Ribera del Júcar, worden in het zuiden van Cuenca gemaakt, rijk aan gerechten en volksgastronomie. Zijn  bekendste variëteten zijn de Tempranillo en de Cencibel, bovendien de Merlot.

OB Almansa

In de Albacete streek maken we beroemde wijnen aan. De wijncultuur van de  Almansa streek dateert warschijnlijk uit de XVI eeuw, en gaf rode wijnen, rozés, maar ook jongen witte wijnen. Een voorbeeld van deze laatste is La Huella de Adaras Blanco 2009. Onder de rode wijnen, bevelen we La Vega de Adaras 2006 aan, die schittert met een intense scharlaken kleur, gecombineerd met paarse en paarsachtige reflexies; en een eenvoudige, maar smaakvole Higueruela Rosado 2009, die wordt uit meer dan 40 jaar oud wijnstokken aangemaakt.

DO de Valdepeñas

Te Valdepeñas vinden we hem in de streek van Ciudad Real, en zijn best variëteit is de Airén en Cencibel die  geeft ons fijne wijnen met een intense robijn kleur bij de rode ,witte wijnen. De Alba de los Infantes Roble 2004 is een goed voorbeeld voor aroma en rijpe vruchten van het bos

Geef een reactie Op een plek in Mancha…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *