O.B. Valencia, ik spreek nog niet eens over de rest…

Ze zijn wijnen van grote kwaliteit, die beetje bij beetje ontdeekt en uitgebreid bij andere landen worden. De OB Valencia zal posities bijvoegen en wordt ingecorpeerd,op zo’n opmerkelijk manier, in de Peñín gids, een onder de meest indrukwekkende gids in de sector.

  TAGS:

En de beste goede wijnen van Valencia winnen tegen de anderen bij deze gids. De beste gegeven punten bij de uitgave van dit jaar was aan de Almendros Tinto 2010 wijn, een rode wijn met veel body, uit Bodega El Angosto (Onteniente), geproduceerd binnen een oude XIX eeuw wijnkelder. Het resultat van ervaringsjaren zijn wijn als die wij hebben erover gesproken, ze zijn elegante,  geconcentreerd, met een Middellandse Zee klimaat  waarom veel benamingen benijden. Er wordt aan deze wijn niets minder dan 95 punten gegeven, hij zal de meest waardeerd in de Vamencia gemeente zijn.

Maar deze feit is niet de enige die beweert dat de Valencia wijnen in de trend zijn, dan zullen we in de zelfde gids dat de rode Maduresa 2007 wijn van de wijnkelders  Celler del Roure, met 93 punten; gevolgd door Pasamonte 2006 van wijnkelders Vegalfaro. Werkelijk uitstekend! TAGS:

Maduresa 2007 onderscheidt zijn produceren, met de variëteit mandó druif, een locaale variëteit die bijna verwijderd is en willen we ze terugnemen, en brengt hem fruitige aroma’s en intense smaken. Een tekening van een modern, onopvallend, eenvoudig, etiket maar met een werkelijk originaal noot. Wij zullen blijven hem volgen omdat hij nog veel kan geven.

Streken en variëteiten

De OB Valencia produceert jonge wijnen in vier vinos jóvenes in vier hoofdgroepen groeiende gebieden: Valentin, Alto Turia, Moscatel en Clariano.

Wat betreft zijn varïëteiten,  de meeste bekende zijn de Chardonnay, en brengt de versheid aan de wijnen en het is de beste manier om de vergisting binnen het vat te laten maken; ondertussen, de Malvasía geeft fruitige wijnen met ofrece vinos afrutados met een hoog alcohol; en de Moscatel, met fijne smaak, complexe en enigszins zoet.

Andere variëteiten van het gebied leidt tot wijnen van de benaming zijn Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Monastrell en Macabeo.

Andere bekende wijnen

Onder onze favoriete gode wijnen, bevelen wij Icono Monastrell 2006 an, hij is jong, transparant, transparant, van intense kersenrode kleur en fijne fruitige smaken. Combineer hem met mals vlees in een nacht met vrienden. En de witte wijn Moscatel la Cartuja, met variëteit Moscatel, van intense groen-geel en smaakt iets zoets …geweldig, misschien, om hem met rijke gerechten meegaan.

Geef een reactie O.B. Valencia, ik spreek nog niet eens over de rest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *