De naam van de wijnen

 - Als er gezegd wordt dat een wijn terpenen, pyrazinen, norisoprenoids of vluchtige thiolen in most heeft , om maar een paar te noemen, spreken we in Chinese aan de consument. Echter als u tegen hem zegt dat de wijnfles die u gekocht heeft is samengesteld uit een druif wijn die in haar florale aroma’s (terpenen) geeft en heeft een sterke geur van peper (pyrazinen), en zou een correct betrekking deze referenties met een Cabernet Sauvignon kunnen hebben.

Echter, als u tegen hem zegt dat in zijn wijn exotische fruitsmaken kunnen vinden, roos en zelfs appelmoes (norisoprenoids), zou men kunnen wagen die op het punt staat een Chardonnay te nemen. Aan de andere kant, als in de vloeistof onderscheidt wordt noten van guave, schillen van citrusvruchten en grapefruit (vluchtige thiolen in de most), deze consument zal identificeren dat hij voor een Sauvignon Blanc geconfronteerd is.

De geur, de smaak en het aroma van een wijn dan zijn afhankelijk van hun chemische samenstelling, en de prevalentie van de afzonderlijke bestanddelen in elke goede wijn zal zijn karakter bepalen. Daarom, weten welke druif bij de wijn is die u koopt is van essentieel belang bij het identificeren van wat is de variëteit die u het beste smaakt.

Naast het proces van het wijnmaken is bijna altijd hetzelfde, de enkelvoudige uitdrukking van de druif reageert op zijn terroir (bodem, klimaat, zon, verzorging van de wijnstokken), dat elke streek verschillende tinten heeft en zullen bijzondere goede wijnen worden.

In het algemeen, uit de witte wijnen komen aroma’s van citroen, sinaasappel of grapefruit, en fruit zoals peer, abrikoos, meloen en kruisbes. Anderzijds, de rode variëteiten worden gekenmerkt door hun anthocyanenlading, een stof verantwoordelijk voor de kleur van de wijn die komt uit als in contact met de bedorven vruchtvlees met de huid of schil heeft, en de aanwezigheid van tannines, polyfenolverbindingen geassocieerd met astringentie en bitterheid van de wijn, die zijn leven langer maakt en aan de consument bijdraagt, onder andere meer anti-oxidanten. Deze laatste laten aan  rode vruchten denken zoals kersen, pruimen, frambozen, aardbeien of blackberry. Beide wijnbereideingen kunnen ook minerale aroma’s, kruiden, kruiden en andere fermentatie als gewoon brood of gist geven.

Wijn is niet alleen druif, maar hun geur-en smaakstoffen worden geconstrueerd door de chemische processen waaraan hij wordt onderworpen, zoals fermentatie (omzetting van suiker in de druiven tot alcohol) eventuele melkzuurgisting (transformatie appelzuur, meestal geassocieerd met groene appel om melkzuur te maken) en de veroudering (parkeren in eiken vaten of in een fles). Nochtans zijn er een aantal gemeenschappelijke factoren die worden uitgedrukt in elke variëteit en blijven altijd weerspiegeld in het eindproduct, de fles.

Geef een reactie De naam van de wijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *