De meest bizarre alcohol gerelateerde verboden ter wereld

 TAGS:undefinedDe Noordamerikaanse films hebben voortdurend hun inspiratie gehaald uit de bekende Droogleggings Wet van de Verenigde Staten, ingesteld aan het begin van de twintigste eeuw. De zwarte markt die beheerst werd door gangsters als Al Capone heeft als uitgangspunt gediend van vele Hollywood-films. Verhalen van de georganiseerde misdaad, smokkel en onwettigheid, die over deze tijd en sommige negatieve gevolgen van dit verbod een beeld gevormd hebben .

Hoewel het al bijna 100 jaar geleden is dat deze wet werd afgeschaft, zijn er wereldwijd zelfs nog vele alcohol gerelateerde verboden. Dat is de reden waarom het web The Drinks Business de lijst van de zeven meest vreemde alcoholwetten ter wereld heeft gemaakt.

1. Niet paardrijden na het drinken (Colorado, USA):

In de staat Colorado worden paarden beschouwd als transportmiddel. Daarom worden degenen die paard rijden onder invloed van alcohol op dezelfde wijze beboet als bestuurders van een wagen.

2. Geen koud bier verkopen (Oklahoma, USA):

In de staat Oklahoma is het verboden bier te verkopen met 4% ABV koud. Dus als je een feest aan het organiseren bent, zou het beter zijn ze een paar dagen van te voren in je koelkast te hebben.

3. Verbod van menselijke figuren op etiketten van alcoholische dranken (Alabama,USA):

Als je grafisch ontwerper bent in Alabama en je werkt met een distilleerderij, moet je niet vergeten dat etiketten die “personen die op een sensuele immorele manier poseren” tonen, niet zijn toegestaan. Het is een verbod opgelegd door de Alabama Alcoholic Beverage Control Board.

4. Verboden shots en cocktails na middernacht (Australië):

Als je uit gaat feesten in Australië, zou het beter zijn om voor middernacht de cocktails en shots te bestellen, want in het land van de  “Aussies” is het verboden ze te verkopen nadat de klok 12 uur ‘s nachts aangeeft.

5. Doodstraf voor rijden onder invloed (El Salvador):

Dit Middenamerikaanse land is heel streng voor degenen die achter het stuur gaan zitten na het drinken van alcohol: de doodstraf geldt voor al degenen die deze wet overtreden.

6. Supermarkten mogen geen alcoholische dranken verkopen na 19.00 uur (Zweden):

In dit Scandinavische land is het voor supermarkten verboden alcoholische dranken te verkopen na 19.00 uur. Dus als je na je werk thuis iets wilt drinken, zou het beter zijn het vroeg te gaan kopen.

7. De straffen voor rijden onder invloed worden betaald in de familie (Maleisié):

Zou iemand de straf moeten voldoen voor de boete van een familielid? In Maleisië is het mogelijk dat het gebeurt  wanneer één van hen is opgesloten voor het rijden na het drinken van alcohol.

 TAGS:Ricard 1LRicard 1L

Ricard 1L

 

 

 TAGS:Gin MareGin Mare

Gin Mare

Geef een reactie De meest bizarre alcohol gerelateerde verboden ter wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *