Meer variëteiten van witte druiven

 TAGS:

Velen onder u de vorige post op Twitter gecommenteerd hebben, waarin enige soorten witte druif ontbraken. Als we laater zullen zien dat de post over enige witte druiven spraak. Maar  omdat uw wensen orden zijn, hiertoe komen enige meer aan, om u wijnkopen te kunnen en terwijl u weet naar welke smaak u zoekt:

Verdejo

De Verdejo druif is een druif die sinds de laatste jaren een grote ontwikkeling gehad heeft, waaruit de Rueda sprong, ook waaruit de koningin komt, tot veel andere gebieden die nu  ze onderzoeken en werken met relatief succes. De verdejo wijnen zijn gewoon een erg lichte keur hebben, iets we beschouwen als een krachtal, en een smaak ergens tussen zuur en bitter (eerst zuur, en licht bittere smaak aan het eind). Vandaar dat mensen identificeren van de zure aroma’s van de druif met groene appel, citrus (citroen, limoen, grapefruit), en zelfs ananas en banaan. Een goede verdejo wijn is gewoon nogal goedkoper zijn in vergelijking met andere druiven, als de Afortunado 2010, dir rijk genoeg is.

Malvasía

De Malvasía is een druif die wijnen van diepe goudgele produceert, met aroma’s van perzik, lychee, ananas, … Net als de Verdejo ligt halverwege tussen zuur en bitter, de Malvasia ligt halverwege tussen zuur en zoet, hoewel de laatste meestal overheerst. Deze plant is zeer resistent, dus zijn er geen grote Malvasia wijngaarden, maar wordt vaak gebruikt om een zoete toets te geven aan een aantal witte wijnen behalve in Canarische, waarin er geproduceerd grote wijnen van deze variëteit wordt, zoals, bijvoorbeeld, de El Grifo Malvasía Seco 2011.

Macabeo (of Viura) TAGS:

De Macabeo/Viura is een druif de meest wijdverspreide, omdat hij staat tegen de koud erg goed en is gevoelig voor Botytris, een schimmel die wordt gebruikt om bepaalde zoete wijnen, zoals Tokaji uit te voeren. Het produceert een wijn met een delicate aroma van vers gras, hooi, witte bloemen en lichtgele kleur met groene tinten, licht alcoholische. Ideaal voor witte rijst, of gnocchi. Het wordt algemeen gebruikt als een mengsel voor de productie van champagne. Er zijn vele monovarietal Macabeo, vaak zeer droog. Toch zijn er goede witte wijnen uit Macabeo als Viña Albina Blanco Fermentado en Barrica 2011, een bijzondere en delicate wijn.

Moscatel

We gaan verder met de Moscatel, die zowel witte inkt kan hebben hoewel we vrijwel altijd bij de witte wijnen gebruiken. Als de huid van de druif die kleur aan de wijn geeft, als we de rode muskaat druif gebruiken moeten we het sap van de huid onmiddellijk scheiden, om geen kleur te nemen. Toch Moscatel wijnen meestal oranje of koper kleur hebben. Als Malvasia, genoeg suiker hebben meestal goed omhoog houden na verloop van tijd, en kan gebruikt worden om rozijnen zoete wijnen (Muscat wijnen we altijd al wisten) te produceren. Het heeft aroma’s van honing, perziken op siroop, gekonfijte vruchten … Een zeer goede jonge Moscatel (minder zoet) op een geweldige prijs is Reymos, OD Valencia.

Riesling

Tot slot, en hoewel er nog veel zijn, eindigen we, althans vandaag, met Riesling, een druif waarvan wijnen gaan met een zeer lichte kleuren met heldere hoogtepunten, en met aroma’s van groene appel, citrus, en bloemen zoals de bloem de oranje. Hij is een wijn met een lage afstuderen en wordt vooral gebruikt in koude gebieden, want als het niet kan worden zeer aromatisch. Als u wilt een lekkere wijn te proberen van deze druif is er Sumarroca Riesling 2011, met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Geef een reactie Meer variëteiten van witte druiven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *