Liebfraumilch, een duitse witte wijn

 - In zijn lange wachten op de rijpheid, belegerd door de dreiging van vorst en hevige koude Duitse wijnboeren beeldhouwen hun wijngaarden op steile heuvels of bergen voeten in de voornaame streken van Mosel-Saar-Ruwer, Nahe, RheingauRheinhessen, Pfalz en Baden. Ze geduldig wachten op de Moezel en de Rijn, onder andere, samen met de Golfstroom. En voorzien met het beste geval, het vocht die nodig is voor de druiven om een schimmel Botrytis Noble te ontwikkelen, die water van de wijngaard verbruikt terwijl hij verzammelt suiker en zuurgraad.

Sommigen zeggen dat dankzij opwarming van de aarde, Duitsland wordt warmer, en als gevolg daarvan produceert meer en betere wijn. Licht, laag in alcohol en licht zoet, deze labels voegen populariteit bij de consument toe.

Volgens de statistieken van de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding-OIV-, in 2008 was Duitsland de vijfde grootste wijnconsument, met 20,7 miljoen hectoliter per jaar, met een neiging tot stijgen. De eerste vier plaatsen op deze lijst werden door Frankrijk, de Vs en Italië bezet. In hetzelfde jaar wordt het land de negende plaats in de top 12 producenten van wijn.

Ondanks zijn vermaarde reputatie onder experts in internationale markten Duitsland werd altijd geassocieerd met witte wijnen zonder veel persoonlijkheid, goedkoop en zoet, en nemen de laatste functie als een pejoratieve aspect, genaamd als Liebfraumilch.

 TAGS:De Liebfraumilch, die betekent “geliefde melk” of “melk van de Maagd Maria”, is een wijn die tenminste ongeveer 18g suiker per liter is, zijn kwaliteit is QbA en in het meestal druiven die werden gebruikt zijn niet geïdentificeerd , die verschijnt op het label zelf is een van de vier streken waarin het geproduceerd is, namelijk Rheinhessen, Pfalz, Rheingau en Nahe, met de eerste twee die de belangrijkste zijn. Geclassificeerd als QbA (QmpQualitätswein bestimmter Anbaugebiete) bevestigen we dat het om een tafelwijn gaat waaraan suiker is toegevoegd aan de wort.

Dit label, gepresenteerd in een typische fles blauwe fluit, gemaakt in grote hoeveelheden, zonder speciale zorg of in de wijngaard en bij de wijnbereiding, was jarenlang het land de export vlag van het land. Echter, de Duitsers in staat waren om niet alleen met zijn grootste importeur het Verenigd Koninkrijk te de-stigmatiseren, maar ook met Amerikanen en Scandinaviërs, die nu beschouwen dat daarbij worden geproduceert de beste witte wijnenter wereld.

Geef een reactie Liebfraumilch, een duitse witte wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *