Hoe een wijnproeverij organiseren

 - Een proeverij kan een leuk evenement om te genieten met familie of vrienden zijn, en het is makkelijk te regelen. Het maakt niet uit als je wilt dat het iets intiems is, of als u een commercieel doel heeft, want in wezen moet je dezelfde stappen volgen.

Begin zorgvuldig met de planning te zijn. Een proeverij is een evenement voor de zintuigen te genieten, en elk detail moet een groot rol erbij spelen. Als u wilt kunt u uitnodigingen voorbereiden om een meer relevante opmerking te geven aan uw gasten zien dat u voorzichtig bent, en beseffen dat u de moeite om een speciale ervaring voor te bereiden heeft genomen:

Denk ervan over wat voor soort evenement dat u organiseert. Maak een diner, een cocktail of een snack na de eerste proeven afhankelijk van het tijdstip van de dag en de deelnemers die u verwacht, zodat u de ervaring gebruikt om een aantal goede koppelingen te genieten. Hierdoor kan uw gasten het plezier van het proeven uit te breiden en hoe de verschillende wijnen met verschillende voedingsmiddelen weten te realiseren.

Als de proeven is bedoeld om professioneel te zijn, met de hulp van een professional. Voor uw vrienden kan genoeg zijn om wijn te genieten in goed gezelschap, en u kunt zelfs hen vragen om u te helpen met de keuze van de wijnen of paringen. Maar zal een professional moeilijk met u tijd verliezen als u hem niet een meer professionale ervaring biedt aan. Kies zorgvuldig de plaats, het decor, de wijn en het eten, uitnodigingen en, zoals we al zeiden, elk detail.

Bereid de dingen die u nodig hebt voor de proeverij:  juiste glazen, kurkentrekkers en, natuurlijk, ga u naar de wijnproeverij. Geef uw gasten een proeverij kit (glazen, servetten, lakens en potlood aantekeningen, om het proeven te vergemakkelijken.

Echt, zou het wenselijk zijn dat deze kit zou omvatten een proeverij gids voor de kenmerken van de wijnen die u aan het proeven bentj, aanwijzingen over de aroma’s die erbij in de wijnen zijn en hun oorsprong, sommige kleine truc over de proeverij (hoe om te proeven, hoe u de kleur, temperatuur, … te onderscheiden).

U zou de wijnen van de proeverij beschikbaar te hebben, ten minste 48 uur voor, horizontaal, want zij rusten, en aan de juiste temperatuur, zodat ze klaar zijn. Tijdens de proeverij, zorg ervoor dat elke gast heeft een glas voor elke wijn, of zoek naar manieren om het glas met water te zuiveren voor het serveren, om niet te zwaar te wachten tussen wijn en wijn. De beste optie zou zijn om een ??glas hebben voor elke wijn, dus dat zodra het glas een wijnproeverij zal beschikbaar zijn voor de gasten en dan te vergelijken met de volgende wijnen.

Leid uw gasten tijdens de proeverij. Begin met de lichtste wijn en tot de sterkste, zodat de smaken elkaar niet overlappen, en vertel hen de redenen waarom u zijn het kiezen van elke wijn. Het verdient aanbeveling dat er een rode draad tussen de wijnen is (wijnen uit dezelfde regio, dezelfde druif, voeg). Dat heeft de neiging om interessant voor de gasten te zijn, omdat ze een breder perspectief hebben op het thema van de proeverij.

Eindig proeverij met wijnarrangement. Laat de gasten commentaar geven, en het gesprek voort gaat. Een proeverij moet eindigen als partij en als op feestjes, de host moet weten wanneer een protagonist niet meer te zijn. Geniet ervan!

 TAGS:Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2012Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2012

Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2012

 

 

 TAGS:K-naia 2011K-naia 2011

K-naia 2011

Geef een reactie Hoe een wijnproeverij organiseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *