Hoe de cava’s onderscheiden

 TAGS:Duidelijk, is het zeker. Maar nu, de prijs zal niet tegen ons zeggen hoe zal de wijn smaaken, maar op het etiket zijn er informaties die zullen ons wat meer helpen. Laten we deze nakijken.

De eerste indicatie is de naar van de CavaNee hij is als een cava Brut Nature, als een Extra Brut of een halfdroog. Wat deze name betekenen?

De cava’s zullen geproduceerd worden, in de traditie, door een vergisting proces. De druifhuidl zal tot een wijn door de vergisting worden, en een wijn die zal opnieuw tot vergisting gaan, zal een mousserende wijn worden. In dit proces het suiker van de wijn zal tot alcohol worden, de gemakkelijste manier om een wijn te krijgen, moet u suiker toevoegen.

Dann nou, de halfdroge indicatie, Brut, Extra Brut,… spreken we over de hoeveelheid van suiker die we toevoegen om de cava te produceren, en zal ons een idee over de smaak meer of minder zoet dan de resulterende cava. De overeenkomst is de volgende, van minder tot meer zoet:

  • Brut Nature: zonder suiker toe te voegen, oh tot 3 gr suiker per liter
  • Extra Brut: tot 6 gr suiker per liter
  • Brut: tot 15 gr suiker per liter
  • Extra droog: tussen 12 en 20 gram suiker per liter
  • Droog: tussen 17 en 35 gram suiker per liter
  • Halfdroog: tussen 33 en 50 gram suiker per liter
  • Zoet: meer dan 50 gram suiker per liter.

Hoe de moejlijkste is een tweede vergisting te veroorzakken zonder suiker toe te voegen, de meest waardeerde cava’s door de experts zijn de Brut Nature, maar eindelijk gaat het , als altijd, om een smaak kwestie. Laat niemand u te kritiseren of smaakt u de zoete cava’s.

Nou, elk cava, door zijn smaak, zal beter of slecht met verschillende voedsel combineren. De droge cava’s of Extra droge zijn geschikt voor de hapjes, de Brut en Brut Nature met voedsel en de halfdroge en zoete voor het dessert.

Er is een andere informatie over te wegen is dat de Cava Reserva, of Gran Reserva, en heeft niets te doen met het cava produceren behalve de veroudering tijd van de cava. Volgens de Cava O.B, een Cava Gran Reserva is een wijn die bleef meer dan 30 maanden in veroudering. Wat de cava’s Reserva, of Reserva Especial betreft, gaat het om handelsnamen die geen precies informatie over de cava toevoegen, en dan verdient niet uw vertrouwen.

Hoe meer van de Cava genieten

Serveer hem erg koel, maar lig hem niet in de vriezer. Hoe langzamer koeler de cava zal worden (als ieder wijn), de beter. Of u moet het maaken, het beter is een emmer met ijs en met wat water (het water zal koel worden en zal geleidelijk de Cava koelen). En of u wilt dat het ijs langer duren, voeg zout aan het water toe 🙂

Serveer hem met een gebogen glas, om te vermijden dat de cava belletjes werpt overuit en dat hij zich verspreidt.

Vertrouw de cava levering datum. De wijnkelders produceren vaak sommige wijnen per jaar, en hoeveel minder tijd bleef hij, beter is. Toch is het beter hem te kopen wanneer je zulthem consumeren, en niet hem bewaren.

De fluits zijn beter om hem te proeven, omdat concentreren de aroma’s en zal zich ontwikkelen een draadje van belletjes. De wijde klassieke glazen dienen om de cava de belletjes te verliezen, voor deze die geen gekietel willen te voelen.

Commentaar de cava’s die bij Uvinum u proeft. zo zult u laten ontdekken de delika van de cava aan andere Uviners, en zullen ze u nieuwe wijnen kunnen laten kennen. 

Geef een reactie Hoe de cava’s onderscheiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *