Het ABC van het wijnproeven

 - Er is al veel gezegd over de juiste manier om een goede wijn te proeven, we zijn ervan bewust dat het om een veelomvattend onderwerp gaat en dat adviezen heeft, en dat gaat heel diep in het rijk van de relatieve en indirect.

Een goede wijn is een goede wijn overal en moeten we niet een grote wijnmaker of deskundige sommelier zijn om het te weten, natuurlijk zullen we niet doen alsof we een nauwkeurige technische conclusie van de betrokken wijn zullen geven, maar we kunnen krijgen een zeer hoge mate van kennis van wijn of we een aantal belangrijke details kennen, of zoals wij het artikel met de titel “ABC van het wijnproeven” benoemd hebben.

Om te beginnen om een duidelijk idee van een goede wijn te krijgen, moeten we tenminste drie belangrijke onderdelen van een wijnproeverij weten: uiterlijk of de vorm, geur en smaak, of zoals ze zeggen in de wereld van de wijn: gezicht, neus en mond. Drie fundamentele manieren om de kwaliteit van een goede wijn te bepalen.

Het uiterlijk of de vorm: Hier het uitzicht is onze beste bondgenoot, moeten we kijken om

 TAGS:te beginnen in de helderheid die wijn kan hebben.

Als de helderheid goed is, is dat we met een interessante wijn worden geconfronteerd, als we merken hem ondoorzichtig moeten we verdachten. Om deze eerste test te realiseren heffen wij het glas naar ons uitzicht. Dus, met een lichte beweging van zijn as ontdekken we de kleur, helderheid en zuiverheid van de wijn. We kunnen ook ontdekken de mate van alcohol met de beroemde “tranen van wijn” of “benen”.

Aroma: Tijdens deze tweede fase van het proeven, introduceren we enigszins ons neus in het glas, inhaleren we waardoor de zogenaamde “primaire aroma’s”, die worden gekenmerkt door het type of de types van druiven die de wijn maakte.

 TAGS:Nadat zullen we onderscheiden de “secundaire aroma’s.” Deze worden verkregen door de vergisting van wijn.  En tenslotte zullen we de “tertiaire aroma’s” zien, die zijn uitgebreid met de wijn winkels. Om deze aroma’s te ontvangen, voordat de neus in het glas te introduceren, moeten we hem  enigszins schudden om zulke mooie geuren te wekken.

Smaak: Voor velen het belangrijkste onderdeel van het wijnproeven. Om te beginnen nemen we slechts een klein slokje wijn, die door onze smaakpapillen van onze monde zullen we wandelen, om de vier smaken te ontdekken die meestal een wijn heeft: zoet, zout, zuur en bitter. Een goede wijn krijgt de perfecte balans tussen deze smaken.

 TAGS:Dehesa la Granja 2006Dehesa la Granja 2006

Dehesa la Granja 2006

 

 

 TAGS:Flores de Callejo 2011Flores de Callejo 2011

Flores de Callejo 2011

Geef een reactie Het ABC van het wijnproeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *