Gewürztraminer, een aromatische wijnstok

 - De  Gewürztraminer druif is een enkelvoud druivensoort uit  Midden-Europa. Deze soort is een variatie op de benaming van Traminer oorsprong (TramínItalia), die in Duitsland geproduceerd wordt, zijn naam is de conjunctie of het toevoegen van het Duitse woord “Gewürz” die “gekruid” (specerijen) betekent en het woord “Traminer “. De Gewürztraminer druif wordt gebruikt voor het uitvoeren van witte wijnen die zich door hun aroma en citrus smaken onderscheiden.

Deze druif, zonder van Duitse afkomst 100% te zijn, was door hen aagenomen, die met zijn vriendelijkheid ervaringen hebben. Als gevolg hiervan hebben ze bereikt enige mengsels als de Müller-Thurgau wijnstok, die ook vermengd wordt met Siegerrebe druiven die tot de Ortega wijnstok resulteerde.

Vandaag de dag Gewürztraminer geteelt wordt in grote delen van Europa, met de nadruk op de landen zoals DuitslandOostenrijkSpanjeItalië, Frankrijk en Hongarije en er wordt ook met veel succes in  Nieuw-Zeeland en Australië, en in mindere mate in  Chili geteelt.

De Gewürztraminer wijnstok wordt ongetwijfeld beter in een koud klimaat geteelt, is een druif met een roze of rode kleur met weinig intensiteit, dikke huid bessen, heeft een lycheeachtig wijnstok, zeer sterk inderdaad, maar meestal het zal laat rijpen, en heeft een hoge suikergehalte. Ze zijn geweldig voor het maken van semi-droge witte wijnen, hoewel we kunnen niet de droge wijnen gemaakt met Gewürztraminer links laten liggen, want ze zijn zeer aromatisch.

Hoewel de teelt is moeilijk, vandaag de dag kunnen we een groot variëteit van Gewürztraminer wijnen. Ze hebben meestal een donkere gouden kleur die in het licht tussen de witte wijnen stelt. Ze hebben een exotische smaak met een lichte neiging tot bitterheid, kunnen we ruiken zoals aan perzik, mango, kruiden en bloemen. Ze hebben een hoog alcoholgehalte vanwege hun hoge suiker. We merken dat ze perfect tot rijpheid bereiken.

Perfekt combineren

De Gewürztraminer wijnen perfect combineren met de keuken van het Verre Oosten (Chinese en  Japanse keuken), combineert ook met mild smaak kazen, die int het licht de Duitse Hirtenkäse (kaas voorganger) en de Franse Munster stelt. In vlees moeten we zeggen dat goed gaat met gevogelte zoals eend en kip (geen vet vlees). En tenslotte om vis die bij voorkeur zoetwatervis zijn, in het licht zalm stelt. Maar als we praten over het combineren zijn we verplicht om te benadrukken dat de Gewürztraminer wijn een dessertwijn is, en de smaak en het aroma geven de perfecte balans om de wonderen van gebak.

Wilt u met Gewürztraminer wijnen kopen ? Bij Uvinum raaden we u 2 aan:

 TAGS:Enate Gewürztraminer 2011Enate Gewürztraminer 2011

Enate Gewürztraminer 2011:  In Somontano is misschien het best aangepast aan deze druif, en waardoor vindt u enkele van de beste Gewürztraminer wijnen. Enate is een goed teken.

 

 TAGS:Gramona Vi de Glass Gewurztraminer 2010Gramona Vi de Glass Gewurztraminer 2010

Gramona Vi de Glass Gewurztraminer 2010: Als de Somontano is een geweldige Gewürztraminer wijngebied in Spanje, zijn alter ego is ongetwijfeld de Penedes. Gramona produceert deze Vi de Gel terwijl hij simuleert de Oostenrijkse zoete wijnen. Het best combineren voor een geweldig dessert of een rustige avond.

Geef een reactie Gewürztraminer, een aromatische wijnstok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *