De genereuze wijnen, de vette wijnen, vet

 - Wij zitten in het nieuwe decennium. En welke bedoelingen hebt u gemerkt? In Uvinum willen wij delen met u de passie voor wijn, en daarom moedigen wij u op de hoogte te zijn van de meest voorkomende termen gerelateerd aan de wereld van de wijnproeverij.

Vandaag spreken wij over de genereuze wijnen, de vette wijnen en van de vet, die al gelijk is aan iets compleet anders verwijst.

De genereuze wijnen zijn deze wijnen die alcoholgehalte hoger is dan de normale zaak voert. Als een normale wijn tussen 10 % en 14 % alcohol heeft, hebben de genereuze wijnen van 15 % tot 23 %. Spanje is een land met een grote traditie van genereuze wijnen, zoals de wijnen van Jerez, de amontillado en de manzanillas. Ook deze wordt aangebracht, ter uitbreiding, op de rode wijn van tafel door hetzelfde percentage alcohol.

De alcohol graad van een wijn zegt over de hoeveelheid alcohol die hij bevat. Dit is een wijn van 14 º een wijn die 14 % alcoholgehalte is. Wij kunnen zowel over percentages en over graden zonder problemen spreken.

Zoals voor de vette wijnen en de vet, spreken wij over twee heel verschillende dingen. Als we redeneren dat een wijn vettig is we een positieve waardering geven, of wij zeggen dat een wijn vet is omdat wij denken dat hij een gebrek heeft. Wij verlengen.

Een vettige wijn is die ene die een tact in de mond als olie heeft. Er wordt aan de dichtheid van de wijn gerefereerd, dat kan, dichtbevolkt, waterig , en vette of vettig zijn. Een vettige wijn is een wijn met weinig dichtheid in de mond, en dat, daarom, is eenvoudig om te drinken en te genieten, waardoor die onze zintuigen zich aan zijn aroma’s en smaken centeren.

Aan de andere kant, als we zeggen dat wijn vettig is, refereren wij dat de wijn in slechte conditie is, hij heeft een ziekte dat duidelijk is wanneer, als we hem serveren, valt hij in het glas alsof het een olie is. Wijnen die zijn dus niet geschikt om te drinken, omdat hun kwaliteiten gewijzigd was. Het is eenvoudig om een inschatting te maken van het verschil, waarheid? En toch is de zin zo anders …

Geef een reactie De genereuze wijnen, de vette wijnen, vet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *