Gedronken wetenschappers gieten wijn tot supergeleiders en maken een ongelooflijke ontdekking

Zien is geloven: de wijn maakt supergeleiders doen hun beste werk. En blijkbaar,  TAGS:sommige wetenschappers het beter in hun werk ook doen.

De supergeleiders gedragen zich als de meeste metalen, en de electiciteit geleiden. Ze doen het echter met een kleine maar. Alle metaal heeft enige weerstand tegen de stroom van elektriciteit. Maar wanneer de temperatuur daalt, supergeleiders steeds minder weerstand (en meer electriciteit geleiden) hebben. Wanneer ze tot zeer lage temperaturen bereiken, wordt zijn weerstand tot nul gereduceerd wordt.

Yoshihiko Takano en andere onderzoekers van het Nationaal Instituut voor Materials Science in Japan waren in het proces van het creëren van een soort van supergeleider, en proevden een verbinding in heet water te zetten en urenlang doorweken. Ook probeerden ze de verbinding door te weken in een mengsel van water en ethanol.

Het lijkt erop dat het proces goed zou gaan, omdat de wetenschappers besloten om een ??klein feestje te hebben. In de partij was whisky ingesloten, verschillende wijnen, sake en bier. Op een gegeven moment, iemand die onder invloed van alcohol stelde de ‘grote’ idee: Waarom gaan we niet de supergeleiders te drinken?

De onderzoekers besloten om te proeven het weken de verbinding met vele likeuren die ze bij de hand hadden en hoe het gedragen ten opzichte van gebruikte meer conventionele vloeibare zien.

Toen ze de resulterende materialen voor supergeleidings geproefd hadden, vonden zij dat deze die met doorgeweekte commerciële alcohol waren wonnen ze uit de verte.

Tot nu toe ongeveer 15% van het materiaal werd een supergeleider voor de water gemengd met ethanol, en ingesloten nog minder zuiver water. Ter vergelijking: de Sake geleidbaarheid verbeterde tot 23% en rode wijn is er geslaagd in het potentieel te versnellen tot meer dan 62%! Wetenschappers waren er blij en verbaasd met de resultaten (of voor alcohol).

Nochtans, een kleine slokje van iets en het blijkt dat veel beter de supergeleiders hun prestaties in hun werk verbeteren. En, misschien, zullen de wetenschappers in hun werk ook verbeteren.

 TAGS:Comoloco 2011Comoloco 2011

Comoloco 2011

 

 

 TAGS:Hacienda López de Haro Crianza 2009Hacienda López de Haro Crianza 2009

Hacienda López de Haro Crianza 2009

Geef een reactie Gedronken wetenschappers gieten wijn tot supergeleiders en maken een ongelooflijke ontdekking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *