Een wandeling langs de Rhône en zijn wijnen

 -

Rhône (in Frans) bevindt zich in Frankrijk en heeft een oppervlakte van ongeveer 80.000 hectare naast de Rhône, een van de grootste rivier ter wereld. Rhône is verdeeld in twee belangrijke concepten die hem definiëren: zijn klimaat en zijn druiven.

Bij Rhône vinden we twee classificatie hiërarchie die wijnen betrekking heeft: Côtes de Rhône en wordt gevolgd door Côtes de Rhône Villages. We moeten een verduidelijking maken, aangezien een deel tot het noorden behoort en de andere tot het zuiden van de Rhôn behoort, respectievelijk.

Het noord van de Rhône, zijn druiven en zijn wijnen

We kunnen beginnen over de noordelijke Rhône  te praten, zijn de meeste wijngaarden op de hellingen, een feit die de kosten van de druiven neemt toe, omdat op die plaats moeilijker is de wijnoogst binnen te halen, plus langzamer. De belangrijkste druif van dit gebied is de Syrah, deze druif staat bekend als zeer krachtig, ook zijn kleur,met veel  tannine en aroma met veel bessen. De beste wijnen gemaakt van deze druif kan de leeftijd van 50 jaar zijn, dus ze zijn wijnen voor verzamelaars.

Een van de meest beroemde wijnen van de regio kunnen wij de naam van de Hermitage gebied geven. In witte wijnen zijn deze van de Viognier druif te markeren, nu zeer trendy door zijn exotische aroma’s.

Het zuid van de Rhône, zijn druiven en zijn wijnen

Als we over het zuiden praten, moeten we de nadruk leggen op het klimaat, dat is totaal anders, een warmer klimaat. In deze omgeving zijn in overvloed Grenache druiven, die kunnen worden gemengd met meer dan 12 verschillende druiven, vinden we ook Syrah maar in minder hoeveelheid dan het noorden. De Grenache druif geeft ons wijnen met meer alcohol en minder met weinig tannine en kleur, kan wijn worden geëtiketteerd als “zwaar”.

In dit gebied wordt de beroemde  Châteauneuf-du-Pape benadrukt, een wijn die kan worden gemaakt met tot 13 druiven, maar altijd waarin zal de Garnacha prevaleren, en in sommige gevallen gemaakt 100% van deze druif. Deze wijn is ook bekend als “Wijn van de paus“, omdat Paus Johannes XXII, was degene die opdracht tot de bouw van het kasteel van de stad eisde en moedigde de teelt van druiven in het gebied aan.

Zoals altijd, het laatste woord u hebt, en we al een wandeling door Rhône maakten, kenden we wat van zijn geografie, zijn druiven en zijn wijnen. We kunnen alleen maar ervan zijn beroemde wijnen genieten.

 TAGS:Châteauneuf Du Pape Domaine Du Vieux Lazaret Aoc 2009Châteauneuf Du Pape Domaine Du Vieux Lazaret Aoc 2009

Châteauneuf Du Pape Domaine Du Vieux Lazaret Aoc 2009

 

 

 TAGS:Marrenon Lourmarin Vignoble Du Luberon 2009Marrenon Lourmarin Vignoble Du Luberon 2009

Marrenon Lourmarin Vignoble Du Luberon 2009

Geef een reactie Een wandeling langs de Rhône en zijn wijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *