Een glas wijn per dag zou voordelen kunnen hebben voor mensen met diabetes

 TAGS:undefined

Wijn heeft voordelen voor de gezondheid, zowel om voor ons lichaam op externe wijze te zorgen als voor de algehele gezondheid van het organisme. Diverse studies bevestigen dat er een directe relatie is tussen de consumptie van een of twee glazen wijn per dag met een grotere gezondheid die de hersenen kunnen beinvloeden en de veroudering voorkomen.

En niet alleen dat, want een recent onderzoek heeft resultaten opgeleverd die vaststellen dat het consumeren van een glas wijn  voordelig zou kunnen zijn voor mensen met diabetes. In het bijzonder, zou het mogelijk kunnen zijn dat een glas rode wijn  per dag bij de avondmaaltijd de stofwisselingsprofielen van personen met goed onder controle gehouden diabetes type 2 verbetert.

Het onderzoek geleid door professor Iris Shai van de Universiteit Ben Gurión Redel Negev, Israël, en gepresenteerd in het Europa Congres over obesitas in Praag Tsjechische Republiek, werd uitgevoerd met 200 patiënten waarvan sommigen water dronken en anderen een glas rode wijn.

De conclusies uit het onderzoek gaven als resultaat dat bij de personen die rode wijn hadden gedronken, hun goede cholesterol (HDL) licht gestegen was cholesterol en apolipoproteine A1 (een van de belangrijkste bestanddelen van cholesterol HDL).

Het leverde ook een verbetering op in de stofwisseling van de glucose. Deze bevestigingen leiden tot de conclusie dat het  onder controle houden van diabetes zou moeten verbeteren, speciaal door het eten van een gezond en evenwichtig dieet en door het doen van regelmatige lichaamsbeweging. Deze maatregelen maken dat de behandeling van diabetes gemakkelijker zal zijn.

Volgens de auteurs van de studie kan het matig nuttigen van wijn, vooral rode wijn, goed  onder controle, deel uit maken van een gezond dieet, risico%u2019s verkleinend voor het hartmetabolisme. En voor de mensen met diabetes, boven de genetische interactie, heeft de rode wijn een positieve invloed bij het controleren van hun ziekte.

 TAGS:Tarima 2014Tarima 2014

Tarima 2014

 

 

 TAGS:M. Chapoutier Bila Haut Occultum Lapidem 2014M. Chapoutier Bila Haut Occultum Lapidem 2014

M. Chapoutier Bila Haut Occultum Lapidem 2014

 

 

Geef een reactie Een glas wijn per dag zou voordelen kunnen hebben voor mensen met diabetes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *