De sangría

 TAGS:Wi alleen bijna altijd de wijn drinken, het combineren van enige wijnen, kunnen wij het  als “verboden” beschouwen. Maar met een paar anderen, als we de licentie om te mengen, omdat ze zijn perfect voor een goede cocktail gemaakt van wijn, zoals de Sangria. Terwijl wijn cocktails zijn maar weinig, die wordt bereikt in vergelijking met andere likeuren, zijn er zeer mooi en perfect soms te begeleiden.

Sangría

Sangria is een wijn cocktail van Spaanse afkomst, en in vele delen van het Iberisch schiereiland is ook bekend als “Cuerva“. De bereiding is eenvoudig en gevarieerd. In principe een sangria is een “wijn punch” is de eenvoudige resultaat van het mengen van rode wijn, wat sap van citrusvruchten, fruit en soms brandewijn of andere sterke drank van deze kenmerken.

Sangria Recept

1 fles wijn  Oliveros Vino de Naranja of elke tafelwijn
Het sap van 2 sinaasappels
5 eetlepel suiker
Het sap van 1 citroen
Kaneel
Pre-gesneden fruit (perziken, ananas, appelen)
Een straaltje cognac, martini, pisco, gin, rum of cognac (optioneel)

Sangria Voorbereiden

Giet de wijn in een grote kan.
Voeg citroensap en sinaasappelen.
Voeg de suiker en kaneel toe en roer goed.
Giet de fruits in kleine vierkantjes.
Serveer met ijs en citroen plakjes voor de garnering.

 De aanbevolen wijnen voor dit preparaat zijn zeker tafelwijnen, kan ook worden gemaakt met witte wijn, hoewel altijd droge rode wijn is de beste keuze. Als je een semi-droge tafelwijn is ook een goede keuze, maar rekening houden met de zoete en indien nodig is om suiker te vermijden. Het wordt ook vaak wat witte soda ofwel citroen, sinaasappel en zelfs een ginger ale nemen. Een ander geheim is om suiker te vervangen door suikerstroop of grenadine, en dit is het criterium wie bereid.

Deze verfrissende drank wordt vaak geconsumeerd in de zomer
als het erg verfrissend is, hoewel niet de regel is, zoals altijd goed een glas koud sangria is. Wij adviseren jou om te gaan testen van diverse vormen van voorbereiding en de verschillende ingrediënten en variabelen totdat je degene die je wilt sangria. Dan deel met ons het recept voor jouw favoriete sangria, natuurlijk. 😉

Geef een reactie De sangría

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *