Bourgogne wijnen

 - De Franse wijnen hebben een lange traditie in de teelt van de wijnstok, die dateert uit de tweede eeuw van onze jaartelling en is ontwikkeld in de loop van het Romeinse Rijk. Geen twijfel dat is een fundamenteel onderdeel van de Franse keuken en zijn merken is erkend ter de wereld en de kwaliteit is een handelsmerk.

 As we precies willen zijn,het is een van de streek die voor traditie bekend is, de Bourgogne streek, een wijngebied in het oosten van Frankrijk, een gebied dat meer dan 250 kilometer strekt zich uit van noord naar zuid van Chablis Mâconnais. Echter, hun wijnen, samen met Bordeaux wijn en champagne behoren tot de meest prestigieuze in de wereld.

De resulterende wijnen worden Bourgogne rode wijnen en worden gemaakt van pinot noir, gamay druiven, en witte wijnen, die zijn gemaakt van chardonnay en aligoté  stammen: produceren ook kleine hoeveelheden van rozé en mousserende wijn. We kunnen aan dit hele productieproces op 25. 800 hectaren bewonderen. Dezez oppervlakte van 800 ha produceert ongeveer 1,500.000 “Bourgogne”hectoliter. Dit gebied heet “Bourgondische wijngaard” bestaat uit vier productiegebieden, van noord naar zuid: Yonne wijngaarden, die van de Côte d’Or, Côte Chalonnaise en de Mâconnais.

 Een ding om te overwegen is dat de wijngaarden van de Côte d’Or wijnen zijn de meest bekende en dure van alle Bourgondië, als de “Grand Cru“, de “Premier Cru” of “Village“. En verder naar het zuiden is de Beaujolais streek, beroemd om zijn rode wijnen gemaakt van gamay druif fruit.

Zoals voor witte druiven, is de meest voorkomende die chardonnay Chablis produceert, mâcon en de Cote d’Or. Alle zijn gemaakt van 100% chardonnay druiven, is heel krachtig en heel aromatisch in zijn jeugd, maar dat winnen met een 2-4 jaar veroudering.

En over de druiven, bijvoorbeeld de productie van Cote d’Or richt zich op pinot noir, terwijl gamay druiven worden geproduceerd in de Beaujolais. Een ander punt voor wijnliefhebbers is dat pinot noir is de belangrijkste druif van de Bourgogne, dat door de Galliërs getelt werden voor de Romeinse verovering.

Zoals u kunt zien, de kwaliteit en excellentie is prioriteit voor de Bourgogne wijnen en ook voor zijn wijn traditie, een van de grootste wijn in de wereld, en kunnen we van hun wijnen genieten en de historie te accepteren met de toestemming van hun kwaliteit.

Geef een reactie Bourgogne wijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *