Bordeaux en zijn grote wijnen

 - Schrijven alles over Bordeaux en zijn wijnen is bijna onmogelijk. Veel zijn we erover eens dat een encyclopedie van het onderwerp zou waarschijnlijk te kort zijn, maar we zullen proberen om het hoogtepunt van zijn regio, wijngaarden en natuurlijk de heerlijke wijnen te markeren. We moeten beginnen met te zeggen dat de wijngaarden dateren uit de Romeinse tijd, en de beroemheid van de wijnen is misschien wel hun beste embleem. We moeten ook zeggen dat hun wijnen vandaag wat moeite tot het bereiken van zijn volheid hebben, want de tijd werkt tegen hem en veel consumenten en handelaren van deze wijnen, niet wachten op de juiste tijd, en kiezen vaak voor de genoemde “nieuwe wereld” wijnen.

Bordeaux en zijn druiven

Of we over Bordeaux spreken moeten we met zijn druiven beginnen. In dit gebied kunnen ze niet niet met om’t even welke druif, maar met deze die door de Oorsprongsbenaming de toegang geven. Onder anderen zijn er, voor de rode wijnen, de Cabernet SauvignonCabernet FrancMalbecMerlot en Petit Verdot. Voor de witte wijnen duidelijk komen uit: SemillonSauvignon Blanc en Muscadelle.

Net als veel andere regio’s van Frankrijk, waarin wijn wordt gemaakt, is er een divisie, en in dit geval gaat het om een rivier die het gebied in tweeën deelt, de linkse deel in de stad waarin we de Hoge Medoc bakermat vinden, aan deze kant de Merlot druiven prevaleren, en de rechterkant waarin we de Saint-Émilion en Pomerol vinden en Cabernet Sauvignon overheerst hier.

Bordeaux en zijn wijnen

In Bordeaux prevaleert ?de en Premier verkopen?; deze is gewwonlijk het manier om te verkopen:

We moeten beginnen met te zeggen dat de beste Bordeaux-wijnen zijn duur maar de moeite waard is de prijs door de buitengewone kwaliteit. De wijnhuizen verkopen vaak hun wijnen voordat ze vertrekken, wat betekent dat u een jaar eerder kopen kunt, vooraf een waardering door een wijnproeverij in de vaten. Deze praktijk is niet gedaan met alle wijnen, alleen met deze die “tranches” genoemd worden.

De eerste tranche is niet gewoonlijk zeer duur, de tweede neemt zijn kost toe en het hangt van de kwaliteit van de wijn af.

De beste wijnen: De eerste wijnen

Onder de beste wijnen van Bordeaux moeten we vijf onder deze hoogachten, van wie twee onder deze aanzienlijk zijn en als de besten ter wereld beschouwd zijn. Hier met u de beste wijnen van Bordeaux: Château Haut Brion, Château LatourChâteau Lafite Rothschild, Château Mouton Rothschild en Château Margaux.

Nu dat we wat meer over Bordeaux en zijn wijnen weten, blijft het maar de grote kwaliteit van zijn wijnen te proeven en in deze traditie deelnemen. Neemt u ervan de nota ?

 TAGS:Château Bellile-Mondotte 1983Château Bellile-Mondotte 1983

Château Bellile-Mondotte 1983

 

 

 TAGS:Château Rieussec Blanc 2007Château Rieussec Blanc 2007

Château Rieussec Blanc 2007

Geef een reactie Bordeaux en zijn grote wijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *