Bier en de legende van Gambrinus

  TAGS:Net als veel dingen die we dagelijk in ons leven zien, heeft in ons leven een verhaal achter en in sommige gevallen een legende, ontsnapt niet het bier aan deze populair fantasie dat we vandaag u vertellen, we zijn er zeker van dat na het lezen van deze interessante en fantastische legende zullen we nooit het bier zo licht mogelijk zien. Naast de mogelijkheid om op te scheppen van weten hoe en wie de uitvinder van het bier was, in de mythologie, hoewel we geloven dat deze versie is leuker dan de echte.

De legende van het bier

In het beroemde Belgisch brouwerij dorp van Fresnes in Vlaanderen, terug in de dertiende eeuw, was er een jonge leerling glaszetter die de naam Gambrinus droeg, deze jonge man was smoorverliefd op een mooie jonge vrouw, wiens naam was Flandrine maar als liefde is grillig , de prachtige Flandrine liefde was niet voor de arme Gambrinus.

Gambrinus verwoest door de afwijzing van zijn geliefde, had geen beter idee om zijn leven te beëindigen, waarvoor de verdreven jonge ging naar het bos, waar hij werd opgehangen en zijn liefdeskwelling beeindigen, maar net op het moment dat hij was deze wereld te verlaten, Gambrinus had een visioen.

Het was de duivel zelf, die had opgestegen uit de hel om hem een deal in ruil voor zijn ziel te bieden. Het pact tussen Satan en Gambrinus, was dat de prins der duisternis zou het talent en de gave om de liefde van Flandrine te winnen en of hij niet zou kunnen winnen zou hij hem leren hoe haar vergeten.

Sindsdien is de jonge Gambrinus werd een uitstekend danser en een ervaren muzikant, kunsten die hij gebruikte om zijn geliefde te winnen, maar zonder enig succes, Flandrine liefde hem bleef ongrijpbaar. De duivel moest alleen het andere deel van zijn verbond te vervullen, moest goed en volledig hem leren zijn geliefde vergeten.

De duivel vasthouden aan zijn woord Gambrinus leerde een bittere brouwsel van mout, gerst en hop te bereiden die prachtige elixer genaamd “bier“, dit schuimige drank wordt gedronken door de jonge Gambrinus, had de macht aan het hartzeer van Flandrine vergeten en zelfs vergeet haar helemaal. Van daaruit werd de jonge Gambrinus koning, de koning van het bier. Vandaag Gambrinus is de officieuze patroonheilige van bier in België, maar ook als de naam van een beroemd Belgisch bier.

Nu moeten we bieren proeven en beslissen welk is meer in overeenstemming met uw smaak, dus raden we u een aantal van zeer verschillende bieren:

 TAGS:Damm Inedit 50clDamm Inedit 50cl

Damm Inedit 50cl: Productie geregisseerd door Ferran Adria voor Cervezas Damm, het is een licht bier met weinig bitterheid, met tonen van citrus en vers. Een romige pils biertje te genieten op elk moment. Goddelijk.

 

 

 TAGS:Rochefort 8Rochefort 8

Rochefort 8: Een van de beroemde trappistenbieren. Trappistenbieren zijn die biertjes met traditionele klooster recept die nog steeds in de eigene klooster produceren, door monniken en in welk deel van de winst wordt gewijd worden aan sociale bijstand. Garantie van traditie.

 

 

 TAGS:Chimay RoodChimay Rood

Chimay Rood: Om de trappistenbieren (of trappisten), de Chimay is de meest commerciële en economische van alle. Zacht, wat zoet en geroosterd, en heel goed voor een goed moment.

 

 

 TAGS:Duff BeerDuff Beer

Duff Beer: Homer Simpson’s favoriet. Uit Duitsland komt het officiële bier van de Simpson familie. Een vers,schuimig blond bier met een vleugje van bitterheid aan het einde, perfect voor hapjes.

 

Welk roemt u? Traditie, innovatie, of bier van maker? ¿Welk is uw favoriet?

Geef een reactie Bier en de legende van Gambrinus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *