De beste wijnen voor wie ?

 -

En u, welke wijnen drinkt u het liefst ? Indien u de wijn liever drinkt, zeker dat meer dan eens moest u aan deze vraag antwoorden.

Het leuke is dat, naargelang het land, het antwoord is heel anders. Als u in Spanje vraagt, is het natuurlijk om te horen: de Rioja, de Ribera del Duero, de Somontano, in Spanje zijn we gewend aan onze smaak te definiëren op basis van benamingen van oorsprong, maar is dat wat men doet in de wereld? De waarheid is nee. In ieder land wijnliefhebbers uiten hun smaak heel anders.

In Spanje, zoals we al zeiden, de meest voorkomende manier om te verwijzen naar de eigen smaak is aan de naam van de Oorsprongsbenaming de voorkeur we geven en dit manier om onze smaken te uiten, die partijdig is, erg onjuist is.Het is waar dat elke denominatie zijn eigen karakter heeft, maar is het dezelfde een jonge Rioja dan een Gran Reserva, een wijnhuis is hetzelfde dan een andere? Een wijn gemaakt met grenache dan een andere met tempranillo gemaakt?

In andere landen, zou het antwoord anders zijn. In de Verenigde Staten, als u vraagt eens hetzelfde, het is logisch dat ze antwoorden: de Syrah of de Merlot wijnen. En is dat de Amerikaanse consumenten meer waarde hechten aan de druif dan aan de plaats waarin het wordt geproduceerd.

Elke druif heeft zijn eigen persoonlijkheid en karakter, en dus ook de wijnen worden gemaakt van dezelfde druif maar behouden gemeenschappelijke kenmerken, Zullen ze hebben dezelfde smaak een Chardonnay wijn van California met een aangename temperatuur het hele jaar door, dan een van New York, met zware winter vorst? Het is ook onjuist, toch?. Deze vorm van segmentatie erg interessant is, omdat daalt de waarde van het land waar het wordt verbouwd.

Het heeft dus zo weinig waarde de streek, dat in de Verenigde Staten kunt u een wijn produceren die tot twee verschillende benamingen van oorsprong op dezelfde tijd behoort. Hoe? Mengen druiven in elk van de DO’s. Het is als een wijn met Tempranillo uit Ribera del Duero en La Rioja te produceren, en het resultaat was een Rioja, Ribera del Duero. Nieuwsgierig, is het niet? En hoe zit het met de wijnen gemaakt van verschillende druiven? Hoe kunnen we ze classificeren? Voor degenen die graag wijnen drinken als de Pinot Noir, Merlot y Cabernet Sauvignon, bijvoorbeeld, hebben de naam van blends of mengsels gecreëerd. Voor de wijn die druiven heeft als die gewoonlijk worden gebruikt in Bordeaux, dan gaat het over een Bordeaux Blend. En hetzelfde geldt voor Rhône Blends, of de Bourgogne mengsels.

En komen we naar Frankrijn aan.

In Frankrijk de unieke variëteit wijnen zijn niet de meerderheid. Elke wijnhuis mengt druiven  op zoek naar een smaak en aroma die uw precieze visie van wijn vertegenwoordigt.Wat betreft de DO’s, alleen de Bordeaux regio heeft 57 verschillende namen, meer dan in de hele Spanje. Hoe kunnen we ze allemaal kennen? Dus wat normaal hier is, aan de wijnhuizen en aan de merken te refereren . Kunt u zeggen dat u liever de Château Lafite Rothschild of de Château Giscours drinkt, al de wijnen van dit wijnhuis ? De witte en de rode wijnen? Hoewel misschien wel de meest concrete is, is het ook onjuist. Het zou moeten wijnen uit alle wijnhuizen proeven om een favoriet te kiezen. Ook als de persoon die we spreken met heeft niet de wijnen uit dit wijnhuis geproefd, zal de informatie niet relevant zijn.

In Frankrijk hebben ze eens een verhaal om deze manier over uw favoriete wijnen te praten, maar dat zal van morgen de geschiedenis zijn. En u, welke wijnen drinkt u eens het liefst?

 TAGS:Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2012Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2012

Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2012

 

 

 TAGS:Marrenon Lourmarin Vignoble Du Luberon 2009Marrenon Lourmarin Vignoble Du Luberon 2009

Marrenon Lourmarin Vignoble Du Luberon 2009

Geef een reactie De beste wijnen voor wie ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *