De beste wijnen, de beste ervaringen

 TAGS:Soms komt de vraag om te zeggen, welke zijn de beste wijnen. Volgens een expert, een criticus, of onszelf, volgens onze criteria, stijlen, smaken …

Ik zeg altijd dat de beste wijnen zijn degene die met de beste ervaringen mee gaan. Omdat de wijn een sociaale drank, die we ervan samen genieten, en die als een geluidsband gebruikt van enige gelegenheden kunnen worden. En ik ben niet alleen. In Uvinum al kunnen we deelmaken.

Dan wat het geëist is om een wijn de beste te zijn,moet u hem ervan genieten met een goede ervaring mee. En als er om ervaringen gaat, zal ik u eninge ervaringen vertellen die ik gehad heb:

Een paar weken geleden te Barcelona wordt gecelebreerd de “wijn en wijnkelders expositie van Catalunya”, waarbij de wijnkelders – del Penedés, vooral – presenteerden zijn wijnen en wijnkelders en konden we daarbij ook enigen wijnen proeven.

Daarbij had ik het geluk 2 speciaale wijnkelders te kennen. De eerste heet Capitá Vidal. Zij is een familie kelder, waarbij de vader neemt zich de zorg voor de grond en de dochter is de wijnmaker bij de wijnkelder. Ze waren niet ervan bezorgd over de verkoop, of nieuwe klanten te krijgen, maar om de mensen zijn wijnen te laten proeven en ervan genieten. We samen een ogenblik pratten en van een Palau Solà Brut Nature glas van zijn wijnkelder genoten, bedankt voor de eigenaar, hij liet me van deze wijnkelder houden.

De tweede heet Sanctó, en de tween mensen van het projekt probeerden te verklaren over hun landbouw system en de bio-integraal wijnbouw. Jordi González spraak nog in Spaanje en Engels, volgens zijn publiek, altijd met een interessante commentaar mee, een juist detail, een glimlach op tijd. Hoe moejlijk zijn de beurzen! Zo veel werk om een nieuwe wijnkelder te laten kennen! ¡Welke illusie! En, ook, welke vreugde als je het op prijs stelt wat voor je vecht, smaakt het! Ik proefde zijn Brut Nature en hij zag een passende wijnkelder uit en meer dan redelijk.

Geef een reactie De beste wijnen, de beste ervaringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *