De beste wijn vinden

 TAGS:Deze wijn in Uvinum raden we, raadt deze andere Robert Parker aan, of raadt de ober aan, … Vandaag zijn er duizend manieren om wijn aanbevelingen te krijgen om goede wijn te onderscheiden van wat het niet zo is, en toch, en echter niets veroorzaakt zoveel besluiteloosheid (niet zo bang om te vergissen) om de keuze van een wijn.

Denk eens: twijfeelt u eraan zoveel als u de merk van uw melk verandeerd? zou er een universel etiket zijn dat we op al de beste wijnen dit etiket zouden kleven, maar het gaat om iets zo subjectief! Soms is het gewoon een kwestie van persoonlijke smaak. En het is niet iets dat alleen op u invloed heeft. De deskundige, bij het wijn aanbevelen, moeten ze ook zichzelf vragen: Ik beveel deze wijn omdat het goed is of omdat ik graag hem drink?

Om de zaken nog erger te maken, wanneer u de notities van de “experts” leest, vertellen ze u over de “aanval op de middelste gehemelte”, “deep nasmaak” of “herinniringen of gerookt vlees met notities van tabak”. Hoe verklaart u dan, hoe is de wijn dat u smaakt? Soms is het gewoon moeilijk om te vinden wat ons smaakt, maar als u eenmaal hebt geprobeerd is het moeilijk uit te leggen ‘waarom’ het ons smaakt.

Als u van uw keuzes zekerer bent, zullen we proberen om u hierover advies te geven zodat u met meer vertrouwen kunt kiezen.

Als u denkt aan een goede wijn, die voor verschillende mensen aanvaardbaar kan zijn, dan is het zeker aan een wijn te denken die niet te zoet of zuur of bitter is … Het beste woord om te bepalen zou “evenwichtig” zijn. Daarom zijn we gekomen om iets. We hebben een woord waarmee iemand ons nu wat kan begrijpen?

We hebben eigenlijk een lange weg afgelegd, want de balans wordt bijna uitsluitend in 2 richtingen georiënteerd, als we over witte wijnen praten en 3 met betrekking tot de rode wijnen. Dus u bent bijna klaar.

In witte wijnen, worden de 2 richtingen die een wijn kan nemen met betrekking tot:

De fruitigheid. Als u ook merkt fruitige wijn die smaakt als een rotte vrucht compote.

Zuurgraad. Indien echter de wijn een zeer hoge zuurgraad heeft, is het gevoel alsof u  op een citroen zuigt.

Maar stel u zich dat u een wijn proeft die adequate verhouding tussen de smaken van een fruitsalade en het juiste punt van de zuurgraad heeft. Waarschijnlijk smaakt u, toch? Dat is wat een evenwichtige wijn wordt genoemd, die zou u smaken (meestal) zou iedereen smaken.

In het geval van de rode wijnen, de 3e richting vertegenwoordigt het:

Tannines. Tannine (die afkomstig is van de tannines, gemeenschappelijke componenten in rode wijn) is dat gevoel van droogte, zoals stoffige, u smaakt als bijvoorbeeld een kopje thee zonder suiker die u drinkt.

Hoe meer zwarte thee is het langer smaakt, hoe meer tannine het beter. Als u wat melk en suiker voegt dat toe zal dit gevoel verminderen. De juiste tannines zou zijn als het drinken van een kopje thee. Als een wijn geen tannine heeft, of te krachtig is, zul u niets opmerken, noch de zuurgraad en fruitigheid, dus tot ziens evenwichtige wijn! Hallo, schuurpapier mond!

Natuurlijk, evenwichtige Chardonnay wijnen zijn niet hetzelfde dan de evenwichtige Sauvignon Blanc wijnen. Elke druivensoort heeft zijn smaak (en evenwicht), dus u moet naar elke druif weten te waarderen wat ze waard zijn, en kiezen degene die u smaakt. Maar zullen we u meer huiswerk sturen.

Een evenwichtige wijn is een goede wijn die nooit faalt, maar wat de smaken betreffen iedereen zijn eigen meester is. Hoe smaakt u de wijn? wat zuur? Fruitig ? In de mate dat u uw voorkeuren kent kunt u degene kiezen die u misschien smaakt, en verklaart of bestelt in een restaurant of in een winkel met vertrouwen.

Wanneer we raden wijnen aan, proberen we de evenwichtige wijnen op een “objectief” manier te kiezen, hoewel elk zijn smaak heeft. Als u met de foto vertrouwt heb ik de aanwijzingen van een perfect uitgebalanceerde wijn getekend, en onder de lijnen van wijnen zoals ik graag drink, lage zuurgraad, wat tannine en zeer fruitig.

Bijvoorbeeld, een wijn die maakt me gek:

 TAGS:Pegasus Bay Main Divide Riesling 2010Pegasus Bay Main Divide Riesling 2010

Pegasus Bay Main Divide Riesling 2010

 

 

 TAGS:Románico 2011Románico 2011

Románico 2011

Geef een reactie De beste wijn vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *