Begin het jaar goed met een toost van cava

 TAGS:Tijdens de feestdagen, en met name op de plaatsen waar oudejaarsavond wordt gevierd, mag cava niet ontbreken. Een toost op het nieuwe jaar met een goed glas cava helpt je zeker bij het uitvoeren van je goede voornemens (die je immers alleen nog maar hoeft uit te voeren…).

Deze fantastische mousserende wijn heeft een hoog niveau bereikt en is de perfecte drank om belangrijke momenten te vieren. Cava wordt met een traditionele methode geproduceerd (hetzelfde proces als champagne) maar aangepast aan de bijzonderheden van de regio waar deze wordt geproduceerd. Belangrijk is de Penedés in Catalonië, maar ook in regio’s als Valencia, La Rioja, Navarra, Extremadura, Aragón en Burgos wordt cava gemaakt.

De druiven die worden gebruikt voor cava zijn meestal de macabeo, parellada en xarel·lo die de drank een unieke geur geven met de kenmerkende frisheid, body en aroma…

Er zijn verschillende soorten cava, afhankelijk van de hoeveelheid suiker die wordt toegevoegd. Brut Nature is één van de meest pure soorten omdat alleen wijn wordt toegevoegd. Deze cava is van een hogere kwaliteit en geschikt voor veeleisende tafelgasten. Het tegenovergestelde van de halfdroge cava (Semiseco) die per liter 32 tot 50 gram suiker bevat. De productie van deze cava neemt al jaren af. Steeds populairder is de rosé cava die steeds vaker op feestjes opduikt, vooral op feestdagen als kerst.

Voor de feestdagen raden wij je een aantal cava’s aan die perfect samengaan met noga en andere typische zoetigheden:

 TAGS:Marina EspumanteMarina Espumante

Marina Espumante

 

 

 TAGS:Perelada Brut ReservaPerelada Brut Reserva

Perelada Brut Reserva

Geef een reactie Begin het jaar goed met een toost van cava

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *